• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cenazeye yalnız gönderen kocanın tribe devamı

Bende adam haklı iyi yapmış demiyorum. Konunun detayına inecek olursak zaten evliliğin temeli sarsılmış gibi duruyor. Sadece olaylarda bir tarafı suçlu ilan etmeyi doğru bulmuyorum. Çünkü herşeyin bir de öncesi oluyor, sebebi oluyor. Evlilik zorlu bir yolculuk bir çok refakatçi ile birlikte o yolda yürünüyor.

Suçluluk yüzdesi elbette değişir onu bilemem ama arada boşluklar olduğunda bende sorguluyorum haliyle o yüzden kesin bir şey söylemek istemedim. Hepimiz yaşadıklarımızı kendimizce yorumluyoruz çünkü hiç birimiz bir olayı anlatırken objektif değil subjektifiz
Siz haklısınız ama burda adamın gitmemesi önemli değil, bir çok çift var, zaman zaman da buraya yazılıyor, ailelerle görüşmeyen. Tekrar dönüp bakamadım ama burda aklımda kalan ölüm haberini aldıktan sonra adamın oyun oynamaya başlayıp şimdi de senin babaannene üzülemeyeceğim diye dangozca bir laf etmesi, kadının bu pandemi döneminde şehir dışına gitmesine yardım etmemesiydi. Şimdi de görüyoruz ki trip atıyormuş cenazeye gitti diye. Yanlışım varsa düzeltin. Duygusal şiddettir bunun adı. Bu adam evlilik devam ettirmeye niyetli olsa böyle davranmaz.ne yapılmış olursa olsun madem bu evlilik devam etmiş adamın sorumluluğu eşine karşı halen devam ediyor. Kimse ağlasın etsin gitsin demiyor ama üzüntülü eşe, ölüm başına gelmiş eşe böyle davranılmaz. Lütfen kusura baköayın sizin mesaj altına yazdım ama bu genel manada bir yorum olarak değerlendirilsin.

Zaten burada mesele eş ve konu sahibesinin ailesinin yaşadıkları değil, belki eş yerden göğe haklı, belki o kadar kötü şeyler yaptılar ki adam asla affetmem, ne ölüme ne ölülerine dedi, asıl mesele kadın ölüm acısı yaşarken eşin arkasını dönüp gitmesi, bir sarılıp başın sağolsun dememesi, kendi arabasıyla yola çıkan kadını yolda öldü mü kaldı mı, fenalaştı mı diye arayıp sormaması, biz evlendiğimiz kişiye neden eş diyoruz? Neden hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde diye yemin ediyoruz?

Eşimin ailesinden ölesiye nefret dahi etsem, öldüklerinde bir gram umurumda olmasa bile eşime sarılıp teselli ederim, cenazeye katılmasam da eşimi defalarca ararım aklım onda kalır, üzüntüyle yola çıktığından ya başına bir şey geldiyse diye uyku bile uyuyamam, herkes bir yana, ben eşime eşim diyorsam onu her anında merak ederim.

Konuyu aileyle yaşananları değerlendirerek de cevaplasak, yaşananları bir kenara bırakarak da cevaplasak adamın eşine tavrı sonuna kadar yanlış.
Yani mune abla teşekkür ederim. Bunu anlatmaya çalışıyorum sabahtan beri ben de.

Artık derdimi ifade edemediğimi düşünmeye başlamıştım.

Yani mune abla teşekkür ederim. Bunu anlatmaya çalışıyorum sabahtan beri ben de.

Artık derdimi ifade edemediğimi düşünmeye başlamıştım.
Ben de sizin gibi düşünüyorum ablacım, adam görüşmemekte haksız da demiyorum çünkü ne yaşandı neler söylendi bilemeyiz ama isterseniz aileyle kanlı bıçaklı olun, eşiniz bir acı yaşadığında teselli edecek kişi sizsiniz, kimse gidin aileyle bal börek olun demiyor, gitmeyin kimse sizi gitmek için zorlayamaz ama eşinize manevi desteğinizi de gösterin diyoruz hepsi bu.

Böyle bir durumda ben olsam atacağım adım belli ama önemli olan benim değil sizin düşünceniz ve yapacaklarınız.
Size birkaç soru soracağım, ister burada cevaplayın, isterseniz kendi içinizde cevaplayın.

Allah herkese sağlıklı ömürler versin, aileden birinin ölümü halinde eş dahi olsa kimse kimseye cenazeye gitme konusunda engel olamaz ama diyelim ki ailenizden biri hasta ve sizin mutlaka gitmeniz gerekiyor, eşiniz ölüm hariç, asla ailene gidemezsin derse ne yapacaksınız?

Bugün çocuğunuz yok, yarın bir gün hamile kaldınız, doğum yapacaksınız ki kadınların gözü doğumda annesini arar, eşiniz annenizin bırakın evinize, hastaneye bile gelmesine olay çıkarırsa ne yapacaksınız?

Ben eşlerin eşinin veya kendi ailesi dahi olsa, eğer hiç affedilmeyecek şeyler yaşanmışsa birbirlerini görmek istememelerine saygı duyarım, eş istemediği kişilerle görüşmeme hakkına sahiptir ama ölüm, hastalık, doğum, özel durumlarda kendi görüşmese, aynı ortamda bulunmak istemese bile eşi desteklemeli, manen yanında olmalı ve engellememelidir.

Eşiniz bunları yapabilecek mi?
Benim gitmemle ilgili şimdiye kadar herhangi bi sorun çıkarmadı. Ama çocuk konusunu ben de düşünüyorum. O zaman ne yapar ailemin gelmesine karşı çıkıp olay çıkarır mı emin değilim.

Siz haklısınız ama burda adamın gitmemesi önemli değil, bir çok çift var, zaman zaman da buraya yazılıyor, ailelerle görüşmeyen. Tekrar dönüp bakamadım ama burda aklımda kalan ölüm haberini aldıktan sonra adamın oyun oynamaya başlayıp şimdi de senin babaannene üzülemeyeceğim diye dangozca bir laf etmesi, kadının bu pandemi döneminde şehir dışına gitmesine yardım etmemesiydi. Şimdi de görüyoruz ki trip atıyormuş cenazeye gitti diye. Yanlışım varsa düzeltin. Duygusal şiddettir bunun adı. Bu adam evlilik devam ettirmeye niyetli olsa böyle davranmaz.ne yapılmış olursa olsun madem bu evlilik devam etmiş adamın sorumluluğu eşine karşı halen devam ediyor. Kimse ağlasın etsin gitsin demiyor ama üzüntülü eşe, ölüm başına gelmiş eşe böyle davranılmaz. Lütfen kusura baköayın sizin mesaj altına yazdım ama bu genel manada bir yorum olarak değerlendirilsin.
Hayır trip atması ben gittim diye değil. Ben gidip geldikten sonra bu davranışlarından dolayı konusmadım aynı odada durmadım. Tavır aldım biraz da kendimle kalıp bu evliliği düşündüm. Adam önce ona trip attı hatta babaanneni ben öi öldürdüm bana ne surat yapıyorsun gibisinden. Sonra da bi ayrılık konusması oldu.

Burdaki "mantık abidesi" arkadaşlar yine küçümseyici ifadelere başlamış.

Eşyaya mi takıldın imaları konu sahibine hiçbir şey kazandırmıyor arkadaşlar. Eleştirmek başka şey... alay ederek ima etmek başka şey.

Sevgili konu sahibi. Boşanma gecmedi basımdan. Ama ben de duygusal bir insanım.

Elbette eşten ayrılmak eşya ile kıyas edilemeyecek kadar ciddi bir karar.

Ama size hizmet eden ve sizi hiç kırmayan eşyalarınız da sizin eşinizden çok daha kıymetli şu an bence.

Bir diğer mesele. Konu sahibini suçlama sendromuna yakalanan bazı arkadaşların yorumlarını dikkate almamanı öneririm.

Onlara göre boşanman da suç. Boşanmamanda.

Ben olaya tamamen objektif bakıyorum.

Eğer eşimin ailesi ile cenazelerine gitmeyecek kadar husumetim varsa boşanırım.

Boşanmayıp evliliğe devam ediyorsam eşime bunu yansıtmam.

Yani cenazeye gelmemesi değil mesele.

Eşiniz madden yanınızda olmamis. Amenna. Ama manevî olarak yaninizda olmalıydı. Teselli etmek aramak vb şekilde destek olmalıydı.

Yani eş kisisinin 2 yolu vardi önünde.

Ya aileniz ile olan husumetiniz sebebiyle sizden boşanacaktı
Ya da evliliğe devam edecekse üzerine düşeni yapmalıydı.

Başka bir yol yoktu
3.yol her ne olursa olsun yanlış olacakti ve olmus.

Ailesine kızıp karısına destek olmamayi hangi zihniyet burda haklı buluyor. Ben anlamiyorum

Sirf bu saçmalıklar nedeniyle birkaç gündür girmiyordum foruma. Ne iyi etmisim. Yine asabim bozuldu.

Şu an sizin için tek yol boşanmak. Ve eşyalarda hak talep etmek. Alabileceğinizi almaya çalışmak.

Benim tavsiyem bu.
Allah yardımcınız olsun.
Öncelikle teşekkür ederim. Evet açıklamama rağmen bazı insanlar saçmalamış diyorum. Şu an içinde bulunduğum psikolojiyi anlayamıyorlar bari yorum yapmasalar. Evet ben de ona takılıyorm ya ayrılsaydın ya da evliliğin gereklerini yapacaksın.Adam hala da kendini haklı görüyor.

Sırf bu olay evliliği bitirmeye yeter benim gözümde. İyi gününüzde kötü gününüzde yanınızda olmayacaksa ne diye evli kalasınız ki? Yarın öbür gün hamile kalsanız yaşanacakları düşünün ailenizi eve almak istemeyecek bu adam. Doğuma anneniz gelse birtürlü olay çıkarıp surat asıcak annelik sevinci yaşatmayacak size. Üstelik bu kadar saçmalamışken bile kendini haklı sanıyor. Siz de hala ona yüz veriyorsunuz.

Evliliği bitirmeyecekseniz alternatif çözümüm şu. Eşinizin ailesi nasıl insanlar? Onların haberi var mı oğullarının bu yaptığından? İyi insanlarsa ben onları arar eşimin beni nasıl yalnız bıraktığını aileme saygısızlık yaptığını anlatır. Ailemle eşimin arasını düzeltmek için aracı olmalarını isterdim. Eğer düzelmezse bu evlilik bitecek böyle evlilik olmaz derdim. Onlar da bu konuda yapıcı olmuyorsa cidden toplar eşyalarımı giderdim. Karşı taraf sizin evinize gelip kalırken sizin ailenizin böyle yok sayıldığı bir ortamda yaşamayı kendinize yedirmeyin.
Ben ona yüz verecek bişey yapmadım. Şu an eşyalarımı topluyorum demiştim.
Ailesi de anlayışlı beni anlayacak insanlar değiller. O yüzden asla onlarla konusmam bu konuda.

Boşanıp boşanmamak sizin bileceğiniz iş. Ancak ölüm durumunda bile bu denli sert gaddar olan Bi insan çok tehlikeli bence. Allah korusun ailenizden birinize bişiy olsa, önemli Bi hastalık, ameliyat gecirseler GB GB. Kaldıramazsınız. Daha önceki konumuza da yazmıstıö ben annemi kaybettiğim zaman o eski eş kişisinin şeytanlıgını gördüm. Ve o zamandan sonra da nefret ettim kendisinden. Ölüm ya ölüm ötesi yok. He birde tabiki önemli olan eşya, mobilya vs değil, ama heveslerle kurulan o evi bu sekilde toparlamaya insanım eli gitmiyor, kolu gitmiyor. Benim önceki boşanmayı dülünmelerimde hep böle olmuştu. Ama nasılki annemin ölümünde bana öyle davrandı, yemin ederim o evi, esyaları toplarken, eve son kez bakarken gözümden bir damla yaş bile akmadı.dedimki kendime ağlanacak durumun var evet, annene ağla, o acının yanında bu boşanma acısı nedir ki. O yüzden üzülme düşünme, hakkında hayırlısı olsun ibşallah
Amin. Evet duygusal kaldıgım kısım orası. Size de geçmiş olsun, kurtulmuşsunuz.

Adam karısına eziyet etmemiş ki cenazeye gitmemiş ve teselli etmemiş .Bende insani olarak bunu doğru bulmadım ama belki çok büyük bir şey yaşandı o yüzden bu tepkiyi verdi bilemem ki ne yaşandığını bilmeden.

Konuyu sadece tek taraftan dinliyoruz ve sorsanız herkes haklıdır dert yanarken bir de diğer tarafın yaşadıklarını bilmek gerekir doğru değerlendirmek için. Yoksa bende bilirim sadece konu sahibinin anlatımına göre değerlendirmeyi ama daha ailesi ile kocasının arasında ne sorun olduğunu bile söylemiyor.
Siz yine şuradan bakmıyorsunuz bakın. Diyoruz ki ne yaşanırsa yaşansın eğer hazmedemiyorsan boşanırsır. Yok devam ediyorsan sunu yaşadım ben seni görmezden gelirim bu durumda diyemezsin.

İmama bile gerek yok talakı selase ile üç kere boş ol demesi yeterli....
Sizin tüm yazdıklarınıza bayıldım. Çok haklısınız. Herkes alay geçmiş eşyaya takılmış. Aslında konu sahibi kadının demek istediği emek emek kurduğum yuvayı dağıtmak zoruma gidiyor gibi bişey. Ama insanlar cümleye bakıyor cümlede anlamı aramıyor.
Kadınlar klübünde seviye iyice düştü bu koronadan sonra. İnsanlar birbirine saracak saldıracak aşağılayacak yer arıyor. Konu açmak şu dönem hiç mantıklı değil.
Teşekkür ederim . Gerçekten cımbızla çekip geneler bakmadan, yardımcı olmadan sadece ne bulup sinir zıplatırım modunlar. Sanki silah zoruyla yorum yap diyoruz.

Eziyet fiziksel olmuyor sadece adam duygusal eziyet ediyor resmen. Ölüye takacak kadar kindar bi insan. Hadi gitmedi diyelim de kadına gittiği için trip atmak nedir nasıl bi karakter bu? Bu eziyet değil de ne? Kadın da yazık üzülüyor falan.
Trip gittiğim için değil. Bi yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Ben gidip geldikten sonra konusmadım ayrı odada takıldım. Bu da ee babaanneni ben mi öldürdüm bu ne diye söylenince aramızda bu ayrılık komuşması geçti.

Hayır trip atması ben gittim diye değil. Ben gidip geldikten sonra bu davranışlarından dolayı konusmadım aynı odada durmadım. Tavır aldım biraz da kendimle kalıp bu evliliği düşündüm. Adam önce ona trip attı hatta babaanneni ben öi öldürdüm bana ne surat yapıyorsun gibisinden. Sonra da bi ayrılık konusması oldu.
Sen gidince 2 gün aramamış nasıl sen gittin diye trip atmamış oluyor. Be

Ne oldugu önemli deil. Öyle çok büyük olay da deil. Sorun şu. Her ne olursa olsun eğer evliliğe devam ediliyorsa koca olarak o varsa gelmiyorsa bile benimle evin içinde ben üzülürken üzülme bile diyemez mi insna ya sarılamaz mı takıldığım yer burası ama siz çok farklı açıdan bakıyorsunuz
Ben demem mesela eğer ölen insana kinliysem.

Hakkınızda hayırlısı olsun ama bu adamdan bir halt olmaz malesef
Nasıl bir kindir bu ölüm bu ya
Allah uzun ömürler versin inşallah anne babanıza bişey olsa yine aynı yapacak hazmedebilecekmisiniz yada çocuğunuz oldu asla ailenizi evinize sokmaz göstermez o çocuğu
Acabaları hiç düşünmeyin bence çıkın gidin o evden

Evliligimizin 5. Ilikimizin 13. Senesi filan. Hic gelgitimiz olmadi. Tartisma illa olur ama. Kirmadan kirilmadan halledilir..

Ama zor zamanimda yanimda olmayan adami zaten iyi gunumde de istemem. Sepetlerim gider

Siz yine şuradan bakmıyorsunuz bakın. Diyoruz ki ne yaşanırsa yaşansın eğer hazmedemiyorsan boşanırsır. Yok devam ediyorsan sunu yaşadım ben seni görmezden gelirim bu durumda diyemezsin.
Bu sizin için de geçerli.Esinizin size reva gördüğü hayat,sizin acilarinizi yok sayması ,sizi süreçte tek başınıza bırakması , omur boyu ailenizin sizin evinize giremeyecek olması ve hatta çocuğunuz olduğunda çocuğunuzu onların yanına goturemiyecek olmanız sizi rahatsız ediyorsa ve hazmedemiyorsaniz bosanirsiniz ...sıkıntı yok diyorsanız yolunuza devam.

Ben bu işin bitmesi taraftarıyım ancak bu kadar kolay değil. Öncelikle eşinizin ailesi ile uzaktan yakından hiçbir şekilde görüşmeyi kesin. Butun aile üyesinin numaralarını silin gözünün önünde ve bundan sonra böyle diyin. Benim ailemi sevmesen bile benden dolayı saygı gostermeliydin diyip kestirip atın. Bir süre bekleyin bakalım bu gidişat birşeyleri değiştirecek mi? Sizin bu aldığınız tavrın karşısında inadını kirarsa ne âlâ ama hâlâ zerre umrunda değilse bu kadr umursamaz bir adamla kesinlikle evli kalmanı istemem.

Bu sizin için de geçerli.Esinizin size reva gördüğü hayat,sizin acilarinizi yok sayması ,sizi süreçte tek başınıza bırakması , omur boyu ailenizin sizin evinize giremeyecek olması ve hatta çocuğunuz olduğunda çocuğunuzu onların yanına goturemiyecek olmanız sizi rahatsız ediyorsa ve hazmedemiyorsaniz bosanirsiniz ...sıkıntı yok diyorsanız yolunuza devam.
Eşimin beni aldattığını ilk yakaladığım zaman hemen boşanamadım. Babam olay çıkarmıştı ve birkaç ay sonra mahkeme işlerine girişmiştim. Ama o süreçte onun bir yakını ölmüştü ve ne baş sağlığı dilemiştim ne de üzülmüştüm. Bana bunları yaşatan adamın acısını hiçbir şekilde içimde hissetmedim çünkü. Ben çok büyük sıkıntılar yaşarken o beni başka kadınlarla aldatmış meğer. Neden ben sıkıntı çekerken o gönlünü hoş ediyordu da ben onun acısına üzüleyim ki? Sonra da boşandık zaten. Evet çözüm boşanmak. Çünkü ortada bize anlatımayan ama adamın nefret etmesine sebep olan bir şey var. Ancak büyük bir sorun insanın kalbini taşlaştırır. İlişki o raddeye geliyorsa zaten aynı evde olmak bile korkunç bence.

Ben bu işin bitmesi taraftarıyım ancak bu kadar kolay değil. Öncelikle eşinizin ailesi ile uzaktan yakından hiçbir şekilde görüşmeyi kesin. Butun aile üyesinin numaralarını silin gözünün önünde ve bundan sonra böyle diyin. Benim ailemi sevmesen bile benden dolayı saygı gostermeliydin diyip kestirip atın. Bir süre bekleyin bakalım bu gidişat birşeyleri değiştirecek mi? Sizin bu aldığınız tavrın karşısında inadını kirarsa ne âlâ ama hâlâ zerre umrunda değilse bu kadr umursamaz bir adamla kesinlikle evli kalmanı istemem.
Ailesiyle öyle telefonda falan iletişim halinde değilim zaten silmem de bişey değiştirmez o yüzden. Önümüz bayram be kurban onun memleketinde kesilecekti normalde. E ben devam edip o zaman ben de gelmem desem yüzde doksan adam bitsin diyecek. O zaman bu evlilik ben bayramda gitmedim die birmiş olacak yani haklıyken haksız duruma düşürecek bir de. İş oraya gelirse kendi sıyrılıp çıkar biliyorum.

Back