Akil danismak istiyorum

Cok severek evlendim annem babam o sana uygun degil dedi ama dinlemedim evlendim simdi cok pismanim kardesim var evet o da babamin evlerinden birinde yasiyor 21 yasinda. Biz de erkek kiz evlat ayrimi var babam ogluna cok duskun ayni ayricalik bana taninir mi bilmiyorum
Aileniz neden uygun görmemişti? Aileler istemiyorsa zorlanmamalı. Olan olmuş. Kararınız doğru bir karar. Mutsuz evlilik devam ettirilmemeli. Lakin bundan sonra hayatınıza biri girerse çok dikkatli olmanız gerekir. Çünkü bu kişinin de eskiye benzeyen yönü olursa daha çok hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Çünkü ayrılma gerekçeleriniz aldatma,kumar,ruhsal hastalık,manipülasyon vs vs.ciddi gerekçeler olsa ikinci bahara bakış çok daha kolay olurdu. Bu şekilde gözünüzü 4 açmanız lazım. Çünkü günümüzde elinden telefon düşmeyen ve evde pinekleyen erkek sayısı çok fazla.

Kizlar ben bugun sinir krizi gecirdim artik dayanamadim agladim agladim cok agladim. 2 saat boyunca oturdum dusundum yapamayacagim diye. Esim de izinliydi israrla sordu noldu noldu diye. Kayinvalidem geldi o arada ona biraz anlattim cok uzuldu ama bana hak verdi. Babasi da boyle ben de cok cektim ama alistim dedi. Ben alisamam yapamiyorum bosanacagim dedim ciktim evden.
BEraber bir yere gittik oturduk dedi noldu niye boylesin mutsuzsun.
Dedim ben bosanmak istiyorum,cok mutsuzum. Seni degistiremem, zaten degismezsin. Birbirimizden cok farkliyiz enerjimi dusuruyorsun surekli suratin asik, evin isleriyle ilgilenmiyorsun oturup sohbet edecek konumuz bile yok dedim. Aldatmak ihanet yalan dolan olmasina gerek yok ben mutsuzum dedim. Evdeki süs bitkisinden farkin yok dedim burada bir uye oyke soylemisti cok hak vermisstim.Birden aglamaya basladi ama nasil bir aglama seni seviyorum boyle olsun istemezdim filan dedi. Evlilik terapistine gitmeyi teklif etti. Ben de evliligimize cocugum icin ve esime bu huylarina ragmen deger verdigim icin bir sans vermeye karar verdim.

Umarım güzel olur her şey sizin için :dua:

Yani ruhen donuk boylr soguk herkese karsi agirkanli. Flort doneminde agirbasli diyordum oyle degilmis

Ayrıldığım erkek arkadaşım aynısıydı ve ayrılma sebebim de buydu. Ben onda otizmden çok asperger veya savant sendromundan şüpheleniyordum ama hiçbir zaman psikiyatr'a gitmeyi kabul etmediği için gerçeği hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz. Bu arada sadece bana karşı da öyle değildi, şu ana kadar hayatında hiçbir kızla ilişkisi olmamıştı. Benden sonra da olmadı zaten.

Size hiç sevgi sözcüğü kullanıyor muydu, sizinle flört ediyor muydu? Bunları yapmadıysa nasıl ısınıp da evlendiniz? Evlilik için adım atan taraf o muydu yoksa siz mi, bunları merak ediyorum

Gerçekleşmemiş şartlar üzerinden konuyu manipüle ediyorsunuz.
Babanızın kira almaksızın sizi evine yerleştirebileceğinden de az evvel bahseden sizsiniz.

Annenizin uyarısına aldırış etmeden kendinize uygun olmayan bir eşte ısrar ettiniz. Daha ilk haftadan pişman oldunuz.
Buna rağmen evliliğe çocuk sahibi olacak kadarda devam ettiniz.
Bu evlilik başından sonuna kendi tercihiniz. Kimse de sizi zorlamadı.
Adam olduğundan farklı biri gibi de davranmamış. Bile bile yürümüşsünüz bu yola.

Aldatma yok, şiddet yok, hakaret yok, mal kaçırma yok. Dümdüz enerji emici olduğundan boşanmak istiyorsunuz.
Ve gelecek planlarınızda kendinizi garantiye alabilmek, az olduğunu söylediğiniz gelirinden ileride kullanmak için para kaçırmaya kalkıyorsunuz.
Varsa bir alacağınız yüzleşin adamla.
Ve bunun nafakası var, hakkınız varsa tazminatı var.
Donuk ve sevimsiz olmasının faturasını bu şekilde çıkartamazsınız.

'Benim hakkımı milyonlar verse ödeyemez' lafını bir anne baba söylese rızası dışında para alması makul olabilir mi? Evlilik içinde kocanıza karşı ahlaki sorumluluklarınız var. Karşılıklı korunması gereken şahsi sınırlar var.
Söylediklerinizde haklısınız ama hanımefendi hamile olduğu için sözleşmesi yenilenmemiş ve bu yüzden kendine ait parası yok. Çocukları ortak çocuk ama bu çocuğu doğurmak hanımefendiye maddi bir zarar vermiş , eşi bu çocuğun doğumundan maddi olarak zarar görmemiş (işinden çıkarılması veya zam verilmemesi gibi zararlar). Boşandıktan sonrası için eşine söylemeden birikim yapması etik görünmeyebilir , ama bu maddi zararı tek başına yüklenmesi de doğru değil.

Ayrıldığım erkek arkadaşım aynısıydı ve ayrılma sebebim de buydu. Ben onda otizmden çok asperger veya savant sendromundan şüpheleniyordum ama hiçbir zaman psikiyatr'a gitmeyi kabul etmediği için gerçeği hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz. Bu arada sadece bana karşı da öyle değildi, şu ana kadar hayatında hiçbir kızla ilişkisi olmamıştı. Benden sonra da olmadı zaten.

Size hiç sevgi sözcüğü kullanıyor muydu, sizinle flört ediyor muydu? Bunları yapmadıysa nasıl ısınıp da evlendiniz? Evlilik için adım atan taraf o muydu yoksa siz mi, bunları merak ediyorum
Tabi kii oluyor hala olur o kadar da degil :)

Söylediklerinizde haklısınız ama hanımefendi hamile olduğu için sözleşmesi yenilenmemiş ve bu yüzden kendine ait parası yok. Çocukları ortak çocuk ama bu çocuğu doğurmak hanımefendiye maddi bir zarar vermiş , eşi bu çocuğun doğumundan maddi olarak zarar görmemiş (işinden çıkarılması veya zam verilmemesi gibi zararlar). Boşandıktan sonrası için eşine söylemeden birikim yapması etik görünmeyebilir , ama bu maddi zararı tek başına yüklenmesi de doğru değil.
Teşekkür ederim fakat sizinle şu noktada aynı fikirde değilim. Benim tavsiyem maddi zararı tek başına üstlenmesini önermemekle beraber tek başına üstlenmesini de zorunlu kılmıyor.
Sadakat ilişkinin finans kısmında da yer bulan bir konu. Tarafların birbirinin parası üzerindeki tasarrufunun da kendi içinde sınırları var.

Normal şartlar altında biyolojik kartların öne sürülmesi veya daha da öte pozitif ayrımcılık talebine itiraz etmem. Ama habersiz olması benim için işin rengini değiştiriyor. Boşanıyor olmak kendimiz için de talep ettiğimiz doğruların esnetilebileceği bir alan değil bana göre.
Bana fikrim sorulmadığı konularda
'Ben olsam şöyle yapardım. Sen yanlış yapmışsın' gibi veya '...... böyle sen de şöyle yaparsın' gibi sığ örnekler vermeyi tercih etmiyorum.
Kıyas doğuruyor çünkü ve hem yersiz hem gereksiz. Ama madem konu maddi zararın telafisi etrafında dönüyor ve ben tercih edilen yöntemin etikliğini sorguluyorum; haklı olarak
'Daha iyi bir tavsiyen var mı?' denilebilir.
Benim yapacağım iş bebek çok küçükse evden çalışırım.
Paramın tamamını kenara atarım.
Elimi yüzüme alır babamdan da belimi doğrultana kadar destek isterim.
Eşime de 'çocuğa bakıyor olmanın beni işimden alıkoyduğunu ve dezavantajlı bir konuma soktuğunu' söyler bunu doğrudan kendisinden ama destek ama tazmin adı altında talep ederim.
Çocuğun tüm masraflarını da eşimden isterim.
Esasen durum bu raddeye gelmeden
ev giderlerinde paranın eşit bir şekilde ortaya konmaması gerektiğini, kadının altınının da harcanmaması gerektiğini düşünüyorum.
Erkek eve daha fazla masraf yapmalı.
Çocuğun varlığı ile gelen biyolojik eşitsizlik ancak bu şekilde dengelenebilir.
Çünkü hayat müşterek ama şartlar müşterek değil.
Ha şu var, ailenin destek çıkmayacağına ve eşin gerek boşanma süreci, gerek boşanma sonrası sorumluluk almayacağına dair bir koku alsaydım konu sahibine yine yorum yazmazdım.

Ve konuyu okuduğumda aklıma ilk gelen otizm ihtimali olduğundan bu konudaki fikirlerime duygusallıkta eşlik ediyor. Bu yüzden 'eşinize yapmayın bunu' demiştim.
Ama şunu eklemek isterim para için durum tam tersi olsaydı; faraza adam otizmli olup, bütün şartlar onun aleyhine, konu sahibininde lehine olsaydı ben yine aynı şekilde düşünürdüm.
Benim fikrim bu yönde.
Konu sahibinin kararı da kendine ait.
İkisi birbirine uyumlu olmak zorunda değil. Şartlar bunu gerektiriyorsa veya ben yanılıyorsam fikrim de sadece benim nezdimde önemlidir. Konuyu da sahibini de bağlamayacaktır.

Kizlar merhaba,
Ben bosanmaya karar verdim. Cok uzatmayacagim aldatma,ihanet yalan dolan yok. Ama ben mutsuzum. Bu sekilde devam edemeyecegim. 1 yasinda bir oglum var kendim sinif ogretmeniyim ve calismiyorun su an bebegim kucuk oldugu icin. Esim ozel sektorde calisiyor. Kafama koydum bosanacagim heyecan tutku mutluluk ne demek bilmiyorum benim hakkim degil miydi ? Neyse artik kabullendim bu adamla olmayacak ben de cocugumu bu sevgisiz evde buyutmeyecegim. Perde kopar bir takayim demez oylece durur. Cekmece kulpari cikar bir tamir edeyim demez. Makina bozulur evi su basar o zaman akli basina gelir. Evden disari cikmaz elindr telefon surekkli balik videolari izler. Yani boyle bir adam olur mu ?
Ben ise camasir bulasik utu ogluma 4 cesit yemek kocama yemek bi yandan mutlu olsun diye hamurisleri ogreniyorum. Aylar oldu makyaj yapmiyorum aylar oldu saclarimi yapmiyorum. Eve tikilip kaldim. Psikolojik tedavi goruyorum dogum surecini cok zor atlattim cunku. Disari tek cikamiyorum cocukla korkuyorum usur hasta olur diye bakkala gitmek disinda.
Eger ki ayrilirsam daha dogrusu ayrilmak istersem annem babam izin vermeyecek onlar da ayri baskalariyla evliler. Babamin kendi babasindan evler kaldi birine yerlestirir beni diye dusunuyorum. Sizce cocugumu babasiz buyutmeme deger mi?
Ayrilinca babamin durumu iyi bilmiyorum oturmak icin bana ev verir mi? Yorumlarinizi merak ediyorum. Bana cesaret verin. Duzelmeyecek adamin huyu bu. Yasama sevincim kalmadi
Sizin için çok üzüldüm ve sizi çok iyi anladım benim çocuğum yok ama böyle biriyle birlikteyim bu yıl evlenmek istiyor bir yorumda konuşmayı bilmez gülmeyi bilmez libidosu yok demişsiniz tam olarak öyle benim de ilişkimdeki adam aramızda yaş farkı da var 12 yaş var uzak mesafe ilişkisi bu sıralar görüşücez yanına gidicem bana tavsiye verirmisiniz ben telefonda mı acaba böyle diye düşünüyorum yan yana gelince neleri gözlemlemeliyim yanlış bir karar almamak için?

Bakmak isterseniz konu burada.

Konu 'Eşim otistikmiş' Eşim otistikmiş

16.sayfada benzer şartlardan bahseden bir üye daha var 'blueest'. Eşinizi tarif ederken kullandığınız 'ağırkanlı' ifadesini oda kullanıyor.
Konunuza daha fazla yorum yapmayacağım. Sizi incitmek niyetinde olmadığımı ifade etmek isterim.
Zor bir süreçten geçiyorsunuz.
Açıkçası her anlamda mutlu olmanızı haksız olmama tercih ederim.

Sizin için çok üzüldüm ve sizi çok iyi anladım benim çocuğum yok ama böyle biriyle birlikteyim bu yıl evlenmek istiyor bir yorumda konuşmayı bilmez gülmeyi bilmez libidosu yok demişsiniz tam olarak öyle benim de ilişkimdeki adam aramızda yaş farkı da var 12 yaş var uzak mesafe ilişkisi bu sıralar görüşücez yanına gidicem bana tavsiye verirmisiniz ben telefonda mı acaba böyle diye düşünüyorum yan yana gelince neleri gözlemlemeliyim yanlış bir karar almamak için?
Bence ayril evlenince ayni sorunlari yasarsin. Rahat edemiyorsun bir kere nasil davranacagini kestiremiyorsun rahatca kahkaha bile atamiyorsun cunku yanindaki gülmeyi bilmiyor. Bizim esimle yasimiz ayni simdi seninki bir de buyukmus bastan yanlis kulvarlariniz farkli. Yani rahatca sevisemedigin doya doga eglenemedigin adamdan inan hayir gelmiyor

o konuda cok haklisiniz cocugum olsun cok istedim o da istedi seviyorum esimi bu huylarina ragmen yine de o yuzden :)
Viiii kız nesini seviyorsun adam ortada yok bile.
Kararlarını tabi ki kendin verirsin ama benim için “mutsuzum” demek boşanmak için yeterli. Bir tane hayatımız var

Diğer konu eşiniz çizdiğiniz kadar yarı şeffaf gri bir profilse otizm ihtimalini gözden geçirin.

Burada bir başka konuda aynı sizin bahsettiğiniz sıfatlarda bir adam otizm öntanısı almıştı. Donuk, asla duygu sesi vermeyen, duygusal bağ kuramayan, evin genel geçer basit ihtiyaçlarında habersiz ve galesiz, asosyal, suskun, saf ve iyi niyetli gibi görünen, karısı çağırmasa yıl geçse cinsellik aklına gelmeyen bir adam. Kadında sizin gibi öğretmendi 7-8 sene evliliğin sonunda oğlunun otizm tanısı alması sonrası eşindeki tuhaflıklar aydınlanmıştı konu sahibinde.

Bu böyle ulu orta söylenecek bir şey de değil, uzman görüşü lazım.
Ama anlattığınız şekliyle adamdaki benzerlikler çok fazla ve çocuğunuza da dikkat etmek isteyebilirsiniz.
Benim.esimde böyle. 13 yıldır evliyim. Bir kızım bir oglum var oğlum bebek kizim 10 yaşında. Bunu bildiğim halde 2. Çocuğu doğurdum. Şimdide kaygilamiyorum ne güzel değilmi :)

Back