• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim haksız mı?

allah annenize uzun ömür versin de niye hak talep etmiyorsunuz? hak talep etmenize gerek yok ki, erkek olunca ne oluyor yani? kanun eşit olarak dağıtacak zaten. anneniz oğluşuna mı düşkün böyle mi karar verdi? kaldı ki onun kararı bile hiç bişeyi değiştirmez, erkek olması bi ayrıcalık sağlamaz.

canım babam çok küçükken öldüğünden abim 12 yaşında okulunu bırakıp çalışmaya başlamış.. ben ve ablam ünv bitirdik ..ikimizde ellerimizi mesleğimizi aldık.. yani bi bakıma abim babalık yaptı o yüzden bu tamamen ablamla benim yaptıklarına karşı nasıl diyim gönül borcumuzu ödemek için seçtiğimiz yol..

abin sonuna kadar haklı!
olurmu öyle birşey yaaa, çok uzak mesafe var sanki
gitsin orda kalsın bir dahada gelmesin o zaman, bekarlık günlerinimi özlüyor, özlüyorsa kafasına göre takılsın
bendede öyle birşey oldu darmadağın ettim ortalığı yıktım :84:

ama kusura bakma ben birşeye kızdım şimdi şahsen benim görümcem ya ada kayınvalidem annemde kalmama hatta senede 1/2 kez kalmama söylense kızarım!!senede 1/2 kez fazla mı ?!

onlar söylenmiyorki canım, abisi söyleniyor, küsmüş zaten ki ben ona hak veriyorum

siz sadece abinizin size yansıttığı kadar bilir ve görürsünüz
belki farklı bir durum var
bilemezsiniz hiç te bir sorunu yoktu kavga da etmezler gibi demeyin
bilemezsiniz neyin ne olduğunu
onlar bir aile ve yaşadıklarını size yansıtmazlar

ayrıca yılın 50 haftasını sizinle birlikte geçiriyor zaten
2 hafta annesinde kalmış çok değil

birde başlığınızdan da zaten sonuç ortada
ne olursa olsun bu durum abiniz ve yengenizi ilgilendiriyor
sizi ilgilendirmez. Abiniz onun olmasına üzülmüş olabilir
belki yengeniz kaç defa abiniz yüzünden üzüldü...
bu çiftlerin bilebilecekleri duygu hesaplaşmaları...
sadece onları ilgilendirir.

keşke abiniz size yansıtmasaydı bençe abinizde haksızlık var
eşine öfkesinden kudursada bunu ona belli edip kendi içlerinde halletmelilerdi
size yansıtmamalıydı bence...

zaten bütün sorunlar ailelere yansıyınca sorun oluyor
ben bu sabah kocama küserim akşama barışırım olayı unuturum birkaç gün sonra hatırlayamayabilirim
ama ailesi bunu unutmaz ....

bunu onların arasına bırakın
yengeniz gelir gelmez abiniz darılır darılmaz
alınır alınmaz
3. kişiyi ilgilendirmiyor

Ben kaynanam ve kayınpederimle dünyanın en melek insnları da olsa -bakıma muhtaç olmadıkları zaman- asla aynı evde veya altlı üstlü kalmam. Siz de onlara karışmıyormuşsunuz, seslenip çıkıyormuşsunuz ama yemekler yenir katlarımıza gideriz diyorsunuz. Onlar ailece yemekte hiç yalnız kalmıyorlar mı? Eğer hep sizinle yemek yiyorlarsa gelin elbette bunalmıştır, bir iki ailesiyle-burada aileden kastım eşi ve çocukları- yemek ister, evinde yemek ister belki de.

Ama ailesine düşkün olanlardan da hep nefret etmişimdir. Sonuçta sende bir aile oldun ne işin var ailenin yanında, aynı şehirde olmana rağmen 4 hafta. Ramazan geliyor, eşine gelip yemek hazırla, yanında ol, sahur hazırla. Hele o arızada da aramaması da büyük ayıp.

ayrıca
"çocuklar adamı rahatsız mı etti ne?"

bu cümleniz çok kötü....
adam dediğiniz dede
tıpkı sizin babanız gibi

gelininiz ailesine babanızdan bahsederken adam diyor mu acaba?

ayrıca
"çocuklar adamı rahatsız mı etti ne?"

bu cümleniz çok kötü....
adam dediğiniz dede
tıpkı sizin babanız gibi

gelininiz ailesine babanızdan bahsederken adam diyor mu acaba?

bence bu kadar abartmayın kız dertleşmek istemiş ve yazmış.zati gelinde çok umursasa bunları gelmeyi bırak arayıp sorar.

ALLAH korusun benim kocam kaza yada bı sorun yasayacak anında yanında olurum hatta ucarda giderim kıyamam ben ona kı annemın yanında kalayım bilie diyemem cok özleyecegımı bilirim belkıde abıne doymustur...

siz sadece abinizin size yansıttığı kadar bilir ve görürsünüz
belki farklı bir durum var
bilemezsiniz hiç te bir sorunu yoktu kavga da etmezler gibi demeyin
bilemezsiniz neyin ne olduğunu
onlar bir aile ve yaşadıklarını size yansıtmazlar

ayrıca yılın 50 haftasını sizinle birlikte geçiriyor zaten
2 hafta annesinde kalmış çok değil

birde başlığınızdan da zaten sonuç ortada
ne olursa olsun bu durum abiniz ve yengenizi ilgilendiriyor
sizi ilgilendirmez. Abiniz onun olmasına üzülmüş olabilir
belki yengeniz kaç defa abiniz yüzünden üzüldü...
bu çiftlerin bilebilecekleri duygu hesaplaşmaları...
sadece onları ilgilendirir.

keşke abiniz size yansıtmasaydı bençe abinizde haksızlık var
eşine öfkesinden kudursada bunu ona belli edip kendi içlerinde halletmelilerdi
size yansıtmamalıydı bence...

zaten bütün sorunlar ailelere yansıyınca sorun oluyor
ben bu sabah kocama küserim akşama barışırım olayı unuturum birkaç gün sonra hatırlayamayabilirim
ama ailesi bunu unutmaz ....

bunu onların arasına bırakın
yengeniz gelir gelmez abiniz darılır darılmaz
alınır alınmaz
3. kişiyi ilgilendirmiyor

ben anlatamıyorum sanırım bizi ilgilendirmez.. bi msjdada dediğim gibi isterse 1 yıl kalsın eşiyle kendi arasında.. benim sorup merak ettiğim abimmi abartıyor.. yani kkdaki bayanların eşleri olsa ne tepki verirdi.. kaldıki bazen kendi katlarındada yemek yedikleri olur..yada eşini(abimi) alıp yemeğe çıktıkları.. benim üzüldüğüm paylaşmak istediğim ortada sorun yokken yada bize göre yokken diyim neden bu gerginlik..

bu aradakayınepederine adam dedim saygısızlığımdan değil.. isim vermemin uygun olmadığını düşündüğümden..adam yerine xx amcada diyebilirdim o konuda haklı olabilirsiniz.. ama kayınpederine kızdığım yada saygısızlığımdan adam demedim...

Bir cümle vardır çok severim karı koca arasına girerken şeytan bile korkmuş... Siz bakmayın abinizin sitemlerine vs bu sitemlerin bir kısmıda siz kızıyorsanız ve bir şeyde sölemiyorsanız buna önlem olsun diyedir. Aynı evde yaşamak katlar ayrı dahi olsa canım ne yazık ki sorundur. Bu sizi sevip sevmemekle alakalı degil bu evinin hakimi olmakla alakalı. Gelininiz bunalmış olabilir. ONlar karı koca siz kafanıza takmayın nasılsa sonunda çözümü bulurlar ve abim mi haklı gelin mi sorusu kaynar gider arada.:..

abinizin haklı yönleri çok fazla ama bu eşinin haksız oldugunu göstermez.sizin bilmediginiz seyler vardır muhakkak..
bir telefon açıp iyimisin diye sorabilirdi eşine boylede vurdumduymazlık olmaz..iste burada cok hatalı..cocuklarım yanımda, gerisi umrumda mı havasında..

gelin hanım geldiğinde evdewki geçişleri ayırma.. yada başka bir daireye geçme durumu tekrar konuşulcak.. eğer sebep bizsek bu bizi çok üzer çünkü..

ben anlatamıyorum sanırım bizi ilgilendirmez.. bi msjdada dediğim gibi isterse 1 yıl kalsın eşiyle kendi arasında.. benim sorup merak ettiğim abimmi abartıyor.. yani kkdaki bayanların eşleri olsa ne tepki verirdi.. kaldıki bazen kendi katlarındada yemek yedikleri olur..yada eşini(abimi) alıp yemeğe çıktıkları.. benim üzüldüğüm paylaşmak istediğim ortada sorun yokken yada bize göre yokken diyim neden bu gerginlik..

bu aradakayınepederine adam dedim saygısızlığımdan değil.. isim vermemin uygun olmadığını düşündüğümden..adam yerine xx amcada diyebilirdim o konuda haklı olabilirsiniz.. ama kayınpederine kızdığım yada saygısızlığımdan adam demedim...

bende onu diyorum
abiniz mi abartıyor yoksa yengeniz mi abartıyor bilemezsiniz biz de bilemeyiz
aralarında neler yaşandığı ne yaptıkları veya ne yapmaya çalıştıkları
yalnızca onların bileceği bir şey...
bu konu hakkında yorum yapmamız tuhaf olur
belki yengeniz aslında göründüğünden daha mağdur bıraktı abinizi
yada abiniz yengenizi darılttı
demek istediğim hiçbirşey göründüğü gibi değildir. siz durumun sadece abinizin size yansıttığı kadar ve taraflı olarak bilirsiniz
demek istediğim bu.....
abiniz haklı yada yengeniz haklı denemez bu durumda.....

canım sebep siz değilsinizdir zaten, sebep evli çiftin kendisine ait bi yuvasının olmasıdır. sizinle alakalı olmasına gerek yok. ev üstüne ev olmuyor. evlenince daha iyi anlayacaksın.
o yüzden bu konuda ne kendinizi üzün, ne da abinize "gelin bizi istemiyor" baskısı yapın. bu onların evliliğini yaralar ve sizin de huzurunuz kaçar. konuyu açmayın şu halde, onlar karar verirler kendileri için neyin doğru neyin yanlış olduğuna.

Bir cümle vardır çok severim karı koca arasına girerken şeytan bile korkmuş... Siz bakmayın abinizin sitemlerine vs bu sitemlerin bir kısmıda siz kızıyorsanız ve bir şeyde sölemiyorsanız buna önlem olsun diyedir. Aynı evde yaşamak katlar ayrı dahi olsa canım ne yazık ki sorundur. Bu sizi sevip sevmemekle alakalı degil bu evinin hakimi olmakla alakalı. Gelininiz bunalmış olabilir. ONlar karı koca siz kafanıza takmayın nasılsa sonunda çözümü bulurlar ve abim mi haklı gelin mi sorusu kaynar gider arada.:..

evet bende bunu demek istiyorum
gelinin başka bir sorunu var belki....
abi bunu anlayamıyor ve alınıyor olabilir
binlerce ihtimal de olabilir...

ben anadolu yakasındaım
ailem de avrupa yakasında
kayınvalidemle yan yana binalarda oturuyorduk
ve her akşam onlardaydık
aileme 2 ayda bir gider akşam yemeği yer çayımızı içerdik

bu beni ne keder çok üzerdi ailemle daha çok vakit geçirmek isterdim ben mesela

canım sebep siz değilsinizdir zaten, sebep evli çiftin kendisine ait bi yuvasının olmasıdır. sizinle alakalı olmasına gerek yok. ev üstüne ev olmuyor. evlenince daha iyi anlayacaksın.
o yüzden bu konuda ne kendinizi üzün, ne da abinize "gelin bizi istemiyor" baskısı yapın. bu onların evliliğini yaralar ve sizin de huzurunuz kaçar. konuyu açmayın şu halde, onlar karar verirler kendileri için neyin doğru neyin yanlış olduğuna.

evet aynı evde yaşamak bile çok zor Allahım...
ne kadar iyi olursan ol...
Ben anneme bile gidince kendi düzenimi kendi evimi arıyorum

Ne olursa olsun aynı evde yaşanmasına karşıyım birbirinize ne kadar iyi davransanız da bir evin bir hanımı olur.
Ama gelininiz imkan olduğu halde kendisi ayrı daireye çıkmak istemiyormuş demek ki bunu sorun etmiyor abinizle başka sıkıntısı vardır.

zeynepmeynep hanım her iki aileninde evi otobana yakın yani avrupa anadolu yakasında olmasına rağmen özel araçla mesafe 25 dk.. kaldıki abim hiç 2 ay boyunca sizin durumunuzda bahsettiğiniz gibi götürmemezlik yapmadı.. haftada iki gün bile gitmişlerdir.

eylul.yn bizimde çok istediğimiz bir durum değildi aynı evde yaşamak.. evlendikleri ilk zamanlarda söyledik.. ama ne gelinmiz nede ailesi istemedi..ama belkide birlikte yaşamamız sonradan fikrini değiştirdi..

aynı şehirdeler bu kadar uzun kalınması mantıksız bence.farklı şehirde olsalar neyse.
yine de siz hiç karışmayın.karı koca onlar kendi arasında hallederler.
aynı evde kalma konusuna gelince de baştan kabul etmicekti.sonuçta ayrı eve çıkma durumları da varmış teklif de edilmiş gelin istememiş.

Back