• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mi alalım çocuk mu yapalım

yaşın küçükmüş acele etme yeni evlisiniz hem... bende bebeği erteleyenlerdenim pişman değilim ben okuyordum çok çalışıyordum tezimi vermeden bebek olsun istemedim pişman değilim çok özenerek çokgüzel bir hamilelik geçirdim her anının tadını çıkarıyorum şimdi ...Ben inanılmaz planlıyımdır b planlarım bile hazırdır eşimle evlenecektik bu belliydi hemen evlenelim istemedim herkes kendi maaşını biraz yesin gezelim tozalım istedim ama bu arada birikim yaptık borçsuz evlendik ailemizin 1 kuruş faydası olmadı özel sebeplerden dolayı... sonra ben yükseklisansa başladım biraz daha para biriktirdik sonra onu peşinat yapıp küçük birev aldık taksitler bitti oğlum doğdu 2 yaşına geldi şimdi onu sattık daha büyük birev aldık...diyeceğim o ki planlı programlı olmaktan zarar gelmez tersini yapan arkadaşımda şunları yaşadı mezun olur olmaz evlendiler içlerinde birsürü heves kaldı 2 yıl düğün eşya borcu öderken daha da borçlanıp birbirlerini yediler 2. yılda çocuk yaptılar arkadaşımda yükseklisans yapıyordu bu arada sonra 2. çocuk sonra boşandılar...yaprak gibi savrulmayın ne demişler eşşeğini sağlam kazığa bağla sonra Allaha emanet et... ben sizin yerinizde olsaydım önce peşinat biriktiridim ne kadar çok peşinat o kadar az taksit o kadar az toplam borç demek...2-3 yıl para biriktirin peşinatınız olsun evinizi alın içine geçin çocuk yapın ben 28 yaşındaydım 2. ay hamile kaldım 30dan sonra hamile kalmak zorlaşıyor olmayacaksa şimdide olmaz yani bu düşünceyi de silin aklınızdan hem...sonra kreşi olan çocuk yardımı falan olan bir iş kollayın ne bileyim aile büyüklerinden fayda yoksa...şimdiden çevrenize bakarak olun çocuğuma hem makul bir ücret karşılığı hemde güzel kim bakabilir diye...bence istanbulda bu şartlarda 1 çocuk yeter her çocuk her şeyin en iyisini en güzelini hakediyor bir rota aşısı 150+150:300 TL 1 tane çocuk olsun yaşınız küçük yirmilerin sonlarında olsun ama rahat rahat büyütün derim.

maddi durumunu düzeltmeden çocuk yapmak doğru değil,insan çocuğu için herşeyi almasa da asgari şeyleri istiyo. arkadaşlar bişeyler getirir,eşimin ailesi yapar falan diye kimseye güvenerek çocuk yapılmaz bence. ev çok şart değil ama biraz kenarda bişeyler olmalı. çocuğun maması bezi doktoru arabası birsürü masraf var. bunlar alamazsanız dahaçok üzülürsünüz. 4-5 sene sonra çocuğum olmazsa gibi bir düşünce de çok yanlış,Allah size çocuk nasip etmişse, zaten olur. nasip etmemişse şimdi de isteseniz olmaz. yaşınız çook genç ve çok erken bence. dışarıda görüp de çocuğa özenmek onu sevmek istemek farklı bişey, o çocuğun sorumluluğunu almak maddi manevi,çok başka bişey. bence şimdi çocuk yaparsanız çok pişman olursunuz ileride. Allah verecekse zaten veriyor,daha ortalama şartlarda çocuğu büyütmek çok daha hoş,kıt kanaat büyütmektense..

kısaca az çok hissettiklerimi özetlemişsin.eşimle daha paylaşamadım konuşamadım saatlerimiz uymuyo. teşekkür ederim cnm yorumun için. inş. hakkımızda hayırlısı

Önce evinizi alın sonrası Allah kerim.

1,5 yıllık evliyim 1 sene kirada oturduk

eşimle ikimiz çalışıyorduk iyide maaşımız vardı.

derken sağlık sorunlarım oldu işten istifa ettim.

Vayy biz nasıl geçiniriz ne yer ne içeriz diye düşünürken

eşimin ısrarı üstüne kredi çektik varımızı yoğumuzu verdik ev aldık.

7 aydır kendi evimizdeyiz taksitleri ödüyoruz.

Bu arada tek maaşla eşim taksit ödüyor+evi geçindiriyor.

Sıkıntı çekmiyormuyuz çekiyoruz...

Ama ki bizim bu riski göze almaktan başka çaremiz yok,

çünkü anne babalarımızdan hanlar hamamlar kalmayacak.

Kalacak olanlarıda hesaba bile katmıyoruz.

Rabbim yardım ediyor inanki,tam dara düştük derken yetişiyor.

Şimdi sıkıntı çekeceğiz ama ilerde rahata ereceğiz.

Doğmamış bebeğimizin bir evi olmuş olacak bunlarıda düşünün.

Çocuk meselesine gelincede;

bizde önce borç bitsin dedik borçları bitirdik ev aldık derken

bebeğimizde olsun dedik şimdide 7 aydır deniyoruz olmuyor.

Yani aslında çokta garantici olmamak lazım.

Bazı şeyleri çokta planlamamak lazım.

Unutmaki Rabbim herseyın en iyisini bilir,

ve eğer O isterse,sen istemesen bile birşekilde olacaktır.

Tüm planlarında alt üst olur.

Hiç korkma ve biran önce evinizi alın derim ben.

Hakkınızda herseyın hayırlısı olsun.

Vee son olarak,Allah hepimize yardım etsin,borçlarımızı ödemeyi nasip etsin.

Utandırmasın.

evin hayırlı olsun cnm Allah en kısa zamanda bebek te nasip etsin inş. bu güzel günlerde dua et. Allah dualarımızı boşa çıkarmaz inş. bizimde daha bir senelik borcumuz var onları bitircez önce ondan sonra inş. bizde bi cesaret girebiliriz ev işine.dediğin gibi Allah tüm borcu olanlara bizede yardım etsin inş.

yaşın küçükmüş acele etme yeni evlisiniz hem... bende bebeği erteleyenlerdenim pişman değilim ben okuyordum çok çalışıyordum tezimi vermeden bebek olsun istemedim pişman değilim çok özenerek çokgüzel bir hamilelik geçirdim her anının tadını çıkarıyorum şimdi ...Ben inanılmaz planlıyımdır b planlarım bile hazırdır eşimle evlenecektik bu belliydi hemen evlenelim istemedim herkes kendi maaşını biraz yesin gezelim tozalım istedim ama bu arada birikim yaptık borçsuz evlendik ailemizin 1 kuruş faydası olmadı özel sebeplerden dolayı... sonra ben yükseklisansa başladım biraz daha para biriktirdik sonra onu peşinat yapıp küçük birev aldık taksitler bitti oğlum doğdu 2 yaşına geldi şimdi onu sattık daha büyük birev aldık...diyeceğim o ki planlı programlı olmaktan zarar gelmez tersini yapan arkadaşımda şunları yaşadı mezun olur olmaz evlendiler içlerinde birsürü heves kaldı 2 yıl düğün eşya borcu öderken daha da borçlanıp birbirlerini yediler 2. yılda çocuk yaptılar arkadaşımda yükseklisans yapıyordu bu arada sonra 2. çocuk sonra boşandılar...yaprak gibi savrulmayın ne demişler eşşeğini sağlam kazığa bağla sonra Allaha emanet et... ben sizin yerinizde olsaydım önce peşinat biriktiridim ne kadar çok peşinat o kadar az taksit o kadar az toplam borç demek...2-3 yıl para biriktirin peşinatınız olsun evinizi alın içine geçin çocuk yapın ben 28 yaşındaydım 2. ay hamile kaldım 30dan sonra hamile kalmak zorlaşıyor olmayacaksa şimdide olmaz yani bu düşünceyi de silin aklınızdan hem...sonra kreşi olan çocuk yardımı falan olan bir iş kollayın ne bileyim aile büyüklerinden fayda yoksa...şimdiden çevrenize bakarak olun çocuğuma hem makul bir ücret karşılığı hemde güzel kim bakabilir diye...bence istanbulda bu şartlarda 1 çocuk yeter her çocuk her şeyin en iyisini en güzelini hakediyor bir rota aşısı 150+150:300 TL 1 tane çocuk olsun yaşınız küçük yirmilerin sonlarında olsun ama rahat rahat büyütün derim.

cnm yorumun için çok teşekkür ederim. bebeğinde evinde hayırlı olsun.benim yaşım küçük evet ama eşim çok istiyo.onun yaşı 30. geç olabileceğini düşünüyor. zaten şu bir sene borçlar bitene kadar birşey yapamayız borçlar bitene kadar düşünüp taşıncaz napacağımıza karar vereceğiz. hakkımızda hayırlısı olsun. Allah herkesin bizimde yardımcımız olsun.

herşeyin hayırlısı kızlar inşallah ben sürekli hastalanıyorum ya şu ssk olmasa ne çocuk için ne de ev için bişy yapamayız biz sürekli migrenim tutuyo bıktım onunla yaşamaktan artık boşamak istiyorum şu migreni :)

bizde once ev aldik evliligimizi yoluna koyduk ve simdi hamileyim bence cocuk icin acele etmeyin daha dogmadan bir suru masraflari var..dunyaya cocuk getiriyosak onu en iyi sekilde buyutmeli ve geleceginide dusunmeliyiz,dogurmakla olmuyor sadece..benide sikistirip duruyolardi bebek yap diye simdi hamileyim yap diyenler nerde bir ihtiyaciniz varmi diye soran yok iyiki kendimi dinledim ve bebek icin bekledim..sizin icin hayirlisi neyse o olur umarim

canım bende senınle aynı durumda sayılırım bır yıllık evlıyım dugun borcu öduyorzz ve bıtmesıne daha bır yıl var ama esımde bende calısıyorz devlet memuruyuz cok sukur kenarada atabılıyoruz bence ev almak bırıkım yokken bana mantıklı gelmıo bes altı sene bırıktır kalanını kredı cek al o kadar da abartmamak lazım ben cocuk yapmaya karar verdım artık allah hayırlı zamanda verır cocugu merak etmee borcsuz bı hayat zaten olmucak o yuzden cocugu fazla ertelememın anlamı yok hemende olmuo bu cocuk beklerız en az uc dort ay dogana kadarda borcumuz bıter gecınır gıderız bızım doguya gıtme ıhtımalımz de var seneye ama ben göze aldım gıtsekde cocugum olsun ıstıyorum allah borc ödeyen herkesın yardımcısı olsunn

bizde once ev aldik evliligimizi yoluna koyduk ve simdi hamileyim bence cocuk icin acele etmeyin daha dogmadan bir suru masraflari var..dunyaya cocuk getiriyosak onu en iyi sekilde buyutmeli ve geleceginide dusunmeliyiz,dogurmakla olmuyor sadece..benide sikistirip duruyolardi bebek yap diye simdi hamileyim yap diyenler nerde bir ihtiyaciniz varmi diye soran yok iyiki kendimi dinledim ve bebek icin bekledim..sizin icin hayirlisi neyse o olur umarim

valla aklım öyle karışıkki eşim dün yine annesiyle konuşmuş. dedesini razı etmişler eylülde vereceklermiş. ama ben artık inanmıyorum ve güvenmiyorum eşimede söyledim sakın kendini kaptırma yine olmazsa ( büyük ihtimal olmıcak) hiç üzülmeyelim olursa da zaten daha çok seviniriz. 1 senelik borçlarımız bitsin bakıcaz başımızın çaresine. aynen cnm benide eşimin ailesi sıkıştırıyor ( kendi ailem asla karışmaz) sanki onlar doğurup büyütecekler. ama kaynanam bak 2 hafta oldu görüşmeyeli ne arar ne sorar hep eşimi arar. kendisi oruç tutmaz benim tuttuğumu bilir insan bi arar nasılsın iyimisin ramazan nasıl gidiyo diye sorar. yanlış anlamayın kızlar küçük diye evet önce benim aramam gerekir ama ben insanlığımı yaptım hep özel günlerde kandillerde arayıp sordum.ama o beni kendisi hiç aramaz. hep oğlunu arar ve 2-3 günde bir düzenli arar. hadi gelde sev ama hamile olunca da aynısını yaparmı çok merak ediyorum.

canım bende senınle aynı durumda sayılırım bır yıllık evlıyım dugun borcu öduyorzz ve bıtmesıne daha bır yıl var ama esımde bende calısıyorz devlet memuruyuz cok sukur kenarada atabılıyoruz bence ev almak bırıkım yokken bana mantıklı gelmıo bes altı sene bırıktır kalanını kredı cek al o kadar da abartmamak lazım ben cocuk yapmaya karar verdım artık allah hayırlı zamanda verır cocugu merak etmee borcsuz bı hayat zaten olmucak o yuzden cocugu fazla ertelememın anlamı yok hemende olmuo bu cocuk beklerız en az uc dort ay dogana kadarda borcumuz bıter gecınır gıderız bızım doguya gıtme ıhtımalımz de var seneye ama ben göze aldım gıtsekde cocugum olsun ıstıyorum allah borc ödeyen herkesın yardımcısı olsunn

ahh cnm bende kamuda olsam bu kadar dert etmezdim herhalde işim garanti diye. ama özel sektör olunca insan korkuyo ev borcu altına girmeye. 1 senelik borcumuz bitsin de bakıcaz başımızın çaresine. Allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin cnm

ahh cnm bende kamuda olsam bu kadar dert etmezdim herhalde işim garanti diye. ama özel sektör olunca insan korkuyo ev borcu altına girmeye. 1 senelik borcumuz bitsin de bakıcaz başımızın çaresine. Allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin cnm

ayyyyy canım ya nıye korkuyosunkı korkma 30 yasında anne yabıkı olabılırsın ama o yastan sonra sana kımse iş vermez bence

bende özelde calısıyorum eşim kamuda evlenelı 1,5 ay oldu ben hemen hıc korunmadan bebek yaptım 24 yasındayım eşim 28

26 yasına kadar bebege kendım baksam sonra kres falan 26 yasında tekrar işe gırıp 30 a kadar calısıp ev taksıdı ödeyebılırim ben boyle dusunurek yaptım valla :9:

ben de 9 aylık evliyim. eşim de ben de özel sektörde çalışıyoruz. ama maaşlarımız iyi sayılır. 6. ayımızda düğün borçlarını bitirip (yüklü miktarlarda ödedik) krediyle ev aldık. tamamına kredi çektik. aylık 2300 tl ödüyoruz. bu yüzden 3 yıl bebek düşünmüyoruz. çünkü şu an faturalarla mutfak masraflarını ancak karşılayabiliyoruz. çocuğumun hiç bişeyin eksik etmek istemem. onun geleceği ortamı hazırladıktan sonra allah hayırlısıyla nasip eder inşallah.

ayyyyy canım ya nıye korkuyosunkı korkma 30 yasında anne yabıkı olabılırsın ama o yastan sonra sana kımse iş vermez bence

bende özelde calısıyorum eşim kamuda evlenelı 1,5 ay oldu ben hemen hıc korunmadan bebek yaptım 24 yasındayım eşim 28

26 yasına kadar bebege kendım baksam sonra kres falan 26 yasında tekrar işe gırıp 30 a kadar calısıp ev taksıdı ödeyebılırim ben boyle dusunurek yaptım valla :9:

cnm bebeğin hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin. senin avantajın eşin kamuda maaşıda iyidir az çok ama benim eşim özelde maaşı 1000 tl. o parayla hem çocuk hem kira hem fatura mutfak masrafı derken yetermi sence bundan korkuyorum işte.

ben de 9 aylık evliyim. eşim de ben de özel sektörde çalışıyoruz. ama maaşlarımız iyi sayılır. 6. ayımızda düğün borçlarını bitirip (yüklü miktarlarda ödedik) krediyle ev aldık. tamamına kredi çektik. aylık 2300 tl ödüyoruz. bu yüzden 3 yıl bebek düşünmüyoruz. çünkü şu an faturalarla mutfak masraflarını ancak karşılayabiliyoruz. çocuğumun hiç bişeyin eksik etmek istemem. onun geleceği ortamı hazırladıktan sonra allah hayırlısıyla nasip eder inşallah.

evin hayırlı olsun cnm. bizde düğün borçlarını bir bitirelim kısmetse düşüncez artık ev mi çocuk mu :emir_bebek:

canım yazını okudum ama bütün yorumları okuyamadım. biz de aynı sıkıntılardan geçtik. sana tavsiyem :
önce borçlarınızı bitirin. bu arada yapabilirseniz yatırım yapmayı da ihmal etmeyin , unutma kenara ne atarsan kar.
sonra ya senin annenin oturduğu yerde ya da kayınvalidenin oturduğu yerde bi ev alın (aynı apartmanda olsa süper olur). tabi fiyatları uygunsa.
ev de aldıktan sonra çocuk yapın. çocuk olunca mecbur bakacaklar sen bakma bakmam dediklerine elleri mahkum. böylece sabah işe giderken çocuğu bırakırsın annene, dönüşte alırsın. en azından komşular tanıdık olur onlara da ara ara bırakabilirsin. doğumdan sonra da hemen işinin başına dönersin, maaşın sekteye uğramaz.

canım yazını okudum ama bütün yorumları okuyamadım. biz de aynı sıkıntılardan geçtik. sana tavsiyem :
önce borçlarınızı bitirin. bu arada yapabilirseniz yatırım yapmayı da ihmal etmeyin , unutma kenara ne atarsan kar.
sonra ya senin annenin oturduğu yerde ya da kayınvalidenin oturduğu yerde bi ev alın (aynı apartmanda olsa süper olur). tabi fiyatları uygunsa.
ev de aldıktan sonra çocuk yapın. çocuk olunca mecbur bakacaklar sen bakma bakmam dediklerine elleri mahkum. böylece sabah işe giderken çocuğu bırakırsın annene, dönüşte alırsın. en azından komşular tanıdık olur onlara da ara ara bırakabilirsin. doğumdan sonra da hemen işinin başına dönersin, maaşın sekteye uğramaz.

neeEE?? aynı apartmanda olsa supermi olur.nesi super olur.
millet burda ayrı cıkmak için dert yanıyor forumlarda.neresi güzel aynı apartmanda oturmanın?

ben aynı evdeyım senın dediğine göre sevınmem lazım çocugumu bakacagı için.
ama ben ayrı eve cıkmadan coocuk yapmam dıyorum. bakmasın cocugumada ben baktırcak insan bulurum. :63:

yeterki gözüm görmesin onu.:35:

ben anneme de uzağım kayınvalideme de. k.v den hoşnut olmasam da torununa sevgiyle bakıyor, çocuğum için her şeye katlanırım k.v me bile! :))

Canım çocuk rızkıyla gelir hiç düşünmeyin bile bence şu önünüzdeki borçlar bittikten sonra çocuk yapın sonrada alırsınız evi.Benim kuzenimde sizin gibi kiraya gitti takılarıyla vs borclarını ödediler bir sene sonra cocugu oldu cocuk dogduktan bır sene 2 ay sonra falan ev aldılar sımdı onun borcuna gırdıler kı onlarda ıstte yasıyolar ve sadece eşi çalışıyo kuzenım calısmıyo aylık gelırlerıde 1000 lira hiç korkma ALLAH yardım eder şüphesiz!

Böyle insanlara hayranım, gerçekten her yiğidin hakkı değildir böyle birşeye kalkışmak. Allah zorlaştırmaz kolaylaştırır diye boşuna söylememişler. Allah herkesin gönlüne göre ev bark versin inşallah..

arkadaşlar 1,000tl maasla ıstanbul gıbı bır sehırde nasıl ev alınıyor anlamadım acaba kredı odenınce elınıze kalan paramı 1,000tl

Back