• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma ve Pişmanlık

Eşimden boşandığıma pişmanım ve boşanma öncesi sonrasındaki davranışlarımdan. Oğlumun yıl sonu gösterisi sırasında yaşadığım duyguları yazmıştım. Orada anladımki ben bu adamı çok seviyorum.
Arada sevgi varsa heryolu denemeye deger bence ozaman atağa geç :) hersey gonlunce olsun ins

Aynen neden bu kadar öfke doluydun eşine.sanki işkence etmek canını yakmak kötülük etmek istemişsin.acaba yaşadığın başka şeyler var da o yüzden mi bu hırs öfke kin ve nefret.:işsiz:

inanın başka birşey olmadı. öfkemin nedenlerinden biri tahamülüm bitti. canını çok yaktım aklımca cezalandırdım onu : (

Kendini kandırmıyorsan barışırsınız yok hem kendini hem eşini kandırıp yine kolaya kaçmaya çalışıyorsan barışmazsınız umarım. Gerçeği belki biz ya da sen değil ama gören var.

Merhaba. Konunuzu baştan sona okudum, zaten hatanizi kabul etttiğiniz için o konuda yorum yapmak istemiyorum. Barışma konusuna gelince, yerinizde olsam hemen bu mevzuyu açmam. Tavsiyem, ilk önce eski eşinizle konuşun, özür dileyin, ona karşı haksızlık yaptığınızı söyleyin. Sizi affetmezse bile anlayacağınızı söyleyin. Boşansanız da sonuçta anne-babasınız, bazen görüşüp çocukla ilgili konuşmayı teklif edin. Muhakkak ki, müşterek almalı olduğunuz kararlar vardır. İletişim kurduktan sonra zaten onun size karşı duygularını, barışma ümidinin olup olmamasını anlarsınız. İnşallah olumlu olur, ve ya olmazsa da en azından vicdanınız biraz rahatlar.

Sizde sevdiğim tek şey hatalarınızla yüzleşmiş olmanız. Ama sonuçlarından kaçıyorsunuz. Ve bu sonuçlardan kaçmak için yine-yeniden etrafınızdaki insanların hayatlarında yıkımlara yol açabilecek hareketlerden hiç kaçınmıyorsunuz. Sizinki eşinizden ayrılmanın pişmanlığı onu sevmiyorsunuz. Çünkü sizin hayatınızı aslında ne kadar rahat yaşamanıza sebep olduğunu anladınız o rahatlığı istiyorsunuz eşinizi değil.

Gerçekten yaptıklarınızdan pişman olsaydınız ve grçekten eşinizi seviyor olsaydınız ilk düşüneceğiniz şey ona nasıl geri dönerim de rahat ederim değil kırdığım kalbini nasıl onarırım olurdu. Sizin derdiniz onun yaşadıklarını telafi etmek değil. Ondan temiz ve açık bir yürekle af dilemek değil. Ve ya onu mutlu etmek değil. O zaten mutlu.

Sizin derdiniz anne-baba evindeki huzursuzluktan kurtulmak. Bunun için de eşinizi kullanmaya çalışıyorsunuz. Telafi derdiniz olsa çocuğunuzu tampon olarak kullanmazsınız. Anladığım kadarıyla hedefleriniz için insan kullanmayı alışkanlık etmişsiniz. İşin kötüsü bunu yaparken kime ne kadar zarar verdiğinizi hiç düşünmüyorsunuz.

Önce eski eşinizin yumuşak huyunu kullanmışsınız. Sonra sıkılıp kaçmak için ailenizi kullanmışsınız. Şimdi orada huzursuz oldunuz kendinizi iyi hissetmek için çocuğunuzu kullanmaya kalkıyorsunuz. Bu arada eşinizin hayatını nasıl bir cehenneme çevirdiğinizden hiç bahsetmiyorum bile. Bir de hiç konuşulmayan çocuk var arada. Onun bu durumdan ne kadar etkilendiği veya yapacağınız bence saçma hareket ile ne kadar etkileneceği şu an muamma.

Anlar mısınız bilmem ama küçük bir tavsiye o adamın hayatından uzak durun. Çok konuşacaksınız pişmanım yeniden evlenelim diye değil de yaptığım hataların farkındayım umarım beni affetmeden ölmem diye ayağına kapanmak için filan konuşun. Zira sanırım o adamcağız size hakkını helal etmezse o yüreğinizdeki yangın iki cihanda da sizi bırakmaz.

Merhaba. Konunuzu baştan sona okudum, zaten hatanizi kabul etttiğiniz için o konuda yorum yapmak istemiyorum. Barışma konusuna gelince, yerinizde olsam hemen bu mevzuyu açmam. Tavsiyem, ilk önce eski eşinizle konuşun, özür dileyin, ona karşı haksızlık yaptığınızı söyleyin. Sizi affetmezse bile anlayacağınızı söyleyin. Boşansanız da sonuçta anne-babasınız, bazen görüşüp çocukla ilgili konuşmayı teklif edin. Muhakkak ki, müşterek almalı olduğunuz kararlar vardır. İletişim kurduktan sonra zaten onun size karşı duygularını, barışma ümidinin olup olmamasını anlarsınız. İnşallah olumlu olur, ve ya olmazsa da en azından vicdanınız biraz rahatlar.

Bende aynen bu şekilde davranmayı düşünüyorum, umarım taktik tutar...

Allah yardımcınız olsun, inşallah gönlünüzce hatasız bir birliktelik olur.
Eşinize sosyal medyadan falan baktınız mı neler paylaşmış size karşı herşeyi bitirmiş mi

Allah yardımcınız olsun, inşallah gönlünüzce hatasız bir birliktelik olur.
Eşinize sosyal medyadan falan baktınız mı neler paylaşmış size karşı herşeyi bitirmiş mi

Evi terk ettikten snraki gün sosyal medyadan engellemiştim eşimi. engeli kaldırdım ama fbyi kapatmış, instagramdada takip talebi göndermem gerekiyorki resimlerini göreyim. hiçbir fikrim yok benimle ilgili ne düşünüyor bilmiyorum

Evi terk ettikten snraki gün sosyal medyadan engellemiştim eşimi. engeli kaldırdım ama fbyi kapatmış, instagramdada takip talebi göndermem gerekiyorki resimlerini göreyim. hiçbir fikrim yok benimle ilgili ne düşünüyor bilmiyorum
Umarım telafi edersiniz hatalarınızı, keşke bakabilme ihtimaliniz olsaydı neler paylaşmış acaba bi fikriniz olurdu.

nedense ben size kizamadim, uzuldum bu aileye. ilk rol modelimiz annemiz ve babamiz, ilk iliski modelimiz de onlarin iliskisi. sizin anlattiklariniza gore memnuniyetsiz ve talepkar bir anneniz varmis. bazilari iliskideki gucsuz tarafi kopyalarken bazilari da guclu tarafi secer ayni sizin anneniz olmayi sectiginiz gibi.

bana kalirsa su asamada esinizden uzak durun. ki erkekler cocuk vesilesiyle kullanildiklarini anlayabiliyorlar, sosyal zekalari evet kadinlara gore daha dusuk ama aptal degiller.

siz icinizde bir yolculuga baslamissiniz, once bunu bitirin. kendinize zaman verin, daha onceki yanlislarinizi gordunuz ama ne kadar degisebileceginizi biliyor musunuz? esinizle baristiniz diyelim ya sonra eskiye donerseniz?

esinizi su asamada eski bir dost olarak gorun. gonlunu kirdiginiz, haksizlik ettiginiz bir insan var karsinizda. ondan esiniz olarak devam etmesini istemek haksizlik degil mi? sizin gibi davranan birisiyle kimse arkadas dahi olmak istemez. bunlarin farkina varip adimlarinizi bence ona gore atin. esinizden beklentiniz sifir olsun. size donmese bile arkanizda gonlu kirik bir insan birakmayin.

siz degisiminizi tamamladiginizda belki de esinizi gercekten istemediginize kanaat getireceksiniz peki o zaman ne olacak? iki yil beklemissiniz ve bence simdi bir yol ayrimindasiniz. o yola tek cikin, esiniz sizi hala istiyorsa mutlaka degistiginizi fark edip gelecektir.

nedense ben size kizamadim, uzuldum bu aileye. ilk rol modelimiz annemiz ve babamiz, ilk iliski modelimiz de onlarin iliskisi. sizin anlattiklariniza gore memnuniyetsiz ve talepkar bir anneniz varmis. bazilari iliskideki gucsuz tarafi kopyalarken bazilari da guclu tarafi secer ayni sizin anneniz olmayi sectiginiz gibi.

bana kalirsa su asamada esinizden uzak durun. ki erkekler cocuk vesilesiyle kullanildiklarini anlayabiliyorlar, sosyal zekalari evet kadinlara gore daha dusuk ama aptal degiller.

siz icinizde bir yolculuga baslamissiniz, once bunu bitirin. kendinize zaman verin, daha onceki yanlislarinizi gordunuz ama ne kadar degisebileceginizi biliyor musunuz? esinizle baristiniz diyelim ya sonra eskiye donerseniz?

esinizi su asamada eski bir dost olarak gorun. gonlunu kirdiginiz, haksizlik ettiginiz bir insan var karsinizda. ondan esiniz olarak devam etmesini istemek haksizlik degil mi? sizin gibi davranan birisiyle kimse arkadas dahi olmak istemez. bunlarin farkina varip adimlarinizi bence ona gore atin. esinizden beklentiniz sifir olsun. size donmese bile arkanizda gonlu kirik bir insan birakmayin.

siz degisiminizi tamamladiginizda belki de esinizi gercekten istemediginize kanaat getireceksiniz peki o zaman ne olacak? iki yil beklemissiniz ve bence simdi bir yol ayrimindasiniz. o yola tek cikin, esiniz sizi hala istiyorsa mutlaka degistiginizi fark edip gelecektir.

teşekkür ederim tavsiyeniz çok güzel. inanın bocalıyorum şuanda. bir yanım hemen konuş diyor bir yanım konuşma diyor. bir yanım kendimden emin bir yanım ya soracağı tek soruya cevap veremezsem diyor... kendimede biraz daha zaman tanımalıyım...

Hataları elbet oldu, çok büyük şeyler değildi. ben onun hatalarını hep büyüttüm, idare etmedim : (
Hakkınızda hayırlısı olsun, eğer yaşananların telafisi olacağına ve iki tarafın da mutlu olacağına inancınız varsa üzerinize düşeni yapıp eşinize bir adım atın tabi ki. Sonuçta bir yuvayı yeniden kurmaya niyet etmek kötü birşey değil.

nedense bende size kızamadım :) konunuzu nefes almadan okudum :) merakla da takip edicem. erkekler aldatıyorlarda gelip pişman olup yalvarıyorlar. siz sadece sinirinizin esiri olmuşsunuz. eşiniz de engel olmayınca adımlarınız hızlanmış. bende evliliğimin ilk zamanlarında sizin gibiydim. hemen sinirlenir boşanmaya kalkardım. benim eşimde oğlak burcu sizinki kadar sakin olmasa da en azından benim yapımı çözdüğü için gelip sakinleştirirdi beni hiç öyle küs falan da kalamazdı. benimde çok olmuştur valizimi toplayıp gidicem dediğim ama eşim hep engel oldu olmasaydı giderdim boşanırdım da ve sizin gibi de pişman olurdum. benim burcumda yay ateş grubuyuz biraz benzettim sizi kendime. bencil değilimdir ama bazen sinirimin esiri olurum. ve bu huylarımı törpülemeyi başardım. sizin için de iyi bir ders olmuş. eşinizde samimiyetinize inanırsa affeder. bence ileride keşke dememek için elinizden geleni yapın. hatta ailesinede gidin. oğlum sürekli babasını sayıklıyor bende yaptıklarım için çok pişmanım çok kırgınlıklar yaşandı deyin. yinede onca sinire rağmen oğlunu istediği zaman görebilmiş bu bile yumuşama sebebidir bence.

Üzüldüm... her ailede olabilecek şeyler bunlar. Çok büyük beklentilerle evleniyoruz ve hayatın gerçekleri sonradan çarpıyor yüzümüze. evlendiler ve sonuza dek mutlu yaşadılar cümleleri sadece masallarda oluyor.
bellki ki o boşanma kararını aldığınız dönemde ev iş çocuk koca bilemiyorum belki de farklı nedenlerle epey yorulmuş ve yıpranmışsınız. bir anda karar vermişsiniz. üzerinden epey zaman geçmiş iki yıl gibi. Allah yardımcınız olsun. konuyu takip edeceğim. bana kalırsa çocuğu öne sürerek görüşün bir yemeğe çıkın sinemaya gidin. ve gerçekten eşinizle ikinci bir şans olduğunda şimdiki halinize göre daha mutlu olacağınızı düşüyorsanız bu işin peşini bırakmayın ve kocanıza dönün. çünkü zaman geçiyor. ömrünüz boyunca pişmanlık çekmenizi istemem

Yerden göke kadar haklısınız. Annem babamı nasıl sindirdiyse bende öyle davranmak istedim eşime. bunun ne kadar yanlış olduğunu evliyken görebilseydim boşanma olmazdı : (

Back