• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak mı boşanmamak mı ? 2 yaşında çocuk var.

vayy bee yorumlari okudumda
o nedir arkadaslar birak niye cekiyosun bosa gitsin
birinizde yazssinki arkadasim sabret sonucta ihanet yok bisey yok
yuva yikmaya tesebbus sizinkisi
neyse .....
konu sahibi arkadasim sen degissen birde boyle denesen daha ilimli daha sevecen yaklassan belki degistirebilirsin esini
en azindan yavrun icin denesen rabbim yardimciniz olsun insallah

Neredeyse aynı durumdayız sizinle.
Bende artı bir evlat daha var.
Eşiniz hem evlilik bitsin istemiyor ama güzel gitmesi için de çaba göstermiyor.
Barınmak amaçlı yanınızda.
Bırakın gitsin. Huzursuzlukla yürütülmeye çalışan evliliğin faydası yok zararı var.
Hem çocuğunuz hem sizin için.
Biz boşandık ve hem ben hem çocuklarım mutluyuz.
Miniğim 2 yaşında o farkında değil.
Büyüğüm huzurumuzun farkında.
Yaşadığımı farkediyorum artık.
Çocuk için evlilik sürdürülmez.
Bu yük küçücük bir bebeğin sırtına yük edilemez.
Evliliğin yükünü bebeğe taşıtmak niye?

belki çocuğum olmadığı için bu şekilde düşünüyor olabilirim ama çocuğum için katlanıyorum diyorlar ya anlamıyorum

o çocuk kavga gürültü ortamında çok iyi yetiştirildiği söylenemez

bağrış çağrış imalar kötü bakışmalar anlamaz mı çocuk bunları

huzursuz anne huzursuz baba ortamında mı çocuk huzurla büyüyecek

konu sahibinin yerinde olsam boşanırdım maddi manevi desteğin var

evinde huzurun yok , başında bi erkek olması değil ki evlilik

boşanmak içinde illa aldatma şiddet olması gerekmez

hakkında hayırlısı olur inş.

evliliğinde huzuru sağlamak adına her yolu denediysen ve içinde uhde kalmadıysa ..................

kararını verip harekete geçmelisin derim.

neyse .....
konu sahibi arkadasim sen degissen birde boyle denesen daha ilimli daha sevecen yaklassan belki degistirebilirsin esini

Sürekli kavga olduğundan bahsediyor konusahibi.
Ve elinden geleni yaptığını söylüyor.
Bu çocuk kavga içinde büyüyecek.
Sadece bir annenin gözyummasıyla ya da evliliği devam ettirme çabasıyla olmuyor hiçbirşey.
Kimse istemez yuvası yıkılmasın.
Çocukları anneli babalı büyüsün.
Ama o çocukları kavga içinde, korku içinde büyütmektense huzur sağlanmış, güvenli bir evde büyütmek daha doğrudur.
Çocuk için evliliği devam ettirmek o çocuğa o evliliğin sorumluluğunu vermektir.
O çocuk büyüdüğünde hesap sorar annesine neden bu kadar mutsuz yetiştik diye.
Bir de bu taraftan bakmayı deneyin...

belki çocuğum olmadığı için bu şekilde düşünüyor olabilirim ama çocuğum için katlanıyorum diyorlar ya anlamıyorum

o çocuk kavga gürültü ortamında çok iyi yetiştirildiği söylenemez

bağrış çağrış imalar kötü bakışmalar anlamaz mı çocuk bunları

huzursuz anne huzursuz baba ortamında mı çocuk huzurla büyüyecek

konu sahibinin yerinde olsam boşanırdım maddi manevi desteğin var

evinde huzurun yok , başında bi erkek olması değil ki evlilik

boşanmak içinde illa aldatma şiddet olması gerekmez

hakkında hayırlısı olur inş.

Aynen öyle.
Benim kızım öyle üzülürdü ki babasının sesi yükseldiğinde.
Öyle korkardı ki hala gözümün önünde o kocaman açılmış gözleri.
Ben susuyordum. Sırf çocuklarım korkmasın diye susuyordum.
Ama benimle aynı çabayı göstermeyen, aynı hassasiyeti göstermeyen babaları benim sinmiş olduğumu düşünüyordu. Pervasızca en ufacık şeyde bağırabiliyordu.
Çocuklarıma bunları yaşatmaya hakkım yoktu benim.
Bu birlikteliğe ne aile denir ne yuva.

cnmm çok zor bir soru gerçekten senin eksileri ve artılar tartman gerekir...
mesela kavga gürültü içinde büyüyen bir çocuk ileride nasıl davranış sergiler ?????
siz size medeni insan gibi davranmayan sizi kaide almayan kişiyle daha ne kadar neleri paylaşabilirsiniz....
ayrıca çocuk için demiş önceden çok mu düşünüyordu onu mesela onun önünde kavga etmezmiydi çekinir miydi çocuktan??? çocuk küçükken şekillenir derler...
değişmeyeceğini düşündüğünüz kişi için biraz daha sinir sisteminizi yıpratmaya değer mi

Eşin,çocuk olduktan sonra mı değişti diye tekrar okudum.Hayır baştan beri böyleymiş.
Zaten 2 aydır ayrıymışsınız ve sen barışsam bile cinsellik olmaz diyorsun.O denli soğumuş ve hiç özlememişsin.

Eşin de büyük ihtimalle düzenini özledi.
Dediğin gibi yeri yurdu belli değil,ortada kaldığı için tornistan ediyor.

Çocuk için,diğer üyelerin yazdıklarına katılıyorum.
Bitmiş birşeyi zorlamanın manası yok gibi geldi bana...

eşinizin kötü alışkanlıkları ve aldatması yok galiba... bunlar güzel özellikler. ama kaba birisi olması sizi soğutmuş...haklısınız kim olsa soğur...Ancak tekrar evlenmek ihtiyacı bir hayat arkadaşı ihtiyacı da duyabilirsiniz.... çocuğunuz oluğu için ayrıca maddi durumunuzda iyiymiş tekrardan o kararı almak filan çok zor gelebilir... hani derler ya Allah ilkinden güldürsün..aynen öyle...kesinlikle pişmanlık duymam diyorsanız ayrılın...ama bence bir şans daha verip eşinizle konuşun.seni sevmek istiyorum,karar alalım kavga etmeyelim deyin... ben ciddi derecede sona geldiğimi hissediyorum deyin....eğer bu evlilik için verdiğiniz sürede birşeyler yapıyorsa kurtulabilir evlilik...

neyse .....

Sevgi bitmiş,ilgi bitmiş,sürekli kavga var,çocuk bu ortamda nasıl sağlıklı büyüyebilirki?
Ayrıca konu sahibi elinden geleni yapmış,adam değişmiyor ve yuvasını kurtarmak için bir şey yapmıyor.Neden hep bayanlar bir şeyler yapmak zorundaki.Adam değiştirsin kendisini,o olsun daha ılılmlı,daha sevecen.
Biz yuva yıkmaya teşebbüs etmiyoruz,yuva zaten yıkılmış,her şey bitmiş.
Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin.

kocana sevgin bitmiş cinsellik bile düşünemeyecek kadar soğumuşsan eşinden en doğrusu boşanmanız bencede.sen elinden geleni yapmışsın birşeyler düzelmemiş.imkanında varmış hiç çekme canım:50: çocuğunla mutluluklar diliyorum sana

Belki kurtarılacak ucundan tutulacak bir yeri vardır evliliğinizin boşanmak en son karar olsun bence. Biraz daha düşünün ihanet kumar içki şiddet yoksa bitmemiş evlilik fakat heycan bitmiş gibi görüyorum

o yüzden birbirnize bir şans daha verin inanın boşanınca daha fazla üzülebilirsiniz iş işten geçmeden biraz daha düşünün eşini karşına alıp konus aile terapistine gidin öfkesini emin ol kontrol edecektir. benim babam kendini kontrol edebildiyse son şans ağzından kacmıs olabılıyor bazı şeyler insanın istemeden

Son düzenleme:
Bence madem ortada bir çocuk var oturup konuşmanız gerekir
eşinize bir şans verip deneme sürecine gidebilirsiniz her şeye yeniden başlayabilirsiniz Alah yardımcınız olsun

Bazi evliliklerde ayriliklar ayni evi paylasmaktan cok daha iyidir cocuklar icin.Bosanmak icin illaki dayak yemek,kumar,icki olmasi gerekmiyor,Siz esinizden sozel siddet goruyorsunuz.Evde surekli kavga cikaran,gecimsiz,huysuz biri var.Kisaca huzur yok... En kotusude bu cocugunuz onunde oluyor.Su anda belki anlamiyor ama 4-5 yasina geldiginde herseyi daha iyi anlayacak.
Sizin mutlu bir insan,anne olmaniz gerekiyorki cocugunuzda mutlu olsun.

Belki son bir şans verilebilir.Eşini karşına alıp iyice konuşup tekrar deneyebilirsiniz.Boşanma taraftarı değilim ama annem sınıf öğretmeni benim o da kavgalı evde büyüyen çocuktansa boşanmış aile çocuklarının ruh sağlığının daha iyi olduğu görüşünde.Allah yardımcın olsun..

esının senı sevdıgıne ınanmıyosun en onemlısı kendınde artık sevmıyorsun ben anne babası ayrı bırı olarak soyluorm kı mutsuz bır ewın ıcınde buyumek kotu bısey yeterkı bosandıktan sonra evladınıza ıkı tarafında yoklugunu hıssettırmeyın cocuk ıcın yıkım bosanmak degıl ılgısızlık olur

endişelerinizde haklısınız ama müsade ederseniz 17 yaşında bir kız olarak görüşlerimi bildirmek isterim
bir çok arkadaşımın annesi babası boşanmış
hayatında babasını görmeyen arkadaşım bile var
en yakın arkadaşımın annesi geçen hafta bavulunu topladı arkadaşımı da aldı başka bir eve yerleşti yeniden düzen kuruyorlar
açıkça söylemek gerekirse hepsi yakın arkadaşım ailevi sıkıntılarımızı paylaşırız ama hiç biri babasının yokluğunundan dolayı öyle psikolojisi bozuk insanlar değil

evlilik eğer her ne sebepten olursa olsun kopma noktasına gelmişse çocuk için sürdürmeyin. bunun aldatma şiddet gibi kriterleri olmaz eğer bir çift gerçekten artık sağlıklı iletişim kuramıyorsa evde aralarında soğuk rüzgarlar esiyorsa o evliliği sürdürmenin bir anlamı yoktur diye düşünüyorum. babası sonuçta ilgilenmicek mi çocuğuyla? boşandığında karısıyla ilişkisini kestiği gibi çocukla da kesiyorsa zaten o kişiden her türlü baba olmaz. benim düşüncem bu

Malesef eşim kavgacı çok çabuk sinirlenen ve bağırma huyundan dolayı beni de delirten bir insan. Kaç kez uyardım ama bu düzelmiyor.

Ben de çok ılımlı sayılmam, annem babama senelerce katlandı ve sinir hastası oldu. Dolayısı ile bende yer etmiş sanırım bu, eşim bana çıkıştığı anda ben de karşılık veriyorum aynı duruma düşmemek için. Belki de annem babama katlanmasaydı ben de tepki olarak anneme benzememek için bu kadar kendimi ezdirmeme çabasına girmez daha ılımlı birisiolurdum. Şimdi aynı şeyin kızımın başına gelmeyeceğini kim garanti edebilir ? Dolayısı ile huzursuz , taraflardan birinin ezildiği evlilikler çocuklarımın pskilojisini bozuyor işte ispatı..

Üzgünüm kırgınım yorgunum..7 sene sonunda bunlar mı olacaktı. Nasıl geldik bu hale ama artık can sıkıntıları bitiyor. Evde her daim asık bir surat, karşısındakine sırf eziyet olsun diye günlerce küsmeler yok. Şu anda bile aslında çok huzurluyum. Yuvam yıkıldığı için çok üzgünüm bir yandan da. Ne olursa olsun bir yuva yıkılıyor. Bir daha evlenmek de istemiyorum. Hayatım belki yapayalnız geçecek ama en azından sürekli kavga çıkaran biri olmayacak. Bana değer vermeyen biri ile yaşamak zorunda kalmayacağım. Her alanda benle rekabete giren bir koca düşünün. Evet maddi anlamda yüksek olmamım etkisi olmuştur ama bu tamamen onun kompleksi. Keşke baştan bunu hesap etseydim. Hesap etmediğim için pişmanım. Ama kızım olduğu için çok mutluyum. Bu evlilik olmasa o da olmayacaktı. Yine de iyi ki evlenmişim diyorum. Keşke kocam daha az sinirli olan biri olsaydı. Keşke ailesini benden üstün tutmasaydı. Keşke özgür kalmak istemeseydi bu kadar. Evlilik içinde insan kendini değersiz hissetmesi ne kadar kötü. İnsan herşeyden soğuyor özellikle de hassassa.

Maddi anlamda sorunum yok işim gücüm var. Ailem arkamda. Herşey yolunda çok şükür. Tek katlanma sebebim kızımdı. Kızımın önünde evet kavga ediyordu odalara kaçmamıza rağmen peşimizden geliyordu. Kendini durduramıyordu. Bu şekil kocası olanlar ne demek istediğimi anlayacaklardır. Çocuğa bile bağırdığı oluyordu eskiden sinirden, daha bebek düşünün. Neden çok ağlamış vs. diye. Kötü birisi değil ama adamda sinir hastalığı var ve bunu aşamıyoruz. Ha yaptıktan sonra pişman da olmuyor. O hep haklı hep haklı. Onu delirten biziz.
Ama nedense annesine hiç delirmiyor, bize deliriyor.

Malesef eşim kavgacı çok çabuk sinirlenen ve bağırma huyundan dolayı beni de delirten bir insan. Kaç kez uyardım ama bu düzelmiyor.

Ben de çok ılımlı sayılmam, annem babama senelerce katlandı ve sinir hastası oldu. Dolayısı ile bende yer etmiş sanırım bu, eşim bana çıkıştığı anda ben de karşılık veriyorum aynı duruma düşmemek için. Belki de annem babama katlanmasaydı ben de tepki olarak anneme benzememek için bu kadar kendimi ezdirmeme çabasına girmez daha ılımlı birisiolurdum. Şimdi aynı şeyin kızımın başına gelmeyeceğini kim garanti edebilir ? Dolayısı ile huzursuz , taraflardan birinin ezildiği evlilikler çocuklarımın pskilojisini bozuyor işte ispatı..

Üzgünüm kırgınım yorgunum..7 sene sonunda bunlar mı olacaktı. Nasıl geldik bu hale ama artık can sıkıntıları bitiyor. Evde her daim asık bir surat, karşısındakine sırf eziyet olsun diye günlerce küsmeler yok. Şu anda bile aslında çok huzurluyum. Yuvam yıkıldığı için çok üzgünüm bir yandan da. Ne olursa olsun bir yuva yıkılıyor. Bir daha evlenmek de istemiyorum. Hayatım belki yapayalnız geçecek ama en azından sürekli kavga çıkaran biri olmayacak. Bana değer vermeyen biri ile yaşamak zorunda kalmayacağım. Her alanda benle rekabete giren bir koca düşünün. Evet maddi anlamda yüksek olmamım etkisi olmuştur ama bu tamamen onun kompleksi. Keşke baştan bunu hesap etseydim. Hesap etmediğim için pişmanım. Ama kızım olduğu için çok mutluyum. Bu evlilik olmasa o da olmayacaktı. Yine de iyi ki evlenmişim diyorum. Keşke kocam daha az sinirli olan biri olsaydı. Keşke ailesini benden üstün tutmasaydı. Keşke özgür kalmak istemeseydi bu kadar. Evlilik içinde insan kendini değersiz hissetmesi ne kadar kötü. İnsan herşeyden soğuyor özellikle de hassassa.

Maddi anlamda sorunum yok işim gücüm var. Ailem arkamda. Herşey yolunda çok şükür. Tek katlanma sebebim kızımdı. Kızımın önünde evet kavga ediyordu odalara kaçmamıza rağmen peşimizden geliyordu. Kendini durduramıyordu. Bu şekil kocası olanlar ne demek istediğimi anlayacaklardır. Çocuğa bile bağırdığı oluyordu eskiden sinirden, daha bebek düşünün. Neden çok ağlamış vs. diye. Kötü birisi değil ama adamda sinir hastalığı var ve bunu aşamıyoruz. Ha yaptıktan sonra pişman da olmuyor. O hep haklı hep haklı. Onu delirten biziz.
Ama nedense annesine hiç delirmiyor, bize deliriyor.

Eşinin çabaları çocuğu öne sürmekten ibaret. Burada tek çabalayan sensin gibi görünüyor. Hakkında hayırlısı olsun ama evliliğin devamı için iki tarafın da çabası şart, tek kişiyle evlilik yürümez. Bugün bitmezse belki 5 yıl sonra biter. O zamanda boşa giden 12 yıl dersin...

benim eşim de dışardan bakılınca mükemmeldir. akrabalarım bile diyormuş, bizim kızdan iyi diye ama dışı eni içi beni... hesabı. meyse, bence boşanmayı değil de düzeltmeyi düşünmelisiin.

Back