Boşanma ve Pişmanlık

Kocam anlayışlı biriydi beni hiç kısıtlamazdı ama o dönem oluşan o aptalca özgürlük hissi var ya... sanki evliyken özgür değildim. işte o özgürlük hissi yaktı beni.

Ben sizi aşırı bencil biri olarak gördüm.. yani siz her sorunlu ortamdan kendi çıkarlarınız için kaçmak istiyorsunuz... Durup savaşmak size göre değil gibi görünüyor buradan bakınca... Siz istemişsniz ki herşey güllük gülistanlık olsun, o yüzden anne babaya gitmişsiniz, anne baba da sizin beklentilerinizi karşılamadığı için tekrar eskiye rağbet olmuş... Ben eşinizin yerinde olsam sizi kabul etmezdim gerçekten.. bunu kırıcı konuşma olarak görmeyin ama kabul etmezdim size güvenmek çok zor olurdu benim için..

Bence maddi imkanları zorlayıp baska eve çıkın eğer hayatınızda bir insan olmasını istiyorsanız da başka biri olsun bu...

Canım anlattıklarından anladığım sen o dönem bunalıma girmissin.Inanki ayrılcak bir sebep göremedim.Cok üzüldüm. Hani evlenirken iyi günde kötü günde derler ya işte siz o kötü güne denk gelmissiniz.Cocugunuzu bahane ederek görüşme teklif edin.Boylece yavaş yavaş yakinlasabilirsiniz.Daha sonrada pismanliklarinizdan , ozlediginizden bahsedersiniz.Belki esinizede sizden bir adım bekliyordur.Daha geç olmadan görüşme teklif edin.İnşallah hayatında başka biri yoktur.Hakkinizda hayırlısı olsun.

Kocam anlayışlı biriydi beni hiç kısıtlamazdı ama o dönem oluşan o aptalca özgürlük hissi var ya... sanki evliyken özgür değildim. işte o özgürlük hissi yaktı beni.

Sizin yerinizde olsaydım boşandıktan sonra ayrı eve çıkardım. Eğer imkanınız varsa, alın çocuğunuzu kendi evinize çıkın. Bir süre d öyle deneyin. Düzeninizi, kendi hayatınızı kurun, yine eşinizi ararsanız, bu defa somut adımlar adın.

İnşallah iyi olur, gerçekten pişmansanız, sağlam ve kararlı durun, eşinize bunu hissettirin, anlatın.

Elbetteki sorun bende. Hatalarım çok büyük. Beklentilerimden biri ailemin oğlumla zaman geçirmeleriydi. Hiç oralı olmadılar. Başka semtte oturan babası bile aynı evde yaşayan ailemden daha çok ilgileniyor oğlumla. Biraz ilgi göstermelerini istedim, kötü birşeymi istemişim.

Hayatında bir varsa ben ne yaparım : (

Yazık adamı yuzustu bırakıp gitmıssın. Bence sen ailenın evınde aradıgın konforu bulamadın. Cocugun bakımı vs. Yardım goremedın esını ondan istiyorsun. Pısmanlıgın bu yüzden.
İyi düşün taşın. Çocuk oyuncagı degil evlılık

Hayatında biri varsa ki yüksek ihtimal vardır , üzülme yapacak bırsey yok

Yalan edecek yine herşeyi...

Haklısınız. Ben elimi taşın altına pek sokmadüım hayatımda. Çok kötü bir huy bu : (

Boşanırken tüm cesaret örneğini gösterip evliliginizi bitirmişsiniz.
Şuan pişmanlıkla hatalarınızdan çıkardığınız derslerle birlikte eşiniz ile görüşüp bunları acik şekilde dile getirin. Olumsuz bile olsa bunu çocuğunuza eşinize ve kendinize borçlusunuz...
Evladınız icin herşeyi yapın. Boşanırken kendiniz icin hareket etmişsiniz çünkü

Haksız sayılmazsınız. Eşimin aşkı okadar büyüktüki her adımı o attı herşeyi o yaptı. Derler ya fazla fedakarlık nankörlükle cezalandırılır diye. Bende nankörlük yaptım : ( Kendimi toparlayıp geliştirmeliyim.

Elbetteki ailenizden beklentileriniz olabilir fakat takdir edersiniz ki onların da kendine göre bir hayatları ve düzenleri vardı. Üstelik eski enerjileri olmayabilir doğal olarak yaşlarından ötürü. İnsanların yaşları ilerledikçe çeşitli hastalıkları olur, sese çok duyarlı olurlar vs.. Çocukla ilgilenmek, anne-baba olarak sizlerin görevidir.

Siz olayları sadece kendi açınızdan değerlendiriyorsunuz, empati kuramıyorsunuz. O yüzden bence eşinizle biraraya geldiğinizde de aynı sorunları yaşayabilirsiniz. Çünkü suçu başkalarına yükleme ve kaçma eğilimi gösteriyorsunuz, bu da güven vermiyor doğrusu.

Hayatında biri varsa yapılacak pek bir şey yok doğrusu. O yüzden bunu öğrenmeniz şart.

Esiniz hic mi engel olmaya calismadi ya? Kararli gorse bile bence biseyler yapmaliydi ayrilmak istemiyorsa..
2 senedir de herhangi bi girisimi yok mu?

Girişimi hiç olmadı, engel olmaya da çalışmadı. Bir gün bana mesaj attı seni çok özledim lütfen görüşelim diye cevap bile vermedim : ( belli bir yaşa gelmiş insan bu cevapsızlığın üstüne ne girişimde bulunurki.

nefes bile almadan okudum
Aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyorum. Her gün eşimle konuşmak için cesaret toplayıp konuşamıyorum boşanma işini. Evin içinde iki yabancıya döndük. Mevzular aynı para pul iş annesi vs. Ama eşim çok iyi tıpkı eski eşin gibi... ve benimde bir oğlum var.

Bu konu bi işaret mi acaba bana, gerçekten pişmanmısın? Çok merak ediyorım şu anda. Belki içinde bir ilgi boşluğu vardır? Annen baban bunaltmıştır??

Bence artık geçmişi sorgulamanin bi anlamı yok.
Siz bu adamı geri istiyor musunuz evet.
O zaman kaldırın engelleri sosyal medyadan atın bir mesaj dökün içinizi.
Madem yüz yüze gelemiyorsunuz tek yolu bu.
Evet size ters bi cevap da verebilir ama bunu göze almalısınız.
Ki en fazla ne diyebilir cocugunun annesisiniz.
Böyle beklemekle düşünmekle bi yere varamazsiniz hiçbir şey olmasa bile özür dileyin adamdan neler çekmiş.
Özür dilemekten de utanmayin asla hatanizi anlayıp özür dilemek de büyük bir erdemdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…