• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mi alalım çocuk mu yapalım

bence evde al , çocukta yap. Ama önceliğin ev olsun. Bende aynı durumdaydım. Evlendim , 4 ay sonra birikmiş param vardı birde altınlar kredi çektik evimizi aldık. 5 yıl kredi bitene kadar çocuk yapmayız diyorduk. eşimle ikimizde çalışıyoruz , ama ben bir süre başladım çocuk diye tutturmaya:) ev aldıktan yaklaşık 1 yıl sonra hamile kaldım ve kısmetse Ekim ayınca kucağımıza alacağız kuzumuzu.
Allah yardım ediyor inanki şu an kredi , borç vs hiçbirşey düşünmüyorum bebeğimden başka. Hepsinin altından bir şekilde kalkılıyor ve borç olunca mecburen ödeniyor , para birikmiyor.

Önce evine niyetlen birkaç taksitten sonra göreceksin ki bebek istemeye başlamışsın. Allah yardımcın olsun canım.

canim carcabuk allah nasip emis evladi size ama birda olmasaydi su an bizim durumumuzda olurdunuz size allah yuru ya kulum demis ne gusel bizimde sinavimiz buiste evli ama cocuksuz...

canim carcabuk allah nasip emis evladi size ama birda olmasaydi su an bizim durumumuzda olurdunuz size allah yuru ya kulum demis ne gusel bizimde sinavimiz buiste evli ama cocuksuz...

olsun canım sakin üzülme herşeyde vardır bir hayır , belki olsa hayırsız olacak bilemeyiz biz orasını.
Hem bizimde olmayabilirdi. Allah'ın takdiri. Umarım en kısa zamanda seninde güzel haberlerini alırız canım

merhaba canım.hem yeni bebek yapıp hemde yeni ev almış biri olarak fikrimi söylemek istedim.bende önce bebek olsun diyenlerdenim.biz ev alalı 3 ay oldu.ben çalışmıyorum eşim çalışıyo.seninle aramızdaki tek fark ben kira ödemiyoken aldım evimi sen sanırım kira ödüyorsun.kendi evini alıp kira öder gibi taksit ödeyebilirsin zaten hem kira ödeyip hem çocuk düşünmüyomusun?işte tek sorun bakacak birinin olmaması.sen yeterki karar ver Allah ev alanla çocuk yapana yardım edermiş ki öyle oluyo emin ol.bebek olayını erteleme yaş geçince ve raatlığa alışınca çok zor oluyo büyütmesi.Allah gönlüne göre versin herşeyi ;)))))okula başlayana kadar bezinden başka gözle görülür bir masrafı olmuyo çocuğun bunuda bilmeni isterim :)

Bence çocuk evlilik içinde bir lükstür ve gerekli şartlar oluşmadan yapmak hem bebek doğduğunda sizin içinizde bir şeyler kalabilir onu hayal ettiğiniz istediğiniz gibi büyütemiyebilirsiniz istediğiniz şeyleri ona sunamayabilirsiniz ve bu sizi mutsuz eder.
Tabi özel durumlar hariç planlanmış bir hamilelikten bahsediyorum:23:

merhaba canım.hem yeni bebek yapıp hemde yeni ev almış biri olarak fikrimi söylemek istedim.bende önce bebek olsun diyenlerdenim.biz ev alalı 3 ay oldu.ben çalışmıyorum eşim çalışıyo.seninle aramızdaki tek fark ben kira ödemiyoken aldım evimi sen sanırım kira ödüyorsun.kendi evini alıp kira öder gibi taksit ödeyebilirsin zaten hem kira ödeyip hem çocuk düşünmüyomusun?işte tek sorun bakacak birinin olmaması.sen yeterki karar ver Allah ev alanla çocuk yapana yardım edermiş ki öyle oluyo emin ol.bebek olayını erteleme yaş geçince ve raatlığa alışınca çok zor oluyo büyütmesi.Allah gönlüne göre versin herşeyi ;)))))okula başlayana kadar bezinden başka gözle görülür bir masrafı olmuyo çocuğun bunuda bilmeni isterim :)

bebeğin de evin de hayırlı olsun cnm. tabiki Allah yardım eder ona güvenim sonsuz. hakkımızda hayırlısı olur inş. eşimde öyle diyo bebeğin ne kadar çok masrafı olabilir ki diyo okula başlayana kadar. kısmet artık düşüncez bakalım

Bence çocuk evlilik içinde bir lükstür ve gerekli şartlar oluşmadan yapmak hem bebek doğduğunda sizin içinizde bir şeyler kalabilir onu hayal ettiğiniz istediğiniz gibi büyütemiyebilirsiniz istediğiniz şeyleri ona sunamayabilirsiniz ve bu sizi mutsuz eder.
Tabi özel durumlar hariç planlanmış bir hamilelikten bahsediyorum:23:

bilemiyorum ki cnm ya. bir de ilk bebek olacağı için insan herşeyini özenerek en iyisinden yapmak ister. yani anlayacağın aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali

bilemiyorum ki cnm ya. bir de ilk bebek olacağı için insan herşeyini özenerek en iyisinden yapmak ister. yani anlayacağın aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali

Evet ilk çocuk olduğundan her istediğini yapmak ister insan, ilk son fark etmez aslında, hem çocuğun okula gidene kadar ne kadar masrafı olur demeyin bence görüyorum bebek sahibi olan aileleri giderleri çok oluyor eşyaları olsun beslenmesi odası ne bileyim araç gereçleri dr. ücretleri vs..
Ev kredinizin bir bölümünü ödediğinizde de bebek sahibi olabilirsiniz hem kendi evinize geçmiş olup hem de borcunuzun bitmesine az kala olabilir yani:)
Aile planlaması son derece önemli:6:
:71:

Evet ilk çocuk olduğundan her istediğini yapmak ister insan, ilk son fark etmez aslında, hem çocuğun okula gidene kadar ne kadar masrafı olur demeyin bence görüyorum bebek sahibi olan aileleri giderleri çok oluyor eşyaları olsun beslenmesi odası ne bileyim araç gereçleri dr. ücretleri vs..
Ev kredinizin bir bölümünü ödediğinizde de bebek sahibi olabilirsiniz hem kendi evinize geçmiş olup hem de borcunuzun bitmesine az kala olabilir yani:)
Aile planlaması son derece önemli:6:
:71:

haklısın cnm bebek sahibi olanlar daha iyi bilir tabi. ama önceki yorumlarımdada söyledim eve girsek acaba kaynanam takılarımı ödicekmi kenarda peşinatımız yokki hadi girelim ama peşinat yok işte

Bebek hem maddi hem manevi sorumluluk ister. O yüzden iyi düşünüp planlı yapmak lazım. Bende çocuktan önce ev almayı planlıyorum. Ama herkesin bakış açısı farklı. Yani siz çocukları sevip istiyorsanız önceliğiniz ona göre değişir. Yani bizde hem eşim hem ben pek düşünmüyoruz çocuk. İnsanın düşüncelerini öncelikleri belirler.

Bebek hem maddi hem manevi sorumluluk ister. O yüzden iyi düşünüp planlı yapmak lazım. Bende çocuktan önce ev almayı planlıyorum. Ama herkesin bakış açısı farklı. Yani siz çocukları sevip istiyorsanız önceliğiniz ona göre değişir. Yani bizde hem eşim hem ben pek düşünmüyoruz çocuk. İnsanın düşüncelerini öncelikleri belirler.

bu açıdan hiç bakmamıştım ama dışarda bebek görünce falan özeniyorum tabi. ama eve gidince borçlar aklıma gelince daha erken diyorum o anlık yani gördüğüm an aklıma düşüyo sonra geçiyo.

cnm senin konularını takip ediyorum ama hiç yorum yapmadım. çok şeyler yaşamışsın ama hepsi geçmiş. eşinle 2 meleğinle bundan sonra çok mutlu ol inş. yorumlarını da çok mantıklı buluyorum yukarıda olduğu gibi. 1 senelik daha borcumuz var ve zaten borçlar bitene kadar çocuk düşünmüyoruz bu bir sene içinde eşimle düşünüp karar vermeliyiz. biryerlerden başlamak lazım yoksa kiraya da aynı parayı veriyorsun sonuçta en azından öbür türlü kendi evini ödersin. meleklerini öp benim için sevgiler

Canım, toki evlerinin peşinatı çok düşük ve aylık ödemeleri 300-400 civarı olanları var. Benim bir akrabam tek maaşla ödüyor, 2 de çocuğu var. Kira yerine onu ödersin. Onları da araştır muhakkak. Kuralı oluyor ama çıkar inşallah.

Canım, toki evlerinin peşinatı çok düşük ve aylık ödemeleri 300-400 civarı olanları var. Benim bir akrabam tek maaşla ödüyor, 2 de çocuğu var. Kira yerine onu ödersin. Onları da araştır muhakkak. Kuralı oluyor ama çıkar inşallah.

saol cnm tavsiyen için ama şu an da benim oturduğum semtte toki yok sanırım.silivrideyim. ama araştırıcam tabi.

maddi durumunu düzeltmeden çocuk yapmak doğru değil,insan çocuğu için herşeyi almasa da asgari şeyleri istiyo. arkadaşlar bişeyler getirir,eşimin ailesi yapar falan diye kimseye güvenerek çocuk yapılmaz bence. ev çok şart değil ama biraz kenarda bişeyler olmalı. çocuğun maması bezi doktoru arabası birsürü masraf var. bunlar alamazsanız dahaçok üzülürsünüz. 4-5 sene sonra çocuğum olmazsa gibi bir düşünce de çok yanlış,Allah size çocuk nasip etmişse, zaten olur. nasip etmemişse şimdi de isteseniz olmaz. yaşınız çook genç ve çok erken bence. dışarıda görüp de çocuğa özenmek onu sevmek istemek farklı bişey, o çocuğun sorumluluğunu almak maddi manevi,çok başka bişey. bence şimdi çocuk yaparsanız çok pişman olursunuz ileride. Allah verecekse zaten veriyor,daha ortalama şartlarda çocuğu büyütmek çok daha hoş,kıt kanaat büyütmektense..

2000 liranın 1500 'ü nasıl kenara konulur, bunu biri bana anlatsın lütfen...

1000 lira maaşla nasıl kredi çekilip ev alınıyor benim aklım almıyor ya...

Ben anlatamam, ben çok müsrifim çünkü..:2:
Ama bak bir arkadaş yazmış, aylık gelirimiz 1700 tl, kiramız da var, her ay 750 atıyoruz kenara diye..
Demek ki olabiliyor. Başarabilene ne mutlu.

Önce evinizi alın sonrası Allah kerim.

1,5 yıllık evliyim 1 sene kirada oturduk

eşimle ikimiz çalışıyorduk iyide maaşımız vardı.

derken sağlık sorunlarım oldu işten istifa ettim.

Vayy biz nasıl geçiniriz ne yer ne içeriz diye düşünürken

eşimin ısrarı üstüne kredi çektik varımızı yoğumuzu verdik ev aldık.

7 aydır kendi evimizdeyiz taksitleri ödüyoruz.

Bu arada tek maaşla eşim taksit ödüyor+evi geçindiriyor.

Sıkıntı çekmiyormuyuz çekiyoruz...

Ama ki bizim bu riski göze almaktan başka çaremiz yok,

çünkü anne babalarımızdan hanlar hamamlar kalmayacak.

Kalacak olanlarıda hesaba bile katmıyoruz.

Rabbim yardım ediyor inanki,tam dara düştük derken yetişiyor.

Şimdi sıkıntı çekeceğiz ama ilerde rahata ereceğiz.

Doğmamış bebeğimizin bir evi olmuş olacak bunlarıda düşünün.

Çocuk meselesine gelincede;

bizde önce borç bitsin dedik borçları bitirdik ev aldık derken

bebeğimizde olsun dedik şimdide 7 aydır deniyoruz olmuyor.

Yani aslında çokta garantici olmamak lazım.

Bazı şeyleri çokta planlamamak lazım.

Unutmaki Rabbim herseyın en iyisini bilir,

ve eğer O isterse,sen istemesen bile birşekilde olacaktır.

Tüm planlarında alt üst olur.

Hiç korkma ve biran önce evinizi alın derim ben.

Hakkınızda herseyın hayırlısı olsun.

Vee son olarak,Allah hepimize yardım etsin,borçlarımızı ödemeyi nasip etsin.

Utandırmasın.

Back