• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj oldum ve kendime gelemiyorum

Selam Kizlar,

konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Ben hep bebek istiyordum ama esim 2. ci cocuk su an istemedi. Ilkokula giden bi cocugum var.
Ocak ayinda hamile kaldim, bir sey olmaz dedim ama oldu. Cok istiyordum ama hamile kalinca bi anda kötü oldum. Esim hemen aldir dedi , kandirilarak cocuk mu yapilir dedi. Bu iki kisinin karari dedi. Ben okadar kötü hissetdim ki , artik yatakdan cikmadim, agladim ..Esim hergün baski yapdi. Üstüne üstün hamilelik depresyona yakalandim ve cok kötu oldum. Normal düsünemedim okadar kötü oldum ki, bebis 7 haftaliken aldirdim. Esim bir gün önce vicdani el vermed,i aldirma bakariz dedi. Ama benim depresyon tavan yapdi ve bi an önce bitsin istedim.Simdi aradan bir hafta gecdi ve nasil böyle birsey yapabildim diyorum. Kendimden nefret ediyorum. Ben kimim ki hayat ve ölüm arasinda karar verdim. Ben kendimde su an yasama hakki bile görmiyorum.
Bebegimi okadar cok özliorum ki aglamakdan göz yasim kalmadi. Haytimdaki en büyük yanlisi en büyük pismanlik. O hormonlar o psikoloji nasil yapabildim, hepsi kötü rüya saniyorum.
Türkcem pek iyi degil kusura bakmayin.
Her saniye düsüniyorum bebegimi , kime benzicekdi, kiz mi erkek miydi , 7 ay sonra kucagmizda olucakdi. Esimde perisan. Engel olamadim diyor.
Artik yasamak bile istemiyorum ama bi cocugum daha var. Sanki hep biri eksik gibi , cok sevdigim birisi ölmüs gibi...Dayanamiyorum...

Lütfen kirici olmayin zaten kötüym, konusacak kimsem yok , icimi dökmek istedim.

Tessekür ederim.
Canım af ve mağfiret ayındayız. Çok kötü bi iş yapmışsın evet ama piskolojin iyi değilmiş düzgün düşünememişsin eşin de baskı yapmış. Bol bol af dile Allahtan. O çok bağışlayandır. Dua et toparlanman için. Ve sadaka ver bolca bu ayda. O kadar önemli bi aydayız ki sakın üzüntüne yenilip tamamen kendini salma. İbadetlerine yönel. Farz ve nafile ibadetlerini tam yapmaya gayret et. Allah seni affedecektir. Yerine ise daha hayırlsını versin rabbim hayırlı zamanda. Şuan için yapabilceğin bişey yok olan olmuş. İlk çocuğuna odaklan onunla ilgilen bol bol.. atlatacaksın inşallah

Haklısıniz haftaya inşallah bi yer bulurum olmasa özele gidicem. Ama ne bilim piskologlar konuşarak neyi cözucek ki . 5 sene önce gitdim anlıyorum sizi kendinize vakit ayirindan başka birsey olmadi ama yinede gidicem .
Konuşarak değil yönelgeler vererek sizin kendinizi anlamanıza yardımcı olacak. Mesela ilkinde neden depresyon yaşadınız belkide travmanız var o tetikledi onu çözecek. Baş edemediğiniz durumlarla nasıl baş edebilirsin, kendini duygularını yönetmeyi öğretecek.
Annelik konusunda kendinizi anlamanız gerek. Heves olarak yada ilkinde yaşanılanları telafi güdüsüyle hamile kaldınız şimdide üstüne kürtaj pişmanlığı geldi yine telafi arayışına gidiceksiniz. Halbuki var olan çocuğunuz ile eksik kalan kısımları tamamlayabilirsiniz.

Yaptığınız çok ama çok yanlış adam en baştan demiş istemiyorum bu neyin inadı olan olmuş yapacak bir şey yok

İyileşmeye bakın

Kendim yapdım kendim buldum ,eşimin sucu yok. İnsanlar bazen hormonlarin etkilerini yaşamadan bilemez. Umarım depresyon sizin kaçıs yolunuz diyen arkadaşlar bunla sinamazlar. Ve beyin kimyasina karşı hormonlara karşı düşünce gücüyle karşı gelinemez...

Kendi düşen aglamaz misali kendim etdim kendim buldum yapdıgmi yanlışin ömrümün sonuna kadar cezasıni cekicem...
Jobcenter çok mu baskı yapıyor çalış diye kaçacak yer arıcanıza bir iş bulup çalışın çalışmıyorsanız eger bit çocuğunuz var onu düşünün bir zahmet

Biz ne desek boş, siz 40 kadar öyle veya böyle doğuracaksınız bir çocuk daha,on sayfa yazılmış bir arpa boyu yol alamamışsınız çünkü.

Uzman yardımı alın demişler 6 ay süresi var deyip durmuşsunuz da , sizin depresyon dün başlamadı ki (en az 7yıl) bu zamana kadar psikolojik problemlerinizi büyük oranda çözmüş olmanız gerekiyordu zaten ( evladınız için)

Rica ederim daha önce gittim falan yazmayın bana , gittiyseniz de ya ilaçları doğru düzgün kullanmadınız , ya tedaviyi yarım bıraktınız ,ya da iyileşmeliyim ben çabanızı ortaya koymadınız .

Siz napıyorsunuz , ilki ihmal edimiş , edilmeye de devam eden bir çocuk varken ikinci çocuk derdine düşüyorsunuz, yine defalarca yazdığınız tek gerekçeniz de hiç bir şey yaşayamadım , özlem vs , eğer en baştan tedavi olsaydınız ilk çocuğunuzla bunları yaşardınız zaten.

Hala daha da geç kalmış sayılmazsınız isteseniz o özlemi yaşanmamışlıkları var olan evladınız ile doldurabilirsiniz.

Kimse kimseyi sorgulayamaz! Kısmet değilmiş üzmeyin canınızı. Şartlar böyle gelişmiş. Kimse böyle olsun istemezdi, fakat daha gelişmemişti o bir bebek değildi. Mantıkla dusunmeye calısın. Kendınızı bırakmayın telkin edin. Bu herkesin basına gelebilir. Cok gecmıs olsun.. uzulmeyın

Selam Kizlar,

konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Ben hep bebek istiyordum ama esim 2. ci cocuk su an istemedi. Ilkokula giden bi cocugum var.
Ocak ayinda hamile kaldim, bir sey olmaz dedim ama oldu. Cok istiyordum ama hamile kalinca bi anda kötü oldum. Esim hemen aldir dedi , kandirilarak cocuk mu yapilir dedi. Bu iki kisinin karari dedi. Ben okadar kötü hissetdim ki , artik yatakdan cikmadim, agladim ..Esim hergün baski yapdi. Üstüne üstün hamilelik depresyona yakalandim ve cok kötu oldum. Normal düsünemedim okadar kötü oldum ki, bebis 7 haftaliken aldirdim. Esim bir gün önce vicdani el vermed,i aldirma bakariz dedi. Ama benim depresyon tavan yapdi ve bi an önce bitsin istedim.Simdi aradan bir hafta gecdi ve nasil böyle birsey yapabildim diyorum. Kendimden nefret ediyorum. Ben kimim ki hayat ve ölüm arasinda karar verdim. Ben kendimde su an yasama hakki bile görmiyorum.
Bebegimi okadar cok özliorum ki aglamakdan göz yasim kalmadi. Haytimdaki en büyük yanlisi en büyük pismanlik. O hormonlar o psikoloji nasil yapabildim, hepsi kötü rüya saniyorum.
Türkcem pek iyi degil kusura bakmayin.
Her saniye düsüniyorum bebegimi , kime benzicekdi, kiz mi erkek miydi , 7 ay sonra kucagmizda olucakdi. Esimde perisan. Engel olamadim diyor.
Artik yasamak bile istemiyorum ama bi cocugum daha var. Sanki hep biri eksik gibi , cok sevdigim birisi ölmüs gibi...Dayanamiyorum...

Lütfen kirici olmayin zaten kötüym, konusacak kimsem yok , icimi dökmek istedim.

Tessekür ederim.
Evet siz istiyordunuz ama eşiniz istemiyordu o cocuğu. Zaten böyle birine bir daha çocuk vermek bir kez daha baba yapmak daha kötü olurdu. Sana göre acın büyük ama ben eşinin üzüldüğünü sanmıyorum inan bana öyle birini baba yapmadığın için mutlu ol. İkinizin bir parçasıydı ama o istemedi. Lütfen cocuğunuza konsantre olun bir evladınız var

Canım af ve mağfiret ayındayız. Çok kötü bi iş yapmışsın evet ama piskolojin iyi değilmiş düzgün düşünememişsin eşin de baskı yapmış. Bol bol af dile Allahtan. O çok bağışlayandır. Dua et toparlanman için. Ve sadaka ver bolca bu ayda. O kadar önemli bi aydayız ki sakın üzüntüne yenilip tamamen kendini salma. İbadetlerine yönel. Farz ve nafile ibadetlerini tam yapmaya gayret et. Allah seni affedecektir. Yerine ise daha hayırlsını versin rabbim hayırlı zamanda. Şuan için yapabilceğin bişey yok olan olmuş. İlk çocuğuna odaklan onunla ilgilen bol bol.. atlatacaksın inşallah
Çok çok teşekkür ederim ❤️🙏

Kimse kimseyi sorgulayamaz! Kısmet değilmiş üzmeyin canınızı. Şartlar böyle gelişmiş. Kimse böyle olsun istemezdi, fakat daha gelişmemişti o bir bebek değildi. Mantıkla dusunmeye calısın. Kendınızı bırakmayın telkin edin. Bu herkesin basına gelebilir. Cok gecmıs olsun.. uzulmeyın
Çok teşekkür ederim😊🙏

Jobcenter çok mu baskı yapıyor çalış diye kaçacak yer arıcanıza bir iş bulup çalışın çalışmıyorsanız eger bit çocuğunuz var onu düşünün bir zahmet
Allahim ya bilmeden boş boş yorumlar. Haftanin 40 saati çalışıyorum maaşimda gayet iyi. Bazi insanlara allah yardim etsin vallah kendime üzülmeyi bırakıp artık size üzülmeyi başliyorum. Bir yorum yapmadan önce sorun soruşturun ona göre yorum yapin .

Hamile kalır kalmaz yine depresyona girmişsiniz. Siz bu hamilelik devam etseydi bile normal bir süreç yürütemeyecekmişsiniz zaten.Neyi zorluyorsunuz?

Eşiniz hatası kendi korunmalıydı.
Bebeği istememesi gayet normal.
Siz böyle perişan olurken olan yine ilk çocuğunuza oluyor.
Artık tedavi olup kendinize gelmeniz lazım. İkinci çocuk sizin kaldırabileceğiniz bir şey değil. Bunu kabul edin ve ilk çocuğunuza olan sorumluluğunuzla hayatınıza devam edin. Yaşasaydı şöyle olacakti böyle olacaktı, bırakın bu gereksiz duygusal çıkarımları.

Son düzenleme:
Hamile kalır kalmaz yine depresyona girmişsiniz. Siz bu hamilelik devam etseydi bile normal bir süreç yürütemeyecekmişsiniz zaten.Neyi zorluyorsunuz?

Eşiniz hatası kendi korunmalıydı.
Bebeği istememesi gayet normal.
Siz böyle perişan olurken olan yine ilk çocuğunuza oluyor.
Olan olmuş artık, tedavi olup kendinize gelmeniz lazım. İkinci çocuk sizin kaldırabileceğiniz bir şey değil. Bunu kabul edin ve ilk çocuğunuza olan sorumluluğunuzla hayatınıza devam edin. Yaşasaydı şöyle olacakti, böyle olacaktı, bırakın bu gereksiz duygusal çıkarımları.
Kocayı bir şekilde kata kulliye getirip doğursaydı yine ilk yıl çocuğa dönüp bakmayacaktı bile belki ama burada dram üstüne dram yaşıyor.

Kocayı bir şekilde kata kulliye getirip doğursaydı yine ilk yıl çocuğa dönüp bakmayacaktı bile belki ama burada dram üstüne dram yaşıyor.
Evet hamilelik depresyonuna girmiş daha 7 haftada. Ondan çıkamayıp birde üstüne yıllarca sürecek lohusa depresyonu. Oh ne ala. Bunlar elinde olmayabilir ama aklı başında biri de bile bile de yıllarca doğru düzgün ilgilenemediği çocuğunu, tek başına sorumluluk alan kocasını düşünür de ikinci çocuğun lafını bile etmez. Bu kürtajın depresyonu da uzar da uzar tabi. Allah çocuğuna, eşine sabır versin.

Takvim yöntemi ile korunuyormuş, yüksek riskli zamanda daha var diyerek korunmadan ilişkiye girmiş. Gebelikte yumurtalama zamanı yüksek hamile şansı yazıyor ya o hafta işte, eşi zaten kesinlikle istemediğini defalarca demiş. İlk çocuğunada eşi bakmış çoğunlukla
E o zaman eşi de haklı değil. Takvim yöntemi diye yöntem mi olur? Madem bu kadar istemiyor korunmayı kadına bırakmayacaktı. Hatta asssla olmaz diyen adam keşke vasektomi yaptırsaymış. Korunurken bile hamile kalan bir sürü insan var ki takvim yöntemi bir korunma yöntemi bile sayılmaz.

E o zaman eşi de haklı değil. Takvim yöntemi diye yöntem mi olur? Madem bu kadar istemiyor korunmayı kadına bırakmayacaktı. Hatta asssla olmaz diyen adam keşke vasektomi yaptırsaymış. Korunurken bile hamile kalan bir sürü insan var ki takvim yöntemi bir korunma yöntemi bile sayılmaz.
İçine boşalma konusunda kandırmış diye düşünmüştüm ben. Öyle değil miymiş :O

Evet kesinlikle, sonuçta geç yada erken ovulasyonda olabiliyor. Eşi bu kadar istemiyorum diye yırtıncağına prezervatif takabilirdi. Oda karısına güvendi heralde senelerdir bu yöntemle korunduk bi şey olmadı diye düşünerek.

İçine boşalma konusunda kandırmış diye düşünmüştüm ben. Öyle değil miymiş :O
Riskli günlerde değilim dedi sanırım oda içine boşalmıştır o yüzden. Muhtemelen riskli haftada söylüyodu geri çekme vs yapıyodu. Benim bildiğim takvimle korunma böyle oluyor

Siz eltinizin gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için uğraşan kayinaileye yalakalık yapıyor ama kimse bunu görmüyor nasil isptalarim diye kızı takıntı yapmıştiniz hatta sizi kıskandığıni bile dile getirmiştiniz...cidden siz baya takıntılı siniz şimdide bunun için takıntı yapın

Siz eltinizin gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için uğraşan kayinaileye yalakalık yapıyor ama kimse bunu görmüyor nasil isptalarim diye kızı takıntı yapmıştiniz hatta sizi kıskandığıni bile dile getirmiştiniz...cidden siz baya takıntılı siniz şimdide bunun için takıntı yapın
Siz deyince hatırladım, eltinin yemek temizlik yapmamasına laf eden konu sahibi kocasına 4 yıl çocuk kitlemiş vay arkadaş.

Back