• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bol bebiş topiği

Naber canim yatti mi bebisin nekadar uyuyor dun gece 3saatte bir kaldirduk ve uyanmasi zordu ve yazik 5-10dk alip sizdi. Yetmedi die uzuluom yine bugun gunduz de 1saat memede kalan bidik en cok 20dk kalior. Gunduz de emerken ve kucakta uyuyrdu bugun yatirinca da uyudu 1.5 saat. Gorusun nedir canim degisiyor mu 2hafta 1gunluguz
canım bebekler 40 günde 40 huy değiştirirlermiş. bir günü bir günü tutmaz .beim yusuf gündüz uyumadığın gece 3 4 saat uyurdu. 4 saat olduğun da uyandırmadan ağzına verirdim almıyorsa sağdığım sütlerden verirdim. gece uyandığında benimki susuzluğunu gidereck kadar emerdi. 10 15 dk falan .ikinci memene mümkün. nette bebeklerin emme süresi 15 dk 3o dk arası diyor.her bebek kendine ait bir huya sahip. sarılığı falan yoksa korkma canım belki sütünün kalitesi çok tok tutuyordur
Bu gece durgun topik.:31:
Ben ne mi arıyorum bu saatte?:32:
Hayır hayır Hifa uyuyor mışıl mışıl çok şükür.9dan beri süt arttırıcı sitelerde dolaşıyorum.:10:
Topik açtım,bi sürü fikir edindim.Sizlerde okuyun mutlaka.:29:
Emzirme kampına girmeye karar verdim.Eşim de evde olduğu için bana destek verecek sağolsun.Bu süt artacak başka yolu yok:41::41::41::41:
Ayaklarım çok ağrıyor yine.Bu hafta inşallah fırsat bulurum da gidebilirim ramotolojiye.:50::50::50:
Hadi ben yatayım artık.Kızım uyanmadan uyuyum biraz.:26:
İyi geceler herkese.Bol uykulu geceler bebişlere...:54:
canım günaydın süt temi sorun var yorgunluk ve stres sütün düşmanı canım.malum bu aralar yoğunsun bol su iç en önemlisi oymuş.
Dün yavrumun kıyafetleri oldugu odaya girdim..

Dizlerimi çöktüm.. Kıyafetlerini sevdim, sarıldım, ağladım hüngür hüngür.. Dayanamadım:14:

Çok üzülüyorum.. güçlü durmaya çalışıyorum ama yapamıyorum...

Bizi bekleyen sorunlardan çok korkuyorum...

Küvezlere nasıl koyarım ben yavrumu.. Minnacık daha.. Nasıl dayanacak.. Ben nasıl dayanıcam...

Allah ım güç kuvvet versin bana..

Gece gündüz uykusuz kalmaya razıyım...

O sorunlar ne ki ? Pe ki ya ben napayım he ?

İnşallah hepsi bir ihtimal olarak kalır..

Ama durumumuz hiç iyi değil... 2 aralık ta kontrol var..

Gelişmesi nasıl , kilo almış mı, düşünmekten kendimi alamıyorum.. Sağlıklı olması için yalvarıyorum Allah a.

Elimden sadece dua etmek geliyor... Yavrumu besleyip büyütemedim.. Ona iyi anne olmadım...

Çok çaresizim.. Çok mutsuzum...

Kendimi teselli ediyorum, kandırıyorum hayaller kuruyorum ama herşey yarım kalmış gibi...
inci niye bu kadar karamsasın sen bak son kontrolde kilo almıştı en fazla kiloyu son 4 haftada alıyor.üstelik anne babada kilo olarak zayıf doğmuş kendine bunlara odaklasan canım .annellik hep umut etmek demektir. hep eniyisini umut edeceksin ve inşallah öyle olacak hepimiz dua ediyoruz rabbim seslerimizi duyuyor sağlıkla kucağına verecek inşallah.
Benim bidik herzamanki gibi tam dalmadan fikir mikir surekli ses cikararak uyumaya calisior ah tam dalsa sessiz uyusa:)

canım benim bu uyku ne olacak böyle ya .nerdeyse 4 ay olacak dün gece ilkkez 4 saat kesintisiz uyudum ama sonra beyimiz 4.5 da kalktı ve yatmadı ne zamanuyudu ben artık pes ettim bugünlük uyku bitti dedim kalktım .beyimiz uyudu.gelde delirme bu cocuğun benle derdi ne acaba.

Ooo vardiya arkadasim gelmis. Nasilsin canim? Uykusuzluga devam mi? Biz 4 saat uyuduk bugun. Banyo yaptik ya.n

aynen canım 4 ayda ilk kez canım ya ama acısını çıkarttı sıpa 4.5 dan sonra dikti ayağa .maaile ayaktaydık busabah. herkes gitti ikimiz kaldı onla şimdi uyuyor nazar değirmiyeyim 1 saat oldu.bende sizlere bakayım dedim.dinlendinmi bari

Sen böyle ağlarsan kendini ve bebeğini de üzersen hiç büyümez ama:20::20::20::20:
Biliyorum söylemesi kolay ama kendini kaptırma acıya.Herşey yolunda gidecek inşallah.Hepimiz dua ediyoruz sana ve bebeğine.:29::29::29::29::29::29::29::29:

İncim senin ve bebeğin in dua ediyorum inşallah gerek kalmıcak büyümüş olucak kızın .. Benim arkadaşımın bebeği 2 kg doğdu küveze de almadılar.. Hem şöyle düşün sen riskli dönemleri atlattın 6 aylık doğuranlar var. Allah herşeyin hayırlısını versin, şimdiden üzülüp ağlama bence hiç bir katkısı olmıcak şu an ağlamanın.. Kendini de eşini de yıpratma.. Allah sana anne olmayı nasip etti sağlıklı bi bebeğin var,varsın zayıf olsun 2 ay sonra baktığında herşeyi geride bırakmış , akranlarını geçmiş bile olabilir :) Allah dermansız dert vermesin

Dualarimiz seninle canim sen moralini bozarsan bebegin de etkilenir sen annesin saglam durmaya calis. Insallah riskli zamani gecmissjn oyle dusun

Incim yapma ama boylr guclu olmalisin kuzkuzum. Sen guclu ol ki kizin da icerde guclu olsun. Sen boyle yaparsan o da icerde uzulur kilo alamaz ki. Hem bak sen de esin de zayif dogmusunuz kocaman insan olmussunuz bak. O bebegin kilosu genetik ondan kilo almiyor inan bana. Hem kuveze filan girmeyecek zamaninda gelecek akcigerleri gelismis olacak zaten. Stres yaparsan hersey daha otesine gider. Dualari sizinle.sari sekerim benim uzmeyecek annesini o. Kocaman olacak gor bak. Daha bir hafta var kontrole.sen bol ol ye. Kilo alcam diye dusunme. Inan emzirince oyle zayif dusuyorsun ki. Her emisinde gidecek onlar. Cok opuyorum ikinizi de.

Kızlar, sizlerle dertleşmek bana iyi geliyor.

Yiyip, içip yatıyorum. Neler neler yiyorum yeter ki o iyi olsun diye.

İnsanoğluyuz işte bazen çöküyorum ama sanmayın ki her dakka ağlıyorum. O an odaya girince bi duygusallaştım..

İçimde kıpırtısını hissedince Allah ıma çok şükrediyorum.. İyi ki benimle meleğim..

Evde de kalamıyorum üstüme üstüme geliyor duvarlar...

Yavrumun sadece hastane çantasına koydugum kıyafetlerini ütülemiştim. Diğerleri hep duruyor. 20 gündür dokunamadım hemde yorulmak istemedim.

Annemde her seferinde soruyor ne zaman geleyim diye. Bende 2 aralık taki kontrole göre seni çağırırım dedim.

Birde benim karnım çok küçük. Hiç 8 aylık gibi değil. :50: Herkes öyle diyor çok canım sıkılıyor. Cuma günüde sağlık ocagına gitmiştim ebeye anlattım doktor böyle böyle dedi diye.

Daha 1 ayın var 2500 olabilir dedi. Bol bol ceviz, badem, süt, yogurt vs... ye dedi.

Karnında küçük dedi. Bebiş küçük belli dedi. Moralim bozuldu. şimdide işte karnım büyüdü mü diye aynalara bakıyorum.

Ciğerleri gelişmeden dogmasın istiyorum.. Kızımla evimize beraber dönmek istiyorum... Elim bomboş olsun istemiyorum kızlar beni en çok siz anlarsınız...

Kafamı dagıtmak için oyun oynuyorum internetten.. Dolaşıyorum arada dışarda... 1 tane komşum var onla oturuyoz bazen....

Yalnız olmak beni daha da içime kapatıyor.. Huyum böyle..

Bol bol kuzumu seviyorum elimi karnıma koyup... Annesinin kuzusu...

Pınarcım hoşgeldin.. Saol canım inşallah küveze gerek kalmaz.

Sen nasılsın ? yoktun çoktandır. Özledik seni.. Bizlere destek verdiğin için çok teşekkürler canım..

aynen canım 4 ayda ilk kez canım ya ama acısını çıkarttı sıpa 4.5 dan sonra dikti ayağa .maaile ayaktaydık busabah. herkes gitti ikimiz kaldı onla şimdi uyuyor nazar değirmiyeyim 1 saat oldu.bende sizlere bakayım dedim.dinlendinmi bari

Ikisi anlasiyorlar mi nedir?bugun 4 saat uyuyup sonra uyutmayalim.. tama olur anlasti..:-):-):-)
benimki de 4 te kalkti yarim saatte bir uyuduk uyandik. Ama simdi de uyumadi daha dogrusu yarim acik gozlerle beni takip ediyor. Cok sukur canim daha iyiyim. Bizim patronlar cok acimasiz ya sendika filan yok mu uye olsak :-):-):-):-)

Ikisi anlasiyorlar mi nedir?bugun 4 saat uyuyup sonra uyutmayalim.. tama olur anlasti..:-):-):-)
benimki de 4 te kalkti yarim saatte bir uyuduk uyandik. Ama simdi de uyumadi daha dogrusu yarim acik gozlerle beni takip ediyor. Cok sukur canim daha iyiyim. Bizim patronlar cok acimasiz ya sendika filan yok mu uye olsak :-):-):-):-)

yoksa açalım açsakda bir işi yaramaz grevi gene biz kırarız analık yüreği .dilimi eşşek arısı sokmasın uyanda beyfendi şimiştir 40 dk lık uykuda al san en4 ssaatlik iş dinlenmmekk yoook çalışmak var

Kızlar, sizlerle dertleşmek bana iyi geliyor.

Yiyip, içip yatıyorum. Neler neler yiyorum yeter ki o iyi olsun diye.

İnsanoğluyuz işte bazen çöküyorum ama sanmayın ki her dakka ağlıyorum. O an odaya girince bi duygusallaştım..

İçimde kıpırtısını hissedince Allah ıma çok şükrediyorum.. İyi ki benimle meleğim..

Evde de kalamıyorum üstüme üstüme geliyor duvarlar...

Yavrumun sadece hastane çantasına koydugum kıyafetlerini ütülemiştim. Diğerleri hep duruyor. 20 gündür dokunamadım hemde yorulmak istemedim.

Annemde her seferinde soruyor ne zaman geleyim diye. Bende 2 aralık taki kontrole göre seni çağırırım dedim.

Birde benim karnım çok küçük. Hiç 8 aylık gibi değil. :50: Herkes öyle diyor çok canım sıkılıyor. Cuma günüde sağlık ocagına gitmiştim ebeye anlattım doktor böyle böyle dedi diye.

Daha 1 ayın var 2500 olabilir dedi. Bol bol ceviz, badem, süt, yogurt vs... ye dedi.

Karnında küçük dedi. Bebiş küçük belli dedi. Moralim bozuldu. şimdide işte karnım büyüdü mü diye aynalara bakıyorum.

Ciğerleri gelişmeden dogmasın istiyorum.. Kızımla evimize beraber dönmek istiyorum... Elim bomboş olsun istemiyorum kızlar beni en çok siz anlarsınız...

Kafamı dagıtmak için oyun oynuyorum internetten.. Dolaşıyorum arada dışarda... 1 tane komşum var onla oturuyoz bazen....

Yalnız olmak beni daha da içime kapatıyor.. Huyum böyle..

Bol bol kuzumu seviyorum elimi karnıma koyup... Annesinin kuzusu...

Pınarcım hoşgeldin.. Saol canım inşallah küveze gerek kalmaz.

Sen nasılsın ? yoktun çoktandır. Özledik seni.. Bizlere destek verdiğin için çok teşekkürler canım..

Her zaman yanindayim. Inan seni cok iyi anliyorum. Ben de ayni senin gibi kilo alsin diye neler yedim neler. Inan o kadar dengeli beslendim ki hayatimda bu kadar dengeli beslenmemisimdir ama ama cik acika bu kadar bebek cikti. Genetik canim ondan ben de zayifim benim gobek de kucuktu. Ebe arkadaslarim inanmiyordu hic hamilelegin belli degil diyorlardi son ayda buyudu benimki cok. Seninki de oyle olacak inan.hem ultrasona takilma sn onemli olan gununu tamamlasin akcigeleri gelismis olsun. Disarda kilo alir elbet saglikli olsun da.

Son düzenleme:
yoksa açalım açsakda bir işi yaramaz grevi gene biz kırarız analık yüreği .dilimi eşşek arısı sokmasın uyanda beyfendi şimiştir 40 dk lık uykuda al san en4 ssaatlik iş dinlenmmekk yoook çalışmak var

Cok uyudu yeter canim :-):-):-)
Benimki hala uyumadi ayagimda salliyorum hala yarim aik gozlerle bakisiyoruz. Ayaklarimi hissetmiyorum artik:-)
Dayanamayiz ya. Miziklasa ayaga firliyorum refleks olmus artik. Otomatige baagladim. Bazen ruya goruyor ben agliyor saniyorum :-)kosarak bitiyorum yaninda.

Son düzenleme:
Ayy heyecan yaptım hastane falan diyince:52::52: Benimki büyüyünce taze bebekmiş gibi gelmiyor artık :)) Yumuşacık,tombik tombik şişleriyle sesi zor çıkan bi minik olacak kollarında.Allahım pırt diye doğurmayı nasip etsin inşallah:16::16:

Hoşgeldin canım.Allah razı olsun.Pili ısırmışsın.Radyasyon vardır onda niye ısırdın hınzır:20: Bebeğin olmasa bile sana zarar Allah esirgesin.Batın da geçmiş.İnşallah hamişsindir de listemize ekleriz seni de.:29::29::29:

Allah razı olsun canım.Çok sağol

Dilekcim düşünme artık.Allah mekanını cennet etsin ama bebeğini de düşünmen lazım artık.Başka şeylerle ilgilen.Eskiden son ayındaki kadınlardan sorunlar sıkıntılar saklanırmış.Çünkü üzüntüden bebek pozisyon değiştirebilir veya yukarı çıkabilirmiş.O yüzden kapat artık konuyu.Allah sabır versin kalanlara.

Çocuk druna bi sor.15-20 güne kadar düşer diye duymuştum ben.Kuru tutmaya özen göster göbeğin kenarını.Bezin dışında kalsın hep.İdrar değmesin mikrop kapar Allah korusun.

Hadi inşallah geliyordur bebişin.Sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın inşallah bu sefer.

:9::9::9: Benimki de öyle.1-2 saat uğraşırım.Babası yanına gelir 15 dk sonra uyur zilli.
Ben babasına satamıyorum bu aralar.O da hasta daha.Toparlansın satarım:31::31::31:

:53::53::53: Demek bunlar yüzünden unutkanlık oluyor.Bende de alzehiemer seviyesinde oluyor bazen unutkanlık.
Bi sürü kitap aldım tvyi çıkarayım artık hayatımdan.Diğerlerine de daha çok dikkat edeyim en iyisi:29::29:

Tamam ben kolsuz alayım tulumu.Çok sağol İpekcim.
2 aydan küçük bebeklerin acıktığında kan şekeri düşer uyku yaparmış.O yüzden ağlayıp meme isteme durumları olmayabilirmiş.En geç 2 saate bi emzirmek gerek diyor drlar.Sonrasında zaten kendi uyanabiliyor,uyandırabiliyor.O yüzden alarm kur uyan mutlaka 2 saatte bir.

sağol ayşem Allah razı olsun,Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin ...

Her zaman yanindayim. Inan seni cok iyi anliyorum. Ben de ayni senin gibi kilo alsin diye neler yedim neler. Inan o kadar dengeli beslendim ki hayatimda bu kadar dengeli beslenmemisimdir ama ama cik acika bu kadar bebek cikti. Genetik canim ondan ben de zayifim benim gobek de kucuktu. Ebe arkadaslarim inanmiyordu hic hamilelegin belli degil diyorlardi son ayda buyudu benimki cok. Seninki de oyle olacak inan.hem ultrasona takilma sn onemli olan gununu tamamlasin akcigeleri gelismis olsun. Disarda kilo alir elbet saglikli olsun da.

Anne- baba düşük kiloda doğmuşsa , doğacak çocuklarınında düşük kiloda doğma ihtimali yüksekmiş.

Ben anneme soruyorum, 1 kilo bile yoktun diyo:53:Gününde doğmuşum. ayaklarına pamuklar koyardım ısınsın diye. Kemiklerin dışardan gözüküyordu hep diyo.Annem 1 kilo diyo ama bence 1500 filan varımdır. O kadar küçükmüydüm ya:26: Annemden iyi kimse bilemez gerçi de. Babaanemde ölecek bu çocuk diyip dururmuş.

Eşimde 1700 grm dogmuş. O da aynı şekilde... Aslında benim korktugum şey, sağlıgı. Sağlıgında sorun olmasında vaktinde gelsin umrumda deil kilosu dışarda alır kilocukları inşallah... Küvez konusunda çok endişeliyim. Ya bilmiyorum kafam allak bullak.. Keşke ailem yanımda olsaydı... arada gidesim geliyor buradan.. bunalıyorum.:50:

Tabi ben tedbiri elden bırakmıyorum. 10 günde anne sütüyle 500 gram alan bebişler var. 1 ayda tosuncuk yapar annesi onu...

Senin bebiş kaç kiloydu şimdi kaç kilo oldu?:18:

kızlar hepinize günaydın, umarım iyisinizdir. ben bişi sorcam size şimdi benim tam 1 haftam kaldı ya bu göğüs ucu kremini ne zaman kullanmaya başlamalıyız, doğumdan sonra mı? bide süt çayı aldım kendime still tea , onuda doğumdan sonra mı yoksa bikaç gün önce başlasam daha mı faydalı olur?

Dün yavrumun kıyafetleri oldugu odaya girdim..

Dizlerimi çöktüm.. Kıyafetlerini sevdim, sarıldım, ağladım hüngür hüngür.. Dayanamadım:14:

Çok üzülüyorum.. güçlü durmaya çalışıyorum ama yapamıyorum...

Bizi bekleyen sorunlardan çok korkuyorum...

Küvezlere nasıl koyarım ben yavrumu.. Minnacık daha.. Nasıl dayanacak.. Ben nasıl dayanıcam...

Allah ım güç kuvvet versin bana..

Gece gündüz uykusuz kalmaya razıyım...

O sorunlar ne ki ? Pe ki ya ben napayım he ?

İnşallah hepsi bir ihtimal olarak kalır..

Ama durumumuz hiç iyi değil... 2 aralık ta kontrol var..

Gelişmesi nasıl , kilo almış mı, düşünmekten kendimi alamıyorum.. Sağlıklı olması için yalvarıyorum Allah a.

Elimden sadece dua etmek geliyor... Yavrumu besleyip büyütemedim.. Ona iyi anne olmadım...

Çok çaresizim.. Çok mutsuzum...

Kendimi teselli ediyorum, kandırıyorum hayaller kuruyorum ama herşey yarım kalmış gibi...

canım bak böyle yaparak sarışekerini daha fazla üzüyorsun, hem ne güzel sağlığı iyi çok şükür canım şükretmek lazım,doktorda demiş sana genetik bir durum, ye iç keyfine bak diye. Rabbimin her zaman bir bildiği vardır, tabiki kolay değil onu küvezlere koymak beklemek, ama her zaman beterin beteri var incim böyle düşünmek lazım.bak ben hep benim bi arkadaşımdan bahsetmiştim burda onun kızıda kaç ay küvezde kaldı ama hep duası şuydu,sağlıkla kucağıma alayımda beklerim bunada razıyım derdi. ama kızı vefat etti kalp anomalisinden dayanamadı hastalığına ameliyatları kaldıramadı küçücük bünyesi. canım benim çok şükür sarışekerin sağlıkla ilgili bir sıkıntısı yok, dünyaya gelecek ve sen ona çok iyi bir anne olacaksın,sadece biraz sabır, yemene içmene dikkkat et . bak görürsün bu dediklerine ve kendini üzdüğüne pişman olacaksın onu koklarken öperken :) tek kalma kendini fazla dinleme istersen canım bu aralar, arkadaşlarınla ev gezmelerine falan git , ne biliym kendini oyalayacak bişeyler düşün istersen.

Anne- baba düşük kiloda doğmuşsa , doğacak çocuklarınında düşük kiloda doğma ihtimali yüksekmiş.

Ben anneme soruyorum, 1 kilo bile yoktun diyo:53:Gününde doğmuşum. ayaklarına pamuklar koyardım ısınsın diye. Kemiklerin dışardan gözüküyordu hep diyo.Annem 1 kilo diyo ama bence 1500 filan varımdır. O kadar küçükmüydüm ya:26: Annemden iyi kimse bilemez gerçi de. Babaanemde ölecek bu çocuk diyip dururmuş.

Eşimde 1700 grm dogmuş. O da aynı şekilde... Aslında benim korktugum şey, sağlıgı. Sağlıgında sorun olmasında vaktinde gelsin umrumda deil kilosu dışarda alır kilocukları inşallah... Küvez konusunda çok endişeliyim. Ya bilmiyorum kafam allak bullak.. Keşke ailem yanımda olsaydı... arada gidesim geliyor buradan.. bunalıyorum.:50:

Tabi ben tedbiri elden bırakmıyorum. 10 günde anne sütüyle 500 gram alan bebişler var. 1 ayda tosuncuk yapar annesi onu...

Senin bebiş kaç kiloydu şimdi kaç kilo oldu?:18:
Canim benim kiz sisligi inine 2950 idi. Simdi de enson 3700 cikti. Bir ayda anca 750 gr almis doktor daha fazla olabilirdi dedi okadar emziriyorum o kadar yedigime dikkat ediyorum ama aldigi o kdar. Sagligi yerinde ya diyorum onemli olan o. Ama tabi ilk gun canimi cok sıktıkayinvalidem. Kucuk bu bebek emzir emzir diye diye canim acisindan ben duramiorum ona ragmen emirmeye calisiyorum o yedi bitirdi beni. Hemsireler mama verin diyor o emzir dior dedim anneme yap getir mama. Mama vericez ac mi kalsin. Neyse canim insanla cok sey soylerler takma kafana. Bak sen kuvozde girmemissin. O da girmez. Bir ay kaldi zaten. Akcivererigelismistir onun zaten. Anne bbasina cekiyorlar iste. Sen bosuna kendini uzuyorsun.

Maşallah ne güzel büyümüş bebiş.Allah kolaylık versin sanada canım.KOşturmacan hiç bitmiyor ben gibi...

Avk. sorularına kızma bitanem.Onlar konuyu enine boyuna düşünürler ondan sorarlar o garip soruları.Allahım aydınlığına çıkarsın seni.

Bazıları anne karnında beslenirmiş bazıları anne sütüyle.Seninki sütle büyüyecek olanlardan desene.Küçük giysiler almışsın.Çok alma onlardan.Senin minik kısa sürede aradaki açığı kapatıp bizimkileri bastıracak eminim ben:29::29::29:

Canımm benimm.Gel ben sana cicili bicili bi oda yaparım kuzucunla mışıl mışıl uyursun.Ninni de söylerim,kitap da okurum.Pışpışlarımda.Ama sallamam hiç kusura bakma.Tarzım değil sallama:54:

Bugün aklımdaydın mesaj atacaktım sana.Nerelerdesin uzun zamandır yoksun.Kışlık getir Konya'ya yağmurlar,ayazlar başladı...

Anam o kadar çokki bu dengesizler virüs gibi heryerdeler inan.Sürekli de çoğalıyorlar.:50:
Babam hep sofraya küsülmez der.İçinde kalacağına karşındakinin içinde kalsın.Söyle hatasını eşşeğe.Tövbe tövbee:41::41::41::41:

Canıım bak.Sen hamilesin ve inan bana 9 ay boyunca daha çook değişecek duyguların.Pişmanlıklar,sevinç,heyecan,neşe,depresyon hepsini bi arada yaşayacaksın bazen.Dengesizlikler yapacaksın.Bunların hepsi çok normal.Hormonal değişikliklerden.Bir de üstüne hayatının getirdği zorluklar eklenince daha fazlalaşacak.Kimi hamileliğin sıkıntılarını ağır yaşıyor,kimi rahat hamileliğine hayatının sıkıntılarını ekliyor,kimi doğururken zorlanıyor,kimi büyütürken.Hiç bitmiyor,hiç eksilmiyor.9 ay çok rahattım,kimse beni üzmedi,5dkda doğurdum,uslu da bi bebeğim var diyeni hiç duymadım ben.Senin de görüp göreceğin en büyük sıkıntı bugünlerin olsun inşallah.Biz sonunu göremesek de Rabbim çıkar bir yol yazmıştır illaki.Kimse karagünlerde kaybolmaz.O'na sığınalım yeterki.Kendini nasıl ve nerde iyi hissediyorsan orda ol.Ama şunu aklından hiç çıkarma BİR GÜN GÜNEŞ SENİN İÇİN DOĞACAK....

Çok sıcaktan uzun uyuyor olabilir ipeğim.Benimki öyleydi.Isıyı düşürdük uyandı zilli.

İnşallah dapdaracık olur bu ciciler minnoşa.:29::29::29::29::29:

Dr kontrollerini aksatma duygucum.O masumun günahı neki önemsemiyorsun.Ihlamur nane faln iç diyemiyorum,çünkü ilk 3 ayda bitki çayları düşüğe sebep oluyormuş.Sen kbbye git mutlaka.Dr verir sana bişeyler.Sıcak tut ayaklarını.Çok geçmiş olsun.

Hamdolsun daha iyi artık.Çok sağol canım.

Aktardan almıştım ben saf arı sütü.Bala karıştırıp yiyordum.Marketlerde de bal polen arı sütü karışımı diye satılyor.Kilo aldırmasa da çok iyi gelir bebeğe de sana da.İnşallah alerji yapmaz benim gibi.Kaşınmaktan ölmüştüm ben.Sol yanına yatmayı sakın ihmal etme.Hep sola yat.Doğunca sütün yarar açığı kapatır merak etme.:29::29::29:

Eki Görüntüle 869411 bu bizimki canım.hem ilk 40 gün beşik oalrak kullandım,hala da oturma odasında onda uyur.

Allah bin kere razı olsun canım.Uykunuz çok uzun sürüyormuş sakın bırakma uyusun diye.en geç 2,5 saate bir emzirmelisin.ayağını sıkıştır,soy,sırtını kaşı uyandır mutlaka.Kan şekeri düşerse sarılık olur Allah esirgesin.Çok sıcaktan uyuyo olabilir benimki gibi.Aman diyim çok uyutma.İlk 40 gün takip et.Ondan sonra zaten acıkınca kendi uyanıyor.:29::29:

canım çok güzelmiş bizde hafta sonu eşimle çıkıp biraz bakıp fikir
edinelim dedik zaten bakacağımız birkaç yer vardı oralarda da seçenekler okadar azdıki
valla çok sinirlendim bakalım bizde oturma odasına bir tane
beğendik bugun gidip alacağız size fotosunu gönderirim
beşiğimizide burda kendileri imal eden bir mağaza varmış orda yaptıracağız
ilerde evimiz olursa daha güzel oda takımı alırım
artık hayırlısı...

Ptesi sabah kızımı anneme bırakarak eşimle hastaneye yattık.O gece eşimle kaldım.Salı sabah 8de ameliyata gitti.11de de yoğun bakıma aldılar.Durumu çok iyi dedi dr.Bilinci de açıktı zaten.1,5ta odasına aldılar hemen.İlk ameliyatta akşam 6ya kadar yoğun bakımda kalmıştı.Bu daha iyi geçtiği için erken çıkardı dr.Burnundaki tampon yüzünden çok fazla diş ağrısı çekti.Bi ara dişlik olsaydı da kaşısaydım diş etlerimi dedi hatta.Dün sabah tampon çıkınca rahatladı.Doğru dürüst uyuyamıyordu onun yüzünden.Sonra epey uyudu.Gündüz 10da ben gidiyordum yanına.Akşam 8e kadar kalıyordum.Akşamları annesi geliyordu.Bende kızıma gidiyordum.Doya doya emzirdim onu geceleri.Hep koynumda uyudu.Gündüzleri de makinayla sağdım ertesigünün sütünü bıraktım kuzuma.Mama,süt derken annem idare etti kuzucumla.Bugün sabah taburcu olduk.Öğlenden beri uyuyor eşim.Grip başlangıcı varmış.Tavuk suyuna limonlu çorba yaptım.Antibiyotik niyetine içsin.İyi gelir.Kuzumu da ağlatmamaya çalışlıyorum sesten rahatsız olmasın diye.Radyasyon yüzünden tlf bakması yasak.Tlflar da bende.Yetişemiyorum koşturmaya bazen.Muh.odasının haberi olmuş.Tlf hiç susmuyor.Haberi olan herkes arıyor sağolsunlar.Evin adresini alıyorlar.Sanırım bi ara yığılmalar olacak misafirden.Tokalaşması,sarılması yasak.Enfeksiyon riski yüzünden.Hapşurmak,tıksırmak,sümkürmek,wcde ıkınmak bile yasak.Burundan girdikleri için burunla ilgili herşey yasak.Gribi de atlasaydı bi an önce.Kızımıza bile sarılamadı çocuğa geçmesin diye.
Bizden böyle arkadaşlar.Hepinizden Allah razı olsun.Dualar etmiş,merak etmişsiniz bizi.
Allahım hiç kimseye,düşmanıma bile vermesin bu günleri.Çok zor.İnşallah bu son ameliyattır ve bir daha asla sorun çıkmaz sağlığıyla ilgili...

inşallah canım Rabbim tüm hastalara şifalar göndersin
sende de razı olsun umarım bundan sonra eşin düzelir
sağlık sıhhat diliyorum..

kızlar alesten 77 almısım. Insallah hayırlısıyla formasyonumu da alır atanırım.

maşallah ii almışsın
umarım atanırsın canım..

CCanim ben mama vermiyorum.
Cok mu kusuor? Belki fazaligi cikiyordur. Benimki de ckaryor cok emince gazla birlikte.

Helal olsun canim olur mu hic oyle sey. Eziyi uyuttummu geliyorum. Evden pek cikamiyorum sizlerle konusuyorum iste.
Ben ..............dan almistim canim. 79.90 di sanirim.

Cok gecmis olsun Aysem Rabbim birdaha yasatmasin. Tez zamanda iyi olup ayaga kalkar insallah.

O isida ben usurum yav ben de netten baktim ideal da isisi 21 ile 24 olmaliymis. Bizim ev biraz daha sicak. Ortalama 25 26 oluyor. Gunduz 27 ye cikiyor.

canım baktım o siteye istediğim renk kalmamış hafta sonu
yine burdaki mağazalar bi bakayım
belki bulurum ...

Aişem kuzum yazdım güzel dileklerimiz ama paylaşamadım net yüzünden :37:
Çok sevindim eşinin iyi olmasına herşey daha iyi olcak Mevlamın izniyle...
Allah sizi ayırmasın sağlıkla huzurla bir ömür tüketin..
Evet sona geldim bakalım nasibimiz ne zaman gelecek babasıda bende heyacanla bekliyoruz...
Eşim r:37:esman sancım var dememi :52::52::52::52: bekliyor
karışımı yiyeli 3 gün oldu bu akşam bendede acayip kaşıntı başladı bakalım bende yiyemeyeceğim galiba :50:
sule canım kendini yorma ama uykunu al iyice. misafirin yabancı değilmiş işyerinde uyuklayacak kadar yorulmana izin veermiyorummmm :20::20::20:

s.a canım nasılsın maalesef yoruluyorum
sabah sabah kan şekerim düştü yine çok kötü oldum işde
direkt mescide gidip biraz uzandım
başımda bir bela var ne yapacağım bilmiyorum kim diye
sorarsan üst katımıza taşınan yeni komşumuz kadın tam bir çirkef
gece saat 12 den sonra yatak odasında bağrışmalar telefon sohbetleri
bunlar yetmezmiş gibi 12 den sonra çamaşır makinası çalıştıryr gece saat 3-4 kadar gürültü bizim
yatak odasında bir türlü uyuyamıyoruz eşimle ilk başlarda yeni taşındılar işleri
vardır dedik yok kadın her gece aynı şeyleri yapıyor
ikide kapısına gidip güzellikle rica ettim bak dedim biz çalışıyoruz lütfen makinanızı geç vakitte
çalıştırmayın yok ben çalıştırmıyorum diyor ısrarla yalan konuşuyor ayrıca makinasıda
sanırım bozuk sanki traktör çalışıyor gibi ses çıkarıyor dün gece çok sinirlendim saa gecenin 1 çıktım kapılarını
çaldım açan olmadı bende şartelini indirdim baktım ses kesildi bide ben çalıştırmıyrm diyor
ama yarım saat sonra yine çalıştırdı şimdi ne yapacağımı bilmiyorum
kadın rezil biri hergece kavgalarından belli evlerinde ne yaptıkları umrumda değil ama
gece 12 den sonra yatak odasında telefon sohbetleri kavgalar yapılırmı
hiçmi komşuluk hakkın bilmiyor bu kadın ayyy canım kafanıda şişirdim
kızlar lütfennn bana bir yol gösterin eşim çıkıp eşiylemi konuşsa
polisemi şikayet etsem ne yapacağımı bilmiyorum her gece aynı işkenceyi yaşamak istemiyorum
ben alt komşuma çok ses gitmesin diye terliklerimi özenle seçip evde ona göre yürüyorum
sonuçta küçük çocukları var diyorum bu kadını anlamadım ruh hastasımı
bir yol gösterin kızlar korkuyorum eşim daha fazla sinirlenip başka olaylar olucak diiye korkuyorum:((((

Kılzar görümcem bir çocukla görşüyordu bu haftalarda istemeye geleceklerdi :14::14::14::14:
32 yaşında gencecik adam dün gece kalp krizinden vefat etmişş :14::14::14::14:
Allah ailesini görümceme sabır versin ne diyelim mekanı cennet olsun :14:

canım allah rahmet eylesin
artık genç yaşlı dinlemiyor rabbim sabırlar versin..

kızlar hepinize günaydın, umarım iyisinizdir. ben bişi sorcam size şimdi benim tam 1 haftam kaldı ya bu göğüs ucu kremini ne zaman kullanmaya başlamalıyız, doğumdan sonra mı? bide süt çayı aldım kendime still tea , onuda doğumdan sonra mı yoksa bikaç gün önce başlasam daha mı faydalı olur?

bu soruların cevabını bende merak ediyorum
rabbim hayırlısıyla kurtarsın sizi...

canım bak böyle yaparak sarışekerini daha fazla üzüyorsun, hem ne güzel sağlığı iyi çok şükür canım şükretmek lazım,doktorda demiş sana genetik bir durum, ye iç keyfine bak diye. Rabbimin her zaman bir bildiği vardır, tabiki kolay değil onu küvezlere koymak beklemek, ama her zaman beterin beteri var incim böyle düşünmek lazım.bak ben hep benim bi arkadaşımdan bahsetmiştim burda onun kızıda kaç ay küvezde kaldı ama hep duası şuydu,sağlıkla kucağıma alayımda beklerim bunada razıyım derdi. ama kızı vefat etti kalp anomalisinden dayanamadı hastalığına ameliyatları kaldıramadı küçücük bünyesi. canım benim çok şükür sarışekerin sağlıkla ilgili bir sıkıntısı yok, dünyaya gelecek ve sen ona çok iyi bir anne olacaksın,sadece biraz sabır, yemene içmene dikkkat et . bak görürsün bu dediklerine ve kendini üzdüğüne pişman olacaksın onu koklarken öperken :) tek kalma kendini fazla dinleme istersen canım bu aralar, arkadaşlarınla ev gezmelerine falan git , ne biliym kendini oyalayacak bişeyler düşün istersen.
Canım benim yavrucagı cennete gitti... Allah ım annesine sabır versin... Ne yapalım herşey Allah tan. Elimizden geleni yapıp tevekkül ediyoruz..

İnşallahhh dediğinn gibi kendimi boşuna üzüyorumdurrr. Yavrum bi gelsinn öpücüklere boğacam onu.. yumuk yumuk ellerinii ısıracammm... Annesinin göbüşünde niye kilo almamış sorucam o zilliyeee...

Canim benim kiz sisligi inine 2950 idi. Simdi de enson 3700 cikti. Bir ayda anca 750 gr almis doktor daha fazla olabilirdi dedi okadar emziriyorum o kadar yedigime dikkat ediyorum ama aldigi o kdar. Sagligi yerinde ya diyorum onemli olan o. Ama tabi ilk gun canimi cok sıktıkayinvalidem. Kucuk bu bebek emzir emzir diye diye canim acisindan ben duramiorum ona ragmen emirmeye calisiyorum o yedi bitirdi beni. Hemsireler mama verin diyor o emzir dior dedim anneme yap getir mama. Mama vericez ac mi kalsin. Neyse canim insanla cok sey soylerler takma kafana. Bak sen kuvozde girmemissin. O da girmez. Bir ay kaldi zaten. Akcivererigelismistir onun zaten. Anne bbasina cekiyorlar iste. Sen bosuna kendini uzuyorsun.

Ayy özlemcim bide bu şişliği inme meselesi var. Bizimde alabildiğimiz kadar kilo almamız lazım ki, sorun yaşamayalım. 2500 a yaklaşsa süper olucak. Doktor teyzemizde öyle demişti. 2 olsa iyi olur 2500 olursa süper olur demişti.

Rabbimden umut kesilmez. yiyip içip yatıyorum. 67 kilo olmuşum. 15 kilo almışım. Dediğin gibi çıka çıka bizim sarı şekerr çubuk gibi çıkacak:17::17::17::17:

Özlemcim senin bebişinin sağlığı yerinde, yanında öpüp koklayabiliyorsun yaa boşverrr.. insanlar boşboğaz konuşup dururlar. Canımı sıkmalarına inşallah bende izin vermem. Sonuçta elimizde olan bişeyy değil.

İNCİ
Ben 8 aylık hamileyken beni ilk defa gören bir bayan senin karnın var hamilemisin yoksa dedi. Bende dedim ki gülerek yok yok göbek yaptım biraz:)
Kızım 2.980 doğdu. Şişliği indiğinde 2.910 oldu. Şu an 2.5 aylığız ve 6 kiloyu biraz geçti bile. Bildiğin tosuncuk oldu :)
Üstelik mama ne bilmiyor hep süt verdim yavruma. Demek istediğim küçük olacak diye üzülme. Kilolu doğanlardan daha çabuk kilo alıyorlar. Önemli olan sağlıklı dünyaya gelsin.
Abimin eşi yengemin bebeği 680 gram doğdu 7.5 aylıkken. Maalesef 1 hafta yaşadı kaybettk.
Sonra 2. bebeği 9 aylık gayet kilolu bir şekilde doğdu. Onu da 1 hafta sonra kaybettik. Kalbinin sol kulakçığı gelişmemiş bebeğin.
Şimdi artık bebek düşünmüyorlar. Annenin hayatı tehlikeye girermiş bir daha hamile kalırsa. Çok üzücü kendi bebeğimi bile gösterirken içim acıyor onları düşündükçe. Hiç bahsetmiyorum kızımdan telefonla bile konuşurken. Ancak sorarlarsa cevap veriyorum onu da kısa geçiştiriyorum.
Senin kızın çok şükür sağlıklı sıhhatli sadece kilosu az. o yüzden hiç kafana takma.

günaydın canım, kalan kısacık zamanın da hayırlısıyla sağlıkla geçsin inşallah.

hepinize sorayım, göğüs ucu kremi, anne ve bebek kozmetiği, evinizde kullandığınız deterjanlar ne kullanıyorsunuz?

yaklaşık 1,5 yıldır organik gıda, kozmetik ve deterjan konusunda kafayı yediğimden ozayder göğüs ucu kremi deyince tüylerim dikildi yine:1: bağışıklık sistemi problemlerim olduğu için araştırmalar yaparken kendimi organik mecrasında buldum..

1 yılı aşkın süredir markette satılan aklınıza gelebilecek hiçbir ev ve kişisel temizlik ürünü almadım. arındığım için çok mutluyum. Allah herkesi kurtarsın diyerek içim sızlaya sızlaya dua ediyorum. misafirliğe gittiğimde deterjan kokulu çarşaflarda yatamıyorum, dün kuzenimin diş macununu kullanayım dedim, öğürmekten içim çıktı neredeyse:1: kimilerine göre pek sinameki birşey oldum :1: ama normalde bu havalarda şimdiye kadar en az 2-3 kez nezle grip olmam gerekirdi.. şükürler olsun ki olmadım..

kullandığım ürünlerle ilgili bilgi paylaşmak adına bir topik de açmıştım geçen yıl ilk başladığımda kullanmaya.. sonraları işi ticarete dökmeye kalkanların verdiği huzursuzluktan dolayı topiğime de uğramaz oldum:ssz:

burada bir sürü cici anne, kokusuna kıyamadığım misss bebişler bi de phiayla ben varım o miss kokuluları bekleyen.. abartı gelecek belki size ama yalvarıyorum araştırın, reklamların dolduruşuna gelip evlerinizi, vücutlarınızı kimyasallara teslim etmeyin... :2:

arkadaşlar süt çayı dediniz, nasıl birşey olduğunu bilmiyorum. henüz başıma gelmediği için tecrübesizim ama kullanırken aşağıdaki yazıyı da dikkate alarak evinize poşet çay sokmamanızı demleme çayları kendiniz ve bebişlerinizin sağlığı için tercih etmenizi dilerim.:54:

POŞET ÇAYIN İNANILMAZ ZARARLARI !!!

Önce sadece toz çay vardı. Sonra kâğıt poşetler çıktı… Sonra demlik poşetleri… Sonra fiyakalı, piramit biçimli poşetler…

Kimileri bunları kolaylık diye kucakladı. Kimileri aynı tadı bulamadı, reddetti.

Görünen o ki, reddetmek için lezzet dışında sebepler de var.

Kâğıt çay poşetleri, suya girer girmez eriyip yırtılmalarını engellemek için epiklorohidrin denen bir maddeyle işlemden geçiriliyor. Epiklorohidrin, aynı zamanda pestisit (böcek ilacı) olarak da kullanılan, kanserojen bir madde. Suyla birleştiğinde, kısırlıkla ve bağışıklık baskılanmasıyla ilişkilendirilen 3-MCPD isimli bir maddeye dönüşüyor. Poşet çayını suya değdirmeden kullanabilen var mı?

özaycım az kalmışgögüs ucu kremini gögüs ucun yoksa 1 ay öncesinden gögüs ucun çekip bırakarak masaj yaparak yediriyorsun .gögüs ucun varsa 1 hafta yeterli canım. süt artırıcılara gelince doğumdan donra başlasan iyi olur hiç süt olmasza emzirerek 3 günde iniyor canım. bebiş ağız sütü denilen sütle uzun sure tok kalıyor.birde bebek okadar az emiyorki ilk başta sütün çoğu memede kalıyor oda cok fazla ağrı yapıyor .bana göre doğumdan sonra başla.benim gögüsler doğumdan önce fazlasıyla büyüdü. doğumda onu misliyle geçti bir desüt birikti gögüslerim çatlıyordu.benim tavsiyem böyle diğer arkadaşlar ne derbilemem canım

Back