bu bebeği istediğimden emin değilim

Ileride ya olmazsa ne yaparım, hazır yanlışlıkla hamile kalmışken doğurayım da aradan çıksın diyerek çocuk sahibi olmak ne kadar doğru? kuzenim bana anne babasının bir tartışmasına kulak misafiri olduğundan söz etmişti. annesi "her zaman suratın asık, mutsuzsun" diyor babasıysa "hayır her zaman mutsuz değildim. x doğmadan evvel mutluydum" diyor. ki bu konuşmayı işittikten sonra kazayla gebe kaldığını istemeden doğurduğunu düşündüğünü. söyledi ailesinin. bunun kadınlıkla erkeklikle alakası olduğunu sanmıyorum siz demişsiniz ki bi kadın nasıl bu kadar soğuk olabilir bebeklere karşı. kimse sizle aynı bakış açısına sahip olmakla hükümlü değil. siz seversiniz bi başkası sevmeyebilir. konu sahibine de tavsiyem 3dads 1mom diye bir romantik komedi kore dizisi var. bunu izlesin biraz güler kendine gelir. keza bazı yorumlar gerçekten iç karartıcı
Burdaki asil sorun konu sahibinin bebegi isteyip istememesi dgl. Okadar " duygusuzz" ifade etmis ki kendini asil hata burda. Ne bilim biz esimle mutluyduk bebek videolari seyrettim isinamadim ozgurlugume duskunum yanimda bir bebegi hayal bile edemiyorum ztn esim cocuk gibi onla ugrasmak yetiyor vs vs.. daha bisuru sey. Allah askina kim istemez kocasiyla gece yarisi cikip dolasmayi kim istemez istedigi saate yatip kalkmayi herkes ister. Burdaki yorumlar ALDIR bebegi olsaydi hic dusunmeden aldirabilirdi. Nasil alisirim bu duruma diye sormus ama akismak istemiyorki olumlu yorumlari geri cevirmis. Asil sorun bu iste. Her kadin ANNE olamaz ama cocuklardan bukadar da uzak olamaz. Bellki simdi karnindaki bebege bsy olacak ve ilerde anne olmak isteyecek peki ozaman Allah vermezse ne olacak. ..??

DAyanamadım yazıyorum, bence fazla yüklenilmiş. Beklemediğin anda hamilelik, değişen hormonlar.. Her şey etkili.. Ve inan ben de çocuk istemiyordum ilk yıl, şakasını kalsıramıylrdum. Sonra korunurken bir gebelik yaşadım ama kimyasalmış.. Somra ne kadar istedim çocuk.. Ama bende kist vardı tedavi falan oldum. Anca başlıyoruz sağlıklı denemelere. Şimdi o istmediğim günlere yanarım.

İnan şuan yaşadığın şok.. Zaten vicdanlıyım, aldıramam diyorsun. Zaten anne demek vicdan demek.. Bir bebeği sevmek için önce viCdan lazım. ( aldırmaya karşı olduğumdan değil, heö bu konuda duygusal olduğumdan, hem de sende de destek görme istesiği sezdiğimden böyle pat diyr akloma geleni yazdım duygusalca)

ay ne kadar da gidilmiş kadıncağızın üstüne yahu?
herkes annelik duygularıyla yaşamıyor olabilir,herkes aman da bebişte bebiş hını mını diye gezmek zorunda da değil.
lütfen başkalarının aldığı kararlara saygı duymayı öğrenin tıpkı kendilerinizinkine duyulmasını beklediğiniz gibi.ciddi ciddi Allahım niye sen istemeyene bebek veriyosun da isteyene bebek vermezsin diye (haşa) isyan edeni var :KK57::KK57:
hanımlar bir kendinize gelin Allah aşkına..
Konu sahibi; evli değilim,hiç cinsel ilişkim de olmadı fakat ben bile bazen ne kadar korunulsa da istemeden hamile kalınabileceğini biliyorum.insan organizması her zaman insan yapısıyla alınan önlemlere tıkır tıkır uymayabiliyor yani.
eğer kendini anne olarak görmüyorsan,sorumluluk alamayacağını hissediyorsan lütfen doğurma.çünkü bunun sonucu kitlesel bir mutsuzluk yaratacak.o çocuk doğduğunda onun sorumluluğu,bakımı,ilgisi burdakilerde değil sende olacak sonuçta.

Hanfendi burda icini dökmüs millet salya sümük agliyo ya içim şişti. Kadin aldircam diye bir sey dememis ki ne diye ortaligi atese verdiniz ? Allah isteyen herkese nasip etsin ama sizin olmuyor diye bu sıkıntısı olan insanlara bu sekilde saldirmanizi gerektirmez ki iyi cocuk istemeyen konu acmasin o zaman burda. Hanfendi istemedigi halde hamile kalmis ve kabullenme ihtiyaci var ne diyyangina körükle gidip salya sümük aglayip vicdan sizlatma cabasindasiniz yahu? Bi de kadini katil ettiler kadin zaten kiyamam diyor alismaya calisiyor ben bunaldim okurken vallahi.

Mesajların hiçbirini okumadım çünkü herkes kendine özgü bir yorum yapar.Hamilelik için insanın bence kendini hazır hissetmesi gerek fakat belli bir yaştan sonrada o istek hiç gelmeyedebilir.Şuan kaç haftalık bilmiyorum almanız taraftarı değilim çünkü doğduktan sonra olgunlaştığınızı artık bir anne olduğunuzu hissedince birden değişebilirsiniz.Çocuk doğunca kötü davranacak istemeyeceğinizi düşünmüyorum bu vicdanla alakalıdır çünkü.Ama asıl sorun şu,eşiniz bu sorumluluğu gerçekten alabilecek mi? yoksa bebek olduktan sonra hala kendini özgür zannedip sizi ve bebeği ihmal eder mi?Tabiki herkes çocuk isteyecek diye birşey yok.Bence eşinizi karşınıza alın sorumluluğunuzu düşünün bunun yanında sizden bir parçanın dünyaya gelme fikrini,güldükçe içinizi açacak bir meleği düşünün.Eğer aldırırsanız ileride azap çekebilirsiniz keşke aldırmasaydım diye.Unutmayın şuan 20li yaşlardasınız ama bundan yıllar sonrada özgürüz demeyeceksiniz bu hayatta sıkacak sizi.Yaşlandıkça yalnızlaşacaksınız da.Ve belki birdaha çocuğunuz da olmaz belli mi olur.Allahın bileceği iş.Gerçekten o bebeği sevip güzel yetiştiremeyecekseniz evet ona göre karar verin hazır hissetmek önemli.Ama karar verirken acele etmeyin çok iyi düşünün,geleceği de düşünün.Ve en önemlisi bir can düşünün.Allah yardımcınız olsun..

Konuyu ben yazmışcasına okudum...
Aynı yaştayız ve bu konudaki görüşümüz aynı.
Eğer önleminizi eksiksiz aldıysanız ve buna rağmen hamile kaldıysanız, yapacak bir şey yok.
Allah'ın bir lütfu deyip, basacaksınız bağrınıza.
Günümüzde insanlar yıllarca uğraşıyor bir meleğe sahip olmak için ama olmayınca olmuyor.
Böyle bir mucize, sizin hayatınızı ancak daha da güzelliştirmek için yollanmış olabilir.
Çevremde daha 40ı çıkmayan bebek anneleri çok.
Hepsinde gözlemlediğim şey, ilk an 'anne'lik duygusunu hissedemeyip, zaman geçtikçe yavrucaklarına büyük bir aşkla bağlandıkları.
Sizinki de öyle olacaktır, eminim buna.

DAyanamadım yazıyorum, bence fazla yüklenilmiş. Beklemediğin anda hamilelik, değişen hormonlar.. Her şey etkili.. Ve inan ben de çocuk istemiyordum ilk yıl, şakasını kalsıramıylrdum. Sonra korunurken bir gebelik yaşadım ama kimyasalmış.. Somra ne kadar istedim çocuk.. Ama bende kist vardı tedavi falan oldum. Anca başlıyoruz sağlıklı denemelere. Şimdi o istmediğim günlere yanarım.

İnan şuan yaşadığın şok.. Zaten vicdanlıyım, aldıramam diyorsun. Zaten anne demek vicdan demek.. Bir bebeği sevmek için önce viCdan lazım. ( aldırmaya karşı olduğumdan değil, heö bu konuda duygusal olduğumdan, hem de sende de destek görme istesiği sezdiğimden böyle pat diyr akloma geleni yazdım duygusalca)
çok teşekkur ederim iyiki varsınız güzel insalar .... güzel desteğin için duacınım allah tez zamanda kucağını doldursun daha fazla hasret çektirmesin inşallah amin...

Hep aynı şeyi yazıyorum. Burada kim ne derse desin o bebekle başbaşa kalacak olan sizsiniz. Besleyip büyütecek, geceleri uykusuz kalacak, geleceği için kendinden kısmak zorunda kalacak olan sizsiniz. Burada millet yazacak yazacak, sonra herkes kendi işine bakacak. Kimse sizi ne hatırlayacak ne de umursayacak. Kendinizi sonuna kadar sorgulayarak verin kararınızı. Hazır değilseniz değilsinizdir.
Ayrıca bir şey daha eklemek istiyorum, annelik duygusu otomatikman gelmiyor kimseye. Bu bir yapı meselesi. Bazı anneler ciddi ciddi çocuklarını ve anneliği sevmiyor. Ama kimse bunu açıkça itiraf edecek cesareti bulamadığından meselenin üstü örtülüyor.

ay ne kadar da gidilmiş kadıncağızın üstüne yahu?
herkes annelik duygularıyla yaşamıyor olabilir,herkes aman da bebişte bebiş hını mını diye gezmek zorunda da değil.
lütfen başkalarının aldığı kararlara saygı duymayı öğrenin tıpkı kendilerinizinkine duyulmasını beklediğiniz gibi.ciddi ciddi Allahım niye sen istemeyene bebek veriyosun da isteyene bebek vermezsin diye (haşa) isyan edeni var :KK57::KK57:
hanımlar bir kendinize gelin Allah aşkına..
Konu sahibi; evli değilim,hiç cinsel ilişkim de olmadı fakat ben bile bazen ne kadar korunulsa da istemeden hamile kalınabileceğini biliyorum.insan organizması her zaman insan yapısıyla alınan önlemlere tıkır tıkır uymayabiliyor yani.
eğer kendini anne olarak görmüyorsan,sorumluluk alamayacağını hissediyorsan lütfen doğurma.çünkü bunun sonucu kitlesel bir mutsuzluk yaratacak.o çocuk doğduğunda onun sorumluluğu,bakımı,ilgisi burdakilerde değil sende olacak sonuçta.
canımsın çok teşekkür ederim desteğin ve moralin için ♥ onların canı cok yanıyor belli ki can acısına verıyorum ama yanlış konusmalar var bencede allahım istemeyene verir zaten gibi... bu benım sınavımsa oda onların sınavı ne diyelim...iyiki varsınız objektif bakabılen insanlar tüm dilekleriniz gerçek olsun...

Hanfendi burda icini dökmüs millet salya sümük agliyo ya içim şişti. Kadin aldircam diye bir sey dememis ki ne diye ortaligi atese verdiniz ? Allah isteyen herkese nasip etsin ama sizin olmuyor diye bu sıkıntısı olan insanlara bu sekilde saldirmanizi gerektirmez ki iyi cocuk istemeyen konu acmasin o zaman burda. Hanfendi istemedigi halde hamile kalmis ve kabullenme ihtiyaci var ne diyyangina körükle gidip salya sümük aglayip vicdan sizlatma cabasindasiniz yahu? Bi de kadini katil ettiler kadin zaten kiyamam diyor alismaya calisiyor ben bunaldim okurken vallahi.
hepsine tek tek cevap verdım canım aldrmayı düşünmedim bile dedim çünkü ben benım yüzümden oldu lafının ağırlıgında daha çok küçükken kaldım benım yzumden çocukluk arkadasıma yanımda motosiklet çarptı neden benım yuzumden bayramda dolaşmaya çıkalım dedim onunla beraber oda geldi ve malum kaza ölümden döndü o günden beri benim yuzumden cümlesinden hep korktum... çok teşekkür ederim beni bir anlayan daha buldum iyiki varsınız güzel insan ♥

Hep aynı şeyi yazıyorum. Burada kim ne derse desin o bebekle başbaşa kalacak olan sizsiniz. Besleyip büyütecek, geceleri uykusuz kalacak, geleceği için kendinden kısmak zorunda kalacak olan sizsiniz. Burada millet yazacak yazacak, sonra herkes kendi işine bakacak. Kimse sizi ne hatırlayacak ne de umursayacak. Kendinizi sonuna kadar sorgulayarak verin kararınızı. Hazır değilseniz değilsinizdir.
Ayrıca bir şey daha eklemek istiyorum, annelik duygusu otomatikman gelmiyor kimseye. Bu bir yapı meselesi. Bazı anneler ciddi ciddi çocuklarını ve anneliği sevmiyor. Ama kimse bunu açıkça itiraf edecek cesareti bulamadığından meselenin üstü örtülüyor.
işte bende olaya doğunca severim gözüyle bakamıyorum pozitifi değil once kötüyü düşünüyorum çunku ya sevemezsem ya psikolojim dahada bozulursa... ki kuzenimin bebeği çok yaramaz uyumaz uyutmaz 3 ayda muma döndü kız mutsuz depresyona girdi daha mı iyi acaba? çevremde bu örenekler oldugundan işte bende kabullenemıyorum çok teşekkürler yorumunuz fikiriniz için

canımsın çok teşekkür ederim desteğin ve moralin için ♥ onların canı cok yanıyor belli ki can acısına verıyorum ama yanlış konusmalar var bencede allahım istemeyene verir zaten gibi... bu benım sınavımsa oda onların sınavı ne diyelim...iyiki varsınız objektif bakabılen insanlar tüm dilekleriniz gerçek olsun...

rica ederim canım benim ne demek..
yani herkesin canını yakan bir konu var,o zaman herkes kendi başına gelmesini istediği birşey başkasında var diye verip veriştirsin kafasına göre.iş mi yani bu?..yukarıda çarpı işareti var, basarsan kapanıyor,okumak zorunda değilsin yani..
cinsel hayatınıza kadar sorgulayanlar olmuş,çok acaip..
herneyse tepem attı yine mahalle baskısına.
amin inşallah hepimizin dilekleri gerçek olsun :KK200:

hepsine tek tek cevap verdım canım aldrmayı düşünmedim bile dedim çünkü ben benım yüzümden oldu lafının ağırlıgında daha çok küçükken kaldım benım yzumden çocukluk arkadasıma yanımda motosiklet çarptı neden benım yuzumden bayramda dolaşmaya çıkalım dedim onunla beraber oda geldi ve malum kaza ölümden döndü o günden beri benim yuzumden cümlesinden hep korktum... çok teşekkür ederim beni bir anlayan daha buldum iyiki varsınız güzel insan ♥
Zaten senin gibi vicdanli biri o bebegi kucagina aldigi anda baglanacaktir eminim. Su an daha cok kucuk varligindan bile emin degilsin psikolojik olarak:) karnin sismeye baslayinca sahiplenirsin. Baska cocuklari sevmiyorsundur illaki her cocuk bir degil ama insan kendi parcasini sever herhalde ya.. ben de tatmadim o duyguyu bilmiyorum ama oyle hissediyorum. Hayatinin renklenecegi kesin ama. Bence bebek resimlerine de bakip durma sartlama kendini. Her anini dolu dolu yasa bence. Sevecegim diye güdülenmeye calisirsan kendini dinler durursun akışına birak olayi umarim her sey gonlunce olur:)

Rahatına, keyfine benim kadar düşkün çok az insan vardır ki arkadaşların hatta eşim bile böyle söyler.canım istemezse yemek yapmayan,keyfim yoksa temizliğe hiç bulaşmayan totoyu oradan oraya seren eşime binbir türlü naz niyaz yapan tembelin tekiydim.baktım yaş gidiyor ki tedavisiz bebeğim olmuyordu. uzun bir tedavi sürecinin ardından tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım.hamileliğimden itibaren bir enerjik oldum ki sorma.bir de ben yeğenlerim hariç çocuk da sevmezdim.kızım doğdu ilk üç ay nerdeyse hiç uyumadım.kızım gazdan sürekli ağlar ben ağlarım kızım uyumaz ben de uyumam.resmen aç sefil uykusuz 3 ayın sonunda az biraz uyku yüzü gördüm.kızım az önce uyandı haliyle ben de uyandım.nerde o eski ben.ama bu dediklerimin hepsini öyle severek yapıyorum ki anlatamam.onun bir gülmesi ya da koca gözlerini açıp bakması herşeye bedel.sıkma canını ben bile böyle olduysam sen de olabilirsin.

inanın aklımdan geçiyor sonlandırma fikri günahından çekimserim... ne yaşayacağımı kestiremıyorum ya doğdugunda sevmezsem ne bilim bu gibi tuhaf düşüncelerim var belkide geçiçidir
Insan kendi canını parça parça kestirip öldürürmu ? Günah deyil cinayet oluyor canım ama eminim onu kucağına aldığında yüzüne her baktığında bu düşüncelerini hatırlayıp el kadar bebekten utanacaksin.ben 1 yaşında oğlum varken kazayla tekrar hamile kaldım suan 2 yavrum var üstelik 26 yasindayim,4 ve 2.5 yaşlarındalar.evet kahveden tat almak değil zaten içemiyorum zaman yok bi kere ama inan canım senin tatil ,keyif vs isteklerinden evladının daha vazgeçilmez olduğunu anlayacaksınız ah bi kucağına aldığında kimseye gitmek istememesi bile sana dünyaları verecek bide anneciğim dediğini düşün, babaya bile güvenmeyip ısrarla seni isteyecek, sabırlı biri değilim çok çocukta sevmezdim fakat evlat başka , kıyma sakin bebeğine o senin bi parçan ve doğumdan sonra tüm benliğini olacak ,onun yaşama hakkını alma elinden illaki bi gün olmayacakmi ? Böyle düşün

Zor bi durum. Evliyim çocukları hiç sevmem su an hamile olduğumu ogrensem aynı sizin gibi düşünürüm. Ama çevreden duyduğum çocuk sevmeyenler bile kendi çocuğuna bayilirmis. Ayrıca ilk çocuk aldirilinca diğer gebelikler sorunlu olabiliyormus. Hem cocugunuzla fazla yaş farkınız olmaz fena mı.
Anneniz veya kayinvalideniz yakınsa sorumluluğu biraz onlara yuklersiniz. Allah bi can yaratmış bence sonlandirmayin.

Bence eşinizle uzun uzun münazara yapın ladyLynn ladyLynn .. her gün konuşun bakalım fikirleriniz değişecek mi?

Not: Allah isteyen herkese gönlünde ne varsa versin. Ben de çok istiyorum bir bebeğim olmasını..

eğer ki 2-3 sene sonrasına çocuk düşünmekteyseniz doğurun,
yok ben hiç çocuk istemiyodum bu nerden çıktı diyorsanız aldırın
ben kürtaja karşı değilim yasal sınırlar içinde
istenmemek daha kötü
özgürlüğümü kısıtladı, vs diye içten içe öna öfkelenip belki bakmak bile istemeyebilir insan.
ben korunmaya oldukça dikkat ediyorum ama şu an hamile kalsam doğuramam mesela. o güç ve istek yok bende.

Gec gordum ama takipteyim. Bende aynen senin gibi cok olumsuz bakiyorum suan bebek olayina. Mahalle baskilari bende de mevcut, 28 yasim bitmek üzere. Ama hayatimda tamamlamak istedigim, cocuk olursa yarim kalacak cok sey var. Bunu hissetmeyen anlayamaz. Oyle siki siki korunuyoruz ki korkumuzdan karsilikli. Bu kadar tedbire ragmen olursa bocalarim eminim, ama aldirmam. Evet zamansiz olur bizim icin, ama o bebek icin de baska yasam sansi yok, ya simdi ya hic. Adapte olmaya calisirim.

hiçbir korunma yöntemi % 100 değildir denir çoğu % 99 der, dikkat edilmesi gereken hersey kutusunda vs yazılıdır, ne hikmetse kk hatunları hep kalan % 1 in içinde, en bilindik doğum kontrol araçlarını üretenler gelip bir de bu forumda istatistik tutsa, cidden şaka gibi, kondom yırtılması hapla spiralle hamile kalma hep bizde

X