- 4 Ocak 2018
- 6.320
- 23.279
- 298
- Konu Sahibi mindfulness05
Adamı çok seviyorum, hata da yapsa dönüp gidemiyorum, affediyorum desen bu kadar hönk diye kalmazdım.
Ev,eşya,komşu nedir ya..
Ev,eşya,komşu nedir ya..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Alıntı olayından pek hoşlanmam ama cidden sadece meraktan soruyorum.Belki adam haklı belki yaşananlar çok ağırdı hazmedemedi bilemeyiz.
Alıntı olayından pek hoşlanmam ama cidden sadece meraktan soruyorum.
Bu kadar hazmedilemeyen sorunun çözümü boşanmak mıdır yoksa evliliğe devam edip eşine zulmetmek midir?
Hazmedilemeyen durumlarda evlilik bitirilebilir. Katolik nikahi yok sonuçta arada. Şartlar tamam olursa boşanmalar meşru kabul edilir.
Beyefendi bu kadar darlandıysa gidip boşansaydi. Avukat orda. Imam orda. Hakim orda.?
İmama bile gerek yok talakı selase ile üç kere boş ol demesi yeterli....Alıntı olayından pek hoşlanmam ama cidden sadece meraktan soruyorum.
Bu kadar hazmedilemeyen sorunun çözümü boşanmak mıdır yoksa evliliğe devam edip eşine zulmetmek midir?
Hazmedilemeyen durumlarda evlilik bitirilebilir. Katolik nikahi yok sonuçta arada. Şartlar tamam olursa boşanmalar meşru kabul edilir.
Beyefendi bu kadar darlandıysa gidip boşansaydi. Avukat orda. Imam orda. Hakim orda.?
Eziyet fiziksel olmuyor sadece adam duygusal eziyet ediyor resmen. Ölüye takacak kadar kindar bi insan. Hadi gitmedi diyelim de kadına gittiği için trip atmak nedir nasıl bi karakter bu? Bu eziyet değil de ne? Kadın da yazık üzülüyor falan.Adam karısına eziyet etmemiş ki cenazeye gitmemiş ve teselli etmemiş .Bende insani olarak bunu doğru bulmadım ama belki çok büyük bir şey yaşandı o yüzden bu tepkiyi verdi bilemem ki ne yaşandığını bilmeden.
Konuyu sadece tek taraftan dinliyoruz ve sorsanız herkes haklıdır dert yanarken bir de diğer tarafın yaşadıklarını bilmek gerekir doğru değerlendirmek için. Yoksa bende bilirim sadece konu sahibinin anlatımına göre değerlendirmeyi ama daha ailesi ile kocasının arasında ne sorun olduğunu bile söylemiyor.
Eziyet fiziksel olmuyor sadece adam duygusal eziyet ediyor resmen. Ölüye takacak kadar kindar bi insan. Hadi gitmedi diyelim de kadına gittiği için trip atmak nedir nasıl bi karakter bu? Bu eziyet değil de ne? Kadın da yazık üzülüyor falan.
Böyle bir durumda ben olsam atacağım adım belli ama önemli olan benim değil sizin düşünceniz ve yapacaklarınız.Herşeyin hayırlısı diyorum eğer ayrılmam hayırlıysa engel çıkmasın eğer devam etmem hayırlıysa da bişey olur ve kalır diyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz? Yardımcı olursanız sevinirim kafamı karıştırmadan lütfen. Şimdiden teşekkürler.
Suçlusunuz demedim ki nereden çıkardınız bunu?Ben kadın haksız adam haklı demedim. Konu içinde bir sürü boşluk var iki taraftanda bakarak değerlendirmek lazım dedim. Burda bir sürü konu açılıyor bir bakıyorsunuz anlatılanlar anya olanlar konya. O yüzden temkinli yaklaşıyorum artık olaylara. Bu beni suçlu mu yapıyor şimdi ?
Suçlusunuz demedim ki nereden çıkardınız bunu?
Demek istediğim sebep her ne olursa olsun ölüm başka bişey. Sevmese bile saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. He saygı duymuyorsa da o evliliği bu şekilde devam ettirmenin manası yok boşansaydı madem öyle.
Manevi olarak eziyet atmış ama sanırım sizin zulüm anlayışınız ile benimki ayni değil.Adam karısına eziyet etmemiş ki cenazeye gitmemiş ve teselli etmemiş .Bende insani olarak bunu doğru bulmadım ama belki çok büyük bir şey yaşandı o yüzden bu tepkiyi verdi bilemem ki ne yaşandığını bilmeden.
Konuyu sadece tek taraftan dinliyoruz ve sorsanız herkes haklıdır dert yanarken bir de diğer tarafın yaşadıklarını bilmek gerekir doğru değerlendirmek için. Yoksa bende bilirim sadece konu sahibinin anlatımına göre değerlendirmeyi ama daha ailesi ile kocasının arasında ne sorun olduğunu bile söylemiyor.
Buradaki anlatılanların hepsi subjektif zaten. Konulara bakınca hep konu sahibi haklı oluyor çünkü subjektif anlatıyor. He istisnalar var o ayrı. Bizde konuyu anlatıldığı çerçevede yorumluyoruz.Bende adam haklı iyi yapmış demiyorum. Konunun detayına inecek olursak zaten evliliğin temeli sarsılmış gibi duruyor. Sadece olaylarda bir tarafı suçlu ilan etmeyi doğru bulmuyorum. Çünkü herşeyin bir de öncesi oluyor, sebebi oluyor. Evlilik zorlu bir yolculuk bir çok refakatçi ile birlikte o yolda yürünüyor.
Suçluluk yüzdesi elbette değişir onu bilemem ama arada boşluklar olduğunda bende sorguluyorum haliyle o yüzden kesin bir şey söylemek istemedim. Hepimiz yaşadıklarımızı kendimizce yorumluyoruz çünkü hiç birimiz bir olayı anlatırken objektif değil subjektifiz
Bi yanda ölüme ağlayan eş dururken gidip oyuna gömülen eşi mi haklı gördünüz?
Adamın ne yaşadığını bilemem. Kinci değilimdir hatta kolay kolay da sinirlenmem Ama adama ne yapıldığını bilmiyorum. Mesela biri anneme küfür etse üzgünüm ölse de çok umurumda olmaz.Buradaki anlatılanların hepsi subjektif zaten. Konulara bakınca hep konu sahibi haklı oluyor çünkü subjektif anlatıyor. He istisnalar var o ayrı. Bizde konuyu anlatıldığı çerçevede yorumluyoruz.
Ama geçen bi konu vardı kocam anneme vurdu diye gördünüz mü bilmiyorum. Bende dahil çok kişi haketmişsiniz dedi. Çünkü şiddeti gördüğünde boşanmamıştı olayların bu noktaya gelmesinin sebebi o. Buda aynı mesele aslında. Bunların olacağı belliydi ölüm hastalık her an hayatımızda olan şeyler. Adam madem bu kadar kin tutacak bişey yaşadı o zaman kestirip atmalıydı. Bu şekilde devam ediyorsa bu durumları bilerek devam etmiş demektir. O yüzden şuan adam suçlu.
Manevi olarak eziyet atmış ama sanırım sizin zulüm anlayışınız ile benimki ayni değil.
Sevdiğim birinin kaybına giderken eşimin bana bir teselli sözcüğünü çok görmesi de zulümdür.
Burda mesele ölen kişi her kim olursa olsun. Erol Taş bile olsa...Önem li değil. Önemli olan benim üzüntüm.
Eşim ölen kişiden nefret etse bile bana merhamet ettiği için en azından 1 kere beni aramalıdır.
Eş kişisi ile ailenin sorunu nedir bilmiyorum
ama diyelim ki çok büyük çok ciddi bir sorun var.
Bu sorunun çözümü boşanmaktır.
Bosanmayıp da geçimsizlik çıkarmak bir yol değildir.
Çünkü 2 yanlıştan 1 doğru çıkmaz.
Eş kişisinin tavrı net yanlış.
Çünkü hazmedilemeyen sorunun çözümü boşanmaktır.
Başka bir yol yok.
Biz olayın bize verilenine cevap veriyoruz burda.
Ve bize verilen kısmında da eş hatalı.
Sebepler her ne olursa olsun bosanmadıysa manevi olarak eşine destek olacak.
Ha ölüsüne bile 1 gram destek vermeyecek kadar nefret doluysa da boşanacak.
Burdaki nefret dolu olma kısmı karısının ailesine değil.
Burda nefretini kustuğu kişi karısı.
Yani hedef şaşırmış.
Durum bu.
Konu sahibi çıkıp dese ki,babam eşimi kasten yaraladı...ya da canına kast etti dese bile koca kişisi hatalı. Bu durumda sorunu ancak bosanma çözerdi.
Bundan büyük de bir sorun yok hayatta zaten.
Zaten burada mesele eş ve konu sahibesinin ailesinin yaşadıkları değil, belki eş yerden göğe haklı, belki o kadar kötü şeyler yaptılar ki adam asla affetmem, ne ölüme ne ölülerine dedi, asıl mesele kadın ölüm acısı yaşarken eşin arkasını dönüp gitmesi, bir sarılıp başın sağolsun dememesi, kendi arabasıyla yola çıkan kadını yolda öldü mü kaldı mı, fenalaştı mı diye arayıp sormaması, biz evlendiğimiz kişiye neden eş diyoruz? Neden hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde diye yemin ediyoruz?Manevi olarak eziyet atmış ama sanırım sizin zulüm anlayışınız ile benimki ayni değil.
Sevdiğim birinin kaybına giderken eşimin bana bir teselli sözcüğünü çok görmesi de zulümdür.
Burda mesele ölen kişi her kim olursa olsun. Erol Taş bile olsa...Önem li değil. Önemli olan benim üzüntüm.
Eşim ölen kişiden nefret etse bile bana merhamet ettiği için en azından 1 kere beni aramalıdır.
Eş kişisi ile ailenin sorunu nedir bilmiyorum
ama diyelim ki çok büyük çok ciddi bir sorun var.
Bu sorunun çözümü boşanmaktır.
Bosanmayıp da geçimsizlik çıkarmak bir yol değildir.
Çünkü 2 yanlıştan 1 doğru çıkmaz.
Eş kişisinin tavrı net yanlış.
Çünkü hazmedilemeyen sorunun çözümü boşanmaktır.
Başka bir yol yok.
Biz olayın bize verilenine cevap veriyoruz burda.
Ve bize verilen kısmında da eş hatalı.
Sebepler her ne olursa olsun bosanmadıysa manevi olarak eşine destek olacak.
Ha ölüsüne bile 1 gram destek vermeyecek kadar nefret doluysa da boşanacak.
Burdaki nefret dolu olma kısmı karısının ailesine değil.
Burda nefretini kustuğu kişi karısı.
Yani hedef şaşırmış.
Durum bu.
Konu sahibi çıkıp dese ki,babam eşimi kasten yaraladı...ya da canına kast etti dese bile koca kişisi hatalı. Bu durumda sorunu ancak bosanma çözerdi.
Bundan büyük de bir sorun yok hayatta zaten.