- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.101
- Konu Sahibi BellaGasca
o parayı sakın verme canım.o kadar ödeme yapmışsın,bırak onu da o ödesin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba kizlar,
Esime bosanmaya karar verdigimi soyledim,kesinlikle kabul etmeyecegini soyluyor..bosanmazmis,beni cok seviyormus,bensiz yapamazmis..oyle degisti ki..ise de basladi ama daha once bahsettigim
is degil,daha iyi bir is..surekli yilismalar,sevgi sozcukleri falan filan..ya bugune kadar bana bunlari hic soylemeyen adamsin,dun mu ogrendin bu laflari da simdi soyluyorsun?tamam,is buldu..fena da degil
ama yine de donersem buyuk sorumluluk bende olacak yine ve herseyden otesi, artik onsuz olmaya alistim, onsuz bir hayat dusuncesi artik hic canimi yakmiyor..bugun gidip evin elektrik,dogalgaz,internet falan iste faturalarini odeyip tesisatlari kapattirdim, kitaplarimi topladim aldim..
Hafta sonu evi bosaltiyoruz, butun esyalari annesinin evinde bosalttigi bir odaya koyacagini, herseyi duzene koyup yeni bir ev bulup,yerlestirip gelip beni alacagini ve kesinlikle bosanmayacagini soyluyor..
ben sadece televizyonumu ve cok sevdigim koltugumu aliyorum..ama bilin bakalim tasinma masraflarini kim karsiliyor? :))
Az once de mail atmis, 4 aylik birikmis aidat varmis, onlari istiyor..ayarlasana diyor..bu nasil bir piskinliktir artik ki 350 tl yi benden istiyor?? maasini alinca ode aidati banane!! bi de
"ne kiziyorsun param bitti suclu mu oldum" diyor...aman ya yemin ediyorum su an sinirden kramplar giriyor mideme..cok kizginim coooook...napicam ben yaa (((
Bu durumda insan utanmaz mi hala para istemeye, zaten tasinma parasini vericem,faturalari odedim,e bari aidati git kendin ode!!!
Bu is para sikintisini coktan asti artik..kesinlikle "maddiyat yuzunden" olmayacak ayrilik sanirim..cunku coooook sogudum!!! 4 aydir burdayim, insan bir kez bile,laf olsun diye bile olsa sormaz mi
bi ihtiyacin var mi diye?? boyle kocalik olur mu arkadaslar? soyleyince de,annenin yanindasin neye ihtiyacin olacak diyor..vay canina!!
Allah bazen, kulu iki tatlı sözle caymasın diye, karşı tarafa bazı şeylerin altını çizdirir de çizdirir. Hani diyorsunuz ya "böyle kocalık mı olur arkadaşlar" diye, işte, bu cümlelerinizi, şaşkınlıktan ağzınızın açık kaldığı şeyleri, yakıt paralarını, depoziti sakın unutmayın. Meselenin para değil, para sayesinde gördüğünüz hal olduğunu sakın unutmayın. Size söylenmeye başlanan tatlı sözlerin, alıştığı konforu kaybedeceğini anlayan bir adamın çırpınışları olduğunu sakın unutmayın, sizi kaybetmek istememesinin sizinle sahip olduğu olanakları, rahatlığı kaybetmek istememesiyle eşdeğer olduğunu sakın unutmayın.
İyi işte bunları yaşadıkça ne kadar doğru bir karar vermiş olduğunuzu tekrar tekrar anlıyorsunuz
o parayı sakın verme canım.o kadar ödeme yapmışsın,bırak onu da o ödesin
Tesekkur ederim, kesinlikle haklisin..para onemli degil, onemli olan para icin yapilanlar,bu kadar kuculebilmeler..tek umudum simdi icinde bir parca onur,gurur kalmis olsun
da bosanmakta sorun cikarmasin..ama onu da yapacak biliyorum..bir keresinde ona birgun mutlaka bosanacagimizi soyledigimde bana " kesinlikle bosanmam,surundururum seni kimseyle evlenemezsin, metres olarak yasarsin" demisti..bunlar normal bir erkegin soyleyecegi sozler mi, agzim acik kalmisti..ki hala da acik yani :))
bu adam normal değil umarım en kısa zamanda kurtulursun Allah yardımcın olsun..
evet doğru biten bitiyor ama yıkıp parçalayıp bitiyor yaşananlar kolay değil bizler erkeklere allahın emenetleriyiz ama onlar allah korkusu olmadıkları için istisnalar kaideyi bozmazlar ama çoğunluk böyle kimse için demiyorum kolayda olmuyor seviyorsunuz sevdiğini sanıyorsunuz biz kadınlar sahip çıkarız bu bizim yaradılışımzıda var dişi kuş yuvayı kurardiye ama herşey bi yerekadar şunu anladım sağlığımız herşeyden daha önemli ben yatıp kalkıp sağlığıma ve çocuklarıma dua ediyorum şükür diyorum beni annem bi daha getirmiyecek dünyaya diye düşünüyorum kimse için değmiyor inan allah hepimize allahtan korkan kuldan utanan nasip etsin bende 2 ciyi bile düşünüyorum korkuyomuyum korkuyorum ama birincisi gibi asla çekmem bunu anladımvallahi 2. evliliğimi yaptım ve şuanda diyorum ki neden çektim birincide neden okadar şans verdim neden boşanmak için bekledim okadar hayat bir şekilde devam ediyor elinden geleni yapmışsın bence bunları gerekten insan evladı bir insana yapsan el üstnde tutulursun allah hayırlı insanlara karşılaştırsın bundan sonraki yolunda bence biten bitmiş
İnsana bu haksızlıklar, bu arkadan vurmalar o kadar koyuyor ki, insan bazen esas meseleden uzaklaşıp, bu yediği kazıkların hırslarına kaptırıyor kendini. Siz böyle yapmayın sakın. Evet, doğru, sizden aldığı parayı verdi taşıma şirketine, kendisi de ailesi de üç kuruşluk eşyanın peşine düştüler, ev sizin evinizmiş, sizin anılarınızmış, bazı eşyalardaki hassasiyetlerinizmiş, kimsenin umurunda bile olmadı, sizin paranızla rahat rahat taşıttılar eşyayı.
Ama biliyor musunuz, ne kadar şanslısınız. Bu forumdaki pek çok kadın, bu adamları bir ömür boyunca, boşansalar da, dağ başına kaçsalar da çekmek zorunda kaldılar, kalıyorlar ; çünkü çocukları var. O çocuklar için, sizin cibilliyesizliğini, karaktersizliğini, ne beş para etmez bir adam olduğunu bildiğiniz adam, bir kahraman, dünyanın en doğru, dünyanın en iyi, dünyanın en özlenen adamı oluyor. Canınızın parçası evladınız, o adamın ağzından çıkan keyfi bir "gelemiyorum" lâfıyla, karalar bağlıyor, üzüntüsünü görüyorsunuz, kahroluyorsunuz. Siz evladınızın peşinden iki çatal ıspanak yesin diye koşturuyorsunuz, ders çalışsın diye, tuvaletten çıkınca ellerini yıkasın diye kurallar koyuyorsunuz, o adam parklarda gezdiren, dondurmalar, oyuncaklar alan muhteşem baba oluyor. Çocuklar büyüdükçe çok çok daha başka, çok çok daha acı şeyler yaşanıyor, hep boynunuz bükük, hep yeniksiniz, çünkü sizin en sevdiğiniz varlığın mutluluğu, mutsuzluğu, bir adamın parmağının ucunda.
Boşanmayı, evet, uzatabilir, ama şunu bilin, ortak çocuk olmadığı sürece, zaman daima ve daima sizin yanınızda. Ortak çocuk olmadığı sürece, aslına bakarsanız, geçecek zaman içinde -ama hızlı ama yavaş- olacak olan şu: Siz bir dertten kurtuluyor olacaksınız, o hasbelkader yakaladığı çok kıymetli bir şeyi kaybediyor olacak. Onun acısı çok daha büyük olacak.
37 yaşımdayım diyorsunuz, size sorsam 30'dan 37'ye nasıl geldiniz, cevap "göz açıp kapatıncaya kadar" değil mi? Aynı hızla geleceğe de ulaşacaksınız. İnanın, gün be gün yaşarken çok zor ama, bir gün hepsi geçecek. Sadece tavsiyem, iyi bir avukat bulun. Bir arkadaşım, yeni boşandı, onun da "ilginç" bir kocası vardı, son celsede hakim bir celse daha uzatmak isteyince - 5 ay sonrasına -, avukatı, kanundan mevzuattan dem vurup bir homurdandı, "ne yapıyorsunuz, çoluk yok çocuk yok, yetmedi mi 2,5 sene" dedi, hakim "boşanmalarına" dedi, kestirdi attı. Ha, bu arada, biz "bu kkkkkkkkkkkkkkkk sırf uzatmak için temyize de gider" dedik, gitmedi adam, neden gitmediğini, 4 ay sonra adam 5 yıldızlı otelde düğün yapınca anladık. Mahkemede, karısının anasının babasının mülkünden bile katkı payı isteyen, arkadaşımdan nafaka isteyen adam, 5 yıldızlı otelde düğün yapınce, eh, haliyle bir daha gerildik, delirdik, üzüldük, öfkelendik, ama o da geçti. Şimdi o şaşkınlığımızı da gülerek anlatıyoruz. Diyeceğim, "hayatta boşanmam, birinin metresi olursun ancak" diyen adamın karşısına neler çıkacak ne o biliyor, ne siz. Zamana, akışına bırakın.
İyi bir avukat bulun, sonra da davayı şunu bunu unutup, hayatınıza bakın. Derler ya, size yapılan kötülüğe vereceğiniz en iyi cevap unutmaktır.
Sevgiydi, aşktı bunlar çok güzel şeyler; ama saygı duymadığı bir adamı sevmeyi sürdürebilen tek bir kadın görmedim ben ömrümde. Sizin farkınız, henüz adamın sizdeki sevgisini tam tüketmemiş olması. Bu olana kadar bir kaç yıl daha bekleyebilirsiniz gel gitler içinde -biz kadınlarda illâ dibini görene kadar sabretmek gibi bir huy var maalesef- bu hataya düşmeyin, kendinize yazık etmeyin. Mutlu ve huzurluyken yaşlanmakla, mutsuz yaşlanmak o kadar farklı ki... Birinde hayat yanınızdan geçiyor huzurla seyrediyorsunuz, birinde tam üstünüzden geçiyor, altında ezilip perişan oluyorsunuz.
Allah yolunuzu da bahtınızı da açık etsin :)
yolun neresinden dönersen senin için iyi olur diyorum son pişmanlık fayda etmiyor bende kalbimin sesini dinledin zamanında atmadım 2 çocuğum oldu ve ayrıldım çocuğun olmadan bitir bu işi derim çocukların hiç günahı yok masumlar çekiyor bu hayatın yükünü ve biz anneler bende şimdi konu açtım yanlış karar vermek istemediğimden ikinci evlilik yapsammı yapmasammı diye ALLAH hakkımızda hayırlısını versin
Artık geçmişi düşünme canım.Ben de sana benzer şeyler yaşadımGiden paran olsun boşver.Ya çocuğun olsaydı.Yada ne bileyim çok daha kötü şeyler yapsaydı.İnanan bana sana yaptıklarını fazlasıyla ödeyecek.Hem maddi hem manevi.Sen önüne bak,arkana değil