Boşanmış kadından eş olmaz algısı

Yaklaşık 2 yıl oluyor boşanalı. Diğer konulardan bilirsiniz beni. Konuştuğum biri var. Benden 5 yaş büyük. En çok da bunu seviyorum ve çok iyi anlaşıyoruz arkadaş olarak. Eş olarak da çok iyi olacağımızı söylüyor herkes. Ama şöyle bir sorun var ki onun aijesi boşanmış ve çocuklu bir gelin istemiyor. Onlara göre değilmiş. Neden böyle düşünüyorlar beni tanımadan? Ve bu düşünceyi değiştirmenin bir yolu var mıdır sizce?
Tabiki yanlış bir algı ama çok yönden değerlendirilebilir. Yani arada çocuk varsa ben asla eşler birbirine çok aşık evlensinler gibi düşünmüyorum ilk düşündüğüm şey karşı taraf iyi bir baba olabilir mi benim evladım onun evladı değil bu oldukça hassas bir sorumluluk bunu kaldırabilecek mi ? İlerde evlendigimizde ikimizin çocuğu olduğunda kendi çocuğum ne hissedecek eşimin benim çocuğuma davranışları değişir mi? Gibi gibi bir sürü şey oluyor kafamda .bunları oturup ciddi bir şekilde konuşun .ailesinin sizi sevmesi için sürece ihtiyacınız var sizin davranislariniz belirleyecek ailesinin tutumunu. Çok sabırlı olmanız lazım ama takilmaniz gereken asıl nokta çocuğunuz muhtemelen kafasında tereddütler varsa bile bunu sizinle paylaşmaz o yüzden nişanlılık süreci önemli bence eş adayinizi da çok iyi gozlemlemelisinjz

İşte bu çok doğru. Beni de ürküten bu açıkçası

ben bekardim o kadar çok gereksiz sey işittim yuttum. hersey oturmadan cocuk yapmadım. su an ağızlarından en ufak sorun yaratacak bisey ciksa hepsini kapının önüne koyarim.

önce guclenin, adamla sevgili bile degilmissiniz. kaldi ki öyle erkekler hep olur. ben nisanliyken senin gibi birini bulsam asla kacirmazdim. keske nisani atsan falan diyen gerizekalilar görmüştüm. adam flortlesip duygusal boşluğunu dolduruyo bence. alet olmayın. herkese de haddini bildirin.

siz bi annesiniz. evladinizi en iyi siz korursunuz :KK66:

Sevgili değiliz tam olarak. Zaten hep çekindiği bir şey olduğu için arkadaş olarak kaldık. Yani sonu evlilik olmaz, o yüzden umut vermek istemem dedi. Ben de arkadaşına sordum. O da ailesinin bu düşüncede olduğunu söyledi.

Arkadaşini zaten baştan sinyali vermiş, ailesini biliyor ki sizide ümitlendirmek istemedi.

Ve cocugu olup ikinci evliligini yapan, ve hatta hic evlenmemiş biriyle, akrabam evlendi.

Ailesi karismadi hic, hatta kuzenim kendi babasindan cok, akrabamin evlendigi kisiye baba dedi ve hala diyor.

Adam cocuk ne isterse onu yapiyor. Kendi cocuklarida oldu asla ayirmiyor ikisini birbirinden.

Demem o ki mutlaka mutlu olcaginiz ve sizi siz oldugunuz icin seven ve mutlu edicek biri olucaktir. ❤

Bu.kisiyle olursaniz uzulursunuz, uzak durmakta fayda war. Kimsenin dusuncesini degistiremezsiniz, ugrasmak ancak sizi yorar ve yipatir.

Zaten ilk hayal.kirikligi yaşayip uzulmussunuz bir daha uzulmek istemezsiniz.

Heleki evladiniz warsa 🧚‍♀🙏

Belki sizi layık görmediğinden değil de eski eşin sıkıntı yaratıp, oğullarının başını ağrıtacağını düşünmüş olabilirler. Ki bu olur da.. Çocuğunuz varsa babası ile illa Bi araya gelecek. Çocuk sizinle ve babası ile başbaşa yemek yemek isteyecek.. Yeni eşiniz bunu kaldırabilir mi?.. Sizden ziyade, eski eş ile yeni eş arası sıkıntı çıkabilir.

Belki sizi layık görmediğinden değil de eski eşin sıkıntı yaratıp, oğullarının başını ağrıtacağını düşünmüş olabilirler. Ki bu olur da.. Çocuğunuz varsa babası ile illa Bi araya gelecek. Çocuk sizinle ve babası ile başbaşa yemek yemek isteyecek.. Yeni eşiniz bunu kaldırabilir mi?.. Sizden ziyade, eski eş ile yeni eş arası sıkıntı çıkabilir.
Eski eşimle ortak hiçbir anımız yok. Çocuk da alıştı buna. Babası böyle istedi.

Eski eşimle ortak hiçbir anımız yok. Çocuk da alıştı buna. Babası böyle istedi.
İyi o zaman. Umarım çocuğunla da, seninle de iyi anlaşacak, sizi sevecek biriyle evlenip mutlu olursun.
Bir de iyiki boşanmışsın. Çocuğunu istemeyen adamdan hayır gelmez zaten

büyük konuşmuş olmayayım ama bende istemezdim...ayrıca başkasının çocuğuna neden baksın oğlum....ama illada seviyorum derse, vazgeçmiyorum derse de, dünyanın sonu değil der, oğlum istiyor diye kabul etmek zorunda kalırdım...
her annenin hayali evlenmemiş bir kızla oğlunun evlenmesidir bence...
Hiç evlenmemiş henüz 20li yaşlarında bir kadın olarak yazıyorum bunu. Sizi bir kaşık suda boğasım geldi. Siz nasıl insanlarsınız? Mutluluğun kriteri sizin jargonunuzla 0 kilometre olmak mıdır? Bu hayatta kimin başına ne geleceği belli mi? Kötü bir tecrüne yaşamış diye bir kadını istememek de nedir? Bana lütfen evlenmemiş bir kadını gelin olarak tercih etmenizin mantığını söyler misiniz?

Oğlunuz başkasının çocuğuna niye baksın derken? Annesi bakar o cocuğu zaten çocuklu bir kadını seven erkek çocuğunu da sevmek mecburiyetindedir. Sağlıklı bir iletişim kurmak mecburiyetindedir.

Merak ediyorum evlenip ayrılan sizin oğlunuz olsa hiç evlenmemiş bir kadınla evlenmesinde de aynı şeyi düşünür müydünüz? Aaaa ama erkeğin dulu olmaz, elinin kiri öyle değil mi?

Kınadığınız şeyi yaşamadan ölmezsiniz zaten. Sizin gibileri allaha havale ediyorum.

İyi o zaman. Umarım çocuğunla da, seninle de iyi anlaşacak, sizi sevecek biriyle evlenip mutlu olursun.
Bir de iyiki boşanmışsın. Çocuğunu istemeyen adamdan hayır gelmez zaten
İnşallah. Babası beni görmek istemiyor kısacası. Çocukla sık sık görüşüyor ama benim olmadığım ortamda çünkü yeni eş var.

Size bir örnek vericem. Bir arkadaşımızın ablası boşandı çocuğu yoktu, arkadaşımızda boşanmış çocuklu biriyle beraberdi.
Ailesi kızın boşanmış olmasına takılmadı, çocuğu hep bir problem ettiler çünkü kızları da boşanmıştı ( he o da boşanmasaydı ona da takılırlardı o başka) ama çocuğu yoktu.
Nitekim arkadaşımız evlendi, sağda solda ailesi kadını biz istemedik, denk değildi ama napalım çekcez gibi konuşmaya devam etti.
Yani demek istediğim kafa yapısı olarak bir kesin toplumda kadının adı olmadığı konular var. Kendi başlarına gelmese hiç kabul etmedikleri ama gelince o kadarını kabul edip diğer kısmı dışlayacakları.
Sizin kararınız ama ben olsam boşanmış çocuklu biriyle düşünürdüm evliliğimi çünkü empati yapabilir hem ailesi hem kendi biraz daha düşünmenizi öneririm çünkü ailesinin tutumu değişmeyecektir.

büyük konuşmuş olmayayım ama bende istemezdim...ayrıca başkasının çocuğuna neden baksın oğlum....ama illada seviyorum derse, vazgeçmiyorum derse de, dünyanın sonu değil der, oğlum istiyor diye kabul etmek zorunda kalırdım...
her annenin hayali evlenmemiş bir kızla oğlunun evlenmesidir bence...
hah gelmiş benimki :) kayınvalide olmaktan bence de kork sen teyzecim çünkü bu iyilik (!) dolu kalbinle gelininden çekeceğin var.
neyse her mesajını takipteyim, bir yerde açık vereceksin muhakkak, öptüm :)

Yaşım 33, oğlum 5 yaşında.

Bu erkek arkadaş zaten sana hiç evlilik muhabbeti yapmamış, demek ki ailesinin yaklaşımının farkında lakin kendisi de böyle istiyor bence O yaşta ki adam aile lafı dinlemez. Bu konu da Net olalım.
2 sene yeniden evlilik kararı almak için erken, evlenmek istiyorsan tabi ki evlen ama önce kendine ve evladına fırsat tanı çocuğun henüz küçük, senin eski eşinden kalan yaraların taze.
Neden yeni evliliğine yansıtasın ki problemleri, yansıtmam deme yansır.

Velev ki hiç entellektüel olamayacağım kimse kusura bakmasın, Ben de bir erkek evlat annesi olarak Oğlum ilk evliliğini daha önce evlilik yapmamış biri ile yapmasını hayal ederim. İlkleri birlikte yaşasınlar isterim vs.... Ama ben hayal ederim oğluma ağzımı açıp laf etmem, O benim sadece evladım tapu malım değil, bizim toplumumuzun en büyük problemi evlatları üzerinde hak ve söz sahibi olmaktan vazgeçememek.

X