• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak mı boşanmamak mı ? 2 yaşında çocuk var.

sunny

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
916
6
96
İstanbul
Merhaba, her gün burada forumları okuyorum.
7 yıllık evliyiz, 2 yaşında kızımız var. Eşim işi gücü olan dışarıdan ve insan olarak çok iyi birisi. Ama bana gelince kaba , bağırıp çağıran, öfke sorunu olan ve hayata negatif bakan bir yapısı var. Bu tezatı anlamış değilim. Bu bana bir insanın iyi olması iyi eş olacağı anlamına gelmediğini öğretti.

Evliliğimiz boyunca hep 2 gün iyi 2 gün kötü olduk. Kavgalar tartışmalar hep vardı. Eşim sanki kavga için yaratılmış. Gerçekten kavga etme sanatı diye bir kitap yazsa best seller olur. Sürekli birşeylere kızıp bağırıp çağırır. Ben de çok hassas birisiyim ve bu davranışlarından dolayı acayip soğudum. Çocuktan sonra hepten koptuk. Terapiste gittik orada bile kavga çıkardı akşamında evi terk etti. 2 ay oldu. Bu süre zarfındada ne zaman görüşsek genelde ailevi konularından kavga çıkardı. Sonra ben ayrılalım dedim ve 180 derece döndü. Çünkü ailesinin yanında da rahat değişl. Yatağı bile yok. Şimdi kendine sıfırdan düzen kurması gerekecek.
Çünkü oturduğum ev bana ait . Maddi sorunum yok. Ailem arkamda. Huzursuzluktan bktım, boşanma davası açmaya karar verdik. Ancak yine de elim gitmiyor. Endişeliyim. Bana en son yapma çocuğun hayatını mahvedeceksin dedi. Bu laf beni çok etkiledi. İstediğin zaman görüceksin neden mahvolsun ki dedim. Biraraya gelince çocuğun önünde bağır çaığr kavga etmesini biliyor ama..

Sonra bana zaten çocuk için ben de barışalım diyorum dedi. Senin için değil dedi ( Belki kızgınlıktan söyelmiştir ) Eşimin bana sevgisi olduğuna inanmıyorum kızlar. Benim de ona pek sevgim yok. Aynı evde yaşamak kabus gibi.

Siz ne önerirsiniz bana ?

Bir daha asla evlenmeyi de düşünmüyorum. Yapayalnız bir hayat , kavga gürültü içinde geçecek bir hayattan daha iyidir ama değil mi ?

Bu arada barışsak bile düşünüyorum da cinsellik istemiyorum. Soğudum nedense . Barışamam artık bu durumda. kIZLAR bizim evliliğimiz bitmiş mi sizce de ?

ortada bir evlilik yok
evlilik imza değildir, farklı bir misyonu olan kurumdur, siz de biliyorsunuz
saygı, sevgi, hiç birşey yok aranızda
boşanmazsanız, çocuğunuz büyüdüğünde karşınıza dikilip
"sen bu adamdan boşanma kararlılığını göstermediğin için benim çocukluğum kaotik bir evde geçti anne, benim hakkıma girdin" diyecek..
mümkün mertebe çabucak boşanmalısınız..

canım benm de bu sekilde sıkıntılarım var. ofke kontrolu yapamıyorum bazen. esime karsı cok kırıcı olabiliyorum eger durumunuz musaitse esin bir uzmanla gorusebilr.
yan nasıl midemiz agrıdıgında dr a gdiyorsak bu da beynle ve ruhumuzla ilgili bir hastalık.
gerci terapiste gitmissiniz ama baskasına tekrar gidin. her dr iyi olmadıgı gibi her terapist de iyi olmayablir. onu suclama.
Cocuk gb dusun. hani yaramaz cocuga ne kadar sen yaramazsın senden adam olmaz vb dersen o kadar hırcınlasır. ne kadar takdr edersen, uyumlu davranırsan o kadar o da hakkını vermeye calısır. ona daha ılımlı yaklas. sen soylesin boylesin kavga cıkardın demek yerine canım yuva zor kurulur kolay yıkılır, yavrumuz var ve biz artık sadece kendimiz icin yasamıyoruz sonucta onu da dusunmek ve ona gore hareket etmek zorundayız bosanmak bir cozum ama en kolayı. onemli olan bu yuvayı tekrar canlandırmak. sevgiyle cocugumuzu buyutmek.
ben senin esinim, yaslandıgımızda ben olacagım yanında. birbirimizi kırmayalım evliliğimizi yıpratmayalım. cocugum babasız buyusun tabiki istemem o yuzden ben bu evliligi kurtarmaktan yanayım ama tek basıma omuyor senin de caba sarfetmen lazım. ben kırma, bagırma.

gerekirse ona tek basına bir randevu al. sen yokken icini daha rahat doker sonra terapist seni de dinler. veya once sen git anlat sonra esin gitsin. tek.

en onemli yatırımımız ailemiz. esimiz cocuklarımız. eger daha iyi olacaksa neden denenmesn ki.
esini ikna et bu konuda. bunu da deneyin olmazsa ondan sonra dusun son care olarak bosanmayı.

bu arada benim de kızım var 3 yasında. hani bebek dogdugunda bir temenni vardır Allah analı babalı buyutsun diye. insallah Allah yavrunuzu analı babalı mutlulukla buyutmeyi nasp eder.

Son düzenleme:
7 yıllık evliyiz, 2 yaşında kızımız var. Eşim işi gücü olan dışarıdan ve insan olarak çok iyi birisi. Ama bana gelince kaba , bağırıp çağıran, öfke sorunu olan ve hayata negatif bakan bir yapısı var. Bu tezatı anlamış değilim. Bu bana bir insanın iyi olması iyi eş olacağı anlamına gelmediğini öğretti.

Evliliğimiz boyunca hep 2 gün iyi 2 gün kötü olduk. Kavgalar tartışmalar hep vardı. Eşim sanki kavga için yaratılmış. Gerçekten kavga etme sanatı diye bir kitap yazsa best seller olur. Sürekli birşeylere kızıp bağırıp çağırır. Ben de çok hassas birisiyim ve bu davranışlarından dolayı acayip soğudum. Çocuktan sonra hepten koptuk. Terapiste gittik orada bile kavga çıkardı akşamında evi terk etti. 2 ay oldu. Bu süre zarfındada ne zaman görüşsek genelde ailevi konularından kavga çıkardı. Sonra ben ayrılalım dedim ve 180 derece döndü. Çünkü ailesinin yanında da rahat değişl. Yatağı bile yok. Şimdi kendine sıfırdan düzen kurması gerekecek.
Çünkü oturduğum ev bana ait . Maddi sorunum yok. Ailem arkamda. Huzursuzluktan bktım, boşanma davası açmaya karar verdik. Ancak yine de elim gitmiyor. Endişeliyim. Bana en son yapma çocuğun hayatını mahvedeceksin dedi. Bu laf beni çok etkiledi. İstediğin zaman görüceksin neden mahvolsun ki dedim. Biraraya gelince çocuğun önünde bağır çaığr kavga etmesini biliyor ama..

Sonra bana zaten çocuk için ben de barışalım diyorum dedi. Senin için değil dedi ( Belki kızgınlıktan söyelmiştir ) Eşimin bana sevgisi olduğuna inanmıyorum kızlar. Benim de ona pek sevgim yok. Aynı evde yaşamak kabus gibi.

Bir daha asla evlenmeyi de düşünmüyorum. Yapayalnız bir hayat , kavga gürültü içinde geçecek bir hayattan daha iyidir ama değil mi ?

Bu arada barışsak bile düşünüyorum da cinsellik istemiyorum. Soğudum nedense . Barışamam artık bu durumda. kIZLAR bizim evliliğimiz bitmiş mi sizce de ?

Üzgünüm ama sizin evliliğiniz bitmiş. Çocuğunuzu böyle bir ortamda büyütmektense daha sağlıklı haftasonu görüşmeleri eşliğinde büyütün. Kabullenmek zor ama birbirinize olan sevginiz ve saygınız coktan bitmiş ve evet haklısınız, bir adamın iyi bir arkadaş/oğul/abi/baba olması iyi bir eş ve sevgili olması anlamına gelmez.

Canım ya valla çok üzüldüm. Var böyle adamlar bunlara '' el iyisi '' diyorlar. Bu tanımı 25 sene ve 2 yetişkin çocuktan sonra yetti gari deyip boşanan sevdiğim bi ablam demişti kocası için. Adam dışardan nasıl iyi , nasıl insan canlısı,güleryüzlü. Boşanacaklarını duyunca şok oldu herkes. O adam evde tahamulsuz , kaba kavgacı, hükmedici, ilgisiz bir adama dönüşüyormuş. Kadın 50 sinde boşandı nerdeyse. Çocuklarla baba hala uzak soğuk.
Diyeceğim bu yaşıma kadar en iyi öğrendiğim şey insanların değişmeyeceği. Ailen arkandaysa korkma. Son bir şans versen bile ona mahkum değilsin. Sürekli kavgalı ve huzursuz bir ev çocuklar için bence daha kötü. İyi düşün öyle karar ver arkadaşım. Allah yardımcın olsun..

bu yaptıklarının altında yatan bir sebep olduğunu düşünüyor musunuz? Sizin ve eşinizin durumuna bakıldığında sizin bazı üstün , onun hazmedemediği tarafları mı var ? tahsil,gelir düzeyi , sosyal çevre vs.. tarzında , tabiki arada çocuk olduğu için boşanma olayı daha detaylı düşünülür ama bu demek değildir ki çocuk var diye boşanılmayacak , burada çocuğunuzun olduğu kadar sizin hayatınızda önemli ...

Bende ortada bir evlilik göremiyorum ne yazıkki,ben burda evliliklerini bitirip sonradan çocuğuna çok güzel baba olanlarıda gördüm.
Ortada paylaşıcak bişey de kalmamış eşinizin rahatı bozulcak diye devam etmek istemesi normal ama kadın için çok yıpratıcı maddi manevi ailende yanında sürdürmemen daha doğru olur.

boşanma konusu hiçbir çare olmadığında verilmesi gereken bir karar..ayrılsanızda ayrılmasanızda çocuğunuz için paylaşımlarınızı,saygınızı,sevginizi tekrar kazanmaya çalışın.. Allah hakkınızda hayırlısını versin,neler yaşadığınızı bilemediğimiz için yaşayan olarak siz bilirsiniz ve en doğru kararıda verecek sizsiniz..Allah yardımcınız olsun..

ortada bir çocuk var size boşan yada boşanma diyemem ,aldatma dayak vs, gibi çok kötü durumların dışında boşanma taraftarı değilimdir heleki çocuk varsa ama çektiğiniz sıkıntılarıda sizden başaka kimse bilemez en son kararı siz vericeksiniz .

Maddi durumunuz iyi,eşinizi artık sevmiyorsunuz,cinsellik istemiyorsunuz,sürekli kavga ediyorsunuz.Boşanmak için daha ne duruyorsunuz?
Çocuğunuzun kavga ortamında büyümesindense,huzurlu bir ortamda büyümesi daha iyidir.
Hakkınızda hayırlısını diliyorum.

zaten bitmiş....
çocuk seninde dediğin gibi bu evlilik devam ederse daha çok yıpranır...
kendinden eminsin madem boşan....
allah yardım etsin...

Sizin şartlarınızda sizin yerinizde olsaydım 1 dk beklemezdim davayı açmak için....

cannım benım öncelıkle ALLAH sabır versın o minicik evladınıza üzüldüm ben...

tabıkı sızede üzüldüm ama evlat deyınce bneım ıcın akan sular durur...

eşinizden sogumussunuz affettınız dıyelım nolacak pekii hersey eskısı gıbı olacak eşin size yaranmak ıcın elınden gelen cabayı sarf edecek ama bu kezde sızın göunuze gıremeyecek cunku siz eşiniz ne yaparsa yapsın onun yaptıgı herseyı kendı cercevenızde anlamak ıstedıgınız gıbı anlıcaksınızz

cunku sogumussunuz agzıyla kuş tutsa olmaz cınselık asla olmaz dıyorsunuz yanı dusunmuyorsunuz bu durumda barısınca ayrı yataklarda ayrı bır ömür mü gecireceksınızz

aslında cvbı sız bılıyorsunuz

arkanızda aileniz var ne kadar şanslısınız ev sızın

maddı imkanınızda varsa çalışıyor vs ısenınızz benc edurmayın derım

ama sunuda belırteyım yuvayı yıkmak cok kolay ağzımdan bu cumlelerın cıkması bıle benı üzüyorr cunku 7 yılın emegi varr

.........

sonra dusunuyorum barışsakta olmaz dıyorsunuzz başka çare yokk evlenmek farz boşanmak sünnet misalıı hakkınızda hayılrııs olsun
bilinçli bir annesınız çocugunuzun psikolojısnı dusunerek hareket edeınn ..

önce evladınızı sonra kendınızı dusunun derım ...

mahkemeler boşanmadan önce son adım terapiste gönderiyor diye biliyorum
hakkınızda hayırlısı neyse o olsun

bence eşiniz kendini sizin yanınızda eksik görüyor ...bağırıp çağırması ondan yani sizin maddi olanaklarınızın olması mesala evin sizin olması bile onu huzursuz edebilir yani bişeylerden huzursuz bu adam önce onu bulmak lazım onun üzerine gitmek çözmek lazım ...
evliliği yürütmek kolay değil bunlar için ayrılmayın sakın oturun konuşun ...sizin ondan soğumanızın nedeni de onun davranışlarından dolayı tabiki eğer gerçekten sevmeseydiniz şimdiye çoktan bitirmiştiniz :28:
bence konuşarak halledilecek bir durum :31:
çocuğu annenize bırakın sessiz tenha bir mekana gidin güzel güzel konuşun ...
:31:

Neredeyse aynı durumdayız sizinle.
Bende artı bir evlat daha var.
Eşiniz hem evlilik bitsin istemiyor ama güzel gitmesi için de çaba göstermiyor.
Barınmak amaçlı yanınızda.
Bırakın gitsin. Huzursuzlukla yürütülmeye çalışan evliliğin faydası yok zararı var.
Hem çocuğunuz hem sizin için.
Biz boşandık ve hem ben hem çocuklarım mutluyuz.
Miniğim 2 yaşında o farkında değil.
Büyüğüm huzurumuzun farkında.
Yaşadığımı farkediyorum artık.
Çocuk için evlilik sürdürülmez.
Bu yük küçücük bir bebeğin sırtına yük edilemez.
Evliliğin yükünü bebeğe taşıtmak niye?

Adam niye boşansın ki yaaaa.

Şimdi boşanmaya kalksa yeni ev kira parası eşyalar pis tabaklar... Ne uğraşsın hazır ev var, e dövse dahi kimseye bakmayacak kadar kendisi aldatmayacak karısı var haaa bide çocuğu var....

İşine gelmeyince çocuğa yazık. Sen yuvanı kendi ellerinle yıkarken onun yanında bağırıp çağırırken bişe yok, ama ayrılınca çocuğa yazık. Aksine varya, düzgün bi adamın boşansa çocuğuna daha da fazla önem vermesi gerekir. Aynı evde olmayınca ne oluyor anlamıyorum ben ya. Her akşam çocuğun önünde kavga gürültü yerine düzgün verimli zaman geçirmek çocuk için daha iyi değil mi?

Kullandırmayın kendinizi... Çocuğun zayıf noktanız olduğunu bildiği için burdan girmiş. Hiç çekmeyin paranız durumunuz da var. En azından kapınızı kapatırsanız içerde çocuğunuzda sizde rahat olursunuz.

Hem bir insan sizi dövmüyor, kumar oynamıyor diye boşanmayın diyen insanlara şaşıyorum ya. Adam herhaltı yesin benim yaşam kalitemi düşürsün hayatımdan çalsın ama kumar oynamadı beni dövmedi diye ben evli kalayım öyle mi? Yapmayın allah aşkına. Karşınızdaki iyi insan diye size iyi eş olacağını nerdne çıkarıtorsunuz.

Ben olsam 1 dk bile beklemem. Sürtsün burnu. Gitsin yeni baştan hayat kursun kendine. Yok öyle kadına bu kadar eziyet.

Back