• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni tanımayan birilerinin fikrine olan ihtiyacım

Çok haklısınız olanlar karsısıbda bende hep cok konustum zaten eve gelmeme gec gelme konusunda huzur vermediğin için gelmiyorum dedi aileside o sekilde oğluma huzurmu veriyosunki eve gelsin dedi böyle uzayıp gider . İlk cocukta anlayamadım cok toydum bunu birlikte buyutucez evimize nese gelsin diye sözler verilerek dunyaya getirilmiş bi cocuk ortalarda rezil olacagını bilseydim hiç dunyaya getirmezdim
Sürekli aynı şeyi tekrar tekrar söylemeniz söylediğiniz şeyin etkisini artırmıyor maalesef. Hatta azaltıyor. Eşiniz size de söylediklerinize de kıymet vermiyor. Ya olduğu gibi kabul edip kendinize göre bir düzen kuracaksınız ya da konuşmak dışında bir tepki vereceksiniz. 8 yıl olmuş eşimi konuşarak değiştirebilirim düşüncesini rafa kaldırın artık. Kendinizi yormaktan başka bir işe yaramıyor belli ki.

Sürekli aynı şeyi tekrar tekrar söylemeniz söylediğiniz şeyin etkisini artırmıyor maalesef. Hatta azaltıyor. Eşiniz size de söylediklerinize de kıymet vermiyor. Ya olduğu gibi kabul edip kendinize göre bir düzen kuracaksınız ya da konuşmak dışında bir tepki vereceksiniz. 8 yıl olmuş eşimi konuşarak değiştirebilirim düşüncesini rafa kaldırın artık. Kendinizi yormaktan başka bir işe yaramıyor belli ki.
Keşke insanlar evliliğin ilk dönemlerinde tepkilerini net koyabilseler...çocuk olunca bazı kadınlara ekstra bir pasiflik yükleniyor. Sustukça daha kötüye gidiyor herşey.
Kendi evliliğimde de benzer bir dönem yaşadım, ne zaman 'en kötü boşanırım, daha ötesi var mı?' kafasına eriştim, sorunlarımın çoğu çözüldü. Zaten karşıdaki adam senin ve çocuğu icin cabalamiyorsa yanında olmasına gerek yok ki

Çok haklısınız olanlar karsısıbda bende hep cok konustum zaten eve gelmeme gec gelme konusunda huzur vermediğin için gelmiyorum dedi aileside o sekilde oğluma huzurmu veriyosunki eve gelsin dedi böyle uzayıp gider . İlk cocukta anlayamadım cok toydum bunu birlikte buyutucez evimize nese gelsin diye sözler verilerek dunyaya getirilmiş bi cocuk ortalarda rezil olacagını bilseydim hiç dunyaya getirmezdim
Uzun zamandır üyesiniz, keşke bunu hamile kalmadan önce konu açıp buraya sorsaydınız. Üyelerin %100'ü size bu olacakları söylerdi ama yine kocanıza inanırdınız. Etrafınızdaki herkes uyarmış dinlememişsiniz, niye? Herkes mi kötülüğünüzü istedi kıskandı? Adama kaç defa rest çekip pısıp oturmuşsunuz. İşyerini devretmiş kötü niyet aramadım, evi babasının üstüne yapmış hadi dedim, alınan evin tapusu bizim olacaktı ama yine babasının üstüne yapılmış ona da sustum... Ben bir çocuk daha gelir diye tahmin ediyorum, daha bir tam otursun evliliğiniz. Ailesinin ve eşimin ısrarlarıyla, evlilik bitirilir tehdidiyle çocuk yaptım diyeni ilk kez okudum burada. O kucağa bile alınıp sevilmeyen ilgilenilmeyen bebeğin suçu günahı ne?

Bekarken aldığınız arabanızı da kaptırmışsınız ama gram akıllanmamışsınız. Size şimdi gidip sağlam bir avukat bulun, hakkınızı savunsun desek ona da niyetiniz yok. Nafaka bile istemem diyorsunuz, o niye? Çoluk çocuğun hakkını da mı yedireceksiniz bu sırtlan sürüsüne? Üç kuruş memur maaşıyla sürünürsünüz. Yani başladığınız yere geri döneceksiniz ama ek olarak 2 masum çocukla. Gidin dişli bir avukat bulun da araştırsın inletsin bunları.

Ben ayrılık kararımı zaten aldım avukatla görüştüm annem destek olacak 2 yıla bitecek evimiz var satıp kızlarımla oturacagım bi ev alıcaz butun planlarımı yaptım. Ama hep suclu hissettirildiğim için hep acaba benmi kuruntu yapıyorum niye kötü düşünsünkü cocuklarını magdur niye etsinki diye kendimi susturdum cocuklar için bahanesine asla sıgınmak değil ortada bişey yokken hep kavga cıkaran olarak gösterildiğimden.

Ben ayrılık kararımı zaten aldım avukatla görüştüm annem destek olacak 2 yıla bitecek evimiz var satıp kızlarımla oturacagım bi ev alıcaz butun planlarımı yaptım. Ama hep suclu hissettirildiğim için hep acaba benmi kuruntu yapıyorum niye kötü düşünsünkü cocuklarını magdur niye etsinki diye kendimi susturdum cocuklar için bahanesine asla sıgınmak değil ortada bişey yokken hep kavga cıkaran olarak gösterildiğimden.
Hangi ev o? Sizin ailenizin desteğiyle mi alındı? 2 sene sonra bitecek derken nerede yaşayacaksınız? Kocanız kağıt üstünde asgari ücretli çalışan bir gariban. Evin yarısını istemesin? Hatta nafaka da talep edebilir. Bu günler için yapılmış o kadar hazırlık. Adam marketten alacağı ekmeği bile babasının parasıyla alıyor sırf size hak düşmesin diye. Babasızlığa hem de bile bile mahkum edilmiş bir bebek.

Avukatınız mal araştırması yapmayacak mı, çocuklarınızın eğitimi bakımı yemesi içmesi anneniz mi ödeyecek?

Hangi ev o? Sizin ailenizin desteğiyle mi alındı? 2 sene sonra bitecek derken nerede yaşayacaksınız? Kocanız kağıt üstünde asgari ücretli çalışan bir gariban. Evin yarısını istemesin? Hatta nafaka da talep edebilir. Bu günler için yapılmış o kadar hazırlık. Adam marketten alacağı ekmeği bile babasının parasıyla alıyor sırf size hak düşmesin diye. Babasızlığa hem de bile bile mahkum edilmiş bir bebek.

Avukatınız mal araştırması yapmayacak mı, çocuklarınızın eğitimi bakımı yemesi içmesi anneniz mi ödeyecek?
Evi annem ödüyo 7-8 ay ortak ödedik ileride yarısı benim yarısı annemin olacaktı durumlar böyle olunca annem satar cocuklarımla seni oturturum dedi. Anlasmalı olarak hemen bosanıcam covuklarım tum gıderleri ve bakımı babası ustlenicek ayrı bi acınca kendime cocuklarımı alıcam en çok üzüldüğüm 8 aylık çocugum mahvolacak

Evi annem ödüyo 7-8 ay ortak ödedik ileride yarısı benim yarısı annemin olacaktı durumlar böyle olunca annem satar cocuklarımla seni oturturum dedi. Anlasmalı olarak hemen bosanıcam covuklarım tum gıderleri ve bakımı babası ustlenicek ayrı bi acınca kendime cocuklarımı alıcam en çok üzüldüğüm 8 aylık çocugum mahvolacak
Sözlü hiç bir lafa güvenmeyin. Çocuklarımdan esirgemem, protokole yazmana gerek yok ben her şeylerini öderim diye atıp tutuyorlar sonra da okul taksidi için yalvartıyorlar kapılarında. Çok sağlam sözleşme hazırlatın ve tüm ödemeleri yazdırın. Sakın ama sakın gurur yapmayın, ona gerek yok buna gerek yoki ben tenezzül etmem demeyin. İki çocuğun hakkını almak zorundasınız, bu sizin isteğinize bağlı değil. Tek başınıza yapmadınız onları. Gerçi adam kendini asgari ücretli çalışan gösteriyor, çoluk çocuk aç susuz kalmış önemsese zaten bunu yapmazdı.

8 aylık olana değil asıl 7,5 yaşında olana üzülün. Bebek daha bir şeyin farkında değil ama diğerinin aklı eriyor. Kafasında bir sürü soru oluşacak, neden diye soracak. Ben olsam götüreceğim çocuk psikoloğunun parasını bile bunlara ödetirdim.

Yalnız annenizle ortak ödediğiniz ev evlilik birliği içinde alınmış. Kanunen yarısının yarısı eşinize de hak düşüyor yanılmıyorsam. Bunu avukata danıştınız mı?

Ev hazır olana kadar çocukları babasinami birakacan

Merhaba yıllardır forumu okuyucu olarak kullanıyorum beni tanımayan objektif olarak bana yorum yapabilecek burdan baska bir yer gelmedi aklıma .8.5 yıllık evliliğim ve biri 7.5yasında biri 8 aylık iki kızım var evlendiğimiz neredeyse ilk günlerden bu yana esim sureklı evde durma konusunda problem yasıyo ben uyuduğumda oda dısarıda arkadasları ile olmak istiyo ve gec saatlerde dönüp sabah kalkamadığımiçin 10-11 gibi evden cıkmış oluyo (kendi işini yaptığı için rahat ) evlendiğimiz günden bu zamana kadar aramızda surekli bir didişme var ilk kızım doğduktan sonra sorumsuz olup eve gelme cocukla ilgilenme konusunda beni çok gerdiği için bosanma lafı cok gecti kızımız 2 -3 yaslarındayken esimin benden habersiz işyerini babasına devir edip kendini asgari ücretli çalışan yaptıgını ögrendim ilk güvensizliğim burda basladı kendimi çok kandırılmış hissettim farklı sebepleri vardı dedi bir sekilde ikna oldum daha sonra evlenmeden önce babasının üzerine alınmış bizim oturdugumuz evi bir küslük zamanında bana sormadan sattılar o sırada yine bosanmaya kalktık bir şekilde barıstık sonra bizim bundan sonra alacagımız ev senin üzerine olmazsa evliliğimiz bitmiş bil şeklinde sart kostum belli zaman gecti ve oturacagımız evin tapusu yine bır sekilde babasının üzerne alınmış sürpriz olarak bana emrivaki yapıldı yıne sesimi cıkarmadım artnıyetli düşünmedim gectim oturdum 2. Kızım dunyaya geldi 8 yıllık evliliğimizde evlilik birliğinde edindiğimiz 1 tane malımız yok ticaretle ugrasıp iyi kazandıgını söylediği halde bu 1. Konu 2 ise esim kızım 8 aylık 80 dk yanımızda kalmadı lohusalığımda ve sonrasında hep yanlız kaldım ailesinden ve esimden hiç destek görmedim benim yanım hariç her yerde ve herkese destek oldu tek basıma kalıyorum cocuguma tek bakıyorum ama evliyim ve son gunlerde herseyi sürekli düşünür oldum saglıkta iyi gunde veya hastalıkta (bir kez cok hastalandım bana gecmesinde bende diger kızla ilgileniyim diye yanıma bıle ugramayıp annesigile gitti) yanımda olmayacak beni eşi gibi görmeyen biriyle daha yazamadıgım o kadar çok sey varki çocuklarım için devam etmelimiyim bu arada devlette calısan maasımın kendi kendime yetebileceği biriyim
Böyle bir adamla ikinci çocuğu neden yaptınız?

Biri daha sekiz aylık olan iki çocuğunuzu eve girmeyen babaları mi bakacak? Bu mu planınız?

aileside o sekilde oğluma huzurmu veriyosunki eve gelsin dedi
Ben çok sinirleniyorum bu erkek ailelerine ya. Paşaları daha gerçek hayatın sorumluluklarını almaya hazır değil, hala da oğullarına ufffacık toz kondurmuyorlar. Her evli çiftin evinde 7/24 huzur olmak zorunda değil ama kimsenin günün 23 saatini ana babasının dizinin dibinde geçirdiği yok.
Sizi çok fena manipüle etmiş ve bastırmışlar bu zamana kadar. Umarım gerçekten akıllanmış ve farkına varmışsınızdır. Gözlerinizi açın ve bu sümsük aileyi çıkarın hayatınızdan.

Merhaba yıllardır forumu okuyucu olarak kullanıyorum beni tanımayan objektif olarak bana yorum yapabilecek burdan baska bir yer gelmedi aklıma .8.5 yıllık evliliğim ve biri 7.5yasında biri 8 aylık iki kızım var evlendiğimiz neredeyse ilk günlerden bu yana esim sureklı evde durma konusunda problem yasıyo ben uyuduğumda oda dısarıda arkadasları ile olmak istiyo ve gec saatlerde dönüp sabah kalkamadığımiçin 10-11 gibi evden cıkmış oluyo (kendi işini yaptığı için rahat ) evlendiğimiz günden bu zamana kadar aramızda surekli bir didişme var ilk kızım doğduktan sonra sorumsuz olup eve gelme cocukla ilgilenme konusunda beni çok gerdiği için bosanma lafı cok gecti kızımız 2 -3 yaslarındayken esimin benden habersiz işyerini babasına devir edip kendini asgari ücretli çalışan yaptıgını ögrendim ilk güvensizliğim burda basladı kendimi çok kandırılmış hissettim farklı sebepleri vardı dedi bir sekilde ikna oldum daha sonra evlenmeden önce babasının üzerine alınmış bizim oturdugumuz evi bir küslük zamanında bana sormadan sattılar o sırada yine bosanmaya kalktık bir şekilde barıstık sonra bizim bundan sonra alacagımız ev senin üzerine olmazsa evliliğimiz bitmiş bil şeklinde sart kostum belli zaman gecti ve oturacagımız evin tapusu yine bır sekilde babasının üzerne alınmış sürpriz olarak bana emrivaki yapıldı yıne sesimi cıkarmadım artnıyetli düşünmedim gectim oturdum 2. Kızım dunyaya geldi 8 yıllık evliliğimizde evlilik birliğinde edindiğimiz 1 tane malımız yok ticaretle ugrasıp iyi kazandıgını söylediği halde bu 1. Konu 2 ise esim kızım 8 aylık 80 dk yanımızda kalmadı lohusalığımda ve sonrasında hep yanlız kaldım ailesinden ve esimden hiç destek görmedim benim yanım hariç her yerde ve herkese destek oldu tek basıma kalıyorum cocuguma tek bakıyorum ama evliyim ve son gunlerde herseyi sürekli düşünür oldum saglıkta iyi gunde veya hastalıkta (bir kez cok hastalandım bana gecmesinde bende diger kızla ilgileniyim diye yanıma bıle ugramayıp annesigile gitti) yanımda olmayacak beni eşi gibi görmeyen biriyle daha yazamadıgım o kadar çok sey varki çocuklarım için devam etmelimiyim bu arada devlette calısan maasımın kendi kendime yetebileceği biriyim
Evett zaten şöyle bir evlilige israrla ikinci çocuk isteğiniz olmasa şaşırırdım adam geliyor hayvanı ihtiyacını görüyor iyi baba değil iyi bir es değil zaten sizde kendi kendinize evcilik oynayin olurda boşanırsaniz diye çocuklarınızla siz hak talep edemeyin diye hersey babanin üstüne siz aile olamamissiniz hanım efendi siz sex yapmak için evde beklentilen bir kadın olmuşsunuz çoğu kadinda böyle neden değerinizi bilmiyorsunuz gercekten hemcinsim olarak üzülüyorum ya

Çocuklarınıza çok üzüldüm sorumsuz ve ergen bir babaları olduğu için, size üzüldüm hep bi şans verip eşinize güvenliğiniz ve maalesef sevdiğiniz için, ekonominin berbat olduğu bir devirde ayrılıp acaba daha fazla çıkmaza mı? düşersiniz.. yoksa stressiz kafa daha rahat ayrılık mı? size daha iyi gelir , bunun denklemini çözün tüm dinamikler sizin elinizde olgun olan sizsiniz bu beraberlikte. 2 çocuk büyütmek kolay olmayacaktır ama dilerim çocukların hayrına bir karar verirsiniz ekonomik özgürlüğünüzün olması çok iyi buarada çünkü büyük avantaj kadınlar zekidir karmakarışık herşeyi çözebilirler 😉🪷

İşte tam olarak burda karar verdim ayrılmaya kalktık bu surecte bende cok konustum oda zateb eve gelmiyordu ayrı kaldık tekrar deneyelim dedik 2. Gunden baktım gece 5 evde yok bahcedeyim diye mesaj atmış sabahı aradım 10 da annesigikde 1 yıne aradım uyuyordu neyse dedim aksamı yıne muhabbet döndü ben istediğim zaman arkadaslarımla cıkarım bana gıdenezsın dersen daha cok gıderim bunun gibi bir çok sey hepsini yazsam cok sıkıcı olur ogunden sonra dedimki oluru yok sanırım baktım kendimi hastalandırıcam tek basına debelenmekten vezgecmeye karar verdim . Soruyada cevabım refah dediğim gibi durumunda bi sıkıntı yok yemek yemek istediğimizde dısarı cıkmak istediğimizde bi problem olmaz yenilen içilen esirgemez cocuklardan benden
Aman ne büyük ne bulunmaz bir nimetmiş. Çocukların boğazından kısmıyor diye iyi baba iyi koca oluyor sanırım.
Çocuklarının karısının hakkını ailesine yedirip mal kaçırmış ama boğazdan kısmıyor diye şükredin siz. Ancak normal aile babası zaten ailesi için çalışır kazanır.

Bu aileye(!) 2. çocuk bile fazlayken siz çocuklarım için dayanmalı mıyım diyorsunuz.
Adam size güvenmiyor, boşanır giderse mal mülk alamasın diyor hepsi ailesine kalsın diye uğraşıyor.
Değer vermiyor, saygı yok sevgi yok.
İnanın kızlarınız sizden daha çok yıpranacak bu ilişkide.

Back