• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim haksız mı?

zeynepmeynep hanım her iki aileninde evi otobana yakın yani avrupa anadolu yakasında olmasına rağmen özel araçla mesafe 25 dk.. kaldıki abim hiç 2 ay boyunca sizin durumunuzda bahsettiğiniz gibi götürmemezlik yapmadı.. haftada iki gün bile gitmişlerdir.

eylul.yn bizimde çok istediğimiz bir durum değildi aynı evde yaşamak.. evlendikleri ilk zamanlarda söyledik.. ama ne gelinmiz nede ailesi istemedi..ama belkide birlikte yaşamamız sonradan fikrini değiştirdi..

Mero bu gelinleri anlamak güç,ben kaynanamlar hem de bi göz odada oturuyorum,düşün yani,bence fazla yüz bulmuş,sıkıldıysa da bunu abinle paylaşabilirdi.Ortak çözüm bulurlardı bi şekilde,sonuçta onlar hayat arkadaşı,herkesin bi ailesi var ama evlenmiş arttık,onun bir ailesi de abindir,sizsinizdir artık.Anlamak güç ama bence abin haklı,iyi günde yanında değilse kötü günde olması beklenir mi,bu da tartışma konusu tabi ?

Mero bu gelinleri anlamak güç,ben kaynanamlar hem de bi göz odada oturuyorum,düşün yani,bence fazla yüz bulmuş,sıkıldıysa da bunu abinle paylaşabilirdi.Ortak çözüm bulurlardı bi şekilde,sonuçta onlar hayat arkadaşı,herkesin bi ailesi var ama evlenmiş arttık,onun bir ailesi de abindir,sizsinizdir artık.Anlamak güç ama bence abin haklı,iyi günde yanında değilse kötü günde olması beklenir mi,bu da tartışma konusu tabi ?

:):):) yani bir sorun yokken gitmiş gibi şuan görünürde.. tabi bilemem ama aralarında özel durumlar varmıdır.. canım bizimkileri bilirsin sessiz sakin ama inattırlar.. boşnak inadı:):)yani abim inat eder almam derse almaz durum daha karmakarışık hal alır diye aslında korkum.. yoksa bir sene kalsın nema problema:)

:):):) yani bir sorun yokken gitmiş gibi şuan görünürde.. tabi bilemem ama aralarında özel durumlar varmıdır.. canım bizimkileri bilirsin sessiz sakin ama inattırlar.. boşnak inadı:):)yani abim inat eder almam derse almaz durum daha karmakarışık hal alır diye aslında korkum.. yoksa bir sene kalsın nema problema:)

İnat ederse şaşma sakın,adam haklı,ya ben kocamı bırakıp gidemiyom bi yere,bu millet nasıl bırakıyor anlamıyorum
ikna olmuyorsa karışmayın,bi bildiği vardır adamın.Yine iyi sabrediyor,benim araba bozulcak cebimden 4000 TL çıkıcak,adam arayıp bana geçmiş olsun demicek.

Hayde bre,onu mu tutucam daha,valla abin sabırlı ben olsam şimdiye kadar prişta pogodila :D

İnat ederse şaşma sakın,adam haklı,ya ben kocamı bırakıp gidemiyom bi yere,bu millet nasıl bırakıyor anlamıyorum
ikna olmuyorsa karışmayın,bi bildiği vardır adamın.Yine iyi sabrediyor,benim araba bozulcak cebimden 4000 TL çıkıcak,adam arayıp bana geçmiş olsun demicek.

Hayde bre,onu mu tutucam daha,valla abin sabırlı ben olsam şimdiye kadar prişta pogodila :D

yani benimde şaşırdığım kalmasından çok arayıp sormaması..:53::53:

gelin hanım geldiğinde evdewki geçişleri ayırma.. yada başka bir daireye geçme durumu tekrar konuşulcak.. eğer sebep bizsek bu bizi çok üzer çünkü..

biz hic bir seye karismayin diyoruz siz ayni evde oturma meselesi gelin hanim gelince konusulacak diyorsunuz...
abinizin esinin sizle kendi sorunu varsa konusur, yok yere bu tur konulari acip huzursuzluk cikartmaya hic gerek yok...
karismiyoruz diyorsunuz ama hic te oyle gorulmuyor...
birakin kari koca kendi arasinda cozsun, eger gelininiz ayri eve cikmak istiyorsa da bunu abinizle konussunlar yoksa hep birlikte tum aile beraber konusursaniz bu konulari ''tatsizlik cikacagindan adim gibi eminim''!

abinizi de esini gidip almasi icin aklina girin...gitsin alsin karisini, bu konu da kapansin...

siz isterseniz melekler kadar iyi olun yine de insan kendi cekirdek ailesi ile yalniz bir yuva kurmak ister...
insan eti agir derler, ne kadar iyi anlasirsaniz anlasin yine de ayni evde yasamak insani bir sure sonra sikabiliyor...cok normal bu..
abinizin esi ayri eve cikmak istiyorsa bile ona kizmayin insanin kendi yuvasinin olmasi bir baska...

Son düzenleme:
bir yılda 15 20 gün kalmak var bi defa da gidip 15 gün kalmak var...valla benim çevremde eşi olmadan gelenler ki 12 saatlik yoldan geliyolar en fazla bir hafta kalırlar..acaibime gitti

zeynepmeynep hanım her iki aileninde evi otobana yakın yani avrupa anadolu yakasında olmasına rağmen özel araçla mesafe 25 dk.. kaldıki abim hiç 2 ay boyunca sizin durumunuzda bahsettiğiniz gibi götürmemezlik yapmadı.. haftada iki gün bile gitmişlerdir.

eylul.yn bizimde çok istediğimiz bir durum değildi aynı evde yaşamak.. evlendikleri ilk zamanlarda söyledik.. ama ne gelinmiz nede ailesi istemedi..ama belkide birlikte yaşamamız sonradan fikrini değiştirdi..

sizde kayınvalidenizle aynı evde yaşayın 2 çocuk yapın
sonra burda topik açık bizde okuyalım :82:

belki yengenizde burdadır
bir topik açmıştır sıkıntılarını yazacak....

ben her koşulda yengeniz gitmiş gelmiş 10 gün kalmış 5 ay kalmış abinizi aramamış sizi aramamış yorum yapamıycam
çünkü yüzeysel bir bilgi ile kimin doğru olduğuna yorum yapamam..

benim tek haksız bulduğum nokta abinizin size yansıtması....
karın geri mi gelmiyor? git al kardeşim rahatsızsan
oturduğun yerden anne babaya konuşmuk kolay...
git kardeşim.. kapıdan kovan mı var....
abin kalkıp çoktan gitmiş yengeni almış olması lazımdı .....
:45:

sizde kayınvalidenizle aynı evde yaşayın 2 çocuk yapın
sonra burda topik açık bizde okuyalım :82:

belki yengenizde burdadır
bir topik açmıştır sıkıntılarını yazacak....

ben her koşulda yengeniz gitmiş gelmiş 10 gün kalmış 5 ay kalmış abinizi aramamış sizi aramamış yorum yapamıycam
çünkü yüzeysel bir bilgi ile kimin doğru olduğuna yorum yapamam..

benim tek haksız bulduğum nokta abinizin size yansıtması....
karın geri mi gelmiyor? git al kardeşim rahatsızsan
oturduğun yerden anne babaya konuşmuk kolay...
git kardeşim.. kapıdan kovan mı var....
abin kalkıp çoktan gitmiş yengeni almış olması lazımdı .....
:45:

kayınvalideyle oturma mevzusu genelde ilk başta konuşulup karara bağlanan bir konudur hep.. ben ilk baştada buna hayır diceğim için konu açmamı gerektircek bi durum olmuycak.. şimdi sen kayınvalide yanına gitmiyon madem ee gelini niye aynı eve aldınız dicekler çıkacaktır... dediğim gibi bu tamamen onun tercihiydi..

bir ara kkyla ben tanıştırmıştım nickmide bilir gelin hanım.. burda olması yada konularımı okuması yüksek ihtimal.. bu yüzdende hiççmi hiiiiiiiççççç kaygım yok..

hee konumu okuyup cadı görümce sıfatına sokmuş olanlarda olabilir.. çok fazlaca severim kendisini yaptığı anlamsız gelmişti sadece .. onun için açılmış bir konuydu.. zaten çoğu kişininde yorumlarından anladığım kadarıyla bukadar uzun kalması gereksiz gelmiş.. özelliklede siz nedense öküz altında buzağı arayıp illede bir sorunu vardıra getirdiniz olayı:51:

kayınvalideyle oturma mevzusu genelde ilk başta konuşulup karara bağlanan bir konudur hep.. ben ilk baştada buna hayır diceğim için konu açmamı gerektircek bi durum olmuycak.. şimdi sen kayınvalide yanına gitmiyon madem ee gelini niye aynı eve aldınız dicekler çıkacaktır... dediğim gibi bu tamamen onun tercihiydi..

bir ara kkyla ben tanıştırmıştım nickmide bilir gelin hanım.. burda olması yada konularımı okuması yüksek ihtimal.. bu yüzdende hiççmi hiiiiiiiççççç kaygım yok..

hee konumu okuyup cadı görümce sıfatına sokmuş olanlarda olabilir.. çok fazlaca severim kendisini yaptığı anlamsız gelmişti sadece .. onun için açılmış bir konuydu.. zaten çoğu kişininde yorumlarından anladığım kadarıyla bukadar uzun kalması gereksiz gelmiş.. özelliklede siz nedense öküz altında buzağı arayıp illede bir sorunu vardıra getirdiniz olayı:51:

işte böyle bir sonuca ulaşmanız pek sağlıklı değil bence.nitekim buradaki yorum yapanların 30undan 25i gereksiz dediyse de sizin anlattıklarınız yüzünden bu sonuca vardılar.acaba siz abinizle yengeniz arasındakileri ne kadar biliyorsunuz, o bildiklerinizin ne kadarını anlattınız? ki bence karı koca arasındakilerin zaten sizi ilgilendirmemesi gerekli, abinizin de bu olanları siz anlatıp gelininize karşı olası önyargılarınızı engellemeliydi.siz abinizin kardeşisiniz elbetteki'abim haksız mı'diye başlık açarsınız.ama belki asıl sorulması gereken soru abiniz tarafından sorulmalı'eşim neden yanıma dönmeyi erteliyor, bir sorun mu var'. siz bu konulara fazla takılmayın bence, abiniz koskoca adam bir şeyler onu üzüyorsa çözümünü bulacak potansiyele sahiptir elbet.ki siz de onun kardeşisinzi avukatı değilsiniz ki haklı mı haksız mı diye kafa yorasınız. haklı veya haksız ortada sizden bağımsız bir aile var, siz kardeş olarak abinize destek olmak istiyorsanız abinizi yengenizle konuşmaya yönlendirin en fazla, belki gerçekten farkına varılmamış sorunlar var.:71:

işte böyle bir sonuca ulaşmanız pek sağlıklı değil bence.nitekim buradaki yorum yapanların 30undan 25i gereksiz dediyse de sizin anlattıklarınız yüzünden bu sonuca vardılar.acaba siz abinizle yengeniz arasındakileri ne kadar biliyorsunuz, o bildiklerinizin ne kadarını anlattınız? ki bence karı koca arasındakilerin zaten sizi ilgilendirmemesi gerekli, abinizin de bu olanları siz anlatıp gelininize karşı olası önyargılarınızı engellemeliydi.siz abinizin kardeşisiniz elbetteki'abim haksız mı'diye başlık açarsınız.ama belki asıl sorulması gereken soru abiniz tarafından sorulmalı'eşim neden yanıma dönmeyi erteliyor, bir sorun mu var'. siz bu konulara fazla takılmayın bence, abiniz koskoca adam bir şeyler onu üzüyorsa çözümünü bulacak potansiyele sahiptir elbet.ki siz de onun kardeşisinzi avukatı değilsiniz ki haklı mı haksız mı diye kafa yorasınız. haklı veya haksız ortada sizden bağımsız bir aile var, siz kardeş olarak abinize destek olmak istiyorsanız abinizi yengenizle konuşmaya yönlendirin en fazla, belki gerçekten farkına varılmamış sorunlar var.:71:

abimin avukatı değilim evet.. olanlarıda tarafsız anlattım.. zaten ortada sorunlar olsa olan sorunları örtüp kendi aleyhime yorum yapmanızı sağlıycak değilim.. amaçta zaten burda hadi kkdakileride kendime yandaş yapayım gelinin arkasından atıp tutayım değil.. abimin bize anlatması önceki yorumlardan görmediyseniz tekrarlayım.. olaya içerlemesi ve kendi kendine söylenmesi şeklinde.. hee bu arada o söylenirken biz ağzımızı açıp tek kelime bile etmiş değiliz.. abi sen haklısın o haksız vs gibi onu pohpohlamışta değiliz.. onların bizden bağımsız olduğunun farkındayız zaten.. konulara fazla takılmayın demişsiniz siz evinizde olup biten yada ailenizden biri üzgünken aman konulara takılmayım banane dermisiniz? eğer öyleyse aile bağlarınızdan şüphe ederim doğrusu..

abimin avukatı değilim evet.. olanlarıda tarafsız anlattım.. zaten ortada sorunlar olsa olan sorunları örtüp kendi aleyhime yorum yapmanızı sağlıycak değilim.. amaçta zaten burda hadi kkdakileride kendime yandaş yapayım gelinin arkasından atıp tutayım değil.. abimin bize anlatması önceki yorumlardan görmediyseniz tekrarlayım.. olaya içerlemesi ve kendi kendine söylenmesi şeklinde.. hee bu arada o söylenirken biz ağzımızı açıp tek kelime bile etmiş değiliz.. abi sen haklısın o haksız vs gibi onu pohpohlamışta değiliz.. onların bizden bağımsız olduğunun farkındayız zaten.. konulara fazla takılmayın demişsiniz siz evinizde olup biten yada ailenizden biri üzgünken aman konulara takılmayım banane dermisiniz? eğer öyleyse aile bağlarınızdan şüphe ederim doğrusu..

öncelikle benim aile bağlarıma falan laf etmek size düşmez, buraya sorununu açan sizsiniz ben değilim.kendiniz hakkında konuşun, işinize gelmeyince başkasına sarmayın lütfen.
fikir istediniz alın size fikrimi sundum, beğenmemiş olabilirsiniz ama kalkıp da benim aile bağlarıma dokundurmak hakkınız değil.
ben size yalan söylediniz çarpıttınız demedim, ama siz taraflı bir gözsünüz bunu inkar edemezsiniz, anlattıklarınız da hiç bir şekilde objektif olamaz bunun için anlattıklarınızın muallakta kalabileceğimden bahsettim.
ayrıca ben size banane deyin de demedim bakın yazımın sonunda size abinizin sorunu hakkında nasıl yardımcı olabileceğinize dair önerim de var, ama görmezden gelip işi farklı boyuta çekmek isterseniz o da sizin bileceğiniz iş.
hala söylüyorum abiniz kocaman adamdır, yanınızda söylenmek yerine karısına gidip konuşabilir bu işleri daha da kolaylaştıracaktır.
takılmayın dediysem de işi kafanızda büyütüp annenizle kendinizi sıkıntıya sokmayın çünkü bu olaylar sizden bağımsız olaylar evet karışırsanız büyük ihtimal sizin kötü olma durumunuz var.
bakın demek istedidiklerimi bir kez daha yazdım anlayabilmeniz açısından,niyetim sizi kötülemek değildi zaten ama yanlış düşündüğünüz yerler de olabilir bunlara dikkat çekmek istedim.gerisi sizin bileceğiniz iş beni ilgilendirmez, tıpkı benim aile bağlarımın sizi ilgilendirmeyeceği gibi...

yuh diyorum başkada bişey demiyorum ..sanki bağdatta ailesi aynı şehirde ve3 hafta olmuşş evine gelmeyeli kocasını görmeyeli çok ayıp doğrusu..babasıda gel al diyeceğine getirseymiş evine.. çok şaşırdım doğrusu bide bunu yapan 2 çocuklu bi kadın yani:53: yaşı küçük olsa düşünememişştir falan diycem ama koca kadın yanii

Belki de yengen abinin 'Karıcım seni çok özledim lütfen hemen gel, bu ayrılık bana biraz uzun geldi.' diyerek şımartmasını istiyor. Özlenmeyi istiyordur belki.

Bazıları "abin ile eşi arasında sizin mutlaka bilmediğiniz sorunlar vardır" demiş, evet katılıyorum buna.

Ama bu kadının 3 haftadır evinde olmamasının sebebi değildir,olamaz, olmamalıdır.

Bir süre ayrı kalmak isteniyorsa; eşiyle dışarıda da olsa buluşulur, konuşulur, anlaşılır.

Bu şekilde gidip gelmemek, sonrada hiç aramamak sebep her ne olursa olsun ayıp ve kırıcı birşey.

Siz ailece yine de hiç üstlerine düşmeyin.

Koskoca insanlar neticede, iki çocuklu kadın herhalde bundan sonra yapılması gerekeni biliyordur.

yengem bu sabah abime ulaşamayınca anneme tlf etmiş.. berbat bi ses tonuyla annemle tartıştık abim için gelsin beni alsın bu akşam demiş..:53:

vallahi pes diyorum ya evli bir bayanın 3 hafta boyunca ilk önce eşinden ve evinden ayrı kalmasına ve arayıp sormamasına görüşmemelerine çok şaşırdım eğer ki arada bişey yoksa yengenizin abinizi bu kadar yanlız bırakması normal bir davranış değil ben olsam eşimden bu kadar süre ayrı kalamam

vallahi pes diyorum ya evli bir bayanın 3 hafta boyunca ilk önce eşinden ve evinden ayrı kalmasına ve arayıp sormamasına görüşmemelerine çok şaşırdım eğer ki arada bişey yoksa yengenizin abinizi bu kadar yanlız bırakması normal bir davranış değil ben olsam eşimden bu kadar süre ayrı kalamam

Back