Boşanma konusunda karar vermem gerek, acil destek istiyorum kizlar:)

Merhaba Arkadaslar,

Benim onemli bir karar vermem gerekiyor ve bu konuda objektif goruslere ihtiyacim var..4,5 yil once cok cok severek evlendim..esim biz cikarken devlet memuruydu,sonra alakasi
olmayan bir olayda adi gectigi icin cezaevine girdi..10 ay surdu ve bu surecte hep yanindaydim..sonra tutuksuz yargilanmak uzere serbest birakildi ve biz evlendik..askerligini de
yapmamisti..toplu parasi vardi ve ticari aktiviteler yapmaya calisiyordu..ben yurtdisinda master yapmis,kariyeri oldukca iyi biriyim ve maddi durumu cok iyi olan bir ailenin kiziyim..
herneyse, o da biraz kazanir, ben de kazaniyorum dedim,evlendik..sonra esim dolandiricilara tum parasini kaptirdi,yapma dedigim halde dinlemedi ve ilk darbemizi aldik..tum calisma
istegini ve kendine guvenini kaybetti..birkac ay sonra bir is buldu, cok cok az bir maasla..lise mezunu kendisi..sorun etmedim, mutluyduk..5 ay kadar calistiktan sonra maas alamadigi
icin ayrildi..sonra 1-2 aylik bir iste gecici olarak calisti ve bir daha da is bulamadi..benim maasim rahat rahat yetiyordu,sorun etmedim yillarca..ustelik maas kartim bile ondaydi..

Daha sonra benim sirketimde cok buyuk sorunlar cikti ve tazminatimi alarak ayrildim..o ise girmeden ben girmeyecegim dedim,bekledim,bekledim..bu arada bebegimiz olmadi ve ben
ameliyat oldum..doktorum 3 ay icinde hemen hamile kal dedigi halde korunduk cunku beyefendi kendine guvenemedi "nasil bakarim,istemiyorum" dedi..kapi gibi adam,kucucuk
bebekten korktu:) onun da biraz birikmis parasi vardi, benim de..hepsi bitti..sonra baktim olmayacak ben is aramaya basladim ve bir ise girdim..ama hic istemedigim biryerdi..mecburen
gidiyordum..bu yillar icerisinde davasi da sonuclandi ve 8 yil ceza aldi..yargitaydan bozmaya calisiyorlar simdi..

Ben buyuk bir depresyon gecirdim ve psikiyatra gitmeye basladim..adama bana ustu kapali bir sekilde bosanmami soyledi..annemde oldugumuz bir gun, ben cok kotu oldugum icin,surekli ilaclarin etkisiyle uyudugum icin babam dayanamadi ve esime "kadin naiftir,bu kadar yuk kaldiramaz, sen onun erkegisin sana guvenmek zorunda, az kazan ama kazan" dedi ve esim gitti, ben
kaldim annemde..bana "sakin isten cikma, kirayi,faturalari baban odemiyor" gibi mesajlar gonderi..ki oyle bir depresyondu ki, sokaga cikmaya korkuyordum..
is bulmadigin surece gelmeyecegim dedim.. 3 ay gecti..bulamadi..davadan dolayi oldugunu soyluyor..internete adini yazinca goruyorlarmis..olabilir, o zaman sende baska
bisey yap..sadece internetten saga sola cv gondermekle olmuyor demek ki..sen yonetici degilsin ki, lise mezunusun,meslegin yok..ben olsam pazarda don satardim ama
birakmazdim karimi...ayrica annesi ve kardesi, esimin zamaninda aldigi ve maddi degeri oldukca iyi olan kocamaaaan bir evde oturuyorlar..sat orayi,al annene kucuk bir ev
kalaniyla bir is kur,bir dukkan ac..bisey yap degil mi? yok.."hanimefendi, orasi annemin evi" diyor bana..ama kendisi "baban bize ev versin" demeyi biliyor..hep baskasi cozsun istiyor
problemleri..Avukati icin para lazim oldu,arabami sattim verdim..halbuki onun da arabasi vardi..cok fazla detaya girmek istemiyorum, genel olarak durum bu..

Bosanma hazirliklari yapiyoruz..ben herseyi denedigimden emin olmak istiyorum, cunku onu hala cok cok seviyorum ve acaba devam ettirebilir miyim diyorum ama aklim bosanmam
gerektigini soyluyor..kardesime "iyi gunumde yanimdaydi ama kotu gunumde beni birakip gitti..para bitti ask bitti" demis..iyi de senin iyi gunun ve paran hic olmamisti ki? kendi kazandigim
parayla yaptigim alisverislerim icin bile surekli dirdir dinledim yillarca..

Neyse, cok uzatmayayim..bu birkac gun icinde karar verip harekete gecmem gerek, sizlerden destek ve fikir bekliyorum..acaba yanlis mi yapiyorum? hayatimda boyle problemler yasamadigim
cevremde gormedigim icin ben mi abartiyorum...

Lutfen yorumlarinizi esirgemeyin arkadaslar..
Sevgiler..

merhaba arkadaşım yazını şimdi okudum inan ben okurken bunaldım allah yardımcın olsun çok zor bi dönem geçirmişsin baktımda sen bu yazıyı ne zamanyazdın bilmiyorum ama çok merak ettim nasıl bi karar verdin benim sana diyebileceğim şey beterin beterinden dön bir an önce yani çocuğun olmaması bir avantaj senin için herşeyin hayırlısı demek bak herşeyde bi hayır vardır üzülme mesleğin var kendi ayakların üzerinde durursun en önemlisi ailen arkanda arkadaşım üzme kendini.kararın hakkında banada yazarsan tekrar şimdiden geçmiş olsun canım görüşürüz

Hiç beklemediğim şeyleri yaşıyorum diyorsunuz ya bu süreçte, inanın, zaten insanı yolları ayırmak bir yıpratıyorsa, işler o noktaya gelince karşısındaki insanın aldığı hale tanık olmak beş yıpratıyor.

Zaman herşeyin ilacı olacak, siz yeter ki zamanı kendinizi daha iyi hale getirmek için kullanın. Çok zor geliyor biliyorum, ama mümkün olan her meşguliyete sarılın, hayatınızı, saatlerinizi dolu tutun, kurmayın.

Kolilerinizi de balkona kaldırın, şu anda yapmak zorunda değilsiniz, bir de onlarla daraltmayın kendinizi. Bir süre görmeyiverin gitsin.

vallahi 2. evliliğimi yaptım ve şuanda diyorum ki neden çektim birincide neden okadar şans verdim neden boşanmak için bekledim okadar hayat bir şekilde devam ediyor elinden geleni yapmışsın bence bunları gerekten insan evladı bir insana yapsan el üstnde tutulursun allah hayırlı insanlara karşılaştırsın bundan sonraki yolunda bence biten bitmiş

Hayirlisi olsun,sevindim senin adina..haklisin ama iste Subkortikal'in dedigi gibi biz kadinlarin sabri cok genis ve dibine kadar gormek istiyoruz, ne olacak diye...ben de sonucta uzun bir zaman kaybettim ama olsun,tecrubedir hepsi..hepimiz mutlu olmayi hakediyoruz bence, umarim ben de olurum..bunun icin elimden geleni fazlasiyla yaptim.Evet, baskasina yapsaydim el ustunde tutulurdum ama pek oyle olmadi maalesef..haketmeyen insanlara gereginden fazla deger,emek ve zaman vermenin yanlisligini aci bir tecrubeyle ogrendim..Ama onemli olan ogrenmekti :))

merhaba arkadaşım yazını şimdi okudum inan ben okurken bunaldım allah yardımcın olsun çok zor bi dönem geçirmişsin baktımda sen bu yazıyı ne zamanyazdın bilmiyorum ama çok merak ettim nasıl bi karar verdin benim sana diyebileceğim şey beterin beterinden dön bir an önce yani çocuğun olmaması bir avantaj senin için herşeyin hayırlısı demek bak herşeyde bi hayır vardır üzülme mesleğin var kendi ayakların üzerinde durursun en önemlisi ailen arkanda arkadaşım üzme kendini.kararın hakkında banada yazarsan tekrar şimdiden geçmiş olsun canım görüşürüz

Merhaba Pomak,
Tesekkur ederim yazdiklarin icin ve iyi dileklerin icin..ben gelismeleri hep yaziyorum buraya zaten, bosanmaya karar verdim,annemdeyim aylardir..evimizi de bosaltmaya karar vermistik,bu hafta sonu kamyonu kapiya dayayip tum esyalari almis beyefendi..bunlari sirret kadinlar yapar genelde ama..evet,cok zor bir donemden geciyorum ama toparlaniyorum..

Hiç beklemediğim şeyleri yaşıyorum diyorsunuz ya bu süreçte, inanın, zaten insanı yolları ayırmak bir yıpratıyorsa, işler o noktaya gelince karşısındaki insanın aldığı hale tanık olmak beş yıpratıyor.

Zaman herşeyin ilacı olacak, siz yeter ki zamanı kendinizi daha iyi hale getirmek için kullanın. Çok zor geliyor biliyorum, ama mümkün olan her meşguliyete sarılın, hayatınızı, saatlerinizi dolu tutun, kurmayın.

Kolilerinizi de balkona kaldırın, şu anda yapmak zorunda değilsiniz, bir de onlarla daraltmayın kendinizi. Bir süre görmeyiverin gitsin.

Evet,cok haklisiniz..inanamiyorum bazen bu yaptiklarina,bu benim evlendigim adam degil diyorum..ama kabullendim artik olanlari,sadece bu kadarla kalmasini diliyorum..bu hafta davayi acacagiz guya birlikte gidip anlasmali olarak..surekli "isim var,cikamam" diye oyaliyor..sonra da bayram giriyor..ne yapacagimi sasirdim dogrusu..

Kendimi surekli mesgul tutuyorum zaten,hic oturmuyorum,cunku bos durursam aglamaya basliyorum..kolilerime bakmadan geciyorum,tavana bakarak geciyorum o odadan:)
yarin gidip yeni bir dolap alacagim kendime ve duzenleyecegim..

Bunlar da gececek,biliyorum..

Tesekkur ederim destegin icin...

As_han74 hanım, sanıyorum 14 sene önceydi, bir sandalye tepesinde, gözüm sabit bir noktaya takılı, kıpırdamadan sabahlamıştım. Gün doğduğunda, camdan dışarı baktım komşu binaların camlarına, kalkıp işe gitmeye hazırlanan şu insanlar arasında benden daha acılı, benden daha çaresiz bir insan var mı ya Rabbim dedim, o anı çok net hatırlıyorum.

Bugün, yine bir sandalye tepesinden yazıyorum sabahın yedisi oldu, kendime göre sert ve radikal kararlar almak durumundayım, etrafımda her kafadan bir ses çıkıyor, çeşitli gerekçelerle çok zor durumdayım, kararlarım sadece beni değil, bir kaç kişiyi etkileyecek, kimi yandaşım olacak, kimi düşmanım. 14 sene öncesinden çok farklı kulvarlarda seyrediyor dertler, ama put gibi kıpırdamadan, sandalye tepesinde sabahlayacak kadar boyu aşıyor olması, hep sabit hep sabit :)

Boş kalırsam ağlıyorum yazmışsınız - o, bir cümle arasında geçiştirilmeye çalışılmış, başı dik tutma çabasından dolayı hakkında konuşulmayan ama sanki yanan yürek gözyaşı olup çıkıyormuş gibi şiddetle akan gözyaşlarını bilirim- sevgiyle gülümsedim, biraz da gıptayla. Hayat bazen o kadar acıtıyor ki, gözyaşları gözlerinizden değil kalbinizden akıyor sadece, hayat yüzünüzde sadece acı bir gülümseme bırakıyor, artık hiç şaşıramamanın gülümsemesi. Allah - bu manada - ağlamaktan ayırmasın :KK66:

Bu satırlar şunun için; Yalnız değilsiniz. Elini uzatıp maalesef o gözyaşlarını silemeyecek uzaklıkta, tanımadığınız, tanışmayacağınız ama sizinle eş zamanda, belki 3 adım ötenizde, başka bir dört duvarın arasında, sizin gibi kesif kederleri, alınması gereken acı verecek ürküten kararları olan başka başka kadınlar da var. Bu kadınların hepsi, halâ yürekten sevdikleri, hayatın zorlukları karşısında sağlam duramamış, çuvallamış, verdikleri sevgiden kat be kat fazla hasara sebep olmuş, ama ilk başta müthiş iyi niyetle , o an için çok gerçek bir sevgiyle elinizi tutmuş bazı adamların, kimisi hiç telafi edilemeyecek hatalarını bazen sırtlanmak, bazen temizlemek için yeni günü hiç uykusuz karşılıyorlar.

Arada bir de buraya yazıyorlar :)

As_han74 hanım, sanıyorum 14 sene önceydi, bir sandalye tepesinde, gözüm sabit bir noktaya takılı, kıpırdamadan sabahlamıştım. Gün doğduğunda, camdan dışarı baktım komşu binaların camlarına, kalkıp işe gitmeye hazırlanan şu insanlar arasında benden daha acılı, benden daha çaresiz bir insan var mı ya Rabbim dedim, o anı çok net hatırlıyorum.

Bugün, yine bir sandalye tepesinden yazıyorum sabahın yedisi oldu, kendime göre sert ve radikal kararlar almak durumundayım, etrafımda her kafadan bir ses çıkıyor, çeşitli gerekçelerle çok zor durumdayım, kararlarım sadece beni değil, bir kaç kişiyi etkileyecek, kimi yandaşım olacak, kimi düşmanım. 14 sene öncesinden çok farklı kulvarlarda seyrediyor dertler, ama put gibi kıpırdamadan, sandalye tepesinde sabahlayacak kadar boyu aşıyor olması, hep sabit hep sabit :)

Boş kalırsam ağlıyorum yazmışsınız - o, bir cümle arasında geçiştirilmeye çalışılmış, başı dik tutma çabasından dolayı hakkında konuşulmayan ama sanki yanan yürek gözyaşı olup çıkıyormuş gibi şiddetle akan gözyaşlarını bilirim- sevgiyle gülümsedim, biraz da gıptayla. Hayat bazen o kadar acıtıyor ki, gözyaşları gözlerinizden değil kalbinizden akıyor sadece, hayat yüzünüzde sadece acı bir gülümseme bırakıyor, artık hiç şaşıramamanın gülümsemesi. Allah - bu manada - ağlamaktan ayırmasın :KK66:

Bu satırlar şunun için; Yalnız değilsiniz. Elini uzatıp maalesef o gözyaşlarını silemeyecek uzaklıkta, tanımadığınız, tanışmayacağınız ama sizinle eş zamanda, belki 3 adım ötenizde, başka bir dört duvarın arasında, sizin gibi kesif kederleri, alınması gereken acı verecek ürküten kararları olan başka başka kadınlar da var. Bu kadınların hepsi, halâ yürekten sevdikleri, hayatın zorlukları karşısında sağlam duramamış, çuvallamış, verdikleri sevgiden kat be kat fazla hasara sebep olmuş, ama ilk başta müthiş iyi niyetle , o an için çok gerçek bir sevgiyle elinizi tutmuş bazı adamların, kimisi hiç telafi edilemeyecek hatalarını bazen sırtlanmak, bazen temizlemek için yeni günü hiç uykusuz karşılıyorlar.

Arada bir de buraya yazıyorlar :)

Merhaba,

Yazdiklariniz cok cok etkileyici ve o kadar dogru ki..karar vermek cok zor oluyor, her kafadan bir ses cikiyor ve insanin surekli kafasi karisiyor..ama benim karar almama esim cok yardimci oldu yaptiklariyla..hala cok uzgunum ama cok cabuk toparlaniyorum-toparlanmak zorundayim..hayatima devam etmek bir sekilde varolmaya calismaliyim yeniden..siz sanirim oldukca zor bir donem geciriyorsunuz,umarim en dogru kararlari alir,en az yarayla cikarsiniz isin icinden..yara almamak mumkun degil gibi duruyor, sizi hayli yipratan bir sey olsa gerek..ama yine de dilerim ki cok iyi olur hersey sizin icin ve cooook mutlu olursunuz..

Bana da oluyor bazen, birkac gun once bilgisayarin basina oturdum,saat 14:00 civariydi, sonra bir baktim saat 18 olmus ve o arada oyle dalip gitmisim,oyle oturmusum sadece..inanamamistim kendime..ben cok sevgi dolu ve mutlu bir ailede buyudum, o yuzden sevgiye karsi cok savunmasiz ve vericiyim..ama artik o yanim oldu diye dusunuyorum..artik hic kimseye hakettiginden fazla emek,zaman ve deger verecegimi sanmiyorum..Ailemde hic kotu olaylar,kavgalar yasanmadigi icin bu durumlar beni cok yoruyor ve yipratiyor,kucuk bir kiz olmak istiyorum yeniden..masum ve kirilmamis..

Toparlanacagim, eskisinden cok daha iyi olacagim biliyorum,tek ihtiyacim biraz zaman..

Umarim siz de dusundugunuzden cok daha kolaylikla sorunlarinizi asar,bir an once hakettiginize tum kalbimle inandigim mutlulugu ve huzuru bulursunuz..

"Ben çok sevgi dolu ve mutlu bir ailede büyüdüm, o yüzden sevgiye karşı çok savunmasız ve vericiyim" diyorsunuz ya, yukarılarda bir ara sözünü ettiğim yeni boşanmış arkadaşım da bire bir aynı şeyi " Ben çok sevgisiz ve mutsuz bir ailede büyüdüm ya, herşey ondan " diye gerekçelendirmiştir hep :)

Geleceğimizi planlamanın, gelecekte niyetlendiğimiz şeyleri kurgulamak değil de, bugün burada olanların gelecekte başımıza neler getireceğini kurgulamak olduğunu bilseydik, siz belki " önce paranı biriktir, sonra bebek düşün" lâfını duyduğunuzda, eşinizle birlikte yürüme niyetinizi o anda pat diye sonlandırabilirdiniz. ( Israrla "şaka" demiş ya kendisi , ben de izninizle ısrarla "sürç-i lisan yoktur" demek istiyorum ). Arkadaşım ise, "madem evi bize alıyorlarmış, tapuyu da bizim üstümüze yapsınlar" lâfında evliliğini kestirip atardı. (Tapu hakikaten arkadaşımın üstüne oldu kocasının gazına gelip ailesine baskı yaptığı için, şimdi, boşanma davaları bitti, mal paylaşımı davası sürüyor :)

Başımıza gelenler, genellikle , kim olmayı tercih ettiğimizle ilgili, çoğumuz da, yanılmış insan olmayı tercih edemiyoruz. Karşımızdakinin bağıra bağıra gelen yanlışlarına, senelerce bahaneler, gerekçeler üretmemiz de bu yüzden,kocaman hataları ufaltıp, küçük iyilikleri gözümüzde çok büyütmemiz de bu yüzden, boyumuzu aşana kadar sabretmemiz de bu yüzden.

Umarım, kararlarınızda bir değişiklik yoktur, umarım koliler can acıtmayacak bir hale gelmiştir ve umarım ailenizle huzurlu güzel bir bayram geçirirsiniz :)

Merhaba,
Bosanma davasini actim..anlasmali dilekceyi imzalamak istemedi once, gunlerce oyaladi..imzalamazsan cekismeli acarim ve nafaka isterim dedim, geldi imzaladi :) ben de hemen actim davayi..hayirlisi olsun artik ne diyim..hala haberi yok davayi actigimdan, tebligati alinca ogrensin ne yapayim..hic gorusmuyorum artik..cunku icimde ona karsi bir ofke var, cok kizginim ve gormek bile istemiyorum..

Durum boyle iste kizlar..
tesekkur ederim su ana kadar olan desteginiz ve fikirleriniz icin..

"Ben çok sevgi dolu ve mutlu bir ailede büyüdüm, o yüzden sevgiye karşı çok savunmasız ve vericiyim" diyorsunuz ya, yukarılarda bir ara sözünü ettiğim yeni boşanmış arkadaşım da bire bir aynı şeyi " Ben çok sevgisiz ve mutsuz bir ailede büyüdüm ya, herşey ondan " diye gerekçelendirmiştir hep :)

Geleceğimizi planlamanın, gelecekte niyetlendiğimiz şeyleri kurgulamak değil de, bugün burada olanların gelecekte başımıza neler getireceğini kurgulamak olduğunu bilseydik, siz belki " önce paranı biriktir, sonra bebek düşün" lâfını duyduğunuzda, eşinizle birlikte yürüme niyetinizi o anda pat diye sonlandırabilirdiniz. ( Israrla "şaka" demiş ya kendisi , ben de izninizle ısrarla "sürç-i lisan yoktur" demek istiyorum ). Arkadaşım ise, "madem evi bize alıyorlarmış, tapuyu da bizim üstümüze yapsınlar" lâfında evliliğini kestirip atardı. (Tapu hakikaten arkadaşımın üstüne oldu kocasının gazına gelip ailesine baskı yaptığı için, şimdi, boşanma davaları bitti, mal paylaşımı davası sürüyor :)

Başımıza gelenler, genellikle , kim olmayı tercih ettiğimizle ilgili, çoğumuz da, yanılmış insan olmayı tercih edemiyoruz. Karşımızdakinin bağıra bağıra gelen yanlışlarına, senelerce bahaneler, gerekçeler üretmemiz de bu yüzden,kocaman hataları ufaltıp, küçük iyilikleri gözümüzde çok büyütmemiz de bu yüzden, boyumuzu aşana kadar sabretmemiz de bu yüzden.

Umarım, kararlarınızda bir değişiklik yoktur, umarım koliler can acıtmayacak bir hale gelmiştir ve umarım ailenizle huzurlu güzel bir bayram geçirirsiniz :)

Subkortikal, cok tesekkur etmek istiyorum sana tekrar..derin anlayisin ve olgunlugun icin..oyle guzel ifadeler kullanmissin ki, beni ozetliyor gibisin..seni tanimasam da yakinligini hissediyorum,cok sagol..her kim olursan ol,cok guzel bir kalbin var hissediliyor inan..ben de iste bu saatte oturdum muzik dinliyorum, uykum gelmiyor bu ara hic...

Hani uyuyoruz da, metabolizmamız kendini onarıyor, yeniliyor, dinlendiriyor ya, bazen işte ruhumuz da gecelere sığınıp aynı şeyleri yapıyor.

Ben de son iki saattir Adele diye bir kızcağıza dadandım, döne dolaşa kulağımda kulaklık bangır bangır aynı şeyleri dinliyor, arada bir de saati unutup eşlik etmeye kalkıyorum.

Allah bugünümüzü/gecemizi aratmasın. Çok iyi bir gece olduğundan değil, beterin beteri kavramının dibi yok bu dünyada, ondan.

Davanız hayırlı uğurlu olsun, Allah iyilerle ama size uygun iyilerle karşılaştırsın bundan sonra :)

Hani uyuyoruz da, metabolizmamız kendini onarıyor, yeniliyor, dinlendiriyor ya, bazen işte ruhumuz da gecelere sığınıp aynı şeyleri yapıyor.

Ben de son iki saattir Adele diye bir kızcağıza dadandım, döne dolaşa kulağımda kulaklık bangır bangır aynı şeyleri dinliyor, arada bir de saati unutup eşlik etmeye kalkıyorum.

Allah bugünümüzü/gecemizi aratmasın. Çok iyi bir gece olduğundan değil, beterin beteri kavramının dibi yok bu dünyada, ondan.

Davanız hayırlı uğurlu olsun, Allah iyilerle ama size uygun iyilerle karşılaştırsın bundan sonra :)

Amin amin, Allah aratmasin bugunlerimizi..tesekkur ederi guzel dilekleriniz icin..
Size ozelden bir mesaj atmaya calistim ama henuz 100 mesajim olmadigi icin atamiyorum, sizin mesaj atma hakkiniz varsa ve sakincasi yoksa mail adresinizi alabilir miyim, paylasmak istedigim birsey var..fikrinizi almak istiyorum..buraya yazamam cunku hikayem o kadar spesifik ve ismim o kadar belli ki kullanici adimdan, anlasilir diye cekiniyorum..
Tesekkurler

Sonunda tebligat geldi,kasim sonunda mahkememiz..hala esim bana beni
cok sevdigini,ayrilmak istemedigini,bosansak bile sonra yeniden
evlenebilecegimizi soyluyor..beni cooook seviyormus..nasil belli ediyor derseniz,
Haftada 1-2 sms gonderiyor,o kadar..ona soyledim sanki beni cok istiyormus gibi
davranmaya calisma dedim..karisini cok seven,bosanmamaya ikna etmeye
calisan bir adam sadece bunu mu yapar?cok kotu davraniyormusum,aramaya korkuyormus mus mus...laf olsun diye,elimden geleni yaptim diyebilsin diye yapiyor bunlari..gecen gun sabahin 8 inde sms gondermis
aksama taksime gidelim mi diye,cevap vermedim..bir sonraki mesaj gece 21:30 da,"insan bi cevap verir gitmiyormuyuz?" dalga mi geciyor anlamadim ki..bence sevgilisiyle gezdi butun gun,benimle de kendince denemis oldu,ben artik yorum yapamiyorum onun davranislarina..Bu arada,isinden cok memnun,fena da kazanmiyor ama
tek sorunumuz bu degilmis ki bitti,bu kadar beklemeseydim keske diyorum simdi...ailesinden de hiiiiic kimse aramiyor,beni hic sevmeyen,takmayan insanlar icin gecirmisim yillarimi deli gibi ugrasarak..butun birikimimi ellerine vererek kendimi ne zor duruma soktum simdi,ne kadar aptalmisim..ne diyorsunuz kizlar bu duruma?

merhabalar.konunuzu en başından beri takip ediyorum.sorunuza da zararın neresinden dönerseniz kardır diyorum.geçmişi düşünerek kendinizi yıpratmayın.artık bundan sonra önünüze bakın derim ben.keşke böyle olmasaydı ama.aslında konunuzu okurken boşanmayı gerektirecek çok da fazla sorununuz olmadığını düşünmüştüm.yani tek sorun eşinizin çalışmak istememesi ise iyi kötü idare edebilirsiniz diye düşünmüştüm ama şu aşamada sanırım olması gereken buymuş diyorum.hatta çok önceden olmalıymış diye bile düşünmeye başladım.tek taraflı fedakarlık tek taraflı sevgi evliliği yürütmeye yetmiyormuş sanırım.sizin durumunuz şu anda bunu gösteriyor maalesef.hakkınızda hayırlısı olsun ne diyeyim.allah iyi insanlarla karşılaştırsın.sevgilerimle.

Hamile kalmanız gerekirken eşinizin, kendime güvenmiyorum diyerek bu konuda olumsuz tavır alması... Beni çok üzdü...
Hala sürdürmeye çalışan ve bu kadar emek veren bir kadın olduğunuz için sizi ayakta alkışlıyorum...
Ben, beni bu kadar sömüren, kendine güvenmeyen bir erkeğe, tüm bu yaptıklarından sonra... bırakın boşanma davası, maddi ve manevi tazminat davası da açardım..
Boşanmak, boşanana kadar çok zor... boşandıktan sonra bir hafta çok zor...
Bir ay sonra.. alışkanlıklar siliniyor...
Bir sene sonra.. "Ay ne saf mışım" deniyor...
Ablamdan, dayımdan.. halamdan biliyorum... Hiç sekmedi.. ve hep deli gibi severken ayrıldılar..

Sizi ayakta alkışlıyorum ancak.. ben hala hamile kalmanız gerekirken sizi yarı yolda bırakan eşinize anlam veremiyorum...
Bence sizi haketmiyor...
Keşke verdiklerinizi de geri alabilseniz...

Sizi sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum. Asla maddiyatçı bir insan değilimdir baştan belirteyim. Eşinizin maddi bütün külfeti üstünüze atabilmesine inanamıyorum. 20 sene evveline kadar hanımını çalıştırmayan bir toplumun üyeleri ne hale geldi... etrafımda çok duydum maddiyatı tamamen kadından bekleyen adamlar. Ben buna tahammül edemezdim. Bence sizde eşinize olan büyük aşkınızdan değil aile kavramına olan büyük saygınızdan tahammül etmişsiniz.

Bana kızmayın lütfen sizin yerinize sizi analiz etmek haddim değil ama ben eşinize olan hissinizin alışkanlık olduğunu düşünüyorum. İnsan bunca gözünden düşmüş birine aşk besleyemez. Henüz olaylar çok sıcak, boşandıktan belli bir süre sonra durup geçmişe baktığınızda gerçek hislerinizi anlarsınız.

Eşiniz bir şanssızlığa uğramış hadi herkesin başına gelebilir. kurumsal iş bulamamasını da anlıyorum. ben eğitimli olmama rağmen iş bulamayan bir kadınım ve iş bulamamak ne çok iyi bilirim. Ama ben kadınım. eşim çalışır kazanır az ya da çok ne getirirse onla yetinirim. Adam çalışıp 1ekmek bile getirse bilirim ki elinden gelen o. Ben kadın halimle yeri geldi nette sanal ticaret yaptım. o da basbayağı pazarda bir tezgah açıp sizi çok rahat geçindirebilirdi. Ya inanın bir büyüğüm meslektaşım mühendis adam işsiz kalıyor. devam ediyor işsizliği. evde kek yapar, dilimler, üstgeçitlerde satardı. Para kazanır kazanmaz, çabalardı

Eşinizin aile için bir çabası yok. Sizin bu kadar sorumluluk altında ezildiğinizde de "sakın işten çıkma faturaları baban mı ödeyecek" bencillik. bir kere bu adamın kendine güveni yok. komplekse girmiştir. sizin de ona saygınız kalmamıştır ki. saygılı davrnıyorsunuzdur tabi ama özünüzde ben inanamıyorum bu kadar bencil bir adama saygı duyabildiğinize.

hiç kendinizi suçlamayın. siz aileyi tek ayakta tutmaya çalışmışsınız. onun görevini de almışınız. olan size olmuş. eğer bu evlilik devam etse çok ezilirdiniz.

o eşiniz de çocuk istemezken inanın hamilelik, doğum izninde çalışamayacağınızı düşünmüştür. size "ben limon satar hallederim az harcarız sen çocuğumuza odaklan" demesi gerekirdi.

eşiniz için bir an bile üzülmeyiniz. bu evliik sizin yerinize başka bir kadınla olsaydı bu kadar da sürmezdi. içiniz rahat olsun.

yolunuza bakın. o adam size mutsuzluktan başka bir şey getirmez. isterse şimdi çok yüksek maaşla çalışsın. artık çok geç. sorun para değil. sorun kurtarılabilecekken hiç bir çaba harcamadan sadece talep eden taraf olması.

şu aşamada bile cidden hatasının farkında pişman bi adam olsaydı öyle bi iki msj atmaz dı. kapınızda yatar kalkardı.guru yapıyor desek daha önce hiç gurur yapmadığını okuduk. eşinizin samimiyetine inanmıyorum.

siz çok güçlü bir kadınsınız. size dik durmak yakışır. inanın çok kısa bir süre sonra can acısı değil ferahlama hissedeceksiniz.

herşey gönlünüzce olsun.

Hamile kalmanız gerekirken eşinizin, kendime güvenmiyorum diyerek bu konuda olumsuz tavır alması... Beni çok üzdü...
Hala sürdürmeye çalışan ve bu kadar emek veren bir kadın olduğunuz için sizi ayakta alkışlıyorum...
Ben, beni bu kadar sömüren, kendine güvenmeyen bir erkeğe, tüm bu yaptıklarından sonra... bırakın boşanma davası, maddi ve manevi tazminat davası da açardım..
Boşanmak, boşanana kadar çok zor... boşandıktan sonra bir hafta çok zor...
Bir ay sonra.. alışkanlıklar siliniyor...
Bir sene sonra.. "Ay ne saf mışım" deniyor...
Ablamdan, dayımdan.. halamdan biliyorum... Hiç sekmedi.. ve hep deli gibi severken ayrıldılar..

Sizi ayakta alkışlıyorum ancak.. ben hala hamile kalmanız gerekirken sizi yarı yolda bırakan eşinize anlam veremiyorum...
Bence sizi haketmiyor...
Keşke verdiklerinizi de geri alabilseniz...

Cok tesekkurler yorumunuz icin, Ben hamile kalmak istedigimde onun istememesi aslinda ne kadar iyi olmus, hani derler ya herseyde bir hayir vardir diye..kesinlikle katiliyorum, cunku kendimi taniyorum, eger bir cocugum olsaydi buyuk ihtimalle omrum boyunca katlanir ve calisir bakardim hem babasina hem cocuga :) o yuzden iyi ki olmamis diyorum..Artik uzulmuyorum, dogru bir karar aldigimi dusunuyorum..birsey geri alamam, kendi esyalarimin bile buyuk bir kismini alamadim zaten..mesela saatlerim, koleksiyon saraplarim, bazi takilarim..bir suru esyamin yaninda bunlari da alabilmis degilim, istemiyorum da..alsin sevgilisyle icsinler, annesi kizkardesi taksin takilarimi..benden uzak olsunlar, ben calisir hepsinin en guzelini alirim Allah'in izniyle..hayatim bana kalsin yeter..

merhabalar.konunuzu en başından beri takip ediyorum.sorunuza da zararın neresinden dönerseniz kardır diyorum.geçmişi düşünerek kendinizi yıpratmayın.artık bundan sonra önünüze bakın derim ben.keşke böyle olmasaydı ama.aslında konunuzu okurken boşanmayı gerektirecek çok da fazla sorununuz olmadığını düşünmüştüm.yani tek sorun eşinizin çalışmak istememesi ise iyi kötü idare edebilirsiniz diye düşünmüştüm ama şu aşamada sanırım olması gereken buymuş diyorum.hatta çok önceden olmalıymış diye bile düşünmeye başladım.tek taraflı fedakarlık tek taraflı sevgi evliliği yürütmeye yetmiyormuş sanırım.sizin durumunuz şu anda bunu gösteriyor maalesef.hakkınızda hayırlısı olsun ne diyeyim.allah iyi insanlarla karşılaştırsın.sevgilerimle.

Tesekkur ederim takip ettiginiz ve yorum yaptiginiz icin..Aslinda cok da fazla sorunumuz yok diyemeyiz, bu basli basina cok buyuk bir sorundu..umarim boyle birsey yasamazsiniz da hicbir zaman anlamazsiniz bunun "iyi kotu" idare edilebilecek bisey olmadigini..cok zor..hele ki karsi taraf hic caba harcamiyorsa, cook cok zor, katlanilamaz bisey..
Iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim, sevgiler.

Sizi sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum. Asla maddiyatçı bir insan değilimdir baştan belirteyim. Eşinizin maddi bütün külfeti üstünüze atabilmesine inanamıyorum. 20 sene evveline kadar hanımını çalıştırmayan bir toplumun üyeleri ne hale geldi... etrafımda çok duydum maddiyatı tamamen kadından bekleyen adamlar. Ben buna tahammül edemezdim. Bence sizde eşinize olan büyük aşkınızdan değil aile kavramına olan büyük saygınızdan tahammül etmişsiniz.

Bana kızmayın lütfen sizin yerinize sizi analiz etmek haddim değil ama ben eşinize olan hissinizin alışkanlık olduğunu düşünüyorum. İnsan bunca gözünden düşmüş birine aşk besleyemez. Henüz olaylar çok sıcak, boşandıktan belli bir süre sonra durup geçmişe baktığınızda gerçek hislerinizi anlarsınız.

Eşiniz bir şanssızlığa uğramış hadi herkesin başına gelebilir. kurumsal iş bulamamasını da anlıyorum. ben eğitimli olmama rağmen iş bulamayan bir kadınım ve iş bulamamak ne çok iyi bilirim. Ama ben kadınım. eşim çalışır kazanır az ya da çok ne getirirse onla yetinirim. Adam çalışıp 1ekmek bile getirse bilirim ki elinden gelen o. Ben kadın halimle yeri geldi nette sanal ticaret yaptım. o da basbayağı pazarda bir tezgah açıp sizi çok rahat geçindirebilirdi. Ya inanın bir büyüğüm meslektaşım mühendis adam işsiz kalıyor. devam ediyor işsizliği. evde kek yapar, dilimler, üstgeçitlerde satardı. Para kazanır kazanmaz, çabalardı

Eşinizin aile için bir çabası yok. Sizin bu kadar sorumluluk altında ezildiğinizde de "sakın işten çıkma faturaları baban mı ödeyecek" bencillik. bir kere bu adamın kendine güveni yok. komplekse girmiştir. sizin de ona saygınız kalmamıştır ki. saygılı davrnıyorsunuzdur tabi ama özünüzde ben inanamıyorum bu kadar bencil bir adama saygı duyabildiğinize.

hiç kendinizi suçlamayın. siz aileyi tek ayakta tutmaya çalışmışsınız. onun görevini de almışınız. olan size olmuş. eğer bu evlilik devam etse çok ezilirdiniz.

o eşiniz de çocuk istemezken inanın hamilelik, doğum izninde çalışamayacağınızı düşünmüştür. size "ben limon satar hallederim az harcarız sen çocuğumuza odaklan" demesi gerekirdi.

eşiniz için bir an bile üzülmeyiniz. bu evliik sizin yerinize başka bir kadınla olsaydı bu kadar da sürmezdi. içiniz rahat olsun.

yolunuza bakın. o adam size mutsuzluktan başka bir şey getirmez. isterse şimdi çok yüksek maaşla çalışsın. artık çok geç. sorun para değil. sorun kurtarılabilecekken hiç bir çaba harcamadan sadece talep eden taraf olması.

şu aşamada bile cidden hatasının farkında pişman bi adam olsaydı öyle bi iki msj atmaz dı. kapınızda yatar kalkardı.guru yapıyor desek daha önce hiç gurur yapmadığını okuduk. eşinizin samimiyetine inanmıyorum.

siz çok güçlü bir kadınsınız. size dik durmak yakışır. inanın çok kısa bir süre sonra can acısı değil ferahlama hissedeceksiniz.

herşey gönlünüzce olsun.

Tesekkur ederim guzel yaziniz ve yorumlariniz icin..sabrimdan dolayi degil, aptalligimdan dolayi tebrik edin beni bence, oyle pismanim ki cunku bunu daha once yapmadigima..ama elbette ilahi zamanlama denen birsey de var..demek ki simdi olmasi gerekiyormus..Ben de cok goruyorum boyle ornekler cevremde, kesinlikle erkekler artik bizim babalarimiz gibi degil, Y kromozomunun bozulduguna her gecen gun daha cok inaniyorum dogrusu..

Kesinlikle haklisiniz, hissettigim, sevgi sandigim sey sadece aliskanlikmis..neredeyse 6 aydir annemdeyim, kendime yeni bir hayat, yeni bir duzen kurdum, hayatimda o yok ve ben
cook daha mutluyum, en azindan huzurluyum..ve ne aci ki artik eminim, beni sadece maas karti olarak goren bir adam icin gecirmisim yillarimi, bosu bosuna didinerek..aman ayrilmayalim, duzelir, duzelecek diye umarak yillarimi gecirmisim..Tam da dediginiz gibi,buyuk asktan degil de aileye olan saygimdan devam ettirmisim..ve kadin icguduleriyle..biz hep sonuna kadar elimizden geleni yapalim diye ugrasiriz ya..aslinda ne kadar gucluyuz erkeklere gore..

Kapimda yatmayi birakin, adam gayet mutlu, bogazda orda burda gezip surekli fotogralarini koyuyor facebooka, yakinda ordan da silicem zaten..

Hislerim cok net, once sevgi sandim sonra aliskanlik oldugunu farkettim..ofkelendim, kiskanclik oldugunu zannettim..simdiyse icimde hicbir his yok ona karsi..onu affediyorum ve hayatimdan sonsuza kadar cikariyorum..Basim da dimdik, asla da egilmedi..Bundan sonra benden degerli hickimse yok hayatta..

Iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim,
Sevgiler

Allahım bir film izler gibi okudum,sular seller gibi içtim bütün sayfaları.hayatta her şeyin en güzelinin senin olması diliyorum cnm.takipteyim

X