Çalışmak ya da çalışmamak

Sen binbir zorlukla çocuğu büyüt, ki çocuk otistik bir de. Tek çocukla en az 2 çocuk büyütmüş kadar olursun.

Elin e.ek kadar olmuş kızı gelsin, çocuğumu dövsün. Yok ya!?

Benim çocuğum yok, o halde sinirim tepeme çıktı. Konu sahibinin gıkı çıkmıyor.
Ayyyynen öyle şımarık halası çocuğumu dövecek parçalarım ne haddine. Çocuğum sıkıntılı olsa canına tak etse bi nebze de sorunlu olan kendisi zaten. Konu sahibi iyi dayanıyor helal olsun da çocuklarını da düşünse keşke

Merhaba canım hanımlar,
Uzun bir aradan sonra bir konu ile geri döndüm. Kendimi tanıtayım 13 yaş bir oğlum var otizmli bir de üniversiteye giden bir oğlum var. Uzun yıllar özel sektörden sonra akademiye geçtim. Evliyim, eşim çalışıyor.

Kv ve Kp vefat ettiler küçük kızları (24 yaş) bizde kalıyor gidecek yeri yok. Kız okb ve anksiyete hastası maalesef onunla da ilgilenmem gerekiyor başka kimsesi yok.küçük oğlum ergenliğe girdi. Sürekli okulda birileri ile kavga ediyor sabah servise binip okula gitmek istemiyor. Bu arada bende romatizma çıktı, ellerimde ve ayaklarımda ağrı oluyor. Çocuktan dolayı erken emeklilik şansım var işyerim çok uzak. Arkadaşlarım kariyer yapıyorsun evine yakın bir yere geç sıkılırsın diyorlar.
3 haftadır evdeyim evet evde sıkılıyorum biraz ama iş yeri de çok stresli. Sağlık sorunlarım da var. Sürekli okuldan kötü haberler ( kavga vs) geldikçe üzülüyorum. Görümce sıkıntılı abisi ile kavgalı sürekli. Onunla da ilgilenmem gerekiyor doktor vs.

Siz olsanız yakın yerde çalışmaya devam eder miydiniz emekli mi olurdunuz? Bu arada akademik kariyerim bitince emekli olursam da maaş pek farketmeyecek.
Hayır emekli olmam, bir kardeşi olmasa görümce pek hayli mecbur başının çaresine bakardı eşek kadar kız. Eve alın bir yardımcı olsun bitsin.
Çocuğunuz da otizm olsa bile, bakın görümcenin anası danası ölünce ortada kalmış sizin başınıza. Çocuğunuz iyi kötü bireysel yaşamayı öğrenmeli yarın sizin ölmeyeceğinizin garantisi var mı? Eğitim kariyeri olan bir insan için hiç de gerçekçi ve mantıklı bir bakış açınız yok.
Siz de bence psikolojik destek alın. Gereksiz sorumluluk yükleniyorsunuz.

Bunu hep söylüyoruz ama evdekileri çıldırtıp sonra ona kurulan cümleleri cımbızla alıntılayıp yıllarca anlatıyor. Evin en sakin kişisi benim diyor

Halbuki özellikle büyük oğluma fiziksel şiddet dahil uyguluyor

Bizse ona temas bile edemiyoruz mikrop kapacağından korkuyor

Psikiyatristin yanına kısa süre ben de girdim yalan söylüyor arkadaşın var mı dedi doktor. Arkadaşı Yok halbuki ( hiç olmadı)… var diyor tepki almamak İçin. Dışarda iyi davranıyor. Arkadaşlarım iyi kız birileri ile tanıştıralım diyorlar anlaşırlarsa ciddiye biner. Erkeklere ilgi duyuyor ama tanışmaya cesaret edemiyor Bırakın sorumluluk alıp çalışmayı
Evden şutlarım çok net, kocamı da kovarım ses çıkarırsa. Benim çocuğuma benim evimde ben dahi dokunmaya kıyamazken besleyip yedirdiğim misafir ettiğim insan, çocuğuma öte git bile diyemez. Şiddet nedir ya? İyi misiniz siz?
Delidir ne uapsa yeridir felsefesi ile yarın size de yapıştırır bir tane aman deli der oturursunuz kenara o zaman

Merhaba canım hanımlar,
Uzun bir aradan sonra bir konu ile geri döndüm. Kendimi tanıtayım 13 yaş bir oğlum var otizmli bir de üniversiteye giden bir oğlum var. Uzun yıllar özel sektörden sonra akademiye geçtim. Evliyim, eşim çalışıyor.

Kv ve Kp vefat ettiler küçük kızları (24 yaş) bizde kalıyor gidecek yeri yok. Kız okb ve anksiyete hastası maalesef onunla da ilgilenmem gerekiyor başka kimsesi yok.küçük oğlum ergenliğe girdi. Sürekli okulda birileri ile kavga ediyor sabah servise binip okula gitmek istemiyor. Bu arada bende romatizma çıktı, ellerimde ve ayaklarımda ağrı oluyor. Çocuktan dolayı erken emeklilik şansım var işyerim çok uzak. Arkadaşlarım kariyer yapıyorsun evine yakın bir yere geç sıkılırsın diyorlar.
3 haftadır evdeyim evet evde sıkılıyorum biraz ama iş yeri de çok stresli. Sağlık sorunlarım da var. Sürekli okuldan kötü haberler ( kavga vs) geldikçe üzülüyorum. Görümce sıkıntılı abisi ile kavgalı sürekli. Onunla da ilgilenmem gerekiyor doktor vs.

Siz olsanız yakın yerde çalışmaya devam eder miydiniz emekli mi olurdunuz? Bu arada akademik kariyerim bitince emekli olursam da maaş pek farketmeyecek.
Maaş farkı çok olmayacaksa ben senin yerinde olsam emekli olurum. Biraz kendine zaman ayırman sana iyi gelir

Sen binbir zorlukla çocuğu büyüt, ki çocuk otistik bir de. Tek çocukla en az 2 çocuk büyütmüş kadar olursun.

Elin e.ek kadar olmuş kızı gelsin, çocuğumu dövsün. Yok ya!?

Benim çocuğum yok, o halde sinirim tepeme çıktı. Konu sahibinin gıkı çıkmıyor.
Konu sahibi çıldırmış diye düşünüyorum. Kırmızı odalık vaka

Arkadaşlar görümce mevzusunun çözümü yok maalesef
Yoksa ben istemez miyim çalışsın evlensin hergün doktorlardayız zaten
aslında büyük oğlum da asperger de onu saymıyorum artık

İşte evde problemlerle boğuşmak ama iş stresi olmaması sağlığıma daha mı iyi gelir yoksa çalışmalı mıyım ona karar veremedim

Çalışırken el becerisi gerekiyor ellerimi bükerken ağrıyor uzun izin aldım şimdiye kadar hep çalıştım aslında biraz sıkıldım da üç haftada evde.

Ama görümcem oğluma da iyi örnek olamıyor küçük oğlumla daha çok ilgilenmeliyim gibi düşünüyorum

Büyük de hala ile hiç anlaşamıyor anne nolur evde kal diyor

İş yerindeki ve ailedeki herkes çok gençsin kariyerine yazık diyorlar

Küçük oğlumun tabii haliyle çok masrafı da var hepinizi okuyorum ama inanın ne yapacağımı bilemiyorum

Biraz paramız olsa görümceye aynı binadan bir ev tutardık ama iki evi geçindiremeyix maalesef

Çaresiz kaldım fikir alırım diye yazdım buraya. Ama görümce herhalde aramızda sağlıkçı var ne okur ne çalışır ne evlenir şu durumda.
çocukluğundan beri okb idi zaten üzerine sanıyorum başka şeyler de eklenmiş öfke nöbetleri filan geçiriyor, şiddete eğilimi var. Büyük oğlumla sürekli kavga halindeler
Çocuklarınız şiddet de görüyormuş.
Siz o çocuklara haksızlık ediyorsunuz, geri plana da atmışsınız malesef.
Sizin durumunuzda olsam alır çocuklarımı gider düzenimi kurarım, o çocuklara bunları yaşatmaya hakkınız yok. Ona olmaz buna olmaz deyip durmayın

Sizin görümceniz ile ilgilenmeniz güzel ama asıl sorumluluk abisinde olmalı. Öyle küslük ayağına sizi bu kadar strese sokmaya hakkı yok.
Çocuklarınız halalarindan dayak yiyor eşiniz ne yapıyor bu durumda? Kardeşini tedaviye ikna etmek, edemiyorsa doktorlardan bu konuda yardım almak, farklı alternatifler bulmak onun isi. Zaten bir çocuğunuz özel ilgi istiyor. Sizin ilk göreviniz çocuklarınızı korumak, onlarla ilgilenmek. Eşiniz de kardeşiyle ilgili çözüm bulacak. Onu asıl dert edecek kişi kendisi. Sizde destek olursunuz sonrasında.
Su sartlarda emekli olursanız stresinizin azalacağıni sanmıyorum.

Kızlar büyük oğlum üniversitede halasının iki katı istese yere yapıştırır düşündüğünüz anlamda ciddi bir fiziksel şiddet yapamaz cimcikliyor en fazla
oğlum da anne evde kal sen olunca daha iyi davranıyor diyor
Ama ben de işin açıkçası evde onunla yalnız kalmaya korkuyorum olur olmaz yıllar önceki mevzulardan bağırıp çağırıyor kapıma gelip

Kızlar büyük oğlum üniversitede halasının iki katı istese yere yapıştırır düşündüğünüz anlamda ciddi bir fiziksel şiddet yapamaz cimcikliyor en fazla
Ama ben de işin açıkçası evde onunla yalnız kalmaya korkuyorum olur olmaz yıllar önceki mevzulardan bağırıp çağırıyor kapıma gelip
Görümce için çözüm bulunmasi gerekiyor ve bu sizin emekli olmanızdan geçmiyor bence. Tedavi olmaması, kabul etmemesi ciddi bir sorun. Ne kadar zamandır sizinle yaşıyor bilmiyorum ama hayat boyu bu stresle yaşayamazsınız. Eşiniz elini taşın altina koyup, ilk önce iyi bir doktorla görüşüp bir yol izleyecek kardeşinin hastalığıyla ilgili. Sürdürülebilir bir durum değil bu.

Dayanamadım yine yazacağım. Simdi emekli olursanız, eşiniz tamamen olayların dışında kalacak. Siz çocuklarınızı, görümcenizi idare edeceğim derken sinirleri yıpranmış, yorulmuşken eşiniz hayatına çokta bir şey olmadan devam edecek. Kardeşiyle ilgili eşinize destek olmanız ayri,onun yapması gerekenleri sizin üstlemeniz ayri şeyler. Sonunda bundan pisman olursunuz her türlü. Emekli olmanın da dışında bunu unutmayın ve ona göre davranın derim.

Şiddet şiddettir nasıl böyle azımsarsınız ya? Üstüne psikolojik şiddet de cabası. Siz evde kalmaya korkup çocukları evde onunla kalmaya mecbur bırakırken iyi ama?

Eşinizin desteği nedir tam olarak, eşiniz emekli olsun kardeşine baksın, çocuklarla ilgilensin.

İstiyorsanız olun tabii ama sosyal yaşantınız devam edecek mi?

Evde yalnız kalamayacaksam ben uzun yıllar çalışmayı tercih ederim.

Görümce abisinin sorumluluğunda, arası kötü diyorsunuz, normal değil bu farkındasınız değil mi?

Amma eziksiniz yahuuu, hastaysa tedavi olacak o kadar. Abisi zorla tedaviye gotursun sizin basiniza atmasin tedavi kabule tmiyorsa da abisini de kardesini de koyarim kapiya giderler. Ne munasebet cocuklarimi dovdureyim!!

Bi görümce senin ve çekirdek ailenin hayatını zehir etmeye devam edecek. Afedersin en güzel günlerinizin i.ine bolca eder.

Çocuğun üniversite mezuniyetini zehir eder, çocuğun asker uğurlamasını zehir eder, ailecek güzel bir gün geçirip eve dönersiniz, evi başınıza yıkar.

Evde görümcenizle siz bile yalnız kalmaya korkuyorsunuz. Çocuklarınız da korkuyordur. Eşinizle net bir biçimde konuşun, görümce olayını çözün. Gerekirse boşanın.
Şiddete meyil de var dediniz.

X