- Konu Sahibi poyrazmurat
yaşın küçükmüş acele etme yeni evlisiniz hem... bende bebeği erteleyenlerdenim pişman değilim ben okuyordum çok çalışıyordum tezimi vermeden bebek olsun istemedim pişman değilim çok özenerek çokgüzel bir hamilelik geçirdim her anının tadını çıkarıyorum şimdi ...Ben inanılmaz planlıyımdır b planlarım bile hazırdır eşimle evlenecektik bu belliydi hemen evlenelim istemedim herkes kendi maaşını biraz yesin gezelim tozalım istedim ama bu arada birikim yaptık borçsuz evlendik ailemizin 1 kuruş faydası olmadı özel sebeplerden dolayı... sonra ben yükseklisansa başladım biraz daha para biriktirdik sonra onu peşinat yapıp küçük birev aldık taksitler bitti oğlum doğdu 2 yaşına geldi şimdi onu sattık daha büyük birev aldık...diyeceğim o ki planlı programlı olmaktan zarar gelmez tersini yapan arkadaşımda şunları yaşadı mezun olur olmaz evlendiler içlerinde birsürü heves kaldı 2 yıl düğün eşya borcu öderken daha da borçlanıp birbirlerini yediler 2. yılda çocuk yaptılar arkadaşımda yükseklisans yapıyordu bu arada sonra 2. çocuk sonra boşandılar...yaprak gibi savrulmayın ne demişler eşşeğini sağlam kazığa bağla sonra Allaha emanet et... ben sizin yerinizde olsaydım önce peşinat biriktiridim ne kadar çok peşinat o kadar az taksit o kadar az toplam borç demek...2-3 yıl para biriktirin peşinatınız olsun evinizi alın içine geçin çocuk yapın ben 28 yaşındaydım 2. ay hamile kaldım 30dan sonra hamile kalmak zorlaşıyor olmayacaksa şimdide olmaz yani bu düşünceyi de silin aklınızdan hem...sonra kreşi olan çocuk yardımı falan olan bir iş kollayın ne bileyim aile büyüklerinden fayda yoksa...şimdiden çevrenize bakarak olun çocuğuma hem makul bir ücret karşılığı hemde güzel kim bakabilir diye...bence istanbulda bu şartlarda 1 çocuk yeter her çocuk her şeyin en iyisini en güzelini hakediyor bir rota aşısı 150+150:300 TL 1 tane çocuk olsun yaşınız küçük yirmilerin sonlarında olsun ama rahat rahat büyütün derim.