How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Eşimin ailesi ve evliliğim

yani insan bi arar kızım biz köyde bunları hazırladık sana da gönderiyoruz diye. oğullarıyla konuşup göndermişler benim haberrim bile yok. bi de teşekkür etcem.

böyle sürekli ailesinin tarafında olduğu için daha gecen hafta annem dayanamayıp ilk defa eşimle konuşmuş. benim kızım her konuda yerden göğe kadar haklı. ama biz ona gaz vermiyoruz. desteklemiyoruz ki yuvanıız etkilenmesn demiş. sanma ki kızlarının arkasında durmuyorlar. bizim sabrımız tasıyo artık. artık ailen yüzünden kızımın canını sıkma demiş. bunları bana eşim anlatıyo. haklı aslında annen diyo. seni çok üzüyorum bazen diyo. aradan daha 1 hafta geçti gene aynı meseleler.

aranıza yeni katıldım arkadaşlar benim hikayemde şöyle biz eşimle tanıştıktan 2,5 sene sonra evlendik.maddi olaarak yardım gördüm diyemem zaten beklemiyorumda çünkü kaynanam anca kendisine yetiyor.ama hep evlendiğimizden beri eşime tavır yapıyorlardı bende eşime neden sana tavır yapıyorlar dedim oda yok öyle birşey deyip üstünü kapatıyordu. kaynanam hep karın bizde gelsin kalsın falan derdi bende gidip kalayım aynı zamanda onların orda tüp bebek merkezzi var tedavi olurum dedim. kaynanamda kalırken eşim beni arar konuşurdu baktım kaynımla kaynanam niye bizi bu kadar aramıyor dedi.eşime bunu söyledim oda kıskanmasınlar diye az aramaya başladı.sonra görümcem geldi 2 oda süpürdü bende o arada mutfağı temizledim .akşam eşim geldi baaktım herkes eşime tavır yapıyor sabah oldu kaynıma eşim neden günaydın demiyorsun dedi.bende sana tavır yapıyor işte dedim kaynım sinirlendi.sinirden yüzü şişti bende korktum birşey olacak diye gittim özür diledim oda bana boşver uzatma diye tersledi.sonra eşim ona sordu neden böyle yapıyorsun diye kaynımda annesi üzülüyormuş ondan eşime öyle davranmıyormuş neymiş neden karına laf söyletmiyorsun bu yüzden annesi üzülüyormuş.bu arada genç kız bir komşuları var kaynanamla görümceme bir yalakalık yapıyor anlatamam nedenini bende anlamadım yok teyze ben senin ev işlerini yaparım görümcemin çoçuğunu içine sığdıramama falan benide sanki yokmuşum orda gibi görmüyor bu kız ne meraba diyor ne hoşgeldin.neyse bu ay atamam var eşim kaynanam gilin bulunduğu ili yazalım diyor bende istemiyorum sizce ne yapmalıyım 1 ay kaldım eşimin bana yaptığı herşeyi kıskandılar temelli kalsam korkuyorum o yüzden sizce ne yapmalıyım birde bu komşu kızı sizce neden böyle davranıyor..lütfen yardımcı olun yaşım küçük biraz tecrübesizim bazı konularda..

aranıza yeni katıldım arkadaşlar benim hikayemde şöyle biz eşimle tanıştıktan 2,5 sene sonra evlendik.maddi olaarak yardım gördüm diyemem zaten beklemiyorumda çünkü kaynanam anca kendisine yetiyor.ama hep evlendiğimizden beri eşime tavır yapıyorlardı bende eşime neden sana tavır yapıyorlar dedim oda yok öyle birşey deyip üstünü kapatıyordu. kaynanam hep karın bizde gelsin kalsın falan derdi bende gidip kalayım aynı zamanda onların orda tüp bebek merkezzi var tedavi olurum dedim. kaynanamda kalırken eşim beni arar konuşurdu baktım kaynımla kaynanam niye bizi bu kadar aramıyor dedi.eşime bunu söyledim oda kıskanmasınlar diye az aramaya başladı.sonra görümcem geldi 2 oda süpürdü bende o arada mutfağı temizledim .akşam eşim geldi baaktım herkes eşime tavır yapıyor sabah oldu kaynıma eşim neden günaydın demiyorsun dedi.bende sana tavır yapıyor işte dedim kaynım sinirlendi.sinirden yüzü şişti bende korktum birşey olacak diye gittim özür diledim oda bana boşver uzatma diye tersledi.sonra eşim ona sordu neden böyle yapıyorsun diye kaynımda annesi üzülüyormuş ondan eşime öyle davranmıyormuş neymiş neden karına laf söyletmiyorsun bu yüzden annesi üzülüyormuş.bu arada genç kız bir komşuları var kaynanamla görümceme bir yalakalık yapıyor anlatamam nedenini bende anlamadım yok teyze ben senin ev işlerini yaparım görümcemin çoçuğunu içine sığdıramama falan benide sanki yokmuşum orda gibi görmüyor bu kız ne meraba diyor ne hoşgeldin.neyse bu ay atamam var eşim kaynanam gilin bulunduğu ili yazalım diyor bende istemiyorum sizce ne yapmalıyım 1 ay kaldım eşimin bana yaptığı herşeyi kıskandılar temelli kalsam korkuyorum o yüzden sizce ne yapmalıyım birde bu komşu kızı sizce neden böyle davranıyor..lütfen yardımcı olun yaşım küçük biraz tecrübesizim bazı konularda..
Şimdi arkadaşımızın konusunu değiştirmiş olmayalım, istersen yeni konu aç. Soruyla ilgili olarakta sen zaten cevabını biliyorsun. 1 ayda neler olmuş belli. Daha neyi merak ediyorsun ki. Sana tavsiyem birşey düzelir diye bekleme.

eşim kızıyor mu bilmiyorum ama her zaman onların tarafını tuttuğu bi gercek

onların tarafını tutarlar canım hala aileleri onlar kendilerinin bir aile kurduklarının farkında değiller,bende eşime ailesiyle ilgili birşey deyince 1000 km.uzaklıktaki insanlarla kavga ediyorsun diyor ama oysaki ben ağzımı açıp şimdiye kadar onlara birşey demedim.Kendimi tutayım huzurumuz bozulmasın,kavga çıkmasın diye susuyorum ama bir yere kadar..Ben gündüz eşim gece çalışıyor seninde öyleymiş 3 saatlik görüşmede bile kavga edebiliyoruz.İlk başlarda daha sıktı kavgalarımız bazen bitti düzeldi artık diyorum ama yine bir yerden patlak veriyor malesef düzelmiyor başta böyle anne ve babaları olduktan sonra düzelmezler.Dün akşam bunu daha iyi anladım yine girdik birbirimize yengesi yüzünden kendimi kandırıyormuşum ben düzeliyor diye yine hemen bir şeyleri fırlatmaya başladı.İnsanın başına ne gelecekse genç yaşta gelsin bunlarla çok zor.Bunlar ailelerinin elinde kukla olmuş ailesi erzak gönderdiyse ne olacak gönderecek tabi bunda olağan üstü birşey yok bizim ailemiz bize bişey alınca yapınca eşimize arada tşk et diyormuyuz ya..Eminim onuda ailesi çok önemsemiyordur önemsenmedikleri için yaranmayamı çalışıyorlar..Ben 2 yılda çözemedim ne eşimi nede ailesini geçen msjımda aramaya başlayınca sorunlarım çözüldü demiştim kendimi kandırmışım düzelmiyor..

Şimdi arkadaşımızın konusunu değiştirmiş olmayalım, istersen yeni konu aç. Soruyla ilgili olarakta sen zaten cevabını biliyorsun. 1 ayda neler olmuş belli. Daha neyi merak ediyorsun ki. Sana tavsiyem birşey düzelir diye bekleme.

şimdi arkadaşının konusu eşimin ailesi ve evliğim yazmış bende başlığa göre eşimi ailemi ve evliliği yazdım yardımcı olmak zorunda değil kimse isteyeyen yazar zaten ben silah zoruyla kimseye birşey yazdırmıyorum.birde sitenin kurallarına göre aynı konuyla ilgili birden fazla konu açmayın diyor sitenin kurallarıda böyle sen neden rahatsız oldun arkadaşım...başlığa göre konu çok mantıklı ....:19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::19:

şimdi arkadaşının konusu eşimin ailesi ve evliğim yazmış bende başlığa göre eşimi ailemi ve evliliği yazdım yardımcı olmak zorunda değil kimse isteyeyen yazar zaten ben silah zoruyla kimseye birşey yazdırmıyorum.birde sitenin kurallarına göre aynı konuyla ilgili birden fazla konu açmayın diyor sitenin kurallarıda böyle sen neden rahatsız oldun arkadaşım...başlığa göre konu çok mantıklı ....:19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::19:

İyi bak bakalım rahatsız olmuş gibi miyim? Lütfettim fikrimi söyledim, hem konu sahibi değilsin, burada başka bir konu var. Fikrin olsun diye yol gösterdim başka konu aç diye. Aman açma banane... Hayret bişey... Mantıklı mantıklı takıl sen.

Bu arada laf atıp ikinci kez konuyu değiştiriyorsun farkında mısın? Konu sahibiyle ne alıp veremediğin var anlamadım ki? :66:

ne bu şiddet bu celal?
başkasının konusu üzerinden sen kendi konuna devam edemessın.
ayrı konu açman lazım.
diyosunya site aynı konuyla ilgili birden fazla konu açmayın diye.
o aynı kişiler için geçerli.
aynı kişi aynı konuyu birden fazla acmaz.
sen boyle bı konu daha açmamışsınkı daha önce.
yanı acabılrıısn.

sen site kurallarını bilmiyosun galiba bide bilirmiş gibi bi haller :19::19::19::19:

İyi bak bakalım rahatsız olmuş gibi miyim? Lütfettim fikrimi söyledim, hem konu sahibi değilsin, burada başka bir konu var. Fikrin olsun diye yol gösterdim başka konu aç diye. Aman açma banane... Hayret bişey... Mantıklı mantıklı takıl sen.

Bu arada laf atıp ikinci kez konuyu değiştiriyorsun farkında mısın? Konu sahibiyle ne alıp veremediğin var anlamadım ki? :66:

konu sahibiyle bir alıp veremediğim yok ortalığı karıştırma zaten akıllı biri olsan beni bulmazdın sen kendi işine bak bu sana yazacağım son msj seninle muhatap olmak zaman kaybı ne dersen de cvp yazmıyorum...

[sıze=1][/sıze]
merhabalar kızlar. Benim derdim şu; biz eşimle 2005te üniversitede tanıştık. 2009da mezun olunca ailemin yanına istanbula geldim benimle birlikte o da geldi. 2009 ekim ayında beni istemeye geldiler.(o zamana kadar zorla beklettik. Okul bitmeden daha geleceklerdi.) bizimkilerde uzaktan geliyorlar diye gelmişken söz takmalarına izin verdiler. Sözde bana takılan şey incecik bir tek taş bir de en incesinden bir kolye. Tabi onlaı da eşim aldı. Ailesi bomboş gelmişler. Sonra nişan... Nişana kayınvalidemi zorla getirdik. Ben gelemem kızlarımı gönderirim dedi. Nişanda taktıkları da bir bilezik bir küpe bir alyans. Yine onları da eşim aldı. Bir bohça düzdük çoğu şeyi ben aldım. Saat için eşimin parası kalmadı. Ben kndim aldım. El aleme rezil olmayalım diye. Kayınvalidem sözdeki gibi elleri bomboş geldi. Sonra düğün hazırlıkları... Evimiz için hiç bişey almadılar. Mobilyaları eşimle beraber ödedik. Beyaz eşyalara gelince annemler kızdı. Onu bari siz alın dediler. Eşim kredi çekip almış. Ben krediyi sonradan öğrendim tabi ve evlendikten sonra yine biz ödedik. Altın olarak annem 7 tane bilezik ve takı seti alın dedi. Kayınpederim hiç bişey almadı eşim takı setiyle 6 tane bilezik ancak alabildi. Kayınvalidemi yine zorla kına için istanbula getirdik. Kına gecesi günü annemlerdeyiz kayınpederim kayınvalideme demez mi ki yürü bizim eve gidelim. Beynimden vurulmuşa döndüm. Benim evime bizim ev diyor ve benden önce onlar gidip kalacaklar. Kavga çıkardım. Düğün iptal oluyordu nerdeyse. Büyükler girdi araya. Istanbulda ertesi gün nikah oldu. Bir hafta sonra da ordu da düğün yapıldı. Düğün salonun benim istediğim yeri tutmamışlar. Kömürlük gibi bi yer tutmuşlar. Yine kavga çıktı. Toplanan takıları kayınpederim kendine aldı. Yine kavga çıktı. şimdi biz 9 aylık evliyiz. Beni hiç bir gün arayıp sormadılar. üstelik ben aramıyorum die de eşimi doldurup üstüme salıyorlar. Ev aldım 2 ay önce hala hiç biri hayrlı olsun demedi. Eşim de hep onları koruyor. Onları haklı buluyor. Artık eşimi de sevmiyorum galiba. Benim onun için yaptığım onca şeye rağmen o böyle davranıyor. Bana akıl verin kızlar. çok ihtiyacım var.

canım bunları aynısını bende yaşadım. eşimle ünv tanıştık, okul bitti istabula geldim, istemeye geldiler 9 ay önce evlenip şehir değiştirdim. sana sözde kolye almışlar bana o bile alınmadı nişanında eşinde olsa bişey takmış bana ailem dışında hiçkimse bişey takmadı ve kaldıki hatrı sayılır derecede zengin bir aile vs vs. Ama ailesi yüzünden eşinden kopmamalısın diye düşünüyorum. ne güzel evini almışsın, ayrısın otur keyfine bak ve bence eşinle ailesini ziyaret etmelisin. hem senin yanında dolduruşa getiremezler hemde eşine iyi niyetini göstermiş olursun kimsede bi bahane veremez ama eşinden soğuman için erken daha. Anne babalar her evlat için çok kıymetlidir ne kadar kötü olsalarda ee sürekli sürekli söylüyorlarsa ve sende bunu destekler biçimde hiç arayıp sormazsan biraz dolduruşa gelmiş olması normal.. Umarım herşey gönlünce olur...

ne bu şiddet bu celal?
başkasının konusu üzerinden sen kendi konuna devam edemessın.
ayrı konu açman lazım.
diyosunya site aynı konuyla ilgili birden fazla konu açmayın diye.
o aynı kişiler için geçerli.
aynı kişi aynı konuyu birden fazla acmaz.
sen boyle bı konu daha açmamışsınkı daha önce.
yanı acabılrıısn.

sen site kurallarını bilmiyosun galiba bide bilirmiş gibi bi haller :19::19::19::19:

ay sen çok akıllısın cnm harcanıyorsun burda ben bilmem tabiki sen bilirsin hiç güleceğim yoktu nerden çıktın yaaaa neyse senlede uğraşamayacım aman insanlıktan nasibini almamış zavallı insanlar bir başka yerde başlık atman gerek demek var birde ukala cvp vermek var kendinizi çok fazla önemsemeyin sizden büyük allah var.... tabi bunu herkes anlayamaz neden 2 kişi olarak bana bu kadar tepki verdiniz anlamadım anlamakta istemiyorum elveda cnm kib bak yine gülüyorum size haaaaaaahaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaa......

ay sen çok akıllısın cnm harcanıyorsun burda ben bilmem tabiki sen bilirsin hiç güleceğim yoktu nerden çıktın yaaaa neyse senlede uğraşamayacım aman insanlıktan nasibini almamış zavallı insanlar bir başka yerde başlık atman gerek demek var birde ukala cvp vermek var kendinizi çok fazla önemsemeyin sizden büyük allah var.... tabi bunu herkes anlayamaz neden 2 kişi olarak bana bu kadar tepki verdiniz anlamadım anlamakta istemiyorum elveda cnm kib bak yine gülüyorum size haaaaaaahaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaa......

Yaa sen bu kadarcı şeye alınıyorsan ben senin kaynanana acıyorum doğrusu.. Çözüm istemişsin yaa bence uzağa git durma oralarda geçinemezsinizz.. ee haliyle yaşlı kadın sebebi olursun vallaa:66:

ben yokken ortalık karışmış burda kızlar. neyse dün annem yalvardı ara konuş diye. biz senin yanına gelirken mahcup oluyoruz. onların kötülüğü kendine bizim için ara dedi. aradım neden bana haber vermedin bişeyler gönderiyorum diye dedim. senin gönderdiğin şeyleri ben bilmiyorum nasıl pişirilir nasıl yapılır şimdi hepsini çöpe mi atayım dedim. ay kızım yavrum ben kocana anlattım o sana anlatır zannettim bilmem neler... bu evin kadını ben miyim o mu dedim.

canım bunları aynısını bende yaşadım. eşimle ünv tanıştık, okul bitti istabula geldim, istemeye geldiler 9 ay önce evlenip şehir değiştirdim. sana sözde kolye almışlar bana o bile alınmadı nişanında eşinde olsa bişey takmış bana ailem dışında hiçkimse bişey takmadı ve kaldıki hatrı sayılır derecede zengin bir aile vs vs. Ama ailesi yüzünden eşinden kopmamalısın diye düşünüyorum. ne güzel evini almışsın, ayrısın otur keyfine bak ve bence eşinle ailesini ziyaret etmelisin. hem senin yanında dolduruşa getiremezler hemde eşine iyi niyetini göstermiş olursun kimsede bi bahane veremez ama eşinden soğuman için erken daha. Anne babalar her evlat için çok kıymetlidir ne kadar kötü olsalarda ee sürekli sürekli söylüyorlarsa ve sende bunu destekler biçimde hiç arayıp sormazsan biraz dolduruşa gelmiş olması normal.. Umarım herşey gönlünce olur...

bi ara arıyordum konuşuyordum ne kadar sevmesemde. sonra baktım maddi manevi istekleri artıyor elimi ayağımı çektim ben de. evet aslında politik olmak lazım ama yapamıyorum.

ya ne yaptıkları en ettikleri de belli olmuyor bunların..benim kaynana da çok vaatlerde bulunuyor ama daha görmedik bişey..ev alırken bile demedi oğlum 3 kuruş katkım olsun satayım arsalardan birini diye..Şimdi de onun yaşadığı şehre taşıncaz şuandada burda aldığımız evin kredisini ödüyoruz ev satılana kadar çok sıkışıcaz diye konuşulmuştu o da aman siz gelen yeterki ben size kirada yardım edicem dedi sabah eşime soruyorum bağırıyor dediyse dedi yapmak zorunda değil diye..ben de o zaman vaatlerde bulunmasın dedim milletin yanında bol keseden atmaya benzemiyor.Aman yapsada kırk kere kafana kakarlar..Eşim genelde benim tarafımdadır her zaman ama oldu da ailesinin bir açığını hatasını söyle kavgaya dönüşüyor olay..Ben akıllandım ama şu ev satılsın daha ev alma işine girişmicem sinirlerim bozuluyor

ya ne yaptıkları en ettikleri de belli olmuyor bunların..benim kaynana da çok vaatlerde bulunuyor ama daha görmedik bişey..ev alırken bile demedi oğlum 3 kuruş katkım olsun satayım arsalardan birini diye..Şimdi de onun yaşadığı şehre taşıncaz şuandada burda aldığımız evin kredisini ödüyoruz ev satılana kadar çok sıkışıcaz diye konuşulmuştu o da aman siz gelen yeterki ben size kirada yardım edicem dedi sabah eşime soruyorum bağırıyor dediyse dedi yapmak zorunda değil diye..ben de o zaman vaatlerde bulunmasın dedim milletin yanında bol keseden atmaya benzemiyor.Aman yapsada kırk kere kafana kakarlar..Eşim genelde benim tarafımdadır her zaman ama oldu da ailesinin bir açığını hatasını söyle kavgaya dönüşüyor olay..Ben akıllandım ama şu ev satılsın daha ev alma işine girişmicem sinirlerim bozuluyor

cnm allah sabır versin bide aynı şehirde yaşamak...

ya evet aynı şehirde nasıl yaşarım diye çok düşündüm ama bir sorun çıkmasına müsade etmeyeceğine dair eşim söz verdi görcez bakalım..Ben de dedim sen bilirsin oldu da annen karışır ben de gelir senin başını ağrıtıırım:)

Back