- Konu Sahibi poyrazmurat
ev
ev
bence evde al , çocukta yap. Ama önceliğin ev olsun. Bende aynı durumdaydım. Evlendim , 4 ay sonra birikmiş param vardı birde altınlar kredi çektik evimizi aldık. 5 yıl kredi bitene kadar çocuk yapmayız diyorduk. eşimle ikimizde çalışıyoruz , ama ben bir süre başladım çocuk diye tutturmaya:) ev aldıktan yaklaşık 1 yıl sonra hamile kaldım ve kısmetse Ekim ayınca kucağımıza alacağız kuzumuzu.
Allah yardım ediyor inanki şu an kredi , borç vs hiçbirşey düşünmüyorum bebeğimden başka. Hepsinin altından bir şekilde kalkılıyor ve borç olunca mecburen ödeniyor , para birikmiyor.
Önce evine niyetlen birkaç taksitten sonra göreceksin ki bebek istemeye başlamışsın. Allah yardımcın olsun canım.
canim carcabuk allah nasip emis evladi size ama birda olmasaydi su an bizim durumumuzda olurdunuz size allah yuru ya kulum demis ne gusel bizimde sinavimiz buiste evli ama cocuksuz...
merhaba canım.hem yeni bebek yapıp hemde yeni ev almış biri olarak fikrimi söylemek istedim.bende önce bebek olsun diyenlerdenim.biz ev alalı 3 ay oldu.ben çalışmıyorum eşim çalışıyo.seninle aramızdaki tek fark ben kira ödemiyoken aldım evimi sen sanırım kira ödüyorsun.kendi evini alıp kira öder gibi taksit ödeyebilirsin zaten hem kira ödeyip hem çocuk düşünmüyomusun?işte tek sorun bakacak birinin olmaması.sen yeterki karar ver Allah ev alanla çocuk yapana yardım edermiş ki öyle oluyo emin ol.bebek olayını erteleme yaş geçince ve raatlığa alışınca çok zor oluyo büyütmesi.Allah gönlüne göre versin herşeyi ))))okula başlayana kadar bezinden başka gözle görülür bir masrafı olmuyo çocuğun bunuda bilmeni isterim :)
Bence çocuk evlilik içinde bir lükstür ve gerekli şartlar oluşmadan yapmak hem bebek doğduğunda sizin içinizde bir şeyler kalabilir onu hayal ettiğiniz istediğiniz gibi büyütemiyebilirsiniz istediğiniz şeyleri ona sunamayabilirsiniz ve bu sizi mutsuz eder.
Tabi özel durumlar hariç planlanmış bir hamilelikten bahsediyorum
bilemiyorum ki cnm ya. bir de ilk bebek olacağı için insan herşeyini özenerek en iyisinden yapmak ister. yani anlayacağın aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali
Evet ilk çocuk olduğundan her istediğini yapmak ister insan, ilk son fark etmez aslında, hem çocuğun okula gidene kadar ne kadar masrafı olur demeyin bence görüyorum bebek sahibi olan aileleri giderleri çok oluyor eşyaları olsun beslenmesi odası ne bileyim araç gereçleri dr. ücretleri vs..
Ev kredinizin bir bölümünü ödediğinizde de bebek sahibi olabilirsiniz hem kendi evinize geçmiş olup hem de borcunuzun bitmesine az kala olabilir yani:)
Aile planlaması son derece önemli
haklısın cnm bebek sahibi olanlar daha iyi bilir tabi. ama önceki yorumlarımdada söyledim eve girsek acaba kaynanam takılarımı ödicekmi kenarda peşinatımız yokki hadi girelim ama peşinat yok işte
Umarım her şey dilediğiniz gibi olur..
Bebek hem maddi hem manevi sorumluluk ister. O yüzden iyi düşünüp planlı yapmak lazım. Bende çocuktan önce ev almayı planlıyorum. Ama herkesin bakış açısı farklı. Yani siz çocukları sevip istiyorsanız önceliğiniz ona göre değişir. Yani bizde hem eşim hem ben pek düşünmüyoruz çocuk. İnsanın düşüncelerini öncelikleri belirler.
cnm senin konularını takip ediyorum ama hiç yorum yapmadım. çok şeyler yaşamışsın ama hepsi geçmiş. eşinle 2 meleğinle bundan sonra çok mutlu ol inş. yorumlarını da çok mantıklı buluyorum yukarıda olduğu gibi. 1 senelik daha borcumuz var ve zaten borçlar bitene kadar çocuk düşünmüyoruz bu bir sene içinde eşimle düşünüp karar vermeliyiz. biryerlerden başlamak lazım yoksa kiraya da aynı parayı veriyorsun sonuçta en azından öbür türlü kendi evini ödersin. meleklerini öp benim için sevgiler
Canım, toki evlerinin peşinatı çok düşük ve aylık ödemeleri 300-400 civarı olanları var. Benim bir akrabam tek maaşla ödüyor, 2 de çocuğu var. Kira yerine onu ödersin. Onları da araştır muhakkak. Kuralı oluyor ama çıkar inşallah.
2000 liranın 1500 'ü nasıl kenara konulur, bunu biri bana anlatsın lütfen...
1000 lira maaşla nasıl kredi çekilip ev alınıyor benim aklım almıyor ya...