• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ve evliliğim

Bu tür hikayeler dinleyince acayip sinir oluyorum, henüz 24 yaşında ve bekarım.Düşünüyorum da acaba benim de mi karşıma böyle anlayışsız, çıkarcı, iğrenç insanlar çıkacak diye :( Allah böylelerinden korusun hepimizi :25:

bu tecrübeyi yaşamış biri olarak söylyorum sana canım bunlar ne mal insanlar olduklarını daha sözde belli ediyorlar ama biz aşk sevgi deyip katlanıyoruz. aslında resti çekip geri dönmek gerekiyormuş.

onların konusunu ben kolay kolay açmam. ama mesela geçen akşam komşumuz geldi benim mutfak örtülerime bakıp kayınvaliden sana çok yapmıştır böyle şeyler bizim o tarafın insanları çok güzel şeyler örer dedi. (eşimle hemşeri olur kendisi.) bende ben onlardan hiç birşey görmedim dedim. eşim komşu gittikten sonra annemden emdiğim sütü burnumdan geri getirdi. asıl mesele bu benim için. yalan mı konuşayım evet bana çok şey yaptılar diye.

Son düzenleme:
onların konusunu ben kolay kolay açmam. ama mesela geçen akşam komşumuz geldi benim mutfak örtülerime bakıp kayınvaliden sana çok yapmıştır böyle şeyler bizim o tarafın insanları çok güzel şeyler örer dedi. (eşimle hemşeri olur kendisi.) bende ben onlardan hiç birşey görmedim dedim. eşim komşu gittikten sonra annemden emdiğim sütü burnumdan geri getirdi. asıl mesele bu benim için. yalan mı konuşayım evet bana çok şey yaptılar diye.

arkadaşım işte burda yanlışsın eşinin yanında ailesi hakkında hele ki ortamda başkaları varsa sakın laf etme azıcık politik ol orda meseleyi geçiştir illa dertleşmek istiosan komşunla eşin yokken anlat bak mesela şu anda bizim doğacak bebeğe kim bakacak mevzumuz var sırf bu yüzden işimi eşimin ailesinin yanına aldırıyoruz evi taşıyacağız ama kayınanemin tamamen bu sorumluluğu almak gibi bi niyeti yok. eşime kalırsa tabir için özür dileyerek yazıyorum eşek gibi bakacaklar bakmazlarsa o çocuğu sevme torunum diye büyüyünce keyfini sürme hakları yok.ben şimdiden eşime ama bak annen öyle düşünmüyor desem bile devamında da ekliyorum hem kadının kendince düzeni evi barkı var bakmak zorunda değil ki hayatım. sözde eşimi yumuşatan benim.çünkü biliyorum ki eşim kızsa bile bana laf söyletmicek nasılsa o yüzden hiç bozmuyorum keyfimi.

arkadaşım işte burda yanlışsın eşinin yanında ailesi hakkında hele ki ortamda başkaları varsa sakın laf etme azıcık politik ol orda meseleyi geçiştir illa dertleşmek istiosan komşunla eşin yokken anlat bak mesela şu anda bizim doğacak bebeğe kim bakacak mevzumuz var sırf bu yüzden işimi eşimin ailesinin yanına aldırıyoruz evi taşıyacağız ama kayınanemin tamamen bu sorumluluğu almak gibi bi niyeti yok. eşime kalırsa tabir için özür dileyerek yazıyorum eşek gibi bakacaklar bakmazlarsa o çocuğu sevme torunum diye büyüyünce keyfini sürme hakları yok.ben şimdiden eşime ama bak annen öyle düşünmüyor desem bile devamında da ekliyorum hem kadının kendince düzeni evi barkı var bakmak zorunda değil ki hayatım. sözde eşimi yumuşatan benim.çünkü biliyorum ki eşim kızsa bile bana laf söyletmicek nasılsa o yüzden hiç bozmuyorum keyfimi.

evet politik davranmalıyım aslında. bi dönem denedim de. ama burda da şu sorun oluşuyo eşim ben olnların hepsini unuttum zannedip tabiri yerindeyse ailesine yakalalık yapayım istiyor. her gün abisi ve ablaları dahil tek tek ailesini arayıp konuşcam. elimde avcumla olanla maddi destek olcam onlara. istediği bu.

ben de yaşadım benzer şeyleri
düğüne 3 gün kala öğrendim ki 1 yıl nişanlı kaldığımız sürece söz verdikleri 6 bileziği ve seti,
düğünden hemen sonra geri alacaklarmış.. üzüldüm, çok üzüldüm ama bununla kalmadı
aldıkları bilezikleri bozdurunca tutarından 700 tl kayıp etmişler o parayı bile istediler.. bulduk verdik..
beterin beteri var yani, eşimle tartışmadım çünkü o da utanıyodu ailesinin yaptıklarından.. o da üzüldü
gerçi bir-kaç ay sonra yine ailesinden kıymetlisi olmadı.. ailesine yansıtmasam da eşime söyleniyodum, tartışıyoduk..
yaşanan onca şeye rağmen eşimin elini tutup düğünden 1 hafta sonra k.validemlere gittim hiiiç bişi olmamış gibi davrandım
unutma ki nekadar kötü olsalar da onlar onun ailesi, annesi, babası, kardeşleri..
kendi eleştirir, kötü şeyler söyler ama başkası dese canı acır..
demiyorum ben de, 2 haftada bir gidiyoruz kayınvalideme gayet normal davranıyorum onlara
eşim için..
kendi yuvana bak canım, onların sizi etkilemesine izin verme lütfen..
ve sen eleştirip, ailesinden şikayet ettikçe o onları savunacak, onların tarafını tutacak..
ben artık eşim demeden, anneni arayalımmı diyorum, cumartesi annene gidelimmi diyorum.. okadar mutlu oluyo ki
o öyle olunca ben de mutlu oluyorum.. haftada bir telefon edip hal hatır sormakla, iki haftada bir evlerine gitmekle hiç bişi kaybetmiyorum ama eşimin sevgisini kazanıyorum, bu da ilişkimize yansıyo :)))) kayınvalidemle de aramız daha iyi, sevmiyorum, bayılmıyorum ama nefret etmiyorum :) samimi olmaya çalışıyorum ama mesafemi de ayarlıyorum :)

canım helal olsun valla. ben de benzer şeyler yaşadım burda anlatılanlarla. ama ne yazık ki ben bişey olmamış gibi davranamıyorum. bunu gerçekten çok istiyorum ama oraya gittiğimizde ister istemez yüzüm asılıyor. bu durumdan ne yazık ki eşim de rahatsız. kendimi suçlu hissediyorum ama yapım bu ne yazık ki. sevmediğim insanlara seviyormuş gibi davranamıyorum. bana da bi yol gösterin nolur...

canım helal olsun valla. ben de benzer şeyler yaşadım burda anlatılanlarla. ama ne yazık ki ben bişey olmamış gibi davranamıyorum. bunu gerçekten çok istiyorum ama oraya gittiğimizde ister istemez yüzüm asılıyor. bu durumdan ne yazık ki eşim de rahatsız. kendimi suçlu hissediyorum ama yapım bu ne yazık ki. sevmediğim insanlara seviyormuş gibi davranamıyorum. bana da bi yol gösterin nolur...
canım iyi yanlarını görmeye çalış, illa ki vardır..
sen iyi davrandıkça onlar da adım atacaklar... aranı düzeltmeye bak, tatsız konular açılınca "ben bunları unutmak istiyorum" deyip konuyu kapat.. sonuçta zamanı geri döndüremezsin, olan olmuş..
tabi sevmedğin kişiye karşı seviyormuş gibi davranmak hiç hoş değil, yapmacık olmak felan.. ama normal davran, sevmesen de kötü şeyler hissetmemeye çalış.. :31:

Son düzenleme:

her zaman doğruyu söylemek gerek ama her doğru her yerde söylenmez... evet, bir anlamda siz de haklısınız, içinizde biriken çok fazla şey var o yüzden arada taşıyor fakat siz yine de bu tarz şeyler söylemektense hiçbirşey söylemeyin. geçiştirin...

affetmediğiniz için yapılanlar hep bir yük olarak kalıyor sizde. tek çözümü affetmek. bunu yaptığınızda bu yükten kurtulacaksınız ve karşı tarafı da artık umursamamaya bile başlayacaksınız. affetmezseniz de yaptıkları hep daha fazla birikerek size sıkıntı olarak geri dönecek. bu yüzden onlar için değil kendiniz için onları affedin ve hayatınıza bakın. onlara odaklanmayı da bırakabilirsiniz böylece...

canım iyi yanlarını görmeye çalış, illa ki vardır..
sen iyi davrandıkça onlar da adım atacaklar... aranı düzeltmeye bak, tatsız konular açılınca "ben bunları unutmak istiyorum" deyip konuyu kapat.. sonuçta zamanı geri döndüremezsin, olan olmuş..
tabi sevmedğin kişiye karşı seviyormuş gibi davranmak hiç hoş değil, yapmacık olmak felan.. ama normal davran, sevmesen de kötü şeyler hissetmemeye çalış.. :31:

sanırım en kötüsü de bu. konular hiç açılmıyo. ne oldu neden yüzün asık diye kimse bana sormuyo bile. olan oldu evet. belki buların üstüne başka bişey yapmamış olsalar güler yüzlü davranabilirdim. ama her gidişimizde illa sinirimi bozacak bişey yapıyolar. mesela en son gidişimizde kaynanam benim vitrinimin aynısnı almış. hem de benimkini göre göre. aynısı olduğunu bile bile. önceki gidişimiz kurban bayramıydı. bizim kestiğimiz kurban etinden akrabalarıma 3 parça et verildi. gerisini kendi aldı akrabalarına dağıttı. ve ben düğünümden önce evimi yani yaşayacağım yeri bile görmedim sayelerinde. ama eşime sorarsan hep onlar haklı. benim arkamda hiç durmadı. işte beni de en çok yaralayan bu

affetmediğiniz için yapılanlar hep bir yük olarak kalıyor sizde. tek çözümü affetmek. bunu yaptığınızda bu yükten kurtulacaksınız ve karşı tarafı da artık umursamamaya bile başlayacaksınız. affetmezseniz de yaptıkları hep daha fazla birikerek size sıkıntı olarak geri dönecek. bu yüzden onlar için değil kendiniz için onları affedin ve hayatınıza bakın. onlara odaklanmayı da bırakabilirsiniz böylece...

evet haklısın canım. her yaptıkları bu yüzden üst üste binip bana yük oluyo. affetmek istiyorum ama her defasında yeni bişey yapılınca da bu pek mümkün olmuyo ne yazık ki.

kızlar ya bakıyorumda devir değişmiş..erkek aileleri artık düğün müğün,altın,eşya hiç birşeye ellerini sürmüyorlar..kız aileleri daha çok yardım ediyo valla..

ben de anlatayım o zaman size bana neler alnıdı görün.söz nişan birarada takılan takı bir nişan yüzüğü bir söz yüzüğü..nişan fotoğrafı çekilmedi kuaföre kendim gittim...
düğün eşimden iki bilezik bir yeşil altın set,kaynım bir bilezik ,,,

mrb arkadaşlar bende 1 buçuk yıllık evliyim aynı problemleri bende yaşadım kuaförde saçım yapılmış makyajım yapılmış gelinlik üzerimde bayıldım kaldım ambulans geldi bi kalktım başımda doktorlar maddi durumları fazlasıyla iyi hiç bir şey almadılar bende istemedimde zaten durumları iyi ya yaparlar diye düşünüyorsun yapmadılar neyse yapmasınlar hiç önemli değildi mutlu olayım gerisi boş dedim hep mutluluğuda çok gördüler sıkıntıdan,tartışmalardan en sonunda bayıldım.Düğünümde el gibi gelip oturdular.Bir eltim var düşmanıma bile vermesin allah kadına sanki kuma gelmişim kıskançlıktan ölüyor kadın ortalığı bir dk. da karıştıran cinslerden..Ben onlar gibi kavga edip tartışamam ki ailemde de görmedim benim yapımdada yok.Neyse düğünde elimden biri tutsa tamam evlenme dese yemim ederim çekip gidecektim oradan ailesi neler yaptı bana eşim bunlarıda gördü sonuçta ama hep ailesi haklıydı evlenince adamlar bizden anne,baba sevgisi öğreniyorlar.İlk 6 ay boyunca hep kavga ettik hergün başka şeyden kavga başlardı en son düğüne gelirdi.10 gün aramasan annesini telefon açar karın beni aramadı falan diye bi güzel doldururdu kaç defa el kaldırdı dövdü beni içimden gelmiyordu ki aramak yapmacık olamıyordum kaç defa ayrılma kararı aldık neler neler..Baktım ki yapmacık olmak lazım şimdi haftada bir kez ararım sevdiğimden mi hayır aramakla bir şey kaybetmiyorum sonuçta dilin kemiği yok 2 kelime konuş kapat ailesiyle arasına hiç girmem istediği kadar arasın konuşsun ne yaparsa yapsın annelerinden hayatta vazgeçmezler politik davranmaktan başka çare kalmıyor ben öyle yaptıktan sonra evliliğim düzeldi kavgalar bitti..nefret ettiğimiz insanlara iyi davranmak zorunda kalıyoruz kader işte annesi babasına iyi olunca eşinizde size karşı değişiyor.Böylede iyi değil ama hergün kavga etmekten iyidir.Geçmişi unutamayız ama unutmuş gibi davranmaktan başka yapacak bir şey yok ya boşanacaksın yada öyle davranacaksın.Erkekler hiç bir zaman annesinden vazgeçmez evlenmeden önce hayatlarında ki en önemli varlık senmişsin gibi davranırlar sonra bir bakarsın ki ailesinden hiç olmadık biri için bile senle kavga ederler.Canınızı sıkmayın herşey olacağına varıyor politik olun annesinin yaptıklarını sürekli söylemeyin ve hemen çocuk yapmayın bekleyin..benim yaşadıklarımda bunlar arkadaşlar hepsi aynı bunların Allah bildiği gibi yapsın..

evet politik davranmalıyım aslında. bi dönem denedim de. ama burda da şu sorun oluşuyo eşim ben olnların hepsini unuttum zannedip tabiri yerindeyse ailesine yakalalık yapayım istiyor. her gün abisi ve ablaları dahil tek tek ailesini arayıp konuşcam. elimde avcumla olanla maddi destek olcam onlara. istediği bu.

böyle koca olmaz olsun şu mesaj bile sinirimden çatlatmaya yetti beni.:47: senin ailene nasıl dvranıyor eşin?

mrb arkadaşlar bende 1 buçuk yıllık evliyim aynı problemleri bende yaşadım kuaförde saçım yapılmış makyajım yapılmış gelinlik üzerimde bayıldım kaldım ambulans geldi bi kalktım başımda doktorlar maddi durumları fazlasıyla iyi hiç bir şey almadılar bende istemedimde zaten durumları iyi ya yaparlar diye düşünüyorsun yapmadılar neyse yapmasınlar hiç önemli değildi mutlu olayım gerisi boş dedim hep mutluluğuda çok gördüler sıkıntıdan,tartışmalardan en sonunda bayıldım.Düğünümde el gibi gelip oturdular.Bir eltim var düşmanıma bile vermesin allah kadına sanki kuma gelmişim kıskançlıktan ölüyor kadın ortalığı bir dk. da karıştıran cinslerden..Ben onlar gibi kavga edip tartışamam ki ailemde de görmedim benim yapımdada yok.Neyse düğünde elimden biri tutsa tamam evlenme dese yemim ederim çekip gidecektim oradan ailesi neler yaptı bana eşim bunlarıda gördü sonuçta ama hep ailesi haklıydı evlenince adamlar bizden anne,baba sevgisi öğreniyorlar.İlk 6 ay boyunca hep kavga ettik hergün başka şeyden kavga başlardı en son düğüne gelirdi.10 gün aramasan annesini telefon açar karın beni aramadı falan diye bi güzel doldururdu kaç defa el kaldırdı dövdü beni içimden gelmiyordu ki aramak yapmacık olamıyordum kaç defa ayrılma kararı aldık neler neler..Baktım ki yapmacık olmak lazım şimdi haftada bir kez ararım sevdiğimden mi hayır aramakla bir şey kaybetmiyorum sonuçta dilin kemiği yok 2 kelime konuş kapat ailesiyle arasına hiç girmem istediği kadar arasın konuşsun ne yaparsa yapsın annelerinden hayatta vazgeçmezler politik davranmaktan başka çare kalmıyor ben öyle yaptıktan sonra evliliğim düzeldi kavgalar bitti..nefret ettiğimiz insanlara iyi davranmak zorunda kalıyoruz kader işte annesi babasına iyi olunca eşinizde size karşı değişiyor.Böylede iyi değil ama hergün kavga etmekten iyidir.Geçmişi unutamayız ama unutmuş gibi davranmaktan başka yapacak bir şey yok ya boşanacaksın yada öyle davranacaksın.Erkekler hiç bir zaman annesinden vazgeçmez evlenmeden önce hayatlarında ki en önemli varlık senmişsin gibi davranırlar sonra bir bakarsın ki ailesinden hiç olmadık biri için bile senle kavga ederler.Canınızı sıkmayın herşey olacağına varıyor politik olun annesinin yaptıklarını sürekli söylemeyin ve hemen çocuk yapmayın bekleyin..benim yaşadıklarımda bunlar arkadaşlar hepsi aynı bunların Allah bildiği gibi yapsın..
babası benden nefdret ediyor yediğim ldkmayı sayacak kadar.sebep bitmek bilmeyen laf sokmalarına cevap vermemem versem daha da azacak vermeyince gıcık oluyor.eltim hakkını helal etmiyor hiçbirine.ben aramam aramayacam da bundan sonra boğazımdan geçen lokmasını da keşke yemeseydim Allah a havale ediyorum 2 gündür ağlıyorum adamın yüzünden zaten boşuna mutsuz değli Allah çıkarıyor bir yerlerden bunu da çıkarsınnnn..ben de bir anadan doğdum ben de insanım hayvan değilim.ahirette görüşecez ama o zaman affetmeyecem

kızlar size taze bir olay aktarayım... ben günüz çalışıyorum eşim gece. sadece akşamları 3 saat görüşüyoruz ama o bile yetiyo. neyse konumuza gelelim. biraz önce eşim aradı annemi ara teşekkür et dedi. neden dedim kargoyla yiyecek gönderdiler dedi. (eşimin ailesi orduda. köyden göndermişler) bende aramıcam dedim. benim göndereceklerinden ve gönderdiklerinden haberim bile yokken yani insan yerine koyup bi söylemiyorlar bile. bide arayıp teşekkür etcem. şimdi eve gidip ne gönderdilerse çöpe doldurmak geliyo içimden. sizce ne yapmalıyım. eşim ve ailesiyle olanları biliyosunuz.

bende ne kırık iğneleri nede emekleri vardır. önemli olan senin sağlığın, eşin de içten içe ailesine kızıyordur da dile getiremiyordur.

bence teşekkür etme ama gönderilen şeyleri de atma sakın gelen erzakları bir güzel evinde pişir afiyetle ye;
ama sakın teşekkür için arama iki parça şey yolladılar diye el pençe olma karşılarında...onlar seni arasınlar biz sana bunu bunu yolladık diye boşversene ...

Back