• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma ve Pişmanlık

Ben sizi aşırı bencil biri olarak gördüm.. yani siz her sorunlu ortamdan kendi çıkarlarınız için kaçmak istiyorsunuz... Durup savaşmak size göre değil gibi görünüyor buradan bakınca... Siz istemişsniz ki herşey güllük gülistanlık olsun, o yüzden anne babaya gitmişsiniz, anne baba da sizin beklentilerinizi karşılamadığı için tekrar eskiye rağbet olmuş... Ben eşinizin yerinde olsam sizi kabul etmezdim gerçekten.. bunu kırıcı konuşma olarak görmeyin ama kabul etmezdim size güvenmek çok zor olurdu benim için..

Bence maddi imkanları zorlayıp baska eve çıkın eğer hayatınızda bir insan olmasını istiyorsanız da başka biri olsun bu...

Bencilliğimi eşimde yüzüme söylerdi. lütfen ezgi artık biz olalım dedi. Olamadık. Ve saydığınız sebepler çok doğru, güllük gülistanlık olsun rahat olmak istedim : (

Hayatıma başkası girsin istemiyorum. Çok deneyen oldu ama amaçları belliydi : (

Girişimi hiç olmadı, engel olmaya da çalışmadı. Bir gün bana mesaj attı seni çok özledim lütfen görüşelim diye cevap bile vermedim : ( belli bir yaşa gelmiş insan bu cevapsızlığın üstüne ne girişimde bulunurki.
Ben de eşimden ayrılmaya çalışmistim ilk yıllar.
Ama o hep sorunlari çözeceğim dedi hep şans istedi hatta yalvardı.
Dediklerini de yaptı sözünü tuttu.
Iyi Ki diyorum gurur yapmamis yalvarmis yoksa çok üzülürdüm ayrılınca.
Eşiniz de bu noktada hatalı aslında engel olabilirdi ki ortada bi çocuk var üstelik.

Nankörün bencilin tekisin. İstemediğin her durumdan birilerine sığınarak kaçmak istiyorsun ne kendin için bir çaban var ne sana değer veren insanlar için ne de çocuğun için. Piremsesler gibi mi yetiştirildin? Ailenle yaşamayı sevmiyorsun ayrı bir düzen kurmak istemiyorsun çünkü işine gelmiyor biri gelsin ordan alsın seni istiyorsun bunu da tek yapabilecek eski kocan. Ona geri dönünce de aynı son olacak kusura bakma çünkü sen hem pastam dursun hem karnım doysunculardansın. Git psikolojik destek al kendine gel.

Ben olsam hayatı bana ve çocuğuma zindan eden birine asla geri dönmezdim. Tabi büyük konuşmakta istemiyorum. Allah Eşinizin karşısina onu hak edecek birini çıkartmıştir diye düşünüyorum. Ki adam da kendi başına kaldığında evliliğiniz süresince ona cektirdiklerini düşünecek ve tekrar aynı hataya dusmeyecegini bilecektir. Annenin evinde rahat olsa idin kesinlikle bu konuyu açacağını sanmıyorum. Arada çocuk var iken bu kadar gözü kara olunmaz. Hele ki yoktan yere. BAna her türlü pisligi yasatan adamdan en son raddede boşandım. Şimdi içimde Vicdanımda rahat. Sizde şimdi vicdan azabı da var. En kötüsü de o. İnşallah oğlun için iyi bişeyler olur da onun yüzü Güler. Çünkü en çok çocuklara üzülüyorum. Hakkınız da hayırlısı.

biri var esi işten cıkarıldı işssizlik nediyle is bulamıyor .kadın erkek degilmisim eve bakacaksın diye yiyor eainin basını hergün bosanacagım da bosanacagım .bu kadının saygısı yok sevgisini bilmem eaine karsı.ve esinin gururu kırık
aynı seyi bende yasadım birara ama esime sükür birsey dmedim bu onun elinde degildi çünkü.

ogluna üzüldüm bu hikayede .
be biliyorsun yeniden adama tahammülsüzlesmeueceginievlenince

nefes bile almadan okudum :KK43:
Aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyorum. Her gün eşimle konuşmak için cesaret toplayıp konuşamıyorum boşanma işini. Evin içinde iki yabancıya döndük. Mevzular aynı para pul iş annesi vs. Ama eşim çok iyi tıpkı eski eşin gibi... ve benimde bir oğlum var.

Bu konu bi işaret mi acaba bana, gerçekten pişmanmısın? Çok merak ediyorım şu anda. Belki içinde bir ilgi boşluğu vardır? Annen baban bunaltmıştır??

inanın çok pişmanım. yapmadıklarımdanda pişmanım. Evlilik danışmanına gidelim dedi reddettim, aileler hakem olsun konuşalım dedi reddettim. Çözüm için hiç yardımcı olmadım. (Bazı kızlar bana yine kızacak ama aileme çok güvendim, güvenmemeliydim. nasolsa annemlerin evi var dedim. orda rahat ederim dedim.) Çocuğunuz küçükse evliliğiniz için mutlaka profesyonel yardım alın. Ya da makul dost akrabayı araya sokun, yardımcı olsunlar.

Eşim problemleri çözmek için uğraştı ben bencilce çözmemek için uğraştım. Hep ben haklıyım dedim. Ama olay sen haklı ben haklı değil, olmamalı. Ben bunları hep çok geç gördüm...

Girişimi hiç olmadı, engel olmaya da çalışmadı. Bir gün bana mesaj attı seni çok özledim lütfen görüşelim diye cevap bile vermedim : ( belli bir yaşa gelmiş insan bu cevapsızlığın üstüne ne girişimde bulunurki.
Bana cok sacma geliyor.. Bosanmak istemeyen, seven adam çaba göstermeliydi.. Sonradan "ozledim" mesaji atmanin anlami yok..
Ha şu var, adam cok rencide olmus, gururu cok kirilmistir, bikmistir ve çabalamak istememistir, olabilir yani.. E ustunden de 2 sene gecmis, simdi eski esini de yeniden biseylere çekmenin manasi var mi?

Son düzenleme:
Kızlar merhaba.

Derdim çok büyük ve dışardan birilerinin tavsiyesine çok ihtiyacım var.

6 yaşında bir oğlum var ve bundan 2 yıl kadar önce eşimden boşandım. Boşanmayı ben istedim. O kadar cok istedim ki boşanmayı önüme dağlar çıksa onları da yıkar geçer yine de o evde durmazdım.

Ufak tartışmalarımız oluyordu ama o akşamki çok kötüydü. O akşam yine tartıştık ve tartışma kavgaya döndü.

Evden gitmesini istedim ama o gitmeyince o zaman ben gidiyorum dedim. Ailemi aradım, onlar gelene kadar da oğlumun ve kendimin birkaç esyamızı toplayıp valize koydum. Bu arada eşim sürekli, lütfen konuşalım yapma etme deyip duruyordu. Ama o evde kalamazdım, kalmaya zerre kadar tahamülüm yoktu. Eve de ona da tahamülüm kalmamıştı. Ailem gelince de onlara tek laf ettirmeden, oğlumu da aldım ve gittik. Annemin evine döndüm. İçimde hiç üzüntü yoktu ve daha öncede birkaç defa boşanmayı düşündüğüm için kararımı vermiştim boşanacaktım. Şimdi o günleri düşündüğümde annemin de beni olumsuz yönlendirdiğini fark ediyorum. Bana hiç yapma kızım demedi. Kızım sen gel dedi biz sanada torunumuzada bakarız dedi. O ilk günler okadar rahattımki sanki omuzlarımdan büyük bir yük kalkmıştı. Kuş gibi hafiftim ve özgürdüm. Bir ay sonrada eşyalarımın tamamını aldım, evlenirken ailemin aldığı ve evliliğimiz süresince aldığım tüm eşyaları aldım. Sonra eşimin karşısına geçip onu sevmediğimi, hiç saygımın kalmadığını, annemin evinde çok ama çok mutlu olduğumu ve boşanmak istediğimi söyledim. Karşımda güçlü durmaya çalışıyordu ama biliyorum içi paramparça olmuştu. Biliyorum çünkü çok duygusal bir insandır. Sonra kalktım konuşmamız bu kadar diyip evden çıktım. Hiç sesini çıkarmadı çıkaramazdı çünkü çok kararlıydım. Ertesi gün bütün sosyal mecralarda eşimi engelledim. Hiçbirinde beni göremiyordu artık. 3 ay önce işten çıkarılmıştı, sürekli iş arıyordu. İnşaat mühendisiydi ama iş bulamıyordu. Oğlumu hergün okuldan alıyor parkta oynatıyor annemlere bırakıyordu. Bundan dolayı oğlum sürekli babasını soruyordu. Asla göstermemezlik etmedim oğlumu eşime. Bu kadar baba diyeceğini hiç düşünmemiştim, oğlum sürekli babayı sayıklıyordu. Oğluma babayla anlaşamadığımızı ama onu ikimizinde çok sevdiğini söylüyordum ama anlamıyordu daha 3,5-4 yaşındaydı. Şu anda 6 yaşında ve hala babacı benim oğlum.

Sunuda belirteyim eşim asla aldatmadı beni, elini bir kere bile kaldırmadı, sigara kullanmaz, alkolü yoktur. işinden dolayı çok geç geldiği olurdu. Bazen banyo yapmadan yatardı, ayaklarını bile yıkamazdı... son zamanlarda herseyi batar olmuştu, bazen telefonda oyun oynardı ve bu beni çıldırtırdı... o telefonu camdan fırlatasım gelirdi. O evde ne yemek yapıyordum ne de ütü, hiçbirşey içimden gelmiyordu.

4 yıl çalıştığı son firmada maaşını hep geç alırdı hatta 3 ay maaş almadığı oldu ve benim kartlarım sonuna kadar doluydu. Maaşını yalvar yakar, yarım yamalak alır kredi kartlarımızı öderdi. Sonra işten çıkardılar, tazminatını bile zor ödediler. Kalan maaşlarını ödeyemediler, iflas ettiler. Ailelerimiz bize destek olamazlardı emeklilerdi ve bütçeleri belliydi. Bu da evi terk etmemde ayrı bir etkendi. Anlayışım, sabrım, tahamülüm, sevgim, hersey tükenmişti. Para önemli değildi ama önemliydi işte, çıkıp bir çay içemezdik. Bütün olanaklarımızı oğlumuza aktarırdık. Ve tüm bunlar beni çok bunalttı ve boşanmamda etkili oldu. Şunu belirtmeliyim boşanma esnasında beni hiç zorlamadı (ben onu çok zorladım). Anlaşmalı boşandık ve boşanma protokolünde çocuğumuzla ilgili 1-2 maddeye itiraz etti ve isteklerimin hepsine evet dedi.

Ailem ilk başta bana ve oğluma karşı çok iyiydiler fakat boşanana kadar sürekli beni destekleyen annem ve babam boşanmadan sonra bambaşka oldular. Düzenleri bozulduğu için bana da oğluma da kızgınlar. Ve ailemle çok problem yaşamaya başladık. Oğlumun saçını okşayıp oturup bir kez oyun oynamadılar. Oğlumla hiç ilgilenmediler. Onlarında elinde telefon sürekli sosyal sitelerdeler ya da televizyon izliyorlar.

Kimseyle beraber olmadım. Eşim ne yaptı ne yapıyor bilmiyorum. Belki de hayatında birileri vardır.

Dostlar ben çok pişmanım. Bu pişmanlık okadar ağırki inanın taşıyamıyorum. Pişmanlık beni öldürüyor. Fakat kapıları okadar sert kapattımki eşime nasıl döneceğimi bilmiyorum. Oğlum gece gündüz baba diyor ve hep onu aramak istiyor, konuşmak istiyor. Görüştüklerinde de babasını bırakmak istemiyor, ağlıyor. Onun daha fazla üzülmesini istemiyorum.

Çevremde boşanıp tekrar aynı kişiyle evlenen örnekler var ama onlar benim gibi giderken yakıp yıkmadılar. Ben çok kötü davrandım :KK43:

Ne olur bana yol gösterin. Soracagınız sorular varsa onları da memnuniyetle cevaplarım yeter ki yardımcı olun fikir verin.
Olan olmuş. Kapıları siz kapatmışsınız, açacak olan yine sizsiniz. Ama yaşadığınız hayatın zorluğundan kurtulmak için değilde eski eşinizi hala seviyorsanız, unutamadıysanız bu adımı atın. Onunla konuşun. Ama bunu annenizle yaşamaktan pişman olduğunuz, düzenimiz bozulduğu için yapmayın. O adamı eşiniz olarak istiyorsanız adım atmaktan çekinmeyin.
Keşki maddi zorlukların yuvanızı etkilemesine izin vereceğinize eşinize destek olsaydınız.

Ben kendi evliliğimde eşinizin 2 yıl önce yaşadıklarını yaşıyorum şu anda..Eşim beni ve çocuğumuzu asla istemiyor,arayıp sormuyor,bir ihtiyacınız var mı demiyor.

Durup dururken bana kötü davranmaya başladı.Döktüğüm diller,ısrarlar,ailemin ricaları,çocuğumun hatrı hiçbir şey ama hiçbir şey fayda etmedi.Zaten şu an ayrı yaşıyoruz evi terk etti.

Peki sizi bu noktaya getiren şey nedir diye sorarsan cevaplayayım:Hiçbir şey!Koskoca bir hiçbir şey!

Zaten boşanmaktan çok boşanmanın sebebini bilmemek koyuyor insana.Bu süreçte bana,8 senelik,onun için çok fedakarlıklar yapmış,yokluğu da parasızlığı da çekip sesini çıkarmamış,her zaman eşine destek olan karısına "hırsız" iftirasını bile attı.Ben haram konusunda hastalık derecesinde hassasım,bunu çok iyi bilir.Bunun benim Can'ımı yakacağını çok iyi bildiği için bana bunu da yapabildi.Ettiği hakaretleri,imaları burada yazsam ortalık karışır.Geri dönmeye niyeti o kadar yok ki açık kapıları tıpkı sizin gibi tek tek kapattı yetmedi bir de lehimledi.Acımı,hayal kırıklığımı ve bitikliğimi anlatmaya kelimeler yetersiz.Ben de eşiniz gibi çok duygusal ve gururlu olduğum için eşime ağzımı açıp tek bir şey diyemedim.Canı sıkıldı,beni ve bebeğini silkeleyip attı,evliliğimizi harcadı,o kadar!

Şimdi muhtemelen boşanacağız.İki yıl sonra eşim ben artık hayatıma yön vermeye başlamışken,acılarımın üstü yeni yeni örtülürken,çocuğumla en güç zamanları atlatıp tam rahat edecekken,belki de yaralı kalbim birisini yeniden sevecek gibi olmuşken eşim geri gelse cevap vermeye bile tenezzül etmem.Ben çok çırpındım,ona dair her kapıyı çok zorladım.Ben zorladıkça kapılar yüzüme hakaretle kapandı.

İnşallah eşiniz hayatında çok mutludur ve sizi asla kabul etmez.İnsanları enkaz haline getirip dönüp dolaşıp Can'ınız istediğinde tekrar girip çıkabileceğinizi mi sanıyorsunuz siz? Geçenlerde bir konu vardı "At gibi giden .. gibi döner mi?" diye..En güzel örneksiniz.

inanın çok pişmanım. yapmadıklarımdanda pişmanım. Evlilik danışmanına gidelim dedi reddettim, aileler hakem olsun konuşalım dedi reddettim. Çözüm için hiç yardımcı olmadım. (Bazı kızlar bana yine kızacak ama aileme çok güvendim, güvenmemeliydim. nasolsa annemlerin evi var dedim. orda rahat ederim dedim.) Çocuğunuz küçükse evliliğiniz için mutlaka profesyonel yardım alın. Ya da makul dost akrabayı araya sokun, yardımcı olsunlar.

Eşim problemleri çözmek için uğraştı ben bencilce çözmemek için uğraştım. Hep ben haklıyım dedim. Ama olay sen haklı ben haklı değil, olmamalı. Ben bunları hep çok geç gördüm...
oğlum 8 aylık :(
Eşim annesine babasına sürekli para veriyor elinde beş kuruşu yojk, ben geçindiriyorm evi. Babamın borcu bitsin düzelcek işlerim yoluna girecek daha iyi bir işe giricem deyip duruyor. El üstünde tutuyor. İçki kumar aldtma yok. Evi temizler çocuğa bakar. Ama ben sürekli tartşma açıyorm sürekli. Şimdi konuşamıyoz bile. Ayrı yatıyoruz vs vs...

Terapiste gitmek istiyor ama ben terapisti çözüm olarak göremiyorm. Sanırım gitmem lazım terapiste. Hayatımın tam bu döneminde sizin konunuza denk gelmem beni çok şaşırttı :(

Nankörün bencilin tekisin. İstemediğin her durumdan birilerine sığınarak kaçmak istiyorsun ne kendin için bir çaban var ne sana değer veren insanlar için ne de çocuğun için. Piremsesler gibi mi yetiştirildin? Ailenle yaşamayı sevmiyorsun ayrı bir düzen kurmak istemiyorsun çünkü işine gelmiyor biri gelsin ordan alsın seni istiyorsun bunu da tek yapabilecek eski kocan. Ona geri dönünce de aynı son olacak kusura bakma çünkü sen hem pastam dursun hem karnım doysunculardansın. Git psikolojik destek al kendine gel.

Biraz sert olmuş ama düşünceleriniz için teşekkür ederim

Eşine çok üzüldüm. Bu soğuk, kararlı tavırları hak eden erkeklere gösteremiyoruz nedense.

Normalde hep kadin tarafini tutarim ama burda adama cok uzuldum , bana cok kizacaksiniz konu sahibi biliyorum ama esiniz insallah mutlulugu yakalamistir baskasiyla demek geliyor içimden

Gerçekten ona çok çektirdiğimi düşünüyorum, tahminim o bana kızgın. bir ilişkisi varsa çok üzülürüm...

Çocuğu bahane edip yakınlaşın. Ama eşinizin yerine koydum bir an kendimi ve çok acı çekeceğimi düşündüm. Sanırım o da çekti. Bende eşime sevgililiğimiz ilk ayında öyleydim. İnan onun kıymetini anladığım an ayaklarının altını öpüyorum çünkü ona yaşattığım ızdıraplı günleri unutturmak için. Eğer sende böyle olacaksan kıymet bileceksen mutlu olup edeceksen elinden geleni yap. Ama bir boşluk ise... yazık etme.

oğlum 8 aylık :KK43:
Eşim annesine babasına sürekli para veriyor elinde beş kuruşu yojk, ben geçindiriyorm evi. Babamın borcu bitsin düzelcek işlerim yoluna girecek daha iyi bir işe giricem deyip duruyor. El üstünde tutuyor. İçki kumar aldtma yok. Evi temizler çocuğa bakar. Ama ben sürekli tartşma açıyorm sürekli. Şimdi konuşamıyoz bile. Ayrı yatıyoruz vs vs...

Terapiste gitmek istiyor ama ben terapisti çözüm olarak göremiyorm. Sanırım gitmem lazım terapiste. Hayatımın tam bu döneminde sizin konunuza denk gelmem beni çok şaşırttı :KK43:

Aynı biz. Ama ben şimdi görüyorum eşimi yatağa almamanın yanlışı, o gelirdi odaya eğer küssek almazdı onu yatağa, yastığını atardım yüzüne, yüzüme bakıp bakıp giderdi. Ne kadar yanlışmış ne kadar hatalıymışım.
Konuşmamak ne büyük hataymış.

benimkide temizliğe yardım ederdi, yemek ütü bile yapardı, çocuğu asla ihmal etmezdi...

iş işten geçince anlıyor insan bazı şeyler... iş işten geçmesin siz hala kurtarabilirsiniz evliliğinizi.

Eşinize bugün mesaj atın ve yemeğe davet edin, kabul ederse içinde çocuk parkı olan bir restorandan yer ayarlayın. Yemekten sonra çocuğunuz büyük ihtimalle parka gitmek ister sizde bu sayede konuşma fırsatı bulursunuz. Eşinizi yoklayın belki de hayatında kimse yoktur. Eğer hala yalnız ise haftasonu tatili ayarlayın. En kötü ihtimalle hayatında biri vardır sizde Umut etmekten vazgeçersiniz, çocuğunuz için güzel bir akşam olmuş olur.

Eşiniz çocuğu alırken yüzünüze bile bakmıyormuş ya hala sizi çok seviyor yüzünüze görmeye dayanamıyor yada sizden nefret ediyor yüzünüzü bile görmek istemiyor.

En iyi erkek pişman olmuş erkektir derler belki sizin için de aynısı geçerlidir. Şartlar uygunsa gerçekten birşeyleri değiştirmek istiyorsanız neden olmasın? Denemeye değer.

Fevri olduğunuz sözlerinizden belli, dağlar karşıma çıksa yıkarım yine boşanırım gibi keskin sözler edebilmek için bayaa ciddi şeylerin olması lazım ama aslında yokmuş (şayet olay anlattıklarınızdan ibretse). Şimdi de rahatınız yeniden bozulduğu için oradan kaçıp size konfor sağlayacak olan kişiye gitmeye çalışıyorsunuz, artık yüzyüze bakabilir miyiz diye düşünmeksizin hem de.

Eski eşim bir anlık öfkeyle hareket etme ve bencillik bakımından size benziyordu. Sürekli fevri bi şekilde boşanmaktan söz ederdi elini taşın altına hiç sokmazdı bencilin tekiydi ama gönül zamanında sevmiş bulundu, o da kendini fasulyeden bi nimet sayıp kendini vazgeçilmez saydı. En son boşanalım dediğinde çıktım gittim evden üç hafta sonra da boşadım onu, bir seneyi geçti bir gün bile kararımdan pişman olmadım allah da pişman etmesin zaten. Ex ile sizin tepkileriniz çok benzer, ilk günler pek bi mağrurdu o da bana had bildiriyordu, sonradan aylarca acıyla barışmaya çalıştı. Kabul etmedim tabi deli miyim ben. Yani üzgünüm ama umarım eşiniz de etmez.

Back