• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bol bebiş topiği

kuzum oncelikle dogum gunun kutlu olsun canim nice yillara.
onceden sagsam nasil saklayip nasil ideal sicakligini bilcem

bizde de elle sagilan philips avent var hic denemedik bakalim bide biberona alisirsa die cekiniom bide sicakligi nasi bilirim die

TTesekkur ederim canim. Yaslaniyorum yaa bu sipa da buyuyor:-):-)

Canim cam kaplarda saklamak oneriliyor. Amasut posetleri de var ona da koyabilirsin. Oda isisinda 4 saat kaliyor buzdolabinda birkac gun durabiliyor sanirim.
Canim sutu koy biberona. Sicak su koy bardaga. Icine oturt iki dakkda ilir. Uygun isida bileginin ic kismina dok yakmayacak. Bu kadar basit.

Canim cam kaplarda saklamak oneriliyor. Amasut posetleri de var ona da koyabilirsin. Oda isisinda 4 saat kaliyor buzdolabinda birkac gun durabiliyor sanirim.
Canim sutu koy biberona. Sicak su koy bardaga. Icine oturt iki dakkda ilir. Uygun isida bileginin ic kismina dok yakmayacak. Bu kadar basit.

nasılız bugün .ben erken girdim bugün yatırdım bizim yatmazı .yalan olmazsa bu gün inat ettim erken yatıcam. yoksa bir yerlerde sızıp kalıcam

nasılız bugün .ben erken girdim bugün yatırdım bizim yatmazı .yalan olmazsa bu gün inat ettim erken yatıcam. yoksa bir yerlerde sızıp kalıcam

IIyiyim canim cok sukur ben de yikadim benim haciyi :-)uyuyor simdi. Ben de yatayimmdiyorum hazir uyuyorken.
Yat kuzum hadi hemen uyu. Iyi gceler Tatli ruayalr..

sagma makinssinin biberonunda saklas olmaz mi bide oda sicakliginda dursa direk verilir mi?
Bugun bidikim gunduz 15dk duruor memede dune kadar 1saati buluordu degisior mu rutin acep

Naber canim yatti mi bebisin nekadar uyuyor dun gece 3saatte bir kaldirduk ve uyanmasi zordu ve yazik 5-10dk alip sizdi. Yetmedi die uzuluom yine bugun gunduz de 1saat memede kalan bidik en cok 20dk kalior. Gunduz de emerken ve kucakta uyuyrdu bugun yatirinca da uyudu 1.5 saat. Gorusun nedir canim degisiyor mu 2hafta 1gunluguz

sagma makinssinin biberonunda saklas olmaz mi bide oda sicakliginda dursa direk verilir mi?
Bugun bidikim gunduz 15dk duruor memede dune kadar 1saati buluordu degisior mu rutin acep
Olur canim. Butun parcalarini steril et. Oda sıcaklığında dursun ama soguk gelebilir. Birazcik ilit istersen. Senin vucut isin 36 decedir oda isisi 24 derece olsa sutu biraz tutman gerekir ilik suda. Cok az tutup hemen verirsin. Direkverirsen soguk gelebilir. Bileginin ic kismina dokersin yakmasin bilegini. Soguk da olmasin.

Aysecim bu gece 3aaate bir denedik zor uyandi basja zaman cin :) 10-15dk anca emdi hic yoktan iyidir. Nezaman gecer ki bu 3saatlik uyandirma seansi
Uyandırma işini kırkı çıktıktan sonra bıraktım ben.Çünkü acıktığında uyanıyordu.Dru da uyandırmana gerek yok artık,sarılık riski düşük dedi çünkü.
kizlar gece uyandiramamaya karsi sutumu sagip versem olur mu biberonu daha kolay alir mi uyurken. sutun sicakligini fln nasil ayarlicaz
Sağma işi için bende lansinohun elektrikli pompasını kullanıyorum ilk haftalardan beri.
Sütü oda sıcaklığında 3 saat,buzdolabında (kapağına koyma,raflarda) 3 gün,buzlukta 3 ay saklayabiliyorsun.Bir kere ısıttıktan sonra ikinci kez soğutup ısıtamıyorsun.
Sütünü benmari usulü (sıcak suyun içine kap koyarak) soğutman veya ısıtman lazım.
Sıcaklığı da cadiozynin dediği gibi bileğinin iç tarafına damlattığında hissetmeyeceğin ısıda olmalı.Ne soğuk olmalı ne sıcak,nötr bi duygu.
Bebeğine vereceğin biberonun anne memesine uyumlu olmasına dikkat et.Çünkü bazı bebekler normal biberonu alınca anne memesini emmiyormuş.Biberondan daha hızlı süt geldiği için anne memesiyle uğraşmıyor sıpalar.Hazırcı oluyorlar.Ben ilk 20 gün kaşıkla içirdim sağdığımda.Çok zor oldu.Sonra birgün kvalidemle biberonu verdik onunla içti,sonra hemen mememi verdim onu da aldı.Biberona öyle geçtik.

Uyandırma işini kırkı çıktıktan sonra bıraktım ben.Çünkü acıktığında uyanıyordu.Dru da uyandırmana gerek yok artık,sarılık riski düşük dedi çünkü.

Sağma işi için bende lansinohun elektrikli pompasını kullanıyorum ilk haftalardan beri.
Sütü oda sıcaklığında 3 saat,buzdolabında (kapağına koyma,raflarda) 3 gün,buzlukta 3 ay saklayabiliyorsun.Bir kere ısıttıktan sonra ikinci kez soğutup ısıtamıyorsun.
Sütünü benmari usulü (sıcak suyun içine kap koyarak) soğutman veya ısıtman lazım.
Sıcaklığı da cadiozynin dediği gibi bileğinin iç tarafına damlattığında hissetmeyeceğin ısıda olmalı.Ne soğuk olmalı ne sıcak,nötr bi duygu.
Bebeğine vereceğin biberonun anne memesine uyumlu olmasına dikkat et.Çünkü bazı bebekler normal biberonu alınca anne memesini emmiyormuş.Biberondan daha hızlı süt geldiği için anne memesiyle uğraşmıyor sıpalar.Hazırcı oluyorlar.Ben ilk 20 gün kaşıkla içirdim sağdığımda.Çok zor oldu.Sonra birgün kvalidemle biberonu verdik onunla içti,sonra hemen mememi verdim onu da aldı.Biberona öyle geçtik.
Aysecim 15gunlugux ama 3gecedir kendi aglamayinca uyandirmaya calistik bilmiom belki 4saatte uyanir ama gec kendi uyanmazsa diye korkuyorum. Seninki uyaniyor muydu bu gunlerde kac saatte uyandi

Son düzenleme:
Aysecim 15gunlugux ama 3gecedir kendi aglamayinca uyandirmaya calistik bilmiom belki 4saatte uyanir ama gec kendi uyanmazsa diye korkuyorum. Seninki uyaniyor muydu bu gunlerde kac saatte uyandi

Canım benimki çok farklıydı.İlk 10 gün anneler baktı,ben acıdan emziremiyordum.2 saate bi uyandırıp mama verdiler.Sonrasında da hep sağdım verdim sütümü.Kendi uyanmazdı ben bezini değiştirirken uyanırdı.En geç 3 saate bi uyandırırdım.Gündüz 1,5-2 saate bi uyandırırdım.Kırkı çıktığı hafta 4-5 saat uyumaya başladı.Uyandırmaya kıyamadım,dra sordum kendi uyanıyormu dedi.Evet dedim acıkınca uyanıyor.O zaman uyandırmana gerek yok dedi.Şu an çok rutin gece uykusu.22de uyuduğunda 4te uyanıyor,emiyor,geri uyuyor 7ye kadar.Sonra 10a kadar uyanık kalıyor.23te uyuduğunda 5te uyanıyor,8e kadar tekrar uyuyor.Ama gündüzlerimiz çok düzensiz.Bazen hiç uyumuyor,bazen hep uyuyor.Gündüz uyuduğunda gece sabahlıyoruz ama.En geç 20-20,30da uyut diyor uzmanlar ama uyutamıyorum.Biz en erken 10da uyuyoruz:50::50::50::50::50::50:

Canım benimki çok farklıydı.İlk 10 gün anneler baktı,ben acıdan emziremiyordum.2 saate bi uyandırıp mama verdiler.Sonrasında da hep sağdım verdim sütümü.Kendi uyanmazdı ben bezini değiştirirken uyanırdı.En geç 3 saate bi uyandırırdım.Gündüz 1,5-2 saate bi uyandırırdım.Kırkı çıktığı hafta 4-5 saat uyumaya başladı.Uyandırmaya kıyamadım,dra sordum kendi uyanıyormu dedi.Evet dedim acıkınca uyanıyor.O zaman uyandırmana gerek yok dedi.Şu an çok rutin gece uykusu.22de uyuduğunda 4te uyanıyor,emiyor,geri uyuyor 7ye kadar.Sonra 10a kadar uyanık kalıyor.23te uyuduğunda 5te uyanıyor,8e kadar tekrar uyuyor.Ama gündüzlerimiz çok düzensiz.Bazen hiç uyumuyor,bazen hep uyuyor.Gündüz uyuduğunda gece sabahlıyoruz ama.En geç 20-20,30da uyut diyor uzmanlar ama uyutamıyorum.Biz en erken 10da uyuyoruz:50::50::50::50::50::50:

canim simdi 6 saat kadar uyuyor mu Hifacim cokmus epey acikmio mu acaba. bizim gunduz zaten 2 saat fln uykumuz olmuo emerken ve koyana kadar. Gunduz uyanma sorunu yok cok uyumuo gece de iste 3saate uyandirsam normal mi acikinca aglamio gece

canim simdi 6 saat kadar uyuyor mu Hifacim cokmus epey acikmio mu acaba. bizim gunduz zaten 2 saat fln uykumuz olmuo emerken ve koyana kadar. Gunduz uyanma sorunu yok cok uyumuo gece de iste 3saate uyandirsam normal mi acikinca aglamio gece

Aşağı yukarı o kadar uyuyor geceleri.Acıkınca uyanıyor hemen emziriyorum.20 dk falan emiyor bırakıyor.Yatağına koyunca geri uyuyor,emzik bile almıyor.Sabah 8de de altını temzileyip emziriyorum.Ondan sonra 2-3 saat uyumuyor zaten.
Bence normal 3 saatte bi uyandırman.Nette de ayına göre uyku ve yeme düzenini araştırırsan normal olanı görürsün.:29:

Bu gece durgun topik.:31:
Ben ne mi arıyorum bu saatte?:32:
Hayır hayır Hifa uyuyor mışıl mışıl çok şükür.9dan beri süt arttırıcı sitelerde dolaşıyorum.:10:
Topik açtım,bi sürü fikir edindim.Sizlerde okuyun mutlaka.:29:
Emzirme kampına girmeye karar verdim.Eşim de evde olduğu için bana destek verecek sağolsun.Bu süt artacak başka yolu yok:41::41::41::41:
Ayaklarım çok ağrıyor yine.Bu hafta inşallah fırsat bulurum da gidebilirim ramotolojiye.:50::50::50:
Hadi ben yatayım artık.Kızım uyanmadan uyuyum biraz.:26:
İyi geceler herkese.Bol uykulu geceler bebişlere...:54:

Dün yavrumun kıyafetleri oldugu odaya girdim..

Dizlerimi çöktüm.. Kıyafetlerini sevdim, sarıldım, ağladım hüngür hüngür.. Dayanamadım:14:

Çok üzülüyorum.. güçlü durmaya çalışıyorum ama yapamıyorum...

Bizi bekleyen sorunlardan çok korkuyorum...

Küvezlere nasıl koyarım ben yavrumu.. Minnacık daha.. Nasıl dayanacak.. Ben nasıl dayanıcam...

Allah ım güç kuvvet versin bana..

Gece gündüz uykusuz kalmaya razıyım...

O sorunlar ne ki ? Pe ki ya ben napayım he ?

İnşallah hepsi bir ihtimal olarak kalır..

Ama durumumuz hiç iyi değil... 2 aralık ta kontrol var..

Gelişmesi nasıl , kilo almış mı, düşünmekten kendimi alamıyorum.. Sağlıklı olması için yalvarıyorum Allah a.

Elimden sadece dua etmek geliyor... Yavrumu besleyip büyütemedim.. Ona iyi anne olmadım...

Çok çaresizim.. Çok mutsuzum...

Kendimi teselli ediyorum, kandırıyorum hayaller kuruyorum ama herşey yarım kalmış gibi...

Dizlerimi çöktüm.. Kıyafetlerini sevdim, sarıldım, ağladım hüngür hüngür.. Dayanamadım:14:

Küvezlere nasıl koyarım ben yavrumu.. Minnacık daha.. Nasıl dayanacak.. Ben nasıl dayanıcam...

Gelişmesi nasıl , kilo almış mı, düşünmekten kendimi alamıyorum.. Sağlıklı olması için yalvarıyorum Allah a.

Elimden sadece dua etmek geliyor... Yavrumu besleyip büyütemedim.. Ona iyi anne olmadım...

Kendimi teselli ediyorum, kandırıyorum hayaller kuruyorum ama herşey yarım kalmış gibi...

İncim senin ve bebeğin in dua ediyorum inşallah gerek kalmıcak büyümüş olucak kızın .. Benim arkadaşımın bebeği 2 kg doğdu küveze de almadılar.. Hem şöyle düşün sen riskli dönemleri atlattın 6 aylık doğuranlar var. Allah herşeyin hayırlısını versin, şimdiden üzülüp ağlama bence hiç bir katkısı olmıcak şu an ağlamanın.. Kendini de eşini de yıpratma.. Allah sana anne olmayı nasip etti sağlıklı bi bebeğin var,varsın zayıf olsun 2 ay sonra baktığında herşeyi geride bırakmış , akranlarını geçmiş bile olabilir :) Allah dermansız dert vermesin

Son düzenleme:

Sen böyle ağlarsan kendini ve bebeğini de üzersen hiç büyümez ama:20::20::20::20:
Biliyorum söylemesi kolay ama kendini kaptırma acıya.Herşey yolunda gidecek inşallah.Hepimiz dua ediyoruz sana ve bebeğine.:29::29::29::29::29::29::29::29:

Dualarimiz seninle canim sen moralini bozarsan bebegin de etkilenir sen annesin saglam durmaya calis. Insallah riskli zamani gecmissjn oyle dusun

Incim yapma ama boylr guclu olmalisin kuzkuzum. Sen guclu ol ki kizin da icerde guclu olsun. Sen boyle yaparsan o da icerde uzulur kilo alamaz ki. Hem bak sen de esin de zayif dogmusunuz kocaman insan olmussunuz bak. O bebegin kilosu genetik ondan kilo almiyor inan bana. Hem kuveze filan girmeyecek zamaninda gelecek akcigerleri gelismis olacak zaten. Stres yaparsan hersey daha otesine gider. Dualari sizinle.sari sekerim benim uzmeyecek annesini o. Kocaman olacak gor bak. Daha bir hafta var kontrole.sen bol ol ye. Kilo alcam diye dusunme. Inan emzirince oyle zayif dusuyorsun ki. Her emisinde gidecek onlar. Cok opuyorum ikinizi de.

Back