bu bebeği istediğimden emin değilim

Hassasiyetinizi anlamaya calisiyorum herne kadar anlamasamda diyecegim o ki isyan edermis gibi oluyor belki sen cok iyi bir anne olacaksin bebegine iyi sartlar vereceksin ama istemeyenede ben istiyorum olmuyor Allah sizi bildigi gibi yapsinlar hoş degil istemeyeninde kendince sebepleri var illa ki herkesin hayati bambaska iyi geceler

Bu mantıkla bir çocuğun ana babası vefat edince öldürün sakat kalırsa öldürün hatta siz işsiz falan kalirsaniz intihar edin
kumar oynamayın bosuna

Devlet kim allah aşkına ben yasal değil demedim kı
işte burada devreye giren kritere göre değişir sana göre sadece bir Embryo olabilir ama aynı zamanda ona şans versen kanlı canlı bir evlat o

Yoo bana gore degil embriyo ismini ben takmadım oyle oldugu icin oyle dedim ..Yasal olan hakkimida kullanip bir karar verdim bu seni ilgilendirmez
Istedigin sifati yakistirabilirsin onda ozgursun :)

ya tamam ne diyim herkes bildiğini okur okumuş ALLAH bana ve tüm isteyenlere bu hissi yaşatsın şahsım adına söylüyorum engellide olsa down sendromluda riskli gebelikte olsa doğurcam evlat bizim elimizde olan bişey değilmiş Allah ol der ve olurmuş ne gelirse razıyım rabbimden iyi geceler

Yoo bana gore degil embriyo ismini ben takmadım oyle oldugu icin oyle dedim ..Yasal olan hakkimida kullanip bir karar verdim bu seni ilgilendirmez
Istedigin sifati yakistirabilirsin onda ozgursun :)
Snne be slk şey modunda olmaya gerek yok
adını Sen koydun demedim bir kaç adım sonrasını anlattim
Sanki aldirma yasağı haftası gecince birden insana donusuveriyor
insan olma yolundaki ilk adımda olduriyorsun işte illa bogazlamana gerek yok
tekrar ediyorum yasal olması beni ilgilendirmiyor yasak olsa ahlak ölçütü n buna bağlı olacakti sanki[/QUOTE]

[/QUOTE]

Yasagim acilali 1 saat oldumu bilmiyorum oyuzden tutup coktan kararini verip uyguladigim birsey icin dogrudur yanlistir kavgasina girmeyecegim sabbaha kadar kendini parcalasan benim fikrim aynen kalicidir :) iyi geceler

Yasagim acilali 1 saat oldumu bilmiyorum oyuzden tutup coktan kararini verip uyguladigim birsey icin dogrudur yanlistir kavgasina girmeyecegim sabbaha kadar kendini parcalasan benim fikrim aynen kalicidir :) iyi geceler[/QUOTE]
Kendimi neden parcaliyayim cevap vermiyim ama lafı cakayim :)

Ben evli değilim çocuk hastası da değilim ben ahlaki olarak tepki veriyorum ister baskı ister başka bir şey koyun adını katil olmaktan iyidir

Mesele mükemmel anne olmakta değil ama. Bence bakış açınız yanlış.
Siz kendi canınızdan bir canın bu dünyaya gelme hakkını elinden aldınız. Gaybı bilemezsiniz. Şimdi ideal görünen tüm şart ve durumlarınız yarın bambaşka bir hal alabilir. Belki bebeğiniz doğacak çok zorluklar çekicektiniz ama o bir gün size sırf onu doğurduğunuz için bebeğiniz tşk edicekti? Ya da belkide çok zorluk çekecektiniz ama o büyüdüğünde insanlık için çok önemli bir insan olacaktı. Bir de tabi bunun sevgi boyutu var. Şu dünya o kadar kötü bir yer ki dünyayı sevimli kılan bebekler ve çocuklar. Onların tertemiz gönülleri ve karşılıksız sevgileri. Bu sevgiyi hissedemeyen yürekler kör kuyularda kalmış yusuf gibiler bence.
Her şey bir kenara istemeyebilirsiniz ama o zaman korunmalısınız. Korunmadıktan sonra olacak şey belli değil mi?
Velhasıl, Allah pişman etmesin arkadaşım bir daha da vermesin başınıza. Böyle şeylerin hesabı fazla çünkü

Bu çocuklara deli divane olanların baskıları bir gün bitecek mi acaba

Ben evli değilim çocuk hastası da değilim ben ahlaki olarak tepki veriyorum ister baskı ister başka bir şey koyun adını katil olmaktan iyidir
Ahlak konusunda görevli merci siz misiniz anlamadım,insanları denetleme görevi mi edindiniz kendi kendinize?

Tepki vermem için sadece beni mi ikgilendjrmesi gerekiyor böyle bir kural mi var
Herhalde yani aksi başkalarının hayatına burnunu sokmak oluyor.
Tepki derken fikir belirtilir kenara çekilir, bu derece baskı yapılmaz.
Herkes sizinle aynı inanca, aynı dine, aynı düşünceye sahip değil haliyle. Kaldı ki konu sahibi çocuğu aldırmayacağını defalarca yazdı daha tartışacak bir durum yok.

Ben zaten konu sahibini hedef alarak yazmadım aldırmayi bu kadar normal görüp bir de karşı çıkanlara karşı tepki ve alay beni rahatsız ediyor ben görüşümu yazıyorum ben de tepkimi yazıyorum
bunun için de beni ilgilendirmesibe gerek yok
birisi bir insana tecavüz etse bir adamı öldürse baskalarina normal gelse yine aynı şekilde tepkimi koyarım

Ortada bir insann hayati söz konusu

bencede tartışmayın bayanlar hayatlar,kafalar ,yaşayışlar sabit kimsenin kimsenin fikrini değiştirmesi söz konusu olamaz kırıcı olmayalım lütfen anne olmak istemeyen bunu kabullenemeyen ben gibi bayanlarada lütfen yüklenmeyelim daha fazla bizler çocuk istediğiniz için yanıp tutuştuğunuz için herhangi bir eleştiride bulunmuyorsak sizlerde lütfen aynı şekilde olunuz.herkesin kendi hayatı kendi kararı kendi bedeni... meryemd lütfen katil katil diyip veryansın etmeyiniz... o sizin görüşünüz benim için geçerli değil ben aldırmayı düşünmuyorum zaten ama aldırmış olan bayanlara hayatlarına saygı duyunuz kimbilir ne travmalar geçirmiştir biraz objektif lütfen. saygılar

aldırcaksanızda soru sormayın ozaman ayrıca baskı değil insani ve islami yorumda bulunuyorum gerisi sizi ilgilendirir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…