Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
zaten ne olursa o sacma kalabaliktan milletin herseye maydonoz olmasindan oluyor..anne bebek yanliz kalmali..bunu 2. bebegimde daha iyi anladim ben...kv doguma gelmisti guyya ama destekten cok kostek oldu gitti bana..bu yuzden herkes cekirdek ailesiyle kalsin daha iyi..yoksa insan cocuguna adapte olamiyor..kaldiki benim cok guclu bagim vardi 2. bebegimlede..ha noldu ilk bebegimde dikislerim oyle agirdiki..bebegim agladiginda yuvarlana yuvarlana gidiyordum yavrumu emzirmeye...ha 2. dede oyle giderdim ne olacakti diyorum simdilerde...kv gitti hala bebegimin huylarini tam bilmiyordum dusunun...Ben ilk hamile kaldığımda düşük yaptım. Ondan sonra deli gibi bebek istedim fakat sonradan duruldum. Dedimki yok ben bir sene kadar bekleyeyim evlilik otursun çalışayım falan filan. Fakat Allah nasip etti bir şekilde ve tekrar hamile kaldım. Tekrar düşük yaparım korkusuyla karnımdaki bebekle hiçbir duygusal bağ kurmamaya dikkat ettim. Belkide en büyük hatayı burada yaptım.
Olurda tekrar bir düşük yaşarsam fazla üzülmemek adına. Kendimce böyle düşündüm. Dokuz ay bir şekilde geçti. Doğum yaklaştıkça aslında anne olmanın pek bana göre bir şey olmayacağını düşünmeye başladım ve endişelerim gittikçe çoğaldı çoğaldı.
Neyse kızım doğdu. İnanki ben kızım doğunca hiçbir mucizevi duygu hissetmedim. Duygulanmadım ben anne oldum falan demedim. O içgüdü bana uğramadı yani. Hatta kendime çok şaşırmıştım halada şaşırıyorum.
Kızımla eve geldik ev kalabalık. Millet bebeği kucaktan kucağa gezdiriyor. Sıra bana gelmiyor zaten bana annelik duygusu gelmemiş bir bırakında alışayım kızıma.
Ben kızıma bakıp içimden başbelası bile dedim yani düşün. Ama bunları kimseye anlatamadım. Bir taraftan bu duygularla boğuştum bir taraftan evdeki kalabalığın her şeye burnunu sokmasıyla.
Kızımın bana muhtaç olduğunu biliyordum ona bakıyordum kucağımda uyutuyordum fakat hala o bahsedilen muhteşem annelik duygusunu hissedemiyordum. Allah'ım banada annelik duygusu ver siye dua ettiğimi bilirim. Çünkü kendimi anormal hissediyordum. Ve bu duygular beni çok yoruyordu. Belki birilerine anlatabilseydim birileri bana destek olabilseydi kolay geçerdi. Ama insanların beni ayıplayacağını kınayacağını bildiğim için sustum.
Zamanla kızımı sevdim sevdim çok sevdim. Şimdi asla onsuz yapamam. Valla günlerdir işe girsem kızım ne olacak ne yapayım diye kafa patlatıyorum.
Yani demem o ki annelik duygusu hemen oluşmayabilir. Bence gayet normal. Kendini yıpratma. Sorumluluk konusuna gelince bazen diyorum kızımı bıraksamda ben bir şöyle kendimle başbaşa kalsam diye. Dakika olmadan vazgeçiyorum.
hahhaa cok guldum bu yoruma..kac kiloymuski konu sahibesi??Şunuda yazayım
Kusura bakmayın ama doğal olucam.
Sankı cok zayıfmıssınız gıbı aldıgınız 3 kıloyu dert ederek bu ısın olmayacagını yazmıssınız
Hayır duyanda sızı 50 kılo zannedecek
pes
ben cok zayıf hamıle kaldımhahhaa cok guldum bu yoruma..kac kiloymuski konu sahibesi??
ben bekarken oyle dusunurdum, kiloyu cok dert ederim zannederdim...ama hamile kaldim her kiloda sevindim nolduysa..hahaha..bebegin soz konusuysa kilo teferruattir...g.tleri kaldirip az spor yapsak kilo milo viz gelir..
Bence dogurun, ALLAHin verdigi cani almayin. Sonra evlatlik verin ... sizden anne olmaz.
boyu kac acaba :)ben cok zayıf hamıle kaldım
hamıle kalana kadarda ne catlagım ne selulıtım hıcbıseyım yoktu
daha 8 haftada catladım ben
30 kılo aldım
ve oglum 5 aylıkken eskı kıloma gerı dondum
konu sahıbı 70 kılo
ben suanda 100 gr dert edıyorum 50 kıloyum onu anlayamam 70 kılo olana kadar nerdeydı derım yanı kusura baksın dıye yazıyorum
1,65boyu kac acaba :)
bende 25 kilo alanlardanim...hic birseyde asiriya gitmesemde canimin istedigini yedim dogruya dogru..ama abartmadim genede.....suan benim yavruda 5 aylik sayilir..eski kiloma var bir 5-6 kilo...cok dert etmiyorum ama bu dogumdan sonra kv bizde oldugundan spora vakit ayiramadim bu yuzden bel bolgesi kalin gibi duruyor..halbuki eski elbiselerime giriyorum..ama oturunca midemin cikiyor gibi durmasi hosuma gitmiyor..tekrar ince belli olurum insaAllah hahha cok detayli anlattim kusura bakma
folik asıdıde bırakmak uzereymıs buarada
doguracak yanı cocugu bırde ben bu sekılde dogurmasından yana degılım. dogurmamalı 3 kıloda almıs cok yazık
yani bu duruma ne denir bilinmez ama bende 19 haftalık hamileyim başlarda çok ilginç gelmişti alışamadım tuhaflaştım zayıf biriyim ya kilo alırsam endişeleri kapladı derken şuan yarıladık hala aynı gibiyim sadece 6 ki,lo aldım pek belli değil 57 oldum ama umrumda değil gelse diye dört gözle bekliyorum kokusu nefesi gözleri elleri hep hayal lerimde açıkcası sevmekmi insan bebeği için ölür bence yaşamın bir döngüsü bende çalışıyorum bebeği kime bırakcam endişeleri oluyor elbette ama bi şekilde yürüyecek eşime bende oldukça düşkünüm paylaşma düşüncesi bile zor ama bu bebekte onun bir parçası ona benziyecek onun gibi bakıcak onun gibi konuşacak hep bu hayaller okadar güzel ki ilerledikçe bence daha iyi anlıyacağını düşünüyorum ben şimdiden herşeyini aldım nerdeyse sabırla bekliyorum ki ben boyuma göre oldukca zayıftım 175 51 kg suan az karınla bire gerilmeler sancılar yaşıyorum ama umrumda değil uykum zaten yok derecede 10 defa kalkıyorum bide o halde işe gidiyorum ama emin ol sadece doğmasını bekliyorum eşime benziyecek diye çünki onu çok seviyorum ondan olana nasıl aşık olunmazki buda var hayatta 2 kişi kalmak bi açıdan iyi olabilir ama varlığını emanet edeceğin birine ihtiyacın var ben şuan senin sadece maddi şeylerden feragat etmek istemediğini düşünüyorum manevi açıdan bak olaya ortanıza alacaksınız birlikteliğinizin meyvesini koklayacaksınız bu sizi daha çok bağlayacak hayata çünkü artık bir amacınız olacak hayatta bu anı beklemek isteyen okadar aile varki daha geçen gün öğrendiğim haber ilk hamileliği 3aylıkken düşen bir arkadaşımın ikinci çocuğu doğumda öldü emin ol bu senin şuan düündüğünden daha kötü o anneyi hayal et bi nekadar kötü kısaca hayatta olmayacak şeyler oluyor sen kalbini ferah tut çocuk nasıl yetişirse öyle büyür inan ve doğur bak hayat daha neşeli geçecektir sevgiler
hahhaa sporla gider herhalde o bolge..yani zayifliyorsun ama bel ve gobek orantisi degisik oluyor..hatta bole gobegin yokmus gibi duruyorda..kalin belli oluyorsun iste benimde umrumda degildi catlak matlak...aldim krem ama bende surmedim..bereket catlamamistim..2. de cok az catladim, pek belli degil...ama belli olsada umrum olmaz herhalde...icinde koca bir dunya var..catlakta olsa patlakta olsa ne olur? asil catlamayi dogumda yasiyorsun zaten hahah boyle konusuyorumda konu sahibi iyice urkecek1,65
kusura bakmasın kımse asla bu sekılde konusmazdım ama zaten oldukca kilolu biri 3 kilo ya 3 kilo nedir ki.
arkadasın dediği gibi konuşa konuşa bu duygularlada doguracak bebeciği
bahsettıgın bel kısmı bendee var ama umurumda degıl hatta ben hamılelıgımde catlak kremı bıle surmedım
catlarsam catlayım razıyım ondan gelene dedım ve sonuna kadarda 1 gr catlak onleyıcı krem surmeyerek hayatımdakı en buyuk cesretı gosterdım. kı benı sız bılmezsınız etrafım bılır 100 gr alsam ben ac dururm 1-2 gun takıntılıyım
iyi geceler arkadaşlar
evliyim severek evlendik eşimi seviyorum ve hamileyim planlı olmayan bir gebelikti yaşım 27 kafam çok karışık anne olmak istemiyorum bir bebeğin sorumluluğunu kaldıramam eşime ve özgürlüğümüze okadar düşkünüm ki sanki bebek huzurumuzu mutluluğumuzu kaçıracak gibi hissediyorum. bebek çocuk büyük sorumluluklar demek uykusuz geceler,hastalığı doğuma kadar olan rahatsızlıklar doğum stresi bunun gibi durumlar...eşimde istemiyor ama oldu yapacak bişi yok diyor açıkçası kendimi anne olarak düşünemiyorum eşim zaten çocuk gibidir ilgi düşkünüdür onunla uğraşmak bana yetiyor eşimle biz mutluyduk ya şimdi başka sorumluluklar çok kafam karışık mutsuzum eşimede yansıtıp onuda üzmek istemiyorum.annelik duygusundan yoksunum bana göre değil neden böyle oldum ki başkalarının çocuklarını sever idim. ama kendimde olacağını öğrendiğimden beri tüm bebeklerden soğudum. arkadaşımın bebeği oldu daha yeni görmeye bile gitmedim oysa o ne kadar mutlu kızı oldu diye yere göğe sığamıyor ben neden böyle değilim ? benim gibi olanlar varmı acaba
ayrıca düşündüğüm bir şey var ben bebekleri çok severdim fakat arkadaşımın 4 yaşında bir kızı var çok yakın arkadaşımdır bebek beni itiyordu doğduğundan beri görsel olarak yani bişi var anlatamıyorum sonra büyüdü falan geçen sene bana geldiler kız ama öyle bir kız yok yerinde durmuyor yaramaz saldrgan yerdeki taşı aldı bana fırlattı o an bütün bebeklerden çocuklardan soğumama sebep oldu bide itici geliyor bana elimde değil nedenini bilmıyorum en yakın arkadaşım ama durum bu şimdi hep aklıma arkadasımın bebeği gelıyor benımde çocugun ona benzerse yaramaz olursa diye belkide bu bende bilinçaltı yaptı bilemıyorum.çevremde anne olanlar bak gör halimi akıllı ol çocuk yapma diye şaka yollu takılıyor ama gerçeklik payı var bence çünkü yerlerinde duramıyorlar çocuk peşinde içtiği kahveden bile tat alamıyorlar diken üstündeler tatile bile gidemeyen arklarım var çocuk bırakıcak kimse olmadığı için daha bir dolu örnek...
bayanlar konu sürekli trend olmasın diye cevap yazmıyorum ama yinede aktif oluyor sizden ricam konuyu daha fazla aktif etmeyelim yorum atan bana katılan katılmayan destek olan herkese sonsuz teşekkürler...
sen benım kılomu nerden bılıosn kı ? yeter artık yeter gercekten yeter sayfalar dolusu eleştiri yeterŞunuda yazayım
Kusura bakmayın ama doğal olucam.
Sankı cok zayıfmıssınız gıbı aldıgınız 3 kıloyu dert ederek bu ısın olmayacagını yazmıssınız
Hayır duyanda sızı 50 kılo zannedecek
pes
bayanlar konu sürekli trend olmasın diye cevap yazmıyorum ama yinede aktif oluyor sizden ricam konuyu daha fazla aktif etmeyelim yorum atan bana katılan katılmayan destek olan herkese sonsuz teşekkürler...