Boşanma konusunda karar vermem gerek, acil destek istiyorum kizlar:)

hem boşanmayı düşünüyosun hem bebek istiyosun
sen o bebeği yapınca 8 yıl hapis cezası yemiş adam yanında olabilicek mi
çocugu tk basına büyütüceksin
o cocuga yazık bence parcalanmış bi ailede büyüyecek
duygusal yönden ağır basabilir hissettiklerin ama
mantıgının kabul etmediği hiçbir şeyi yapma

bana kalirsa sizin bu israriniz uzerine esiniz kesin annesine durumu acti ev konsuunda ama dediginiz gibi herseyi sizin aileninzin yapmasi ve varlikli olmalari sebebiyle bence annesi hic kabul etmedi bi sruru evleri var kizlarina birini veremiyolarmi sen bizimi yerimizden edeceksin demis olabilir bu dese bile yeter artik esiniz bu konuyu dusunmemesine..

gelelim bosanma olayina burda bir cok kisi bosan hayatini kurtar demis ama aslinda ben bunu soyelemyecektim cunku ask kolay bulunmuyor iyi insan kolay bulunmoyr disarida amir mudur olup evde de amir olan bir suru insan var hem ne kadar kariyer meselesini dusunsenizde erkek herzaman bu konuyu icten ice takar tanidigim bey bayan docent var herkesin icinde adam karisinin bir acigini bulup azarlama pesinde yani esiniz en yuksek tahsilide yapsa icinde varsa bu sorun her zaman yasanacaktir...benim dusuncem son mesajlari okuyunca degisti bi insanin basina bir suru talihsizlik gelebilir iyi ginde kotu gunde diye evleniyoruz bence bu katlanilabilir durumda eger sizinde isiniz olmasa ev gecinmese cocuklar ac olsa bu adama bana yaramaz diye bosanabilrdiniz ama su var eski sevgiliyle chatlesme falan cok onur kirici iste simdi esiniz tarafindan enayi yerine koyuluyor gorunuyorsunuz benim gozumde yani siz calisirken bu yapilan bi insani aptal yerine koymanin alasi iste sirf bu yuzden onaunla ilsikinizi kesebilirsiniz gibime geliyor he cok pismandir size cok baglidir asigim der ev kurar is bulur don der yine bir kere dusunun derim ama suan size ayrilin da demiycem hayat sizin hayatiniz istediginiz gibi yasayin bence hersey bizim icin naisl mutluysan incelecegi yere kadar gitsin ben biraz boyle dusunuyorum sanirim biraz sizin mesleginize bir evninz olabilecegine falan guvendigim iccin boyle soyluyorum

hakkinizda hayirlisi olsun :KK71:

Haklisin,annesi oyle soylemis olabilir..ama annesi ve kardesleri cok dinlerler onu, korkarlar..evin babasi gibi yani cocuklugundan beri..ask, iyi insan kolay bulunmuyor cok haklisin..bu isin bu kadar uzamasinin sebebi de bu..onu bu kadar cok sevmem..ama ask ugruna bir hayati uzuntulerle gecirmek ne kadar dogru?biliyorum o da biseyler yapmaya calisiyor..simdi maillerine baktim,biliyorum tum sifrelerini..heryere basvurmus cocuk..soforluk de dahil..ama yok..aslinda benim dedigimi yapmaktan baska cikar yolu yok,bu sekilde is bulmasi cok zor..ben sadece "bizim" icin biseyler yapip yapmayacagini gormek istemistim ama basaramadi..taksicilik yapabilir, insan tahmin etmez mi bunu yapsa ben donecegim zaten..ama yine de yok yok..olmayinca olmuyor.."bir gun parayi bulursam gelir yeniden isterim seni" diyor bana..sanki ben zengin olmasini istiyormusum gibi..olaylari kafasina gore saptirip,sonra kendi de inanip beni sucluyor iste..ben kimseye bakmak istemiyorum,boyle bir sorumluluk istemiyorum..evet seviyorum ama gercek bir erkek gibi o beni koruyup kollasin, herseyi benden beklemesinin normal olmadigini en azindan kabullensin,bizim icin biseyler yapsin,goreyim istiyorum..ona soyledim "500 tl bile kazansan savasacagim senin icin" dedim..ya ben cok sey mi istiyorum??

Benim merak ettiğim konu, eşinizin iyi kazandığı dönemlerde ki tutumu nedir? Eğer o zamanda hep birilerinden birşeyler bekleyen bir kişiliği varsa sıkıntılı bir durum. Ama işleri bozulduktan sonra sizden ve ailenizde beklentileri varsa bir durup düşünmek gerekir. Demek ki eşinizi bu noktaya getiren birşeyler var. Eşiniz yaşadıklarından dolayı çöküntü yaşıyor ve hayata bir adım atmaya korkuyor bence. Keşke onun ailesinde annesi, babası veya kardeşi vs. elinden tutup doğru yolu gösterse. Ona bir iş bulsalar, evlerini satıp iş kursalar yani bir şekilde yolunu doğrultup onun hayata adım atmasını beklemeden onu hayata kontrollü bir şekilde itseler. Ama anladığım kadarıyla ailesi ne eşinize ne de evliliğinize pek karışmıyor. Çocuğunuzun olmaması hem büyük bir avantaj hem de büyük bir dezavantaj. Çocuğunuz olsaydı ayrılık çok daha zor olurdu ama şu da olabilirdi daha erken yaşlarda çocuk sahibi olma imkanınız olsaydı belki eşiniz tam bir aile olduğunu düşünerek eşini çocuğunu çaresiz bırakmazdı.

Ama kesinlikle yeniden bir arada olup çocuk yapmayın. Siz önce geleceğiniz, yeniden güzelce planlayıp hayatınızı düzeltin sonra yaşadığınız mululuğu çocukla taçlandırın. Rabbim her ikinize de yardımcı olsun.

Benim merak ettiğim konu, eşinizin iyi kazandığı dönemlerde ki tutumu nedir? Eğer o zamanda hep birilerinden birşeyler bekleyen bir kişiliği varsa sıkıntılı bir durum. Ama işleri bozulduktan sonra sizden ve ailenizde beklentileri varsa bir durup düşünmek gerekir. Demek ki eşinizi bu noktaya getiren birşeyler var. Eşiniz yaşadıklarından dolayı çöküntü yaşıyor ve hayata bir adım atmaya korkuyor bence. Keşke onun ailesinde annesi, babası veya kardeşi vs. elinden tutup doğru yolu gösterse. Ona bir iş bulsalar, evlerini satıp iş kursalar yani bir şekilde yolunu doğrultup onun hayata adım atmasını beklemeden onu hayata kontrollü bir şekilde itseler. Ama anladığım kadarıyla ailesi ne eşinize ne de evliliğinize pek karışmıyor. Çocuğunuzun olmaması hem büyük bir avantaj hem de büyük bir dezavantaj. Çocuğunuz olsaydı ayrılık çok daha zor olurdu ama şu da olabilirdi daha erken yaşlarda çocuk sahibi olma imkanınız olsaydı belki eşiniz tam bir aile olduğunu düşünerek eşini çocuğunu çaresiz bırakmazdı.

Ama kesinlikle yeniden bir arada olup çocuk yapmayın. Siz önce geleceğiniz, yeniden güzelce planlayıp hayatınızı düzeltin sonra yaşadığınız mululuğu çocukla taçlandırın. Rabbim her ikinize de yardımcı olsun.

Cok tesekkur ederim yorumun ve iyi dileklerin icin...esimin isleri sadece evlendigimizin ilk 3 ayinda iyiydi..o zaman benden bisey bekleyip beklemedigini bilmiyordum..istersen isten cik demisti
bana ama bir yandan da cocuk sordugum zaman "once parasini biriktir" diyordu...sanirim benden her zaman biseyler bekledi..cunku evlilik hazirliklarinda da hemen hemen herseyi biz yaptik..
ama ona sorarsan yari yariya yapmisiz:)))) cok guluyorum buna..dugunde takilan takilarimi bile aldi..hatta annemin taktiklarini saklamak istemistim ama sikisik bir animizda onu bile satti...
Keske dediginiz gibi olsa ve annesi ( ev kardesinin ustune) evi satsa ve ogluna biraz destek olsa..ama o, "bitti bu evlilik artik toparlanamazsiniz" demeyi tercih ediyor..oysa ki eskiden "gerekirse
ben evi satarim,ev de almasin oglum aman ben cadirda bile yasarim gerekirse oglum mutlu olsun" diyordu..e o zaman ben calisip iyi para kazaniyordum,nerden gelsin kadinin aklina boyle bir ihtimal..
Bir keresinde esim evin fotograflarini internete koydu satis icin,kadin bunalimlara girdi..baska yerde oturamazmis..incileri dokulur hanimefendinin cunku o lux sitede oturmazsa..oglu gebersin issizlikten,
hayati kararsin ne olacak ki..bir de yeri geldi mi "ben cocuklarimi yalniz buyuttum,benden fedakar anne yoktur" falan der..atmaaaaaaaa diye sarki soyleyesim geliyor:))

Ama kizlar daha cok yoruma ihtiyacim var, yazsaniza biseyler:)

yok artıkk !!:KK19:
siz evli msiiniz yoksa sen eşini evlat mı edindin ??:44:
bu adamın bir geleceği yok güzelim , daha fazla yıpranmadan gel bu yoldan dön ...
ne yapacaksın sürekli bu adamı mı idare edeceksin, ömrün böyle mi geçecek ???

Aldatma konusunda emin degilim..cunku biz daha 2 aylik evliyken tuvalette kilitlenip yeni tanistigi bir kadinla konusuyordu..msn den yakalamistim, kadinla esimmis gibi konusmustum..bir dugunde tanismislardi, esim yalniz gitmisti ve yuzugu giderken parmagindaydi..sonra esimin o dugunde cektigi fotograflara baktim,arkadasindan cok sarisin bir kadinin resimlerini cekmisti ve kendisinin oldugu fotograflarda da parmaginda yuzuk yoktu..esim cok cok yakisiklidir maalesef ve kadinin onun pesinden kostugunu ama aralarinda birsey gecmedigini soyledi..herneyse, ben msn de kadinla esimmis gibi konusurken bana naber dediginde "iyidir, ne olsun is guc,evlilik" dedim.."sen evli misin!! neden benimle ugrasiyorsun o zaman" dedi bana..ve hemen esim aradi "benim msn neden acik askim" diye..rezaleti dusunebiliyor musun..kadina sonra soyledim karisiyim diye..korkma aramizda bisey gecmedi,evli oldugunu bilmiyordum,biraz flort ettik o kadar dedi..uzun surdu bunu affetmem..ailem yeni evlidir, erkek psikolojisidir..dusunme dediler dusunmemeye calistim ama daha o zaman buyuk yara aldi aslinda iliskimiz...

Ayrica bir keresinde de, eski bir sevgilisi var bunun,cok asikmis zamaninda ama kadin evli simdi..ona attigi bir mesaji yakalamistim " yarim saate internetteyim guzelim" diye..yani ben ise gitmek icin evden cikiyorum,it gibi calisiyorum beyefendi eski sevgilileriyle chat yapiyor..

Benim bildiklerim sadece bu ikisi..ama ya bilmediklerim?? Arkadaslarima ben calisirken o annesinde tv izliyor diyorum,ne kadar safsin diyorlar bana..ayrica isim geregi yillar boyunca cok yurtdisi seyahat etmek zorunda kaldim...1-2 hafta suren seyahatler..bilmiyorum o ne yapti bu arada:)) 3-4 tanesine onu da goturdum..ben toplanti toplanti gezdim,o turistik yerler:))

of of of!bence siz boşanmakta geç bile kalmışsınız çalışmayacak ona ben bakacağım bir de beni aldatacak.bir söz vardır ver yiyeyim ört uyuyayım diye eşiniz aynı bu şekil bir de üstüne sizi aldatmış. bence ilişki olmasa bile bu saydıklarınız aldatmadır zaten parası olsa fiilen de aldatırdı.eşinize kesin olarak söyleyin ya o evi satıp iş kur yada artık ben yokum deyin.ailemden bir daha yardım istesem mi acaba diye sormuşsunuz gerek aileniz gerek siz zaten elinizden geleni yapmışsınız artık birşeyler yapması gereken eşiniz yapmıyorsa da artık bırakın gitsin...

Yazacaklarımın size ağır gelmesini, sizi üzmesini istemem. ama görünen köy kılavuz istemiyor. kocanız iyi bir insan filan değil. "iyi insan" tanımınızda bir sorun var ya da sizin. bu başına talihsizlik geldi vs olayına pek inanmıyorum. Arkadaş kurbanı olduysa da, sonuçta o da nefsine yenik düşmüş arkadaşlarıyla birlikte hareket etmiş benim anladığım becerebilmiş olsaydı haram parayı gönül rahatlığıyla yiyecekti. Ayrıca yargıtayın bozacağını filan da umut etmeyin. yargıtaya başvuruldu diye illa karar bozulacak diye bir şey yok. parayla ilgili bir zaafı var bu adamın. bir erkek eğer para karşısında tutumunu net koyamıyorsa asla iyi bir insan, iyi bir koca, iyi bir baba olamaz. herkes hepimiz bir anlık sinirle katil olabiliriz belki. ama mala-paraya ilişkin veya devlete karşı işlenen suçların faili olmak demek karakterle ilgili bir sorunun olduğu anlamına gelir. Tabi bu benim bakış açım.

Bu adamın ayrıca sadakati de eksik. Evliliği için çabalamayan, elini taşın altına koymayan bir adam. hiçbir şey bahane değil. duygu söürüsüne de prim vermeyin. "para bitti aşk bitti" yok ya, demek ben paranın musluğunu kesince aşk bitiyor. iyi o zaman bitsin gitsin.

Benim bir tanıdığım var. Adam sosyal fobileri olan hatta zar zor konuşabilen saf diyebileceğimiz bir adam.İlkokulu zor bitirmiş. İnanın aile akraba komşu çevresinde hiç saygınlığı yok bu halinden dolayı. ama karısına ve çocuklarına aslanlar gibi bakıyor. görücü usulüyle yaşı kendinden 6-7 yaş büyük çirkin hatta erkek gibi bir kadınla evlendirildi. iki çocuğu oldu onlar şimdi üniversitede okuyorlar. kendi evleri var ve kimseye muhtaç değiller. çocuktum hatırlıyorum, evlendirilirken bile herkesin yorumu bu adamın karısını çocuğuna kim bakar şeklindeydi. adam yıllarca yük taşıdı, getir götür vs.

aileler yardım edebilir kız tarafı erkek tarafı farketmez, sonuçta siz de ailenizin bi evladısınız size ev verebilirler ama hakedene yapılır bu. aileniz sizi düşündüğü için yardım etmiyor ve çok haklılar. çünkü bu adamın psikolojisi bozuk, siz çalışacaksınız o yatacak bahaneleri de hazır ben 10 ay tutuklu kaldım, başımda bir cezaevi ihtimali var filan. Karar vermeliyim dememelisiniz artık. siz bu adamı seviyor musunuz gerçekten? saygı duymadığınız bir adamı nasıl sevebilirsiniz? Bu adamın yakışıklılığı, sizi cezbetmiş gibi görünüyor. bu yüzden gördüğünüzde hala onu bir erkek olarak beğeniyorsunuz ve etkileniyorsunuz ama bu mantıkla halledilebilecek bir duygu. Beyninize ne komut verirseniz onu alır, siz sevmiyorum bitti derseniz bir süre sonra sevmezsiniz. Kesip atın şu kangren olmuş kolu lütfen. Hayatınıza devam edin. ne güzel aileniz size destek oluyor. bebek istiyordum diye duygusal travmalara da sokmayın kendinizi. Sizin ruh sağlığınız yerinde değilken bir de bu dünyaya çocuk getirmeyi onun da hayatını mahvetmeyi mi düşünüyorsunuz. böyle bir adamdan çocuk sahibi olmak demek bütün bir ömür bu adamın sorumsuzluklarına kafayı takarak geçirmeyi baştan kabul etmektir.

Hiç vakit kaybetmeden hazırlayın dilekçenizi, bitirin bu işi.

Yazacaklarımın size ağır gelmesini, sizi üzmesini istemem. ama görünen köy kılavuz istemiyor. kocanız iyi bir insan filan değil. "iyi insan" tanımınızda bir sorun var ya da sizin. bu başına talihsizlik geldi vs olayına pek inanmıyorum. Arkadaş kurbanı olduysa da, sonuçta o da nefsine yenik düşmüş arkadaşlarıyla birlikte hareket etmiş benim anladığım becerebilmiş olsaydı haram parayı gönül rahatlığıyla yiyecekti. Ayrıca yargıtayın bozacağını filan da umut etmeyin. yargıtaya başvuruldu diye illa karar bozulacak diye bir şey yok. parayla ilgili bir zaafı var bu adamın. bir erkek eğer para karşısında tutumunu net koyamıyorsa asla iyi bir insan, iyi bir koca, iyi bir baba olamaz. herkes hepimiz bir anlık sinirle katil olabiliriz belki. ama mala-paraya ilişkin veya devlete karşı işlenen suçların faili olmak demek karakterle ilgili bir sorunun olduğu anlamına gelir. Tabi bu benim bakış açım.

Bu adamın ayrıca sadakati de eksik. Evliliği için çabalamayan, elini taşın altına koymayan bir adam. hiçbir şey bahane değil. duygu söürüsüne de prim vermeyin. "para bitti aşk bitti" yok ya, demek ben paranın musluğunu kesince aşk bitiyor. iyi o zaman bitsin gitsin.

Benim bir tanıdığım var. Adam sosyal fobileri olan hatta zar zor konuşabilen saf diyebileceğimiz bir adam.İlkokulu zor bitirmiş. İnanın aile akraba komşu çevresinde hiç saygınlığı yok bu halinden dolayı. ama karısına ve çocuklarına aslanlar gibi bakıyor. görücü usulüyle yaşı kendinden 6-7 yaş büyük çirkin hatta erkek gibi bir kadınla evlendirildi. iki çocuğu oldu onlar şimdi üniversitede okuyorlar. kendi evleri var ve kimseye muhtaç değiller. çocuktum hatırlıyorum, evlendirilirken bile herkesin yorumu bu adamın karısını çocuğuna kim bakar şeklindeydi. adam yıllarca yük taşıdı, getir götür vs.

aileler yardım edebilir kız tarafı erkek tarafı farketmez, sonuçta siz de ailenizin bi evladısınız size ev verebilirler ama hakedene yapılır bu. aileniz sizi düşündüğü için yardım etmiyor ve çok haklılar. çünkü bu adamın psikolojisi bozuk, siz çalışacaksınız o yatacak bahaneleri de hazır ben 10 ay tutuklu kaldım, başımda bir cezaevi ihtimali var filan. Karar vermeliyim dememelisiniz artık. siz bu adamı seviyor musunuz gerçekten? saygı duymadığınız bir adamı nasıl sevebilirsiniz? Bu adamın yakışıklılığı, sizi cezbetmiş gibi görünüyor. bu yüzden gördüğünüzde hala onu bir erkek olarak beğeniyorsunuz ve etkileniyorsunuz ama bu mantıkla halledilebilecek bir duygu. Beyninize ne komut verirseniz onu alır, siz sevmiyorum bitti derseniz bir süre sonra sevmezsiniz. Kesip atın şu kangren olmuş kolu lütfen. Hayatınıza devam edin. ne güzel aileniz size destek oluyor. bebek istiyordum diye duygusal travmalara da sokmayın kendinizi. Sizin ruh sağlığınız yerinde değilken bir de bu dünyaya çocuk getirmeyi onun da hayatını mahvetmeyi mi düşünüyorsunuz. böyle bir adamdan çocuk sahibi olmak demek bütün bir ömür bu adamın sorumsuzluklarına kafayı takarak geçirmeyi baştan kabul etmektir.

Hiç vakit kaybetmeden hazırlayın dilekçenizi, bitirin bu işi.

Merhaba,
Tesekkur ediyorum oncelikle yazdiklarin icin..evet, biraz degil oldukca agir olmus yazdiklarin..cunku ben buraya sadece olumsuzluklari yazdim, dolayisiyla insanin gozunde farkli bir tablo olusabiliyor..para ile ilgili zaafi oldugu kesinlikle dogru..ama kotu biri kesinlikle degil,herkesin zaaflari vardir, onun zaafi da bu maalesef..bosanma konusu ise buyuk ihtimal gerceklesecek, gelismeleri yazacagim buraya...

Sevgili kizlar,
Bir gelisme oldu ve paylasmak istedim..Esimle birlikteydik dun, kendisi is bulmus ve onumuzdeki hafta basliyor calismaya..bana evine don,seni cok seviyorum,kaybetmek istemiyorum dedi..alacagi maas oldukca az, tek basina evi gecindirmesi mumkun degil..birikmislerle
falan 3 ay civari idare edebiliriz ama bu arada benim hemen bir ise girmem gerekiyor..yani stres baslayacak yine..halbuki annemin evinde cok rahatim,hic stres yok ve istedigim gibi bir is bulana dek bekleyebilirim,acele etmeme gerek yok..hatta bir arkadasimla beraber ufak bir girisim baslattik kendi isimizi kurmak adina ve su an tam gaz bu konuyla ilgili calisiyorum..ama eve donersem hemen ise girmem gerekecek ve bu konuyu da birakmak zorunda kalacagim, birakmasam bile fazla zamanin olmayacak..sanirim bir donum
noktasindayim ve su an iyice kafam karisti..hayat ne zormus ya!!! bebek olmak istiyorum yeniden:)

Sevgili kizlar,
Bir gelisme oldu ve paylasmak istedim..Esimle birlikteydik dun, kendisi is bulmus ve onumuzdeki hafta basliyor calismaya..bana evine don,seni cok seviyorum,kaybetmek istemiyorum dedi..alacagi maas oldukca az, tek basina evi gecindirmesi mumkun degil..birikmislerle
falan 3 ay civari idare edebiliriz ama bu arada benim hemen bir ise girmem gerekiyor..yani stres baslayacak yine..halbuki annemin evinde cok rahatim,hic stres yok ve istedigim gibi bir is bulana dek bekleyebilirim,acele etmeme gerek yok..hatta bir arkadasimla beraber ufak bir girisim baslattik kendi isimizi kurmak adina ve su an tam gaz bu konuyla ilgili calisiyorum..ama eve donersem hemen ise girmem gerekecek ve bu konuyu da birakmak zorunda kalacagim, birakmasam bile fazla zamanin olmayacak..sanirim bir donum
noktasindayim ve su an iyice kafam karisti..hayat ne zormus ya!!! bebek olmak istiyorum yeniden:)

farklı bir gelişme varmı diye bakmıştım..varmış... bence yapmak istediklerini gerçekleştir..eşinde para biriktirsin...çalışmaya devam etsin..

sende ona ne kadar gayretli olduğunu görmek istiyorum de... hemen dönme evine

bir iş için adım atmışın devamını getirmelisin..kocanla yine vakit geçir ama kısıtlı zaman koy ...evime dönemem için senin bir işde dahah uzun süre çalışman lazım de...bence sen onu biraz süründürmelisin :KK70::KK54:

Sevgili Arkadaslar,

Bir gelisme var..bunu paylasmak istedim..bahsettigim gibi esim is buldu ama maasi cok cok az..yani ancak kirayi oder ve ustune 200-300 tl kalir..ve is sabah 8:30 aksam 22:30 arasi, inanilmaz zor..bana dedigi eger ben eve donersem kirayi odemek icin o ise girecek, elindeki birikmis parayla da kalan masraflarimizi karsilayacak..ama elbette bunu sadece 1-2 ay yapabilir..o arada da benim hemen is bulmam gerekecek..Eger ben eve donmeyeceksem o ise girmeyip biraz daha insancil bir is arastiracagini soyledi..ve evin bosaltilip bosaltilmamasi konusunda da karar vermem icin kisa bir sure verdi..esyalari alip annenin ve annemin evine koyarsak kullanilacak, yarin obur gun evimize gecmek istesek nasil toparlayacagiz bir daha o kadar esyayi diyor..yani benim birkac gun icerisinde karar verip aksiyona gecmem lazim..ya eve donecegim ve stresli surec yeniden baslayacak ya da kalacagim ve bosanacagim..gidersem yine cok degisen bisey olmayacak..yine yukun buyugu bende olacak,onun kazandigi sadece kiraya yetecek..ne yapacagimi bilmiyorum,kafam karisti ve yorumlarinizi bekliyorum..

YORUM YAPIN LUTFEEEEN :)

Sevgiler

merhaba;

çok daha ılımlı bir yorum yapmak isterdim ama maalesef yapamıycam.
amacım seni üzmek değil keşke tebrik eden bir yorum yazabilseydim.
benim fikrime gelince elbette ki sen bilirsin kendin için en doğru kararı sen verirsin ancak ben olsam dönmezdim.
çünkü eşinin sorunu sadece iş değil ki.muallakta olan bir davası var , anladığım kadarıyla tembel ve sorumsuz ayrıca sadakati bile şüpheli.şimdi iyi düşün sadece iş bulmuş olması bahsettiğimiz bu sorunları çözmeye yetecekmi?
anlıyorum çok sevdiğin için duygularına yenik düşüyorsun ama lütfen mantığınla düşün öyle karar ver.
hakkında hayırlısı neyse o olsun...

canım en doğrusunu baban söylemiş, kadın naiftir, kadın ne kadar güçlüde olsa arkasında kocasının olduğunu bilmek ister, en azından ben öyle düşünüyorum, tmm ille devlet memuru olması şart değil ama bir gün işten ayrılsa eşi sırtını sıvazlasın ister, ve eğer eşin isteseydi bunca zaman limon satar yine evine bakardı, yeterince yorgun değilmisin evin yükünü tek başına üstlenmekten, bence iyi düşün canım.

merhaba;

çok daha ılımlı bir yorum yapmak isterdim ama maalesef yapamıycam.
amacım seni üzmek değil keşke tebrik eden bir yorum yazabilseydim.
benim fikrime gelince elbette ki sen bilirsin kendin için en doğru kararı sen verirsin ancak ben olsam dönmezdim.
çünkü eşinin sorunu sadece iş değil ki.muallakta olan bir davası var , anladığım kadarıyla tembel ve sorumsuz ayrıca sadakati bile şüpheli.şimdi iyi düşün sadece iş bulmuş olması bahsettiğimiz bu sorunları çözmeye yetecekmi?
anlıyorum çok sevdiğin için duygularına yenik düşüyorsun ama lütfen mantığınla düşün öyle karar ver.
hakkında hayırlısı neyse o olsun...

Tesekkur ederim. Elbette sorun sadece is degil ama en acil cozulmesi gereken sorun buydu..gerci onun buldugu is kesinlikle maddi sorunlarimizi cozmeye yeterli degil..sorun cok maalesef, yurumeyecek diye dusunuyorum..uzgunumnn:KK43:(

canım en doğrusunu baban söylemiş, kadın naiftir, kadın ne kadar güçlüde olsa arkasında kocasının olduğunu bilmek ister, en azından ben öyle düşünüyorum, tmm ille devlet memuru olması şart değil ama bir gün işten ayrılsa eşi sırtını sıvazlasın ister, ve eğer eşin isteseydi bunca zaman limon satar yine evine bakardı, yeterince yorgun değilmisin evin yükünü tek başına üstlenmekten, bence iyi düşün canım.

Haklisin, hem de cok haklisin..ben calismasam bile evini gecindirebilecek olmali, en azindan guvenebilmeliyim..bir yandan da ne kadar rahat olsam da burda olmak ( annemde) beni rahatsiz ediyor, 37 yasindayim ve bebek gibi buraya sigindim :)) hemen toparlanmam lazim..cooook ama cok yorgunum, bildigin gibi degil..

Bir erkek evini geçindirmeyi kafasına koyduysa yapar, yoksa ben iş buldumda ama yetmezde sende çalışta oohhooo... Sen lütfedensen çalışırsın, ona göre iş bulsun. Hem sizi bilmem ama ben şu ana kadar huyu değişen kimseyi görmedim, sorunlara yeni baştan başlamaya cesaretiniz var mı?

Anlaşılan o ki, eşin senin için uygun kişi değilmiş. Ancak seçimini bir kez eşinle evlenerek bu yönde yapmışsın. Hayattan çocuğum olsun yönünde bir beklentin var mı? Eğer illaki çocuğun olmasını istiyorsan eşinle çocuk yapma karşılığında tekrar biraraya gel bence. Ne yapacaksın kazanacağın paraları hayatında o parayı birlikte harcayabileceğin insanlar yokken. Eşinde o işe girsin. Önemli olan çaba harcadığını görmek değilmiydi?Sonra başka iş bakmaya devam eder.

Haklisin, hem de cok haklisin..ben calismasam bile evini gecindirebilecek olmali, en azindan guvenebilmeliyim..bir yandan da ne kadar rahat olsam da burda olmak ( annemde) beni rahatsiz ediyor, 37 yasindayim ve bebek gibi buraya sigindim :)) hemen toparlanmam lazim..cooook ama cok yorgunum, bildigin gibi degil..

canım madem ki rahat değilsin annenin evinde hem yaşında küçük değil bakarsın kafana göre bi iş hem kariyerinde iyiymiş, kocanın yükünü çekeceğine kendi kendine bakarsın, az aşım kaygısız başım dersin, hem ne dersen de ana babaya evlat ağır gelmez, senin canın sıkkın olduğu için öyle hissediyorsun.

canım madem ki rahat değilsin annenin evinde hem yaşında küçük değil bakarsın kafana göre bi iş hem kariyerinde iyiymiş, kocanın yükünü çekeceğine kendi kendine bakarsın, az aşım kaygısız başım dersin, hem ne dersen de ana babaya evlat ağır gelmez, senin canın sıkkın olduğu için öyle hissediyorsun.

:)Rahatim annemin evinde tabii ki,maddi manevi ne istesem yanimdalar..ama elbette insanin kendi evi, duzeni gibi olmuyor belli bir yastan sonra...kariyerim iyi, aslinda ben calisinca esim calismasa dahi rahat rahat geciniyoruz ama o sorumluluk ve yuk bana cok agir geliyor..yani o da kazansa bircok sey alabilecekken ancak geciniyoruz iste rahat bi sekilde ama ilerisi yok...evet,agir gelmiyorum mutlaka..istersen hic calisma, sadece iyiles diyorlar..iyilestim gerci ama bu kararsizlik da yoruyor beni..bir bosanicam diyorum bir bosanmiycam diyorum..esimse "karar ver" deyip her zamanki gibi sorumlulugu bana atip rahat ediyor :))

Anlaşılan o ki, eşin senin için uygun kişi değilmiş. Ancak seçimini bir kez eşinle evlenerek bu yönde yapmışsın. Hayattan çocuğum olsun yönünde bir beklentin var mı? Eğer illaki çocuğun olmasını istiyorsan eşinle çocuk yapma karşılığında tekrar biraraya gel bence. Ne yapacaksın kazanacağın paraları hayatında o parayı birlikte harcayabileceğin insanlar yokken. Eşinde o işe girsin. Önemli olan çaba harcadığını görmek değilmiydi?Sonra başka iş bakmaya devam eder.

Tesekkur ederim guzel yorumun icin..ben de oyle dusundum bugune kadar ve oyle yasadim..hep verdim,elimde avucumda ne varsa verdim..eve gelince isimi de, yemegimi de,temizligimi de yaptim..ama bunun odulunu alamadim maalesef..elbette cocuk istiyorum,
hem de cok..ama esimle evli oldugum surece bu da imkansiz gibi..cunku evin butun yuku bende olacak ve hamilelikten sonra bir sure bebegimle olmak isteyecegimden hamile kalmam imkansiz olacak..zaten bebekten once bir is bulup en azindan 1 yil bebek
yapmadan calismam gerekecek ki gidrigim isten cikarilmayayim..Konuyu okuduysan bilirsin, benim tek tupum alindi ve doktor 3 ay verdi bize denemeler icin ama deneyemedik bu sartlar altinda..esim istemedi,nasil bakarim dedi..halbuki onun duzenli bir
isi olsaydi simdi coktan olmustu bebegim..herseyde bir hayir vardir, eger bebegim olsaydi olene kadar bakmak zorunda kalicaktim babasina :)

X