bu bebeği istediğimden emin değilim

ben herhalde kısırım :)
yıllardır sevişirim bi kerecik bile yanlışlıkla hamile kalamadım.
prezervatif markalarının aradığı o yüzde 1 lik dilim hep burda :)

Buraya hamileyim ama şu nedenlerle bebeği istemiyorum ne yapacağım diye konu açanların hiç birisi bebeğini aldırmadı çünkü zaten kararlı olanlar o bebeğe kiymayı düşünenler gidip kimseye sormadan kürtaj oluyor.buraya konu acanlar ise zaten annelik duygusuyla hareket etmeye başlayanlar sadece azıcık cesaret ve destek istiyorlar hepsi bu.

benim için 2. bebek kabus olmadığından çok dikkat etmiyorum mesela, prezervatif kullanmanın inceliklerini es geçiyorum yalap şalap korunuyorum diyim, bu durumda hamile kalıp ama korunuyodum desem ne kadar doğru

bunu kürtaja destek almak için söylediklerini düşünüyorum konu sahibini tenzih ederim genel durum bu, korunarak oldu zaten istemiyodum mantığı

Bir de bebeği olmayan olamayan canlar sizin bebeginizin olmayisinin sebebi bu arkadaş değil ki neden bu tip konularda gelip konu sahibine saldırıp işi hakaret ve hatta bazen bedduaya kadar götürüyorsunuz?

Bu yaptığınız çok saçma ve ne size ne de konu açana bir faydası yok ki bu tutumun.

Allah isteyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin Inşallah.

Şimdi konu sahibine özel yorum yapayım, arkadaşım öyle böyle o bebek rahme düştü, bebeğim olmadan önce kürtaj konusunda daha esnektim ama ne zamanki 6 haftalıkken oğlumun kalbini duydum o zaman sorgular oldum yasal sınır nasıl 10 hafta olur diye, 6.haftada kalbi atıyo

kürtaj doğum kontrol yöntemi değildir o yüzden madem ilk çocuğun hayırlısı ile doğurmani dilerim

Eskiden kürtaja karşıydım.
Ama şimdi biryerlerde çocuklarına bağıran, azarlayan, aşağılayan anneleri gördükçe keşke bu kadının çocuğu olmasaymış diyorum.
Geçen vardı bir tane. Mağazada elbiselere bakarken 2-3 yaşındaki kız birini yere düşürdü. Saçını başını yolarım senin diye üzerine yürüdü minnacık kızın.
Anne olmak sabır işi.
Ve bunun için insan gerçekten anne olmayı istemeli.
Hazır olmalı..
Konusahibi hazır değil. Eşine düşkün ve çocuğu aralarında bir engel olarak görebilecek.
Doğduktan sonra durumun değişeceğini hiç hissedemedim..

hazır değilse iyi korunsun, olursa aldırırız mantığında çok insan var, bu devirde bin türlü korunma yöntemi var arkadaşlar, aktif cinsellik yaşayan herkes bunları bilmeli, asla istemiyorum diyen çift korunma kullansın, hadi bir gaflet oldu diyelim onun için de ertesi gün hapı var

hakikaten ya hamile kalmak bir mucize aslında :)

Ben çok erken öğrendiğim gebeliğimi sonlandırmıştım. Doktor baktı baktı tam belli değil ama muhtemelen hamilesin kan değerlerinde çıkmış demişti o kadar erkendi yani. İstemediğime emindim eşime söyledim istemiyorum senin düşüncen ne diye o da istemiyordu aynı gün randevu alıp sonlandırdım. Sonrasında hiç pişmanlık hissetmedim çünkü gerçekten bende annelik duygusu yok, o sorumluluğu ömrüm boyunca alamam. Eşimi de kendim gibi biri olarak seçtim yani çocuk istemeyen biri. Ha bundan sonra korunmayı geç cinsellkten soğudum bir dönem ya yine başıma gelirse diye.
Sen buraya konu açtığına göre kadesa nın yazdığı gibi sadece desteğe ihtiyacın var. Yoksa aldırma kararı gel gitlerle verilmiyor, istemiyorsan netsindir günah sevap dinlemiyor insan. Olumlu düşünmeye çalış, annelik duygusu nasıl oluşur bilmiyorum bu yüzden yardımcı olamayacağım. Sadece kesinlikle istemesen şimdiye kadar sonlandırmış olurdun bunu söyleyebilirim.

her canlı doğurabilir ama her canlı anne olamaz.....nekadar doğru bir söz...anne olmaya bukadar hevessiz bir insan ilk defa tanıdım..Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah...
bir insanın başka bir canlının yaşamına son vermeye hakkı yok...

Merhaba konu sahibi,
Öncelikle hissettigin karmasa cok normal. Senin gibi hissetmistim. Hatta alti aylik evliydim ve hic cocuk hayalim yoktu, hep sonralara saklardim bunu hayal etmek icin. Ama oldu. Aldirmayacagimi biliyordum. Ama neden her anne gibi hissedemiyorum diye kendimi sucladim.
Artik anliyorum. Söyle ki, o bahsedilen kutsal duygular her insanda kendini gösteremiyor. Farkli hissediyor her anne. özünde sevmiyor mu, seviyor.Örnek ben. Yani o minik parmaklar icin heyecanlanamadim hic. Sanki bir insan geliyormuscasina bekledim. Baska bir insan, baska bir karakter. Korktum, alismaya calistim.
Her anne baskadir. Sen neden söyleyim böyleyim deme kendine, kendince bir anneligin olusacak. Herkes bebegini ayni sekilde sevmez. Kafanda sekillendirdigin herseyi sil at. Annelik sevkatli olmaktir. Varsin süslü kelimeler söylemeyesin. Simdiden bebek kiyafeti bakmayasin ama onu sevesin. Sevkat duygun varsa bu isin üstesinden gelirsin.
Tabiki de zor, ama can almaktan daha kolay. Bir ömür olsaydi simdi su yasta olacakti psikolojisini yasayacaksin. Herseyi gectim can almak herseyden daha zor. Hayatina geldi cat kapi. Rabbimin gönderdigine ev sahipligi yapip yüregini acmalisin. Hayatta güzel olan ne kolay ki..
Annelik kisiye özeldir. Insanligin gidebilecegi son noktadir gözümde. Eger karincalara kiyamadiysan ona da iyi bakacaksindir demektir.
Genc yasimda hamile kaldim, zordu benim icin cok zordu hamilelik dönemi. Eve kapandim, dus alacak zamanim olmadi. Ama ileride kizimin bana bir anne demesi dogru isi yaptigimi gösterir bana. Nihayetinde gögüslerim var olma amacina hizmet etti, her ay cektigim adet bu sefer de bekledigi seye sahip oldu, karin derim ona sunulan esneme payini kullanarak genisledi de genisledi.
Bizler bu dünyaya kazik cakmaya gelmiyoruz. Özgürüz fakat saglikli bedenimize de hizmet etmeliyiz. Asik kazik zaten bu dogan cocuklarimiz. Dogurabilmek de özgürlüktür. Bu duyguyu yasayin. Ister cok iyi gelsin ister pek heyecanli olmasin ama yasamak ve yasatmak gibisi yok.

bebegi istemezseniz bebek de seni istemez. ememez bebegini içten sevin ki oda seni sever sana bağlı olur. bende 6 aylık hamileyim bu bebegi eşimle istedik . 2 ay korunmadik geç kaldim daha neleri var düşün.. sende istemiyorsun bu bbegi özgürlükle yaşamak istiyorsun henüz annelik duygusunu takmadiği için böle düşün.. bebek sahibi uğraşan ne insanlar var ki sende halinize şükredin...

Ben de o dilimdeyim. Saglam korunamamisim demek ki. Simdi dünya güzeli bir kizim var. Esime derim iyi ki korunmayi becerememisiz diye. Bize kalsa cocuk falan yapmadan yasardik diye konusuruz bazen. Sonra kizimiz gelir burnumuzun dibine girer gülüsürüz

çoğu mesaj konu sahibinin canını yakmaya yönelik olmuş, neden böyleyiz biz? Kadının zaten kafası karışık, duyguları karışık. Her kadın anne olacak ya da annelik duygusunu içinde sonuna kadar taşıyacak diye bir durum yok. bir de Allah isteyene vermez istemeyene verir diye sorgulamışsınız arkadaşlar. Bu kadın mı suçlu isteyenlerin hamile kalamamasından. Kimi kadınlarda oluyor bebeği kabullenememe durumu. İnsanız hepimiz her şey bizim için. Doğurunca lohusalık depresyonuna girip çocuğu reddedenleri hiç mi duymadınız? Hepimiz aynı hissedeceğiz diye bir durum yok. Aldırmayı düşünmediğini söylemiş vicdanım elvermez demiş (aldırsa da hiç birimizi ilgilendiren bir durum yok) kabullenememesini sorguluyor belli ki destek bekliyor.

Konu sahibi arkadaşım sana gelince de, eğer bu durum ilerleyen safhalarda da devam ederse destek al muhakkak. Eminim daha iyi yönlendirir seni bu konuda bilgi sahibi uzman kişiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…