bu bebeği istediğimden emin değilim

Etkilenmişsin demekki keşke söylemeseydi sana
Aldırmak istediği için değil , sonrası için yadırgadım. Baştan hissedilir annelik benim için,yüzünü gördüğünde illa farklı olur o ayrı.
Istemeyen getirmesin dünyaya.
O can kendini ısmarlamıyor bize, bi anlık zevk, isteyerek yada istemeyerek dünyaya getiriyoruz.
Gelmişse eğer paşa paşa elinden geldiğince maddi manevi bakmak zorundasın.

Ben de tırsıyorum korunduğum halde hamile kalmaktan. O kadar istemiyorum ki gideyim bağlatayım dedim ama henüz doğırmamış olanlara yapmıyorlarmış bu işlemi:)

eyyy güzel allahimmmm...
sen ol dersen olur...
benimde bir bebeğim olsa çok mutlu olurdum... 30 lu yaşlara geldim...
çok istiyorum şu mübarek günler yüzü suyu hürmetine bana da nasip etse mevlam...
ne kadar sanslisiniz farkında değilsiniz...
Allah size mucize gönderiyor... bi damladan bir insan sizden bir parça lütfen böyle söylemeyin ve bu hediyeyi geri tepmeyin...
o kadar insan varki suan sizin yerinizde olmak isteyen bende dahil... şuan hamile oldugumu bilsem sevinçten hüngür hüngür aglardimm eyy güzel mevlam sen bilirsin allahimmmm...

daha çok değil 1.5 ay önce senle aynı duyguları yaşadım...
hiç bir şekilde hazır değildim
aldırıcam diyordum,sonra kürtaj hayali yapınca içimi soğukluk ve boşluk kaplardı
ardından fikrim değişirdi doğurucam diyordum ve bu ikilemlerim saat başı değişiyordu...kabus gibiydi...
biliyormusun hiç bir zaman hazır olmayacaksın...çünkü bazı kadınlar hiç hazır olmaz...
yalnız şöyle bir şey var,ben eşimde en ufak bir teredüt sezseydim aldırırdım...
ben aldırcam deyince eşim ağladı resmen...
ve bilemessin belki size daha da iyi gelir...
ben şimdilik memnunum...bize yaradı
ama eşini hisset derim...sonuçta ikinizin sorumluluğu...yok öyle sadece annelik...
baba da baba olcak...

annem hep "anne olunca anlarsın" derdi. buraya çok uygun geldi:)
şimdi şöyle bir şey var çocuğu olmayanların derdi üzüntüsü çok büyük. saygım sonsuz onlara. allah inşallah bütün isteyenlere nasip etsin. hepsi alsınlar kucaklarına bebeklerini. ama şu var onlar isteyip sahip olamıyor diye senin sahip olduğunuyadırgaman suç değil. her insan farklı karakterlere sahip. ben şuna inanırım eğer hayatta engel olamadığınız ve önüne geçemediğiniz şeyler yaşanıyorsa olması gerektiği içindir.
benimde bebeğime alışmam uzun sürmüştü. emzirmek çok tuhaf geliyordu. sanki başkasının bebeğini tutuyor gibiydim. biri kucağımdan aldığında hafifliyordum sanki. üstelikte bebek sahibi olmayı çok istiyordum.insan psikolojisi...
aslında çok büyük bir mucize... senin hücrelerinden senin içinde bir canlı gelişiyor. sadece iki hücre bir bebeği meydana getirecek bölünmeler geçiriyor. bunu hiçbir bilim ve teknoloji başaramaz. bir kere bir canlıyı kendi vücudunda taşımak başlı başına çok çılgınca bir şey. zaten bütün hormon dengelerin değişiyor ve şu an vücudun bu canlıyla yaşayabilmek için yeni bir düzen sağlamaya çalışıyor. baktığında aslında yaşadığın şeyler çok normal. zaten herkes anaç karakterde olmak zorunda değil. iyi bir anne olmak için cefakar vefakar türk kadını olup yedin mi oğlum giydin mi kızım diye kendini ona adamana da gerek yok. ona sağlıklı ve düzgün hayat standartları sağlaman sevmeyi sevilmeyi insanlara değer vermeyi öğretmen eğitimi için çabalaman iyi bir anne olmaya yeter.

kesinilkle...biriside çıkmış nasıl 2 haftalık bebek olur dıyor bende durmuş hesap vrıyorum biri de neden gebelik takvimi yaptın diyor onuda bir kaç kere açıkladım sonra dedim ben ne yapıyorum ya kime neyi ispatlıcam ne hesabı bu allahtan sizler gibi anlayıslı destek verenlerde var eksik olmayın çok teşekkür ederim anlayısın destek ve bana verdiğin moral için allah ne dileğin varsa tamda şuan kabul etsın inşallah :)

bende içimi ısıtmak için neler yapıyorum bebek videoları resimleri izlıyorum... moral bulmaya çalısıyorum ama yok gelmıyor o his aksi gibi bugun halam telefonda artık zamanı geldi düşünmuyormusunuz dedikçe sinir bastı insanlar da baskı yapınca dahada hırslanıyorum istemıyorum diyip ters düşmek kırıcı olmakta istemıyorum öyle bir döngüdeyim işte...çok teşekkürler motive edici yorumunuz için....

ne güzel yazmışsın okudum bir solukta güzel bir roman okuyor gibi:) teşekkür ederim bana hak verdiğin noktalara... birden üzerime gelindi ben çocugu olmayan bayanlar içinde tüm iyi niyetlerimi dualarımı sunarken yargılanmak hoş değil... gerçekten içinde bulunduğun durum ve ruh haline bağlı onların yerinde bende olabilirdim...ozamanda dua etmekten ve beklemekten başka çarem olmazdı...ama şuan benım durumum cok farklı kaza olmasa dahi biz düşünmuyorduk... hatta eşime sormuştum hiç çocuk sahibi olmasak senin için sorun olurmu? bilemıyorum şuan olmaz gibi gelıyor ama ilerde isteriz demişti zamana yaymıştık bnim ne denli kararlı ve istemsiz oldugumu hep biliyordu yani... çok teşekkürler uzun ve güzel yorumun için...

bence hiç seyretme....
zorlamaya çalıştığın için sevesin gelsede gelmez izlediklerini...
sadece kendini dinle...inan ben bile daha alışmış değilim ,hamile olduğumu bile unuttuğum günler bile var...çünkü şükür sorunsuz ,kusmasız,mide bulantısız geçiyor...
mesela ben öyle biriyim ki...normalde totomu kaldırıp buzdolabına gidip yemek almaya üşeniyordum...ciddiyim....:)
aç kalırdım ama tembelliğimden geri kalmazdım...ama şimdi dünyanın en güçlü insanı hissediyorum kendimi...ben bu sorumluluğu alırım ya diyorum...yapabilirim...sevgi için bişey diyemem ...kucağıma alınca yoğunlaşır eminim...tam olarak kaç haftalıksın ?

Cidden içimi bunaltti çoğu yorum size sabırlar diliyorum allaha çok şükür 2 çocuğum var ve başka çocuk dusunmedigimiz için korunuyoruz allah korusun böyle bir durum olsa bu pahabicilemez duyguyu tattigim halde bende çok ama çok mutsuz olurdum.bu istemekle alakali birsey.allah isteyen herkese nasip etsin olmayanlara da çok üzülüyorum ayrıca.umarım hersey iyi olur sizin için ve hersey yoluna girer.dua ediyorum sizin için umarım bu karamsarlik ve sikintilariniz aydınlar.

beklemediğiniz anda anne olacağınızı öğrenmek ve birden aklınıza gelen sayısız sorumluluk bunları yapabilir miyim sorusu sizin kafanızı baya karıştırmış. Geçici bir duygu olabilir annelikle ilgili bir şeyler okuyun belki kafa karışıklığını giderebilir. Ben mesala gelişimle ilgili bir şeyler okusam keşke evli olsam da bir çocuğum olsa diyorum

ben tahlilimi acele ettiğim için özel bi hast acil laboratuarnda yaptrdm dün ... araştırıyorum iyi bir jinekologa gidip ondan tarih yardımı alacagım çünkü regl oldum sanmıstm son adet tarıhımde meger yerleşme kanamasıyymıs muallakta yani...ama tahminim 4 haftayı geçmiştir.maşallah sizede inşallah hayırlısıyla saglıkla sıhhatle bebişinize kavusursunuz :)

Benim teyzemde sizin gibiydi,bu konularla çok yakından ilgilendik o dönemlerde.Tek diyebileceğim hazır değilseniz ki olup olmayacağınızı anlayacak yaştasınız beklemeniz,hazır olmadan sahip olacağınız çocuğa zararınız bile dokunabilir lütfen korunmanıza rağmen hamile kalmanız çocuğu doğurmak zorunda olmanız demek değil.Daha iki haftalıkmış embriyo daha,bebek sahip olma konusunda zorlananlar aşırı duygusal yaklaşmış konuya onlara da çok takılmayın objektif olamamışlar.Başkalarının zorlanması sizin hazır olmadığınız bir çocuğu doğurmanıziçin neden değil,siz büyüteceksiniz o çocuğu bizler değil :) aslında burda fikir almaya da çalışmayın yüzde 90 aynı fikirde.Hayır nolmuş yani takvim midir nedir hazırlamışsa,burdan yola çıkıp psikolojik analiz yapmışlar meğersem takvim hazırladığınız için istiyorsunuz bebeği ama farkında değilmişsiniz ya...

Burdaki asil sorun konu sahibinin bebegi isteyip istememesi dgl. Okadar " duygusuzz" ifade etmis ki kendini asil hata burda. Ne bilim biz esimle mutluyduk bebek videolari seyrettim isinamadim ozgurlugume duskunum yanimda bir bebegi hayal bile edemiyorum ztn esim cocuk gibi onla ugrasmak yetiyor vs vs.. daha bisuru sey. Allah askina kim istemez kocasiyla gece yarisi cikip dolasmayi kim istemez istedigi saate yatip kalkmayi herkes ister. Burdaki yorumlar ALDIR bebegi olsaydi hic dusunmeden aldirabilirdi. Nasil alisirim bu duruma diye sormus ama akismak istemiyorki olumlu yorumlari geri cevirmis. Asil sorun bu iste. Her kadin ANNE olamaz ama cocuklardan bukadar da uzak olamaz. Bellki simdi karnindaki bebege bsy olacak ve ilerde anne olmak isteyecek peki ozaman Allah vermezse ne olacak. ..??

Asil sorun bu iste. Her kadin ANNE olamaz ama cocuklardan bukadar da uzak olamaz. B?
kesinlikle herkes bu duyguya sahip değil bir çok insan sanki her kadın anne olunca ona sihirli değnek değiyor ve annelik duygusu yüreğine yerleşiyor gibi düşünüyor ama değil bazısı 4 5 çocuk doğuruyor tvlerde görüyoruz sağda solda duyuyoruz yok çocuğunu bıraktı adama kaçtı yok çocuğunu orada bıraktı yok cocuğunu dövdü birisi der beni annem hiç sevmedi. O sihirli değnek olsaydı bunları hiç duymazdık.
konu sahibinin kalan yorumlarını da okuyunca cocuk doğsa da pek seveceğini düşünemedim

bende kaldırdım takvimi insan merak edemezmi ya neler oluyor nasıl oluyor? bebeği istemek pek bi hevesli olmakla ne alakası var anlamlandıramadım... bebek sahibi olamayan anne adayları için üzülüyorum duacılarıyım iyi niyetle ama olabiliyor ya yüklenebiliyorlar herkesten sizin gibi objektiflik bekleyemeyiz:) bende en çok adet tarihim sorgusuna takıldım bebek iki haftada nasıl olurmuş ben takvimi gelişi güzel yaptıım diyorum ama anlatamadım çok ilginç gerçekten size çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)

Bu kadar güçlü bir şekilde istemiyorsanız adam gibi korunsaydınız. Bu devirde 'korunurken oldu' safsataları hiç inandırıcı değil. Millet yarım yamalak hap içiyor, hamile kalınca da korunurken oldu diyor. Bu site sözüm ona korunurken hamile kalanlarla dolu. Çok güçlü koruyucu olan yöntemlerin yüzde 1-2 korumama riski varsa, o da dünyada sırf buradaki kadınlara denk geliyor galiba. Tüm mucizeler burada toplanmış . Ne kadar ilginç. Valla ben inanmıyorum bu korunurken oldu hikayesine açıkçası.

Çocuk istemeyene asla lafım olmaz. Yok doğunca seversin, yok kalp atışını duyunca seversin diye kimseyi kandırmaktan da hoşlanmam zaten. İstemeyen adam gibi korunur, işini riske atmaz, saygım sonsuz böylelerine. Ama istemediği halde patır patır hamile kalanlara diyecek laf bulamıyorum.

Yasal süre içindr aldırmaya tamamen karşıt biri de değilim. İstemiyorsanız aldırın. Kendisini istemeyen insanlara evlat olmasın o da. Dünya çocuğunu sahiplenmeyip atanlarla, öldürenlerle dolu. En masumu evindeki çocuğunu sevmeyip ilgilenmiyor. Gerek yok dahasına. Çocuk istemeyen doğru korunsun. Korunmayı öğrensin diyorum.

İlerde ne olacağını bilseydik zaten yaşamamız gerekmezdi bu nasıl bir bakış açısı anlamadım.Belki şöyle olacak diye bakarsak zaten hiç bi şeyin içinden çıkamayız,belkiler bitmez.Önemli olan şuanki hisler,duygular,beklentiler.
Çocuklardan da 'bu kadar' uzak olabilir,herkes anne olmak için doğmak zorunda değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…