Yazacaklarımın size ağır gelmesini, sizi üzmesini istemem. ama görünen köy kılavuz istemiyor. kocanız iyi bir insan filan değil. "iyi insan" tanımınızda bir sorun var ya da sizin. bu başına talihsizlik geldi vs olayına pek inanmıyorum. Arkadaş kurbanı olduysa da, sonuçta o da nefsine yenik düşmüş arkadaşlarıyla birlikte hareket etmiş benim anladığım becerebilmiş olsaydı haram parayı gönül rahatlığıyla yiyecekti. Ayrıca yargıtayın bozacağını filan da umut etmeyin. yargıtaya başvuruldu diye illa karar bozulacak diye bir şey yok. parayla ilgili bir zaafı var bu adamın. bir erkek eğer para karşısında tutumunu net koyamıyorsa asla iyi bir insan, iyi bir koca, iyi bir baba olamaz. herkes hepimiz bir anlık sinirle katil olabiliriz belki. ama mala-paraya ilişkin veya devlete karşı işlenen suçların faili olmak demek karakterle ilgili bir sorunun olduğu anlamına gelir. Tabi bu benim bakış açım.
Bu adamın ayrıca sadakati de eksik. Evliliği için çabalamayan, elini taşın altına koymayan bir adam. hiçbir şey bahane değil. duygu söürüsüne de prim vermeyin. "para bitti aşk bitti" yok ya, demek ben paranın musluğunu kesince aşk bitiyor. iyi o zaman bitsin gitsin.
Benim bir tanıdığım var. Adam sosyal fobileri olan hatta zar zor konuşabilen saf diyebileceğimiz bir adam.İlkokulu zor bitirmiş. İnanın aile akraba komşu çevresinde hiç saygınlığı yok bu halinden dolayı. ama karısına ve çocuklarına aslanlar gibi bakıyor. görücü usulüyle yaşı kendinden 6-7 yaş büyük çirkin hatta erkek gibi bir kadınla evlendirildi. iki çocuğu oldu onlar şimdi üniversitede okuyorlar. kendi evleri var ve kimseye muhtaç değiller. çocuktum hatırlıyorum, evlendirilirken bile herkesin yorumu bu adamın karısını çocuğuna kim bakar şeklindeydi. adam yıllarca yük taşıdı, getir götür vs.
aileler yardım edebilir kız tarafı erkek tarafı farketmez, sonuçta siz de ailenizin bi evladısınız size ev verebilirler ama hakedene yapılır bu. aileniz sizi düşündüğü için yardım etmiyor ve çok haklılar. çünkü bu adamın psikolojisi bozuk, siz çalışacaksınız o yatacak bahaneleri de hazır ben 10 ay tutuklu kaldım, başımda bir cezaevi ihtimali var filan. Karar vermeliyim dememelisiniz artık. siz bu adamı seviyor musunuz gerçekten? saygı duymadığınız bir adamı nasıl sevebilirsiniz? Bu adamın yakışıklılığı, sizi cezbetmiş gibi görünüyor. bu yüzden gördüğünüzde hala onu bir erkek olarak beğeniyorsunuz ve etkileniyorsunuz ama bu mantıkla halledilebilecek bir duygu. Beyninize ne komut verirseniz onu alır, siz sevmiyorum bitti derseniz bir süre sonra sevmezsiniz. Kesip atın şu kangren olmuş kolu lütfen. Hayatınıza devam edin. ne güzel aileniz size destek oluyor. bebek istiyordum diye duygusal travmalara da sokmayın kendinizi. Sizin ruh sağlığınız yerinde değilken bir de bu dünyaya çocuk getirmeyi onun da hayatını mahvetmeyi mi düşünüyorsunuz. böyle bir adamdan çocuk sahibi olmak demek bütün bir ömür bu adamın sorumsuzluklarına kafayı takarak geçirmeyi baştan kabul etmektir.
Hiç vakit kaybetmeden hazırlayın dilekçenizi, bitirin bu işi.