• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cenazeye yalnız gönderen kocanın tribe devamı

Yeni evliliklerin çabucak bitmesi,boşanmaya gidilmesinin en birinci sebeplerinden bir taneside,ailelerle olan iletişimin sağlıklı sürdürülememesi.Sizin eşinizin ailesiyle veya eşinizin sizin ailenizle ilgili sorunu nedir?Neden ve kimden kaynaklıdır bilemiyorum.Ama,işi karşılıklı inatlaşmaya ve restleşmeye dökünce olaylar dahada içinden çıkılamaz hale geliyor.Evliliğinize devam edebilmeniz için karşılıklı konuşmalı,sıkıntı duyduğunuz ve sizi üzen yaklaşımının ne olduğunu ifade etmeli,kendini düzeltmesi için zaman ve fırsat vermelisiniz.Bu arada varsa sizde yanlış yaklaşımlarınızı düzeltmelisiniz.Bir birinize gerçekten değer veriyorsanız illaki bir gelişme kaydedersiniz.İşi restleşmeye dökmek,o öyle yaptıysa bende ona şöyle yaparımlı yaklaşımlar.şu aşamada gerilimi tırmandıracaktır.

Siz değil kocanız çok rahat onu anlatmak istedim.
Sizin boşa kürek çektiğinizi anlatmaya çalışıyorum.
Evlilik 2 kişiliktir. Tek kişinin çabasıyla yürümez. Karşınızda çözmek isteyen ya da evliliği sürdürmek isteyen biri yok ki.
Olsa çabalamanız bir anlam ifade eder.
Tamam bu şekilde konusunca daha çok yardımcı oluyorsunuz. Ama yok o özgüven sende yok inaları falan hoş değil şu an.

Bana göre evlilik iyi günde kötü günde birbirinin yanında olmak, sevinci ve üzüntüyü paylaşmaktır.
Şunu söylersem o da bunu söyler, böyle yaparsam o da böyle karşılık verir hesabı yapılıyorsa o hayatı paylaşmak değil çıkar
veya iş ilişkisidir.
Adamın inadı ve kini, sizden ve sizinle olan ilişkisinden daha önemli.
Yıllar boyunca bunu sindirebilirim,
eşimin aileme olan kinini tolere edebilirim,
kök ailemle ilgili sosyal ortamlarda tek başıma bulunurum diyorsanız devam edin.

Benim eşimle ailemin özellikle de annemin arası limonidir sık görüşmezler ancak bayram, cenaze, taziye, hastalık, kutlama bundan varestedir o nedenle ben tolere ediyorum.
Bu tip kararlar çok kişisel, iyi düşünün.

Merhaba,

Daha önce konu açmıştım. Eşim ailemle küs olduğu için beni yalnız göndermişti babaannemin cenazesine başka şehire. Hadi asla haklı değil de bir nebze gelmeyebilir denmişti ama duyar duymaz beni yanız bırakıp oyun oynayıp birgün sonra ben yalnız gidip iki gün sonra dönene kadar ne aradı ne sordu. Öldün mü kaldın mı bile demedi ve bu kabul edilemez demiştik.

Kendisiyle konuştum bunun kabul edilemez oldugunu evliliğe devam ediyorsa kendi katılmasa bile ölüm hastalık gibi durumlarda en azından benimle birlikte gelmesi gerektiğini konuştum. Israrla hayır ben gelmem modunda. E bu ölüm her zaman hayatımızda. Hadi bunda kendim gidebildim Allah korusun çok kötü olup yalnız gidemeyeck olursam diyorum doğru düzgün cvp bile vermedi. Dedim ben göze alamıyorum herkes esiyle beni düşün dayanamıyorum eksikliğini hissediyorum ama sonuç yok. O zaman benden bitti dedim ve ayrılmaya karar verdim. Eşyalarımı bile toplamaya başladım.

Tabi bu aralar psikolojim bozuk. Fikrine güvendiğim bir iki kişiyle konusunca daha da çelişkiye düştüm. Zamanla düzelir mi konusunu göze alamıyorum açıkçası aşırı kindar. Asla unutmaz. Hadi kötü günde geldi diyelim bayrama düğüne asla gelmes gibi hissediyorum.

Bir yıl oldu evleneli. Çalışıyorum. Çocuk yok. Ailem arkamda. Ancak bir yandan da evim,düzenim,binbir özenle seçtiğim eşyalarım,komsularım. Yani ayrılığın getirdiği o gelgitleri mi yaşıyorum bilmiyorum. Net düşünemiyorum ama bir yola da girdim.

Ha öncesinde bu durumdan önce iyi miydiniz derseniz bi iyi bi kötü devam ediyorduk herşey süperdi diyemem ki çogu evlilikte olur gelgitler diye düşünüyorum.Ama tabi adamın kendine odaklı hayat tarzından dolayı krize girdiğim zamanlar çok oluyordu.

Herşeyin hayırlısı diyorum eğer ayrılmam hayırlıysa engel çıkmasın eğer devam etmem hayırlıysa da bişey olur ve kalır diyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz? Yardımcı olursanız sevinirim kafamı karıştırmadan lütfen. Şimdiden teşekkürler.
Eşyalar komşular en son düşüneceğiniz şey.Eşiniz boşanma konusunda ne dedi o konuda bir şey dememişsiniz.Önceki konunuzda da demiştim eşinizin sizi sevdiğini düşünmüyorum.

Tamam bu şekilde konusunca daha çok yardımcı oluyorsunuz. Ama yok o özgüven sende yok inaları falan hoş değil şu an.
Yo yo kocanız için dedim ama siz de genç ve kendini bilen bir hanımsınız belli ki.
Kocanızdan daha iyi insanlara layıksınız.

çok yenilermiş belki düzelir ev lilik oturur diye soyledım
Elbette. Ancak kocasının ne evlilik umrunda ne eşi. O yüzden boşa zaman kaybı.
Kocası haklısın hayatım, değişeceğim, düzelteceğiz dese neyse. Adam ister git, ister kal diyor.
Kovmamasının nedeni de düzenli yemek, temizlik ve seks olabilir belki.

Eşyalar komşular en son düşüneceğiniz şey.Eşiniz boşanma konusunda ne dedi o konuda bir şey dememişsiniz.Önceki konunuzda da demiştim eşinizin sizi sevdiğini düşünmüyorum.
Daha önce de çok konuştm ayrılıcam konusmaları geçti hep bi şekilde engel oldu. Bu defa gidicem dersen dur demem dedi. Deme zaten dedim.

Merhaba,

Daha önce konu açmıştım. Eşim ailemle küs olduğu için beni yalnız göndermişti babaannemin cenazesine başka şehire. Hadi asla haklı değil de bir nebze gelmeyebilir denmişti ama duyar duymaz beni yanız bırakıp oyun oynayıp birgün sonra ben yalnız gidip iki gün sonra dönene kadar ne aradı ne sordu. Öldün mü kaldın mı bile demedi ve bu kabul edilemez demiştik.

Kendisiyle konuştum bunun kabul edilemez oldugunu evliliğe devam ediyorsa kendi katılmasa bile ölüm hastalık gibi durumlarda en azından benimle birlikte gelmesi gerektiğini konuştum. Israrla hayır ben gelmem modunda. E bu ölüm her zaman hayatımızda. Hadi bunda kendim gidebildim Allah korusun çok kötü olup yalnız gidemeyeck olursam diyorum doğru düzgün cvp bile vermedi. Dedim ben göze alamıyorum herkes esiyle beni düşün dayanamıyorum eksikliğini hissediyorum ama sonuç yok. O zaman benden bitti dedim ve ayrılmaya karar verdim. Eşyalarımı bile toplamaya başladım.

Tabi bu aralar psikolojim bozuk. Fikrine güvendiğim bir iki kişiyle konusunca daha da çelişkiye düştüm. Zamanla düzelir mi konusunu göze alamıyorum açıkçası aşırı kindar. Asla unutmaz. Hadi kötü günde geldi diyelim bayrama düğüne asla gelmes gibi hissediyorum.

Bir yıl oldu evleneli. Çalışıyorum. Çocuk yok. Ailem arkamda. Ancak bir yandan da evim,düzenim,binbir özenle seçtiğim eşyalarım,komsularım. Yani ayrılığın getirdiği o gelgitleri mi yaşıyorum bilmiyorum. Net düşünemiyorum ama bir yola da girdim.

Ha öncesinde bu durumdan önce iyi miydiniz derseniz bi iyi bi kötü devam ediyorduk herşey süperdi diyemem ki çogu evlilikte olur gelgitler diye düşünüyorum.Ama tabi adamın kendine odaklı hayat tarzından dolayı krize girdiğim zamanlar çok oluyordu.

Herşeyin hayırlısı diyorum eğer ayrılmam hayırlıysa engel çıkmasın eğer devam etmem hayırlıysa da bişey olur ve kalır diyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz? Yardımcı olursanız sevinirim kafamı karıştırmadan lütfen. Şimdiden teşekkürler.
Devam edecekseniz mutlu gününüzde kötü gününüzde yalnız olacağınızı bilin. Ailenizle ilgili hiçbir olayda eşiniz yanınızda olmayacak, bunu kabullenip ilişkisini devam ettiren çiftler var ama burda sorun o değil. Siz yakınınızı kaybetmişsiniz ağlıyorsunuz ve eşiniz hiç umursamayıp oyun oynuyor. Size destek olması gerekirdi, yanındayım biliyorum zor demesi avutması lazımdı. Sizi yalnız gönderse bile telefonla arayarak halinizi hatrınızı sormalıydı. Eşiniz çok merhametsiz ve bence merhametsiz insandan asla eş olmaz, bırakın eşi arkadaş bile olmaz. Yarın siz hastalansanız, muhtaç olsanız size bakar mı ben hiç sanmıyorum. Kendinize yeni ev kurar yeni eşya da alırsınız bu tarz kindar ve vicdansız bir adamla olmaz, yani ben yapamaz güvenemezdim

Asıl kopma bu olaydan sonra oldu diye bunu yazıyorum. Diğerlerinden sonra devam edildi bir şekilde ama bu defa devam edemiyorum. Evi kendi aldı evlenmeden önce o yüzden ben gitmeliyim.
Siz 1 aylık evliyken yaşadığınızı hazmedip kopmadıysanız daha da kopmazsınız merak etmeyin. Gideceğiniz de yok zaten kendinizi kandırıyorsunuz. Boşuna nefes tüketemeyeceğim sizinle hak ettiğiniz hayat buysa, yaşayın.

Siz dusuncenizde haklisiniz insan o anda yaninda destek istiyor ne kadar kin kiriklik arada olursa olsun sizin o an duygusal destege ihtiyaciniz vardive omrunuzu gevireceginiz adam size destek olmadi çoluk cocuk yokken dogru karardir bence gitmek tabi kolay bize soylemesi yasayan sizsiniz dogru karari saglikla dusunup vermelisiniz

Bakın mesele gidip gelmemesi değil. Bende eşimin annesiyle görüşmüyorum gidip gelmem de yani artık. Ama burda önemli olan siz o haberi aldığınızda eşinizin yanınızdan kalkıp gidip diğer odada oyun oynaması. Böyle bir dünya yok. Eş değil bostan korkuluğu. Benim kötü günümde beni sakinleştirip teselli vermeyecekse eş değil hiç bir şey olamaz böyle biri.

Back