Boşanma konusunda karar vermem gerek, acil destek istiyorum kizlar:)

canım ya çok zor bir durum. ama şiddet, hakaret aldatma vs yok anladığım kadarıyla. bir şans daha vermenizi tavsiye ederdim naçizane. adamın ismi davalarda geçiyor ağır bir durum buna rağmen çabalıyor iş için buda bir yıkım erkekler içlerine atıyorlar. babanız bir defa olsun iş için yardımcı olsa. son bir şans verseniz en azından üzerinden zaman geçtiğinde keşke demezsiniz inşallah. aşk sevgi bunlar çok güzel şeyler. inşallah ayrılmazsınız hayırlısıyla sorunlarınızı çözebilirsiniz inşallah

arkadaşım belki biraz ağır olacak ama evliliğiniz süresince bu adamın size yararından çok zararı olmuş hadi bunu geçtim de halen pişkin bir tavır sergiliyor.
elbette aile içinde sorunlar dertler olur,karı koca birbirine destek ollarak üstesinden gelir ama bu adamın sizin desteğinizi hakettiğini düşünmüyorum.
dört dönüm bostan yan gel yat osman modunda, koca tanımına da hiç uygun değil yaptıkları.
ha bir de utanmadan babanızdan ev istemiş ya allahım allahım!
valla ortada koca namına ben birşey göremedim, koca yoksa evlilik de yoktur.olmayan evliliğiniz için kendinizi yıpratmaya değmez, tek taraflı özveriyle hiç bir evlilik yürümez.

ne demek iş bulda evimize dönelim
böyle bir eşe ilk önce saygımı kaybederim
ona bakmak zorunda değilsiniz
ayrıca 37 yaşındasınız ve bebek isteğinizede karşı çıkmış.
her anımız çok değerli ve saniyesini bile geri alamıyoruz
kendinize yeni bir hayat kurun
işallah mutluğuguda yakalar bebeğinizede kavuşursunuz

Aslina bakarsan baska cok ciddi problemlerimiz yok..elbette problemler var ama ufak tefek..cok buyuk degil..bu bile tek basina buyuk bir problem degil mi sence?
4,5 yildir bekliyorum duzelmesi icin,ama artik benim duzelmeye ihtiyacim var...Aslinda ilk evlendigimizde,daha 2.ayinda ona sormustum "sence ne zaman bebek yapariz" diye, bana "once calis,parasini biriktir,ondan sonra" demisti..o zaman anlamistim yurumeyecegini..sordugum zaman hep saka dedi ama degildi..bu maddi konular haricinde ciddi bir problemimiz yok ama bu da cok ciddi bir problem zaten..bunun haricinde gayet iyi bir insandir..ameliyatimda da hep yanimdaydi,butun gece uyumadan oturdu tepemde..bilmiyorum..moralim oldukca kotu..cok dusundum buraya yazmayi..yazdim yazdim sildim hep daha fazla kafam karismasin diye..ama yazdim artik:)

elbette buyuk problem bu
fakat bilmek istediğim insanlık tarafıydı eşinizin
ameliyat oldugunuzda basınızda beklemesi falan...
demek ki o kadar da duygusuz duyarsız ve sorumsuz değil...
işiniz çok zor gercekten

elbette buyuk problem bu
fakat bilmek istediğim insanlık tarafıydı eşinizin
ameliyat oldugunuzda basınızda beklemesi falan...
demek ki o kadar da duygusuz duyarsız ve sorumsuz değil...
işiniz çok zor gercekten

Kesinlikle duygusuz degildir..belli etmez fazla ama bilirim beni sevdigini..elbette hatalari oldu ama affedilmeyecek seyler degildi..isim zor gercekten..her gecen dakika kafam daha da karisiyor..ama ben kararimi vermistiiiiim:)

canım ben kimseye kolay kolay boşan demem ama senin durumun biraz farklı sen elinden gelenin fazlasını yapmışsın bunca zaman sen evin hem erkeği hem kadını olmuşsun eminimki bu seni çok yormuştur bence bir sürede olsa yüreğinin dinlenmesi gerek seni gerçekten seviyorsa bırak o uğraşsın senin için allah yardımcın olsun umarım herşey güzel olur hayatında

Biraz da eşinin tarafından bakalım olaya anlattığın kadarıyla memurdu önceden ve sen alakası olmadığı olmadığı halde 10 ay yattığını artı 8 yıl ceza verdiklerini yazmışsın alakası olmadan bu kadar ceza olması çok normal değil..Şöle bi örnek vericem eşim arkadaşıyla ortak bi yer açtı 3 kişiydiler ve bi arkadaşı memurluktan istifa etti zannettiki para kazanmasakta geçinirim iş yapmasakta kira derdimiz giderimiz olmaz çünkü alışmış memurlukta iş olmayınca para kazanmayınca sana bu ay para yok denmiyor sigortası yatıyor maaşı yatıyor evini geçindiriyor ve işlerin derdi germiyor tabi arkadaş buna memurluk hayatında alışınca yapamadı kendi işini sahiplenemedi emek verip bişeyler kazanmayı beklemek zaman gerekirdi yapamadı tekrar memurluğa döndü bunu anlatmamdaki amaç şu tabi herkes için geçerli olmayabilir bu psikoloji fakat başkasının işinde çalışıyorsanız sizden beklentisi olur a dan z ye sömürür belki oda memurluktaki rahatlığını yakalayamadı ağır geldi o bunu kaldıramıyor olabilir ve bide hapiste yatmış memurluktan atıldığına göre yüz kızartıcı bi suç işlemiş olmalı bunu her işveren kabul etmeyebilir farklı gözle bakabilir öle olmasa bile eşiniz bunu düşünebilir ve hapiste yatmış 10 ay psikoloji bozulmuştur birazda onun açısından bakın elbetteki hataları olabilir gerçekten düzeltmek için bir yol vardır mutlaka ikinizin sevgisiyle azmiyle aşılacak olan..Aranızdaki yaş farkı uçurumlar değil normal bence ama size parasal yönden güvenmiş ailenizin yardım edeceğini düşünmüş ve rahat davranmış..

Merhaba Arkadaslar,

Benim onemli bir karar vermem gerekiyor ve bu konuda objektif goruslere ihtiyacim var..4,5 yil once cok cok severek evlendim..esim biz cikarken devlet memuruydu,sonra alakasi
olmayan bir olayda adi gectigi icin cezaevine girdi..10 ay surdu ve bu surecte hep yanindaydim..sonra tutuksuz yargilanmak uzere serbest birakildi ve biz evlendik..askerligini de
yapmamisti..toplu parasi vardi ve ticari aktiviteler yapmaya calisiyordu..ben yurtdisinda master yapmis,kariyeri oldukca iyi biriyim ve maddi durumu cok iyi olan bir ailenin kiziyim..
herneyse, o da biraz kazanir, ben de kazaniyorum dedim,evlendik..sonra esim dolandiricilara tum parasini kaptirdi,yapma dedigim halde dinlemedi ve ilk darbemizi aldik..tum calisma
istegini ve kendine guvenini kaybetti..birkac ay sonra bir is buldu, cok cok az bir maasla..lise mezunu kendisi..sorun etmedim, mutluyduk..5 ay kadar calistiktan sonra maas alamadigi
icin ayrildi..sonra 1-2 aylik bir iste gecici olarak calisti ve bir daha da is bulamadi..benim maasim rahat rahat yetiyordu,sorun etmedim yillarca..ustelik maas kartim bile ondaydi..

Daha sonra benim sirketimde cok buyuk sorunlar cikti ve tazminatimi alarak ayrildim..o ise girmeden ben girmeyecegim dedim,bekledim,bekledim..bu arada bebegimiz olmadi ve ben
ameliyat oldum..doktorum 3 ay icinde hemen hamile kal dedigi halde korunduk cunku beyefendi kendine guvenemedi "nasil bakarim,istemiyorum" dedi..kapi gibi adam,kucucuk
bebekten korktu:) onun da biraz birikmis parasi vardi, benim de..hepsi bitti..sonra baktim olmayacak ben is aramaya basladim ve bir ise girdim..ama hic istemedigim biryerdi..mecburen
gidiyordum..bu yillar icerisinde davasi da sonuclandi ve 8 yil ceza aldi..yargitaydan bozmaya calisiyorlar simdi..

Ben buyuk bir depresyon gecirdim ve psikiyatra gitmeye basladim..adama bana ustu kapali bir sekilde bosanmami soyledi..annemde oldugumuz bir gun, ben cok kotu oldugum icin,surekli ilaclarin etkisiyle uyudugum icin babam dayanamadi ve esime "kadin naiftir,bu kadar yuk kaldiramaz, sen onun erkegisin sana guvenmek zorunda, az kazan ama kazan" dedi ve esim gitti, ben
kaldim annemde..bana "sakin isten cikma, kirayi,faturalari baban odemiyor" gibi mesajlar gonderi..ki oyle bir depresyondu ki, sokaga cikmaya korkuyordum..
is bulmadigin surece gelmeyecegim dedim.. 3 ay gecti..bulamadi..davadan dolayi oldugunu soyluyor..internete adini yazinca goruyorlarmis..olabilir, o zaman sende baska
bisey yap..sadece internetten saga sola cv gondermekle olmuyor demek ki..sen yonetici degilsin ki, lise mezunusun,meslegin yok..ben olsam pazarda don satardim ama
birakmazdim karimi...ayrica annesi ve kardesi, esimin zamaninda aldigi ve maddi degeri oldukca iyi olan kocamaaaan bir evde oturuyorlar..sat orayi,al annene kucuk bir ev
kalaniyla bir is kur,bir dukkan ac..bisey yap degil mi? yok.."hanimefendi, orasi annemin evi" diyor bana..ama kendisi "baban bize ev versin" demeyi biliyor..hep baskasi cozsun istiyor
problemleri..Avukati icin para lazim oldu,arabami sattim verdim..halbuki onun da arabasi vardi..cok fazla detaya girmek istemiyorum, genel olarak durum bu..

Bosanma hazirliklari yapiyoruz..ben herseyi denedigimden emin olmak istiyorum, cunku onu hala cok cok seviyorum ve acaba devam ettirebilir miyim diyorum ama aklim bosanmam
gerektigini soyluyor..kardesime "iyi gunumde yanimdaydi ama kotu gunumde beni birakip gitti..para bitti ask bitti" demis..iyi de senin iyi gunun ve paran hic olmamisti ki? kendi kazandigim
parayla yaptigim alisverislerim icin bile surekli dirdir dinledim yillarca..

Neyse, cok uzatmayayim..bu birkac gun icinde karar verip harekete gecmem gerek, sizlerden destek ve fikir bekliyorum..acaba yanlis mi yapiyorum? hayatimda boyle problemler yasamadigim
cevremde gormedigim icin ben mi abartiyorum...

Lutfen yorumlarinizi esirgemeyin arkadaslar..
Sevgiler..

Eşinizin başına gelenler, tahsil durumu ile de birleşince iş bulmasını adamakıllı zorlaştırmış sanırım. Bir yandan insan onun durumuna da üzülüyor, ama bir yandan da onun arabası yerine sizinkinin satılması, babanızın ev vermesini istemesi, harcamalar konusunda dırdırını çekmeniz, depresyonda iken bile işi bırakmamanız yönündeki telkinleri, para bitti aşk bitti gibi şeyler de, eşinizin artık bazı şeyleri hak gibi görmeye başladığını düşündürtüyor insana.

Bence onun kaderini paylaşmak zorunda değilsiniz. Tamam, kendi hatası veya değil, şansızlıklar yaşamış, ama dediğim gibi bunlar nedeniyle de sizi, sizin ailenizi kendisine bakmakla mükellef gibi görmeye başlamış bence. Hapis cezası kesinleşirse çıktığında iş bulma şansı çok, çok daha azalacaktır büyük ihtimalle. O zaman belki maddi konularda sizi çok daha fazla zorlamaya da başlayabilir. Bilemeyiz tabi ama, belki hapiste yaşayabilecekleriyle birleşince işi şiddet uygulamaya bile götürebilir. Eğer iş o noktalara gelirse, Allah gecinden versin anne, babanızın kaybından sonra bu konuda tamamen kendi başınıza kalabilirsiniz. Çok karamsar bir tablo çizdim belki, ama bunlar da ihtimal dahilinde diye düşünmeden edemedim.

Vereceğiniz kararın hakkınızda en hayırlısı olmasını dilerim.

canım merhaba esın gururlu bır ınsansa gururuna yedıremeyıp calısmıyor olabılır yada bazı seylerı gururundan yapıyor olabılır. psıkojıkman esı kendınden daha fazla maas alan ve statü farkı olan eslerde bu gorulur genelde bence cok guzel davranmıssın olaylara bakıs acın cok guzel olgun ve akıllı bır ınsana benzıyorsun bır muddet ayrı yasayın hemen bosanma belkı gecıcı bır durumdur ,ısın ıcıne psıkolojı grınce ınsan kendını kolay kolay toplayamıyor empatı kurularak anlasılabılır ,kocan bazı seylerı ustunden atmıs degıl,sende kendını yıpratma sen yıne ıs bul calıs yada aılenın yanında kal ama hemen bosanma bır kac ay daha sans ver ızle bakalım tavrında degısıklıkler meydana gelecekmı bazı seylerın yoklugu ona neler yaptıracak,insallah hakkınızda hayırlısı olsun ,yuvanız dagılmaz umarım.

Son düzenleme:
eğer siz şuan boşansanız bile eşiniz sizi gerçekten seviyorsa bir iş bulup hayatını düzene sokup sizin karşınıza gelir ve yeniden denemek ister ama hatalarını anlaması için bence kesinlikle resti çekin ve hiç görüşmeyin ona bir süre verin işlerini yola koyması için düzelirse ne ala yok olmadıysa boşanın. siz öyle sevgili gibi görüştükçe beni bırakamaz seviyor mantığında ilerleyecek ve değişmeyecek.eşiniz size sırtını dayamış çalışmaya da hiç niyeti yok gibi duruyor. bizim ailede de var böyle bi insan şuan 42 yaşında ve hayatında toplasan 2-3 sene çalışmıştır yardımlarla geçiniyor ve gurur onur umrunda değil nasıl olsa bana bakarlar ben kardeşleriyim aç mı bırakacaklar mantığında. sizin eşiniz bu derece kötü durumda değilse bile sırtını başkalarına dayamayı alışkanlık haline getirmiş ve ben uzun süre çalışmayan insanların artık içlerinde çalışma isteği ve heyecanı kalmadığını düşünüyorum eşiniz de diyormuş iş buldunuz da çalışmadım mı yani işi bile siz bulacaksınız yok artıkkk!bahane ürettiğini düşünüyorum çalışmamak için.çok taviz vermişsiniz artık kendinizi düşünün derim ben

bir de şöyle birşey var şimdi aklıma geldi eşiniz lise mezunu ve hapiste yatmış ve su anda da kesin olmasa bile 8 yıl ceza almış bir insan kırıcı olmak istemem dediğiniz gibi belki eşiniz yanlış insanlara güvenmiştir ama bu şartlar altında kim ona iş verir ki türkiyede üniversite mezunu ve işsiz bir çok insan var eşinize gelene kadar.eşiniz sadece kendi sermayesiyle bir dükkan açarsa bir iş sahibi olabilir bence

iyi ki cocugunuz olmamis...
nu nasil bir evlilik boyle itilmisle kakilmis geldi gozumun onune...
tamam esiniz size siddet uygulamamis belki ama surekli siz calismissiniz ve esiniz dogru duzgun eve para getirmemis...
bir dukkanda tezgartarlik yapsaydi, ne bileyim taksicilik yapsaydi ama yine de uc kurus olsa bile eve para getirebilseydi...belli ki tembel...ya da bu tur isleri kucumsuyor...
babaniz cok hakli cok guzel soylemis (bunca zaman aileniz esinizin calismamasina nasil laf soylemedi cok sasirdim, babaniz az bile soylemis!)...bir kadina bu kadar yuklenilmez...
bosanma karariniz cok dogru yol verin esinize...
elaleme dediklerini onemsemeyin, yukarda Allah var o herseyi goruyor, biliyor...
kac yildir calismadigini sizin uzerinizden gecindigini zaten cevreniz biliyordur, abuk sabuk konussa da ne cikar ki...birakin ne derse desin...
erkek adam her sekilde bir is bulmali kendine, az kazanmasi onemli degil onemli olan bir seyler icin cabalamasi ve eve bir ekmek sokabilmesi...

belki bazi arkadaslar bana kizabilir fakat 8 yil ceza almis bir insanla ben ''sizin durumunuzda olsaydim'' evliligimi surdurmeyi dusunmezdim...zaten evliliginiz sorunlu bir de esinizin cezaevine girmesinin yuku uzerinize binerse daha kotu olacak hersey, belli...
ceza evine girse siz de onunla beraber heba olacaksiniz...ustelik 8 yil sonra cikinca hic is bulamaz...
siz de yillarca psikolojiniz bozuk bir sekilde yasarsiniz...

Son düzenleme:
galiba tüm çok sevenlerin, severek deli olarak evlenenlerin sonu böyle oluyor.. hayatta yaşadıklarım ve gördüklerimden çıkardığım tek bi sonuç var. eğer bi evde erkek çaba göstermiyo sadece kadın çırpınıyorsa, o ev asla bi yuva olamaz.. ve senin onu sevdiğini bildiği sürece bu durum erkeğe normal gelir.. gerçi tam bilmiyorum ama bunca yaşadıklarınıza rağmen eşiniz eğer bi çaba göstermiyorsa, sizi kaybetmekten korkmuyo demektir.. bence verdiğiniz karar çok doğru.. siz elinizden geleni yapmışsınız.. buna benzer şeyleri bende yaşadım ama hiç bi zaman yaranamazsınız hep o haklıdır.. o yüzden bırakın sizde çırpınmaktan vazgeçin.. bazen ne hali varsa görsün diyebilmek lazım galiba.. :2:

umarım bundan sonra yüzünüz güler.. allah yardımcınız olsun..

Son düzenleyen: Moderatör:
eşiniz cezaevinde yatmış sonra da dava sonuçlanmış 8 yıl ceza almış suçlu olmadığı halde nasıl ceza alıyor anlamadım ben lise mezunu ve böyle bir geçmişi var iş bulması imkansız diyebilirim onu gerçekten seviyorsan ki öyle bütün bu sıkıntılara katlanmış onu bu haliyle kabul etmişsin iş bulmasını bekleme bence ona destek ol bir iş kurması için birlikte bişeyler yapın senin imkanın varmış

bak arkadaşım kimseyi dinleme bence bizi bile aklın neye yatıyosa onu yap kendi doğruların seni en güzel yere ulaştırır emin ol kimsenin lafı etkisinde kalma başkası dedi diye birgün pişman olursun ama kendi yaptığından belki ilerde gurur duyarsın ucundan tutulup tutulmayacağını kötü yanı olduğu kadar iyi yanıda olduğunu en iyi sen bilirsin git bi psikoloğa anlat derdini en azından senin gibi bir sürü vaka görmüştür o daha çok yardımcı olur sana,yaşım 37 diyosun çocuk olsamı diyosun hala amaların ? işaretlerin var bak sana bişey anlatayım başını şişirdim ama canım bizim bi tanıdık 40 yaşın da evlendi evlendiği kızda 35 filandı evlendikten 1 ay sonra adam öldü ve kadında yeni hamile kalmış 2 belkide 3 haftalık hemde daha yeni evli olmasına rağmen ama kadın çocuğunu aldırmadı babasının memleketi balıkesire geri gitti ve çocuğunu doğurdu demekki bazı şeyler onun için rayına oturmuştu kafasında çocuk şansını kaybetmek istemedi çünkü yani en güzel kararı kendin verirsin şunuda unutma kaderinde varsa d.....k neye yarar üzülmek

canım,
Bence sen yeterince onu sırtında tasımıssın bırak artık kendı ayakları ustunde dursun sen koca olmussun resmen hayatta ınsanın basına hersey gelır ve eşler bırbırlerıne destek olurlar ama sen zaten elinden geleni yapmıssın,ailende destek olmus bence bıde esşinin su sözleri hiç hos degıl parasını bırıktır çocuk dogur iş bul evımıze donelim ailen destek olsun falan filan bence daha fazla kendını sorumlu hıssetmene gerek yok artık kendı ayakları ustunde dursun anladığım kadarıyla esınız ıyı maaşlı bı iş ıstıyor ozel durumu nedenıyle iş bulmakta gucluk cekıyor ama erkek dedğınde de bıraz onur ve gurur olur dımı karısından beklemez herseyi ve bukadar acık sözlu olupta istemez utanır sıkılır yanı ne bılıym

Baban bize ev versin dediğinde bırakmalıydın o adamı.Hayatını harcama.Sevgide bir yere kadar.Mesleğin var kariyerin var.Kimseyi omuzlarında taşıma yoksa hep ezilen sen olursun.Diyeceğim bir an önce kurtul.

Tum evliliklerin kurtulmasindan yanayimdir ama bu sefer kurtulmasi gereken bi hayat var ortada. O da sizin hayatiniz. Bosanin hem de hemen.
Cocuk yok ortada, is yok, es yok, sorumluluk yok. Eee ?
Sadece askla olmuyo, bunu 4,5 yilda gormussunuzdur. Evlendiginizde de asiktiniz esinize. Ne oldu ?
Iyi ki de ondan cocuk yapmamissiniz.
Bi an once bosanip kendinizi toparlayip hayatiniza ve kariyerinize geri donun. Eminim yasiniz genctir. Daha ne esler ne paralar ne cocuklar gorursunuz.
Oncelik kendinizi kurtarmak olsunl
Hakkinizda hayirlisi...

bak tatlim onunda pskljsni anlamak lazım o da 1 erkek sonuçta :) sen cok seviiyosun.ben senn yerinde olsam herşeyi unutur siler eskisindende iyi olurdum.bu zamanda evlilik yürütmek çok zor aldatılmadın ortada cinayet yok.eeee? aklını başına alda kocanı elinde tut bebeim.zaman kötü.başkasıyla evlensen suçlu olursun.her hatanda adam ilk evliliğini başına kalkar . hiçbişey olmamış gbi git barış kocanla otur ağla . bırakın gururu.Allah mecbur kalınmadıkça boşanmayın diyor :) kız ortada namus yok bişey yok ki olsa annelerimiz neleri affetmiş.gözüyle görüp yakalayanlar var .oturda şükret kocanıda tak koluna kimseye aldırma.zamanla o da anlar gerçekten erkeklrn pskljsi çok farklı bizlerden :) acı birazda umursamaz ol.biz herşeyi takıp yargılıyoruz.herkes istdğmz gbi olamazki hayatım :)

sizden değerli bir şey var mı allah aşkına??
kaç yılınızı daha 'düzelir mi?' beklentisine heba edeceksiniz.
bu yaşınızı bu günlerinizi bu zamanlarınızı tekrar yaşama lüksünüz mü var sanki??

X