Eşimin Akrabalarının Can Sıkıcı Halleri

Arkadaşlar merhaba. 2 senelik evliyim. Eşimin ailesi evlendiğimiz geceden itibaren evimden çıkmadığı için sürekli tartıştık eşimle. Eşinin ailesine müsait oldukça buyurun gelin diyordum ama bir türlü gitmek bilmiyorlardı. En sonunda ben de çağırmamaya başladım çünkü anahtarla girmeler, hiçbir özelimizi kalmaması ve devamlı eşimin anne ve babasının keyfine göre hareket etme zorunluluğumuz beni kayınvalideme bu samimiyet değil artık yeter mesafe istiyorum demeye itti. Sonrası zaten patırtı gürültü. Biz boşanma aşamasına geldik eşimle. Ben erken doğum yaptım stresten vs vs. Eşimin ailesiyle mecburen görüşüyorum.Bunu onlar da bilir. Çağırmam da zorunda kalmadıkça gitmem de. (Eşimle tartışmamak için mecbur gidiyorum çünkü çocuğu tek göndermek istemiyorum)Kendi aralarında çok bilgili gibi görünüyorlar. Ama çocuğumu emanet etmeyi bırak bir saniye kucaklarında dursun istemiyorum artık. Çok rahatsız edici. Kızımın alerjileri var. Özellikle söylememe rağmen inatla azıcık versek bişey olmaz diye çocuğumun iki gün kusmasına neden oldular. 3 aylık kızıma bal yedirmeye çalıştılar. Sürekli olur olmadık neye hayır dediysem yapıyorlar. Televizyon, telefon yasak ama artık lanet olsun bıktım yapmayın demekten. Sürekli problemler. Ve eşimin akrabaları da evime gelip gitmez. Hayır çok umurumda değil zaten. Sürekli hasta olan çocukla hastaneden yeni çıkmış prematüre bebeğimi ziyarete geldiler. Kabul etmedim diye dünya kötüsü oldum. Herkes tavır aldı falan. Yine umurumda değil. Ama eşim olanlara çok üzülüyor. Haklı olduğumu biliyor ama bişey diyemiyor kimseye de. Şimdi de çocuğu getir sevelim havasındalar ben de sizin uçağının yok gelin sevin havasındayım. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Ama sinirimi bozmaya başladı bu durum. Kayınvalideme çocuk emanet etmiyorum diye tavır yapıyorlar. Çocuğu bırakıyorum, o da çocuğu eşimin halasına bırakmış kadın almış götürmüş çocuğu sağa sola taa tepelere haberim yok. Benden izin istemek yok haber vermek yok. Neden yaptın diyorum zaten izin vermeyecektin diyor. E çocuk benim sen karar veremezsin diyorum sen çocuğu çok kısıtşıyosun başına bişey gelmesin dikkat et diyor. Aileye ilk giren gelini de böyle bıktırmışlar. Kız kayınvalidemin yüzüne söylüyo kendiniz doğursaydınız beni çok sıktınız çocuktan dolayı da yeni evliyken de diyor ha ha ha gülüyor. Ben bilmiyorum artık ne yapacağımı çok stres oluyorum. Eşim bir şey demiyor ama bıktım tartışmaktan kaostan. Kimse nerede durması gerektiğini bilmiyor resmen.
Eşinizin net bir şekilde ailesine bir sınır koyması gerekiyor. Bu ailesine düşman olsun, konuşmasın demek değil. Ama birilerinin doğruyu yanlışı ailesine demesi lazım.

Bebeğiniz konusunda babaannesini, dedesini pekala görmeye gidecek. Siz gitmeseniz bile gitmesi gerekir. O konuda aralarına girmeyin. Ancaak; eşinizin ilk cumlede dediğim gibi bu konuda da sınırları çizmesi gerekir. Çocuğun geldiği evden çıkmaması, olur olmadık şeyler yedirilmemesi gerektiğini bilmesi gerekir. Gerekirse zorla öğrenecekler.

Herkesle kötü olma pahasına net olun mesafeyi arttırın, size saygı duyana kadar da gevşemeyin, gidip gelmeyi azaltın, eşiniz tek gitsin , bu arada eşinize de güzel bir ayar çekin de bir ailesi olduğunun farkına varsın, sinir oluyorum böyle sünepe erkeklere ...
Zaten ben mesafeliyim ve ters bir insanım ama eşimin ailesinde utanma ya da had bilme falan yok. Bişeyi yapma diyorum ya kavga ediyoruz ya da biz de böyle büyüttük nolcak diyorlar. Ben de bu kez çekiyorum elimi eteğimi. Sonra yine aynı şeyler. Ciddi bir had sorunları var. Kimse durması gereken yeri bilmiyor. Ben zaten dünya kötüsü oldum çoktan umurumda da değil 😀 beni eğip bükemedikleri için çıldırıyorlar sadece

Eşinizin net bir şekilde ailesine bir sınır koyması gerekiyor. Bu ailesine düşman olsun, konuşmasın demek değil. Ama birilerinin doğruyu yanlışı ailesine demesi lazım.

Bebeğiniz konusunda babaannesini, dedesini pekala görmeye gidecek. Siz gitmeseniz bile gitmesi gerekir. O konuda aralarına girmeyin. Ancaak; eşinizin ilk cumlede dediğim gibi bu konuda da sınırları çizmesi gerekir. Çocuğun geldiği evden çıkmaması, olur olmadık şeyler yedirilmemesi gerektiğini bilmesi gerekir. Gerekirse zorla öğrenecekler.
Yok ya kaç kez söyledik. En son çocuk 2 gün kustu onlar yüzünden de arayıp sormaya çekindiler laf işitecekler diye. Sonra yine aynı tempo. İstediğin kadar laf söyle. Utanma yok

Eşin sana hak verip gerekeni yapmıyorsa orda bir sıkıntı var
Evliliğin ilk zamanların içine etmiş bırakmış
Gebeliği burnundan getirmiş daha ne yapması gerekiyor bu kadının acaba ? Yeterli sebep değil mi eşinin bişey demesi için? Anahtarla girmek nedir bu arada yani ? Ay ben olsam içeri girdiği an sırf pislik olsun diye kocamın üstüne çıkarım. Utansın biraz. Mesela yani örneğin.. veya kapı kilidini değiştirmek te bir alternatif.. herkesin kapısı ayrı böyle evlilikte nasıl acele edip çocuk yapabiliyorsunuz çok şaşkınım genel olarak kadınlar Burda hep aynı şeyleri anlatıyor iyi gitmeyen bi evliliğe çocuk gelince bir şeyler düzelmiyor tam tersine daha da insan ortada kalıyor. Yapmayın bunu kendinize. Bütün suçta eşinde annesine sağlam bi ayar verseydi asla olmazdı bunlar
Yok bacım vallahi şahidim. Konuşma be diyo eşime eşim bağırdığı zaman. Öyle sinip utanayım da yapmayayım bi daha demiyolar. Ben kızdığım zaman. Da kavga ediyoruz. Sonra hep tavır. Ben de tavır koyuuyoorum sonra eşim üzülüyor. Ama bana da bişey ddemiyr

Bu uye helinsma'mi? (Nickini tam hatirlayamadim) ben siteye yeni girdiğim zamanlar hamileligini konusuyordu, kaynanasinin evinde yasadiklarindan, evde odalari oldugundan bahsediyordu. Sanki o gibi geldi bana, 2.hesap icin mi ban yedi merak ettim.
Tanımam etmem. İlk hesabım değil ama kapatıp kapatıp geldim.

Alerjik çocuğuma bal verip günlerce kusmasina neden olanlarla görüşmüyorum diye üzülen eşimi anasına yollarım ,siz kafayı yediniz galiba iyiyi kötüden ayırmaya beyni yetmeyen anamda anam diyen kocaya üzülmekte cok saçma, sizde normal değilsiniz....
Öfff. Cidden bazılarınız sadece aşağıladığını falan sanıyor. Gerçekte bu üslupla karşımda cesaret edip konuşamazsın da işte klavye başındasın.

böyle, her adımda çarpışa çarpışa kendinize bir alan açmaya çalışacaksınız. başka çare yok.
aile apartmanı çoğu erkek için zaten; ben ailemle göbek bağımı kesmedim/kesemedim, kendi başına bağımsız birey olamadım, ekonomik bağımsızlığımı da kazanamadım ama evlenmek istiyorum demek.

onlara göre, siz aileye girdiniz, mevcut olana. yoksa sizle eşiniz hakkında "yeni bir aile kuruldu" diye düşünüldüğünü sanmıyorum. ellerinde anahtarla gezen insanlara karşı ne kadar ilerlersiniz onu da bilmiyorum. bir kocadan beklenmesi gereken 'üzülmesi' midir, size bırakıyorum.

Eşim bağırıp çağırıyor. Yapamazsınız diye. Ama arkasından yine devam. İstediği kadar laf söylesin. Eşimin ailesinde utanma ve had bilme sorunu var. Ben kızıp söylüyorum, el kızıyım. Arkamı dönüyorum yine aynı terane. Ki ters bir insanım olay çıkarırım düşün

Zaten ben mesafeliyim ve ters bir insanım ama eşimin ailesinde utanma ya da had bilme falan yok. Bişeyi yapma diyorum ya kavga ediyoruz ya da biz de böyle büyüttük nolcak diyorlar. Ben de bu kez çekiyorum elimi eteğimi. Sonra yine aynı şeyler. Ciddi bir had sorunları var. Kimse durması gereken yeri bilmiyor. Ben zaten dünya kötüsü oldum çoktan umurumda da değil 😀 beni eğip bükemedikleri için çıldırıyorlar sadece
Boşver, dik dur sen , eşini de Allah aşkına bir silkele kendine gelsin bacım, resmen ikili oynuyor...

Yok bacım vallahi şahidim. Konuşma be diyo eşime eşim bağırdığı zaman. Öyle sinip utanayım da yapmayayım bi daha demiyolar. Ben kızdığım zaman. Da kavga ediyoruz. Sonra hep tavır. Ben de tavır koyuuyoorum sonra eşim üzülüyor. Ama bana da bişey ddemiyr
Bırak üzülsün eşin, adam gibi mesafe bile koyamıyor ailesine , eşin ciddi durup yapmayın diye çemkirse , bir süre gidip gelmese hersey düzelirdi , benim eş ailesinde de aşırı derecede had bilmezlik vardı, özellikle kayinpederimde , benim eve gelince elini koltuğa vurup burası bizim evimiz der dururdu ama gördü ev kimin evi , eşime öyle bir rest çekmişim ki ailesini benden uzak tutuyor olabildiğince, ailesi de eskisi gibi cesaret edemiyor burnunu sokmaya , hersey eşte bitiyor , şu eşinize üzülmeyi bırakın Allah aşkına..

Alışmış kudurmuştan beterdir sizin ki öyle olmuş alışmışlar çat pat özel hayatınızı ihlal etmeye… alerjik bir bebeğiniz var ize onu kurban etmeyin 2 gün kusma olayında eşiniz ne dedi ? Dr vs gitmediniz mi ? El kadar bebeğe bal vermek nedir ? Eşinizin tavrını oldukça merak ettim sonuçları çok ağır olur böyle alerjik olayların…

Yok görsünler görmelerine engel olmam. Gelsinler görsünler aşağı indir yukarıya çıkaralım yok siz gidin biz bakarız lafları çok uyuzum gidiyor. Israr ediyorlar o daha çok sinir bozucu. Maksat yönetmek yine. Bak biz evine gelmiyoruz olayı
söylyeceksiniz hiçbir kuralına uymuyorsunuz çocuk hasta oluyor diye
o yüzden bırakmıyorum yoksa neden bırakmayayım diye

• Beğen
Reactions: sdg
Öfff. Cidden bazılarınız sadece aşağıladığını falan sanıyor. Gerçekte bu üslupla karşımda cesaret edip konuşamazsın da işte klavye başındasın.
Kocaniza laf soyletmeyin tabi koca önemli,ama sizi ortada bıraktığında yine buraya geleceksiniz.Size başka pencereden bakın tepkileriniz normal değil diyorum,merak etmeyin aynı şeyi kardeşim yaşadı boşan dedim .Klavye delikanlıligi yapmıyorum sakin olun.......

Kocaniza laf soyletmeyin tabi koca önemli,ama sizi ortada bıraktığında yine buraya geleceksiniz.Size başka pencereden bakın tepkileriniz normal değil diyorum,merak etmeyin aynı şeyi kardeşim yaşadı boşan dedim .Klavye delikanlıligi yapmıyorum sakin olun.......
Ben sakinim zaten. Sana da tavsiye ederim. Ben sözümün arkasındayım. Gerçekte konuşurken ezilen kim varsa şu telefonun diğer ucunda kral oluyor. Sen de bunlardan birisin. Normal olmayan da sensin.

Alışmış kudurmuştan beterdir sizin ki öyle olmuş alışmışlar çat pat özel hayatınızı ihlal etmeye… alerjik bir bebeğiniz var ize onu kurban etmeyin 2 gün kusma olayında eşiniz ne dedi ? Dr vs gitmediniz mi ? El kadar bebeğe bal vermek nedir ? Eşinizin tavrını oldukça merak ettim sonuçları çok ağır olur böyle alerjik olayların…
Bağırıyo. Kavga etti kaç kez. Gitmedik bir süre mesafe koyduk. Doktordan yazılı kağıt aldık yedirmeyin diye. Ama azıcık çocuğu fazla görsünler aynı laçkalık devam. Biz de uzak duruyoruz. Arada görüşüyoruz. Ona rağmen yine hayır dediğimiz ne varsa çaktırmadan yapıyorlar

Bırak üzülsün eşin, adam gibi mesafe bile koyamıyor ailesine , eşin ciddi durup yapmayın diye çemkirse , bir süre gidip gelmese hersey düzelirdi , benim eş ailesinde de aşırı derecede had bilmezlik vardı, özellikle kayinpederimde , benim eve gelince elini koltuğa vurup burası bizim evimiz der dururdu ama gördü ev kimin evi , eşime öyle bir rest çekmişim ki ailesini benden uzak tutuyor olabildiğince, ailesi de eskisi gibi cesaret edemiyor burnunu sokmaya , hersey eşte bitiyor , şu eşinize üzülmeyi bırakın Allah aşkına..
Aynen öyle aslında. Ama bizde eşimi takmıyolar sürekli öfkeli diye

Ben sakinim zaten. Sana da tavsiye ederim. Ben sözümün arkasındayım. Gerçekte konuşurken ezilen kim varsa şu telefonun diğer ucunda kral oluyor. Sen de bunlardan birisin. Normal olmayan da sensin.
Tercihleriniz ve sonucunda yasadiklariniz ne kadar insan sarrafi olduğunuzun kanıtı tebrikler,böyle devam.....

Eski evleri diye kendilerine yedek almışlar biz vermedik de konu bu değil. Bunları konuşup hallettik. Sadece ben kendi içimde asla sindiremiyorum. Mahvolmuş yeni gelinliğin, hamileliğim ve lohusalığım var
Allah sabır versin; anlayışsız, saygısız, cahil insanlarla uğraşması çok zor. Sırf alınıp laf edecekler diye de çocuğunuzu bu sorumsuz insanlara emanet etmeyin. Delisi var, sapığı var, hırsızı var, var da var. Ne demek emanet edilen bebegi baskasina emanet etmek! Siz de lafı gediğine geldikçe çat çat pat küt otutturun. Varsın arkanızdan deli gelin, kötü gelin desinler.

X