Boşanmayı kabul etmekle doğru mu yaptım?

21. sayfada senin için biraz uzun bir mesaj yazmıştım hatırlarsan, eşin seni annesinin yerine koymuş senden sevgi almış çocuk olunca o sevgi bölününce sorun çıktı.. Lütfen 21. sayfayı tekrar oku...

Canım erkekler kadınlar gibi değil çok zayıflar ve psikolejileri hemen çöküyor. Ama ne olursa olsun sevgisiz anne babanın yanında büyümek ilerde yetişkin olunca sorunlu bir birey oluyorsun bundan maalesef kaçış yok. bazen şöyle oluyor ya anne sevgi veriyor baba vermiyor ya baba sevgi veriyor anne vermiyor, ama senin eşin ne anneden nede babadan sanırım sevgi görmemiş ve tranva sebebi bu..
Ama gelelim sana ve çocuğuna eğer eşin destek almassa hayatı boyunca böyle anlık şeyler yapıp seni yaralıyacak çünkü elinde değil,onun için sen bu insanın ne kadar çekmek zorundasın , çekersen ne kaybeder yada ne kazanırsın o tamamen senin ölçüp tartacağın birşeydir.Bunun analizini çok iyi yapıp ona göre hareket etmelisin.

Bu olay tartışmaya çok açık cnm, Eğer başka bir kadın yoksa tekrar altını çiziyorum kadın yoksa eğer. Eşin sana 5 yıl boyunca çok iyi davranmış kimseye ezdirmemiş seni mutluymuşsunuz yani herkezin zor zamanları olur eşler hastalıkta sağlıkta hep birbirinin yanında olması gerektiğinden yanayım. sen desteğini verirsin eğer karşındaki kurtulmak için çaba sarf etmiyorsa o zaman senin yapacak birşeyin yok demektir.daha 26 yaşındasın hayat senin hayatın en doğrusuna sen karar verirsin. cnm
Başka bir kadın olduğunu sanmıyorum. Çünkü hiçbir şeyini yakalamadım. Eve giriş çıkış saatleri de aynı. Telefonla da ilgisi yok. Telefonda da bir şey bulamadım. Son arananları başka bir numaradan aradım hep erkek. Elbet bir açığını yakalardım. Ya da en azından boş zamanlarını dışarda geçirirdi. O zamanları da evde geçiriyor. Bakalım zaman ne gösterecek.

Arkadasina mesaj atmaniza ilk basta ben de karsi ciktim ama su an diyorum ki iyi ki atmissiniz , esiniz hayati boyunca zor zamanlar gecirmis su anda da saglikli dusunemiyordu iyi ki silkelenip kendine geldi . Aynen dediginiz gibi kendinizi geri cekin bekleyin bakalim insallaj her sey guzel olur , bizi de sevindorici gelismrlerden haberdar edin :)

konunuzu basindan beri takip ediyorum
siz yinede temkinli olun,birden bosanmaktan vazgecmesi ev icinde olabilir ,neler duyuyoruz burda

ALLAH yardimciniz olsun ve hersey gönlünüzce olsun

• Beğen
Reactions: anu
Eşim ailesiyle benim de görüşmemi istemiyor. Telefonlarını açma cevap verme ne halleri varsa görsünler dedi. 4 ay önce geldiklerinde eşim onlarla aynı sofraya bile oturmadı. Bir hafta boyunca ailesine surat astı. En iyisi telefonlarını açmamak. Ne derlerse desinler. Umrumda değil bu saatten sonra.

Umarım bu kararınıza uygun hareket edersiniz, boşverin enn kötü gelin olun, ne telefonlarını açın ne de acıyın. bu temkinli ve sakin olmanız gerektiği dönemde hiç de gereği yok gelmelerinin.

Bütün mesajları okudum. İlk hafta tam bir şerefsiz olduğunu düşündüm. Şuan yapmanız gereken bence de zamana bırakmak. Yine de mesafeli olun , boğazınızı sıkışını , oğlunuzu ve sizi öldürmekle tehdit edişini asla asla unutmayın ve unutturmayın. Kesinlikle memur olun. Maaş kartınızı falanda vermeyin ona. EZdirmeyin kendinizi. Asla eskisi gibi olmayın. Ona kormadan karşı çıkmayı bilin. Tabi tüm bunları bu sakinlik ve asillikle yapın , hiçbir zaman çirkef bir kadın olmayın.

Oğlunuza ve size uzun ve güzel bir hayat dilerim.

Umarım bu kararınıza uygun hareket edersiniz, boşverin enn kötü gelin olun, ne telefonlarını açın ne de acıyın. bu temkinli ve sakin olmanız gerektiği dönemde hiç de gereği yok gelmelerinin.

Ben bu kararıma uygun hareket ediyordum fakat dün kayınbabam yine aradı. Telefonlarını açmadım. Meğersem Ben randevu için aramayınca onlar gece kendileri arayıp randevu almışlar. Kayınvalidem otobüse binmiş geliyormuş bile. Akşama doğru eşim arayıp annem geliyormuş deyince çok şaşırdım. Eşim ilgilenmemi istemedi. Bırak kendi nasıl hallediyorsa halletsin dedi. Sabah ben de eşim de dayanamadık. Bugün de hastaneye bıraktım ben tekrar eve geldim. Doktor odasını ultrason yerini gösterdim, Eline de adresi nerden bineceğini nerde ineceğini yazdım. Çok ilgilenmedim. Sen halledersin çocuk tekrar hastaneden mikrop kapmasın dedim. 2 ay önce hastaneden mikrop kapıp 5 gün hastanede yatmıştık. O yüzden büyük hastanelere götürmüyorum. Şimdi kendisi ne yaptı bilmiyorum.

Ben bu kararıma uygun hareket ediyordum fakat dün kayınbabam yine aradı. Telefonlarını açmadım. Meğersem Ben randevu için aramayınca onlar gece kendileri arayıp randevu almışlar. Kayınvalidem otobüse binmiş geliyormuş bile. Akşama doğru eşim arayıp annem geliyormuş deyince çok şaşırdım. Eşim ilgilenmemi istemedi. Bırak kendi nasıl hallediyorsa halletsin dedi. Sabah ben de eşim de dayanamadık. Bugün de hastaneye bıraktım ben tekrar eve geldim. Doktor odasını ultrason yerini gösterdim, Eline de adresi nerden bineceğini nerde ineceğini yazdım. Çok ilgilenmedim. Sen halledersin çocuk tekrar hastaneden mikrop kapmasın dedim. 2 ay önce hastaneden mikrop kapıp 5 gün hastanede yatmıştık. O yüzden büyük hastanelere götürmüyorum. Şimdi kendisi ne yaptı bilmiyorum.

Ciddi bir rahatsızlığı olsa neyse de, hastalık uydurmaya çalıştığını yazdığınız için içimden hiç de kötü hissetmek gelmedi şimdi :) Yatıya falan kalırsa şimdiden kolay gelsin :/

Ciddi bir rahatsızlığı olsa neyse de, hastalık uydurmaya çalıştığını yazdığınız için içimden hiç de kötü hissetmek gelmedi şimdi :) Yatıya falan kalırsa şimdiden kolay gelsin :/
Zaten şehir dışından geldi. Haliyle yatılı kalıyor. Eşim onları görünce daha kötü oluyor. Tam bir şeyleri yoluna koyalım dedik. Her şey bu kadar üst üste gelir mi ya? Biz onlardan uzak durmaya çalışırken bir bakıyorum karşımdalar. Önceden eşimin memleketindeyken sürekli davet ederdim hiç gelmezlerdi hep biz giderdik. Şimdi hiç arayıp sormuyorum hatta eşim arayıp sakın gelmeyin istemiyorum diyor ama bu sefer onlar geliyorlar. Akşam annesiyle tek kelime konuşmadı. Sabah da annesine hiç bir şey demeden gitti.

Zaten şehir dışından geldi. Haliyle yatılı kalıyor. Eşim onları görünce daha kötü oluyor. Tam bir şeyleri yoluna koyalım dedik. Her şey bu kadar üst üste gelir mi ya? Biz onlardan uzak durmaya çalışırken bir bakıyorum karşımdalar. Önceden eşimin memleketindeyken sürekli davet ederdim hiç gelmezlerdi hep biz giderdik. Şimdi hiç arayıp sormuyorum hatta eşim arayıp sakın gelmeyin istemiyorum diyor ama bu sefer onlar geliyorlar. Akşam annesiyle tek kelime konuşmadı. Sabah da annesine hiç bir şey demeden gitti.

Birazcık pollyanna olucam ama gelmelerinin iyi tarafı şu; ne kadar kötü, vurdumduymaz vs. olursa olsunlar, ikinizin de dayanamayıp yine de ilgilenmeniz özünde iyi insanlar olduğunuzu gösteriyor, bir gün kendi çocuğunuzdan aynı muameleyi görmemek için şimdi yaptıklarınızın önemli olduğunu eşinizle konuşursanız, arkadaşının söyledikleri gibi üzerinde etkisi olur. Yani miniğin by by dememesi bile eşinizin dikkatini çekiyorsa elbette zor durumdayken yüzüne bakmaması daha çok üzer, empatisi olmayan bu şekilde yola getirilir :)

En sonunda bunu da yaptı ve eşim evi terk etti. Önce yaptıkları için özür diledi. Babalığı da kocalığı da fazla sürmedi. Birkaç gün sonra yine eskiye döndü. Bu sabah birkaç parça eşyasını aldı. Kalanını sonra gelir alırım dedi. Hukuk köşesine de yazdım bu sabah. Avukat yardımcı olabilir mi bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekiyor diye. Kendisi boşanma davası açmayacakmış. Benim açmamı bekleyecekmiş. Tabi ben açarsam benim isteklerimi asla kabul etmeyeceğini bu sefer davayı kendisinin uzatacağını söyledi.
Önce benim evden gitmem için elinden ne geliyorsa yaptı. Ben gitmeyince bu sefer kendi gitti. Benden boşanmayacağını söyledi. Kendim istemedikçe o boşanmayı kabul etmeyecekmiş. Boşanacaksak kendi şartlarıyla boşanacakmışız.
Artık ben de ne yapacağımı şaşırır hale geldim. Geçen gün hastaneye gittim. Bitmek bilmeyen baş ağrılarıyla uğraşıyorum. Sürekli kilo kaybediyorum. MR için iki hafta sonrasına gün verdiler.
Bilmiyorum bitirsem oğlumun geleceğini riske atmak istemem. Şu an zaten tedavi görüyor. Doktor ilaçlarını değiştirdi. Zaten onun belli miktarda gideri oluyor. Onu mahrum etmek istemem.
Onun da istediği o zaten. Kendine bizsiz yeni bir hayat kurup yoluna devam etmek. Ama ben çocuğumu düşünmek zorundayım. Onun hakkı olanı almadan bitirmek istemiyorum. Bu şekilde yanlış mı yapıyorum kendimi yıprattığımla mı kalıyorum.

sonuna kadar uğraşın ve hakkınızı alın. hatta iyice araştırın uyanık olun başkası varsa onuda kanıtlayın. evliliği bitirmek bu kadar kolay olmamalı.

Bu adam cok vicdansiz.
Hadi sizi umursamiyor..evladini hic düsünmez mi bir insan? Düsünmüyor resmen..
Cok bencil.
Derdi neymis ortaya cikmadi sanirim hala?
Ben bukadar belirsizlige sacmaliga gelemezdim sanirim.

Psikolojisi bozuksa bozuk yani. Ozaman oturur konusulur..caresi bulunur.
Ama istemiyor sanirim..baska birsey var muhtemelen.

öncelikle sakin olun bu şekilde sizi boşanmaya ikna edemez, eğer kendi boşanma davası açmayarak ve ev giderlerini karşılamayarak sizi boşanmak zorunda bırakmak istiyorsa, alie mahkemesinde tedbir nafakası talepli dava açabilirsiniz, söz konusu davada eşinizin haksız olarak evi terk ettiğini ve ev giderlerini karşılamadığını ispat etmeniz yeterli çocuğunuz ve kendiniz için, dava ile ilgili barolara başvurursanız hukukçu yardımı alabilirsiniz, eğer davayı kendiniz açacaksanız adli yardım talepli açabilirsiniz, adli yardım talepli açacaksanız hiçbir kurumdan maaş almadığınıza ilişkin sgk dökümüde eklerseniz üzerinize kayıtl taşınmaz ya da ararçta yoksa talebiniz büyük ihtimalle kabul edilir ve mahkeme masraflarını ilerde haksız çıkan taraftan alınmak üzere devlet tarafından karşılanır, eğer eşiniz size tehdit hakaret içeren birşey söylerse ya da vurursa hemen savcılığa başvurun ve 6284 sayılı yasa kapsamında koruma talep edin bu karar ilerde açılacak muhtemel boşanma davasında elinizi güçlendirir, umarım yardımcı olmuşumdur ii günler

Canım azmine hayran kaldım. Birkaç gündür, birkaç konu beni sinirlendiriyordu. Millet yataklara düşüyor, çocuklarına da bir hayrı yok vs. Sana helal olsun, dimdik ayaktasın. Mücadele etmekten vazgeçme. Şerh işini iyi etmişsin. Komşularınla ya da arkadaşlarınla görüş, mahkemede eşinin evi terkettiğine, çocuğuna ve sana bakmadığına ve hatta eğer yapabilirsen eşinin seni tehdit ettiğine dair tanıklık etsinler. Bu sayede evi terkettiğini falan ispatlamış olursun.
Nafakanı falan al canım. Evinide terketme. Hakkında hayırlısı olsun. Takipteyim.

Canım azmine hayran kaldım. Birkaç gündür, birkaç konu beni sinirlendiriyordu. Millet yataklara düşüyor, çocuklarına da bir hayrı yok vs. Sana helal olsun, dimdik ayaktasın. Mücadele etmekten vazgeçme. Şerh işini iyi etmişsin. Komşularınla ya da arkadaşlarınla görüş, mahkemede eşinin evi terkettiğine, çocuğuna ve sana bakmadığına ve hatta eğer yapabilirsen eşinin seni tehdit ettiğine dair tanıklık etsinler. Bu sayede evi terkettiğini falan ispatlamış olursun.
Nafakanı falan al canım. Evinide terketme. Hakkında hayırlısı olsun. Takipteyim.

Burada hiç arkadaşım yok. Apartmanda zaten 6 daire var onların da hiçbiri tanıklık etmezler. Daha doğrusu kimse kimseye gitmez. Herkes kendi hallerindeler.
Hala ailemin olanlardan haberi yok. Hiç kimse içinde bulunduğum durumu bilmiyor. Yalnız başıma mücadele ediyorum. Birilerine anlatamamak yada ailem aradığında onlara bir şey hissettirmemek çok zor. Kendim altından kalkmak istiyorum. Onları da üzmek yıpratmak istemiyorum. Ben zaten çok üzgünüm olanlardan dolayı. Bir de onları o halde görmeye dayanamam. Onlar üzülmesin diye ben hemen davayı açar tek celsede bitiririm. O yüzden aileme dayanamadığım için onlara hiçbir şey anlatamıyorum. Eşim bu zaafımı bildiği için defalarca ailem söylemekle tehdit etti. Ben de kendine yakıştırıyorsan yaptığın şeyi durma yap, zaaflarımı kullanarak asıl sen acizliğini gösteriyorsun dedim. Bu sözüm üzerine aramadı. Sen benden boşanmak isteyeceksin dedi ve gitti...

Hay Allah iki haftada ne oldu ki : ( cok uzuldum.
Allah yardimcin olsun, bebeginin yuzune baksin Rabbim ve size guzel kaderler hayatlar yazsin.

Yahu yildizlarda mi bi sorun var bilmiyorumkii. Bosanan bosanana sanki : (

Burada hiç arkadaşım yok. Apartmanda zaten 6 daire var onların da hiçbiri tanıklık etmezler. Daha doğrusu kimse kimseye gitmez. Herkes kendi hallerindeler.
Hala ailemin olanlardan haberi yok. Hiç kimse içinde bulunduğum durumu bilmiyor. Yalnız başıma mücadele ediyorum. Birilerine anlatamamak yada ailem aradığında onlara bir şey hissettirmemek çok zor. Kendim altından kalkmak istiyorum. Onları da üzmek yıpratmak istemiyorum. Ben zaten çok üzgünüm olanlardan dolayı. Bir de onları o halde görmeye dayanamam. Onlar üzülmesin diye ben hemen davayı açar tek celsede bitiririm. O yüzden aileme dayanamadığım için onlara hiçbir şey anlatamıyorum. Eşim bu zaafımı bildiği için defalarca ailem söylemekle tehdit etti. Ben de kendine yakıştırıyorsan yaptığın şeyi durma yap, zaaflarımı kullanarak asıl sen acizliğini gösteriyorsun dedim. Bu sözüm üzerine aramadı. Sen benden boşanmak isteyeceksin dedi ve gitti...
Allah yardımcı olsun canım ya. Sen buraya dök içini. Rahatla. Bol bol dua et. Bebişinle ilgilen. Ama mücadelenden vazgeçme. Eşinin ciddi psikolojik problemleri var bence. Bunları düzeltmedikçe bu dengesizliği değişmeyecek gibi... :KK43:

X