Bol bebiş topiği

canım ben bahsetmiştim belki hatırlarsın, bel fıtığım vardı benim o durum büyük ölçüde etkiliyor hayatımı, bide ben hep epidural normal doğum istiyordum başından beri ve kendimi öyle şartlandırmışım ki , epidural anestezi uzmanımız tayin isteyip gitmiş ,budurumda benim cesaretimi kırdı ne yalan söyliyim.hayırlısı olsun dedik doktorumla 2 aralık tam 38+5 olucaz ve zaten önde giden bir bebek canım, eğer bu tarihe kadar sancın olur gerekli açılman olur ve ben kolay olacağını söylersem doğum şeklin değişebilir dedi ama vaktinden önce gelmezse de 2 aralıkta alırız dedi,öyle anlaştık.ağrılara gelince benim sağ kolum felç gibi uyanıyorum ve günün yarısı ağrıyla geçiyo,kökünden itibaren okadar ağrıyor ki, bide dediğin gibi parmaklarım açıp kapatırken ağrıyor,ayaklarım öyle şiştiki bi görsen sanki iğne batırsam patttt diye patlayacaklar,herşeyi denedim ama inmiyor.heralde son dönemlerimiz canım artık bu tür ağrılar normaldir diyorum.Allah yardımcımız olsun hepimizin,seninde doğum şeklin hayırlısı ne olacaksa sizin için en kısa zamanda belli olur inşallah canım.

Canim 3 saati gecirme ayaginin altini gidikla altini ac filan gec kalmasin sekeri duser sonra ALLAH korusun sarilik filan olur. Kisa da olsa emzir.5 saat uzun bir sure. Mama filan veriyor musun? Benim?kiz mama ainca uzun uyurdu.

canim cokuzuldum gece. mama vermioz tek anne sutu 3saatte 5-10dk emse de olur mu anca okadar duruo. Sen hem mama hem sut mu
simdi de emior sutu aynen cikariyor cok uzuldum yaaa

Son düzenleme:

evet tamam baktım canım rengi güzel bende bu renkte düşünmüştüm
g..gidiyrda baktım daha uygun ama aynı renk yok
burda kanz mağazası varsa yarın bir bakarım
şimdiden sağol ezginin seni yorduğu yetmiyormuş gibi bende seni yoruyrm hakkını helal et..

Icerıgınde domuz katkısı oldugu konusuluyor kullanan arkadasların dıkkatıne.

bende kullanıyorum nerden duydun sonuçta eşim sağlık ocağındayken
hep gebelere öneriyordu..

misafirim kayın validem görümcem
fizik tedaviye gelmiş kayınvalidem bakalım hayırlısı
duanı eksik etme maalesef çok yoruluyorum
bugun artık işte dayanamayıp mescide gittim orda uykuya dalmışım:))
neyse fark eden olmadı:))

sule25 canım ana kucağı fikri sormuşsun.Ben ev tipi anakucağı aldım.Çok da güzel kullanıyorum.Resmini eklerim istersen.Çünkü sorunun üstünden günler geçmiş.Almışsındır belki.
Oto koltuğu almadık biz.Uzun yolda çok yoruluyor kollarım,pişman oluyorum almadığıma.Ama şunun şurasında 4 aydan az kaldı.Sonrası için daha büyük bi araba koltuğu alırım artık.

epack ilk 1 ay o kadar değişkenki uykular sorana ne diyeceğimi şaşırırdım.Bazen 4 saat uyurdu zor uyandırırdım.Bazen 1 saate uyanırdı.Kısa sürede düzene girer inşallah.
Peynirimsi kusmuk sütün yaradığına işarettir hiç sıkma canını.Sürekli yan yatır dedikleri onu yutmaması yüzünden.Sırtına yastıkla destek yap tam yan yatır hep kuzunu.
Kakanın sızdırması ilk başlarda çok oluyor İpeğim.Bizde de öyleydi.İlk aydan sonra daha azalıyor sızıntılar.Acemi bez bağlamamı dersin,uygun bezmi dersin bilemem ama oluyor hep.
Kanamayı sormuşsun canım.Benimki 40 gün az az devam etti.Ne pedi batırdı,ne pedsiz yapabildim.

izell ((((( Ne kadar zor günleriniz olmuş canım yaa.Allahım bir daha göstermesin böyle acı günler.Çok çok geçmiş olsun.

Mevanurr Allahım o minik minik giysilerin içini dolduracak hatta dar gelecek bi tosuncuk versin sana inşallahh

ozayder nasılda kocaman olmuşsunuz öyle siz ya.38.haftadasınız maşallah.Senin ve bebeğin için en hayırlı ve sağlıklı bi şekilde doğumun olur inşallah.Çok dikkat et kendine.Bizi de habersiz bırakma.

karapisso iyice ağrıların artmış kuzum.Allah yar ve yardımcınız olsun.Sağsalim kurtul inşallah.
Polen arısütü falan sormuşsun Dileğim.Ben hamileliğimin ilk aylarında kullandım.Çok fazla vitamin takviyesi olduğu için alerji yaptı bana.O yüzden bıraktım.Kaşıntıları kesememiştim.Bebeğe çok faydası var.Mutlaka ye.

seyide_cim canım benim.Çok özür dilerim hamiş hamiş seni de üzmüşüm.Allah razı olsun duaların için.
Pembiş pembiş pijamalarda alınmış.Oooh.Güle güle ağrısız sızısız giy inşallah :)

inci61inc kuzum dün randevun vardı senin.Nasıl geçti?Haber verdinmi topiğe okumadım daha ama dayanamadım sorayım dedim.

sefamolsuun bir prenses daha geliyormuş aramıza.Maşallah güzelliklerle doluyor topiğimiz.Hayırlı olsun canım..

msmesi bende uyku tulumunu çok düşündüm aslında.Benimki de kıpır kıpır.Kışlık olanlardan değilde incelerden alayım diyorum.Benim ev yandığında hamam gibi olur.Tulumda uyumaz o zaman sıcaktan.Kolları askılı altı torba gibi olanlardan mı aldın sen?Resmini eklermisin?
Oyy nasıl bir gülüştür o maşallah tebarekallah.Allahım seni de hiç ağlatmasın inşallah.

leyla4627 Dönmemiş senin sıpa.Allahım sağlıkla kurtarsın inşallah senide kuzum.

Bugün taburcu olduk kızlar.
Dualarınız için çok sağolun.
Eşim iyi çok şükür.Güzel geçti ameliyatı.İnşallah 3.ye gerek kalmayacak.
Uzun uzun yazamayacağım eşim uyurken yemek yapmam lazım ona.Kızımın da altı değişecek.
Geçmişi de yarım bırakmak zorunda kaldım.
Benden 1-2 tane daha lazım bu aralar bana.
Hepinizi öptüm.Allah razı olsun hepinizden...

inci61inci kuzum dün randevun vardı senin.Nasıl geçti?Haber verdinmi topiğe okumadım daha ama dayanamadım sorayım dedim.

Canım hoşgeldin.

Nasılsın? Eşin nasıl? İnşallahh herşey yolundadır.

Bende dün kontrole gittim. Bebişim 1513 grammış. Önümüzde 1 ayımız var.Ye iç yat dinlen dedi. Balık hapı verdi.

bugünde sağlık ocagına gittim. Ebe ile konuştum. kontrolum vardı zaten. 1 ayda 1 kilo alabilir dedi. 2500 olursa çok iyi olur yoksa küçük bebeğin bakımı, herşeyi sorun olur, zor olur dedi. Tavsiyelerde bulundu. Zaten son aylarda bebek kilo alır dedi.Ama bide dedi ki karnın küçük Ne yapacagımı bilmiyorum bu gurbet ellerde... Allah ım ve eşime güveniyorum...Allah tan umut kesilmez......

10 gün sonra tekrar kontrolum var. Gelişimine bakıcak. Böyle giderse almıcak. Ama geçenki gibi durursa alıcakmış... Bilmiyorum ne olacak Allah 'a emanetiz. Sağlıgı yerinde en azından ona seviniyorum. Kilo almaması içinde bi nedenn yok herşeyim normal. Aralık ayının ortalarında ciğerleri gelişimini tamamlıcakmış. Ozamana dayanırsa iyi olacak doktor öyle dedi.

Ne kadar moralimi yüksek tutsamda üzülüyorum.

Arı sütünden bahsetmişsiniz ayşecim. Nerde satılıyor ? Bende alsam bebişe kilo aldırır mı acaba ?

canım daha almadık karasız kaldım sen müsait olduğun bir zamanda
resmini yüklersen sevinirim şimdilerde yoğunsun
oto koltuğuda bakıyorum cadiozy sağolsun link verdi baktım
eşime gösterme fırsatım olmadı ama ben beğendim artık hayırlı ise almayı düşünüyorum..

canım geçmiş olsun Rabbim şifalar göndersin
en kısa zamanda herşey yoluna girer umarım sana kolay gelsin
sende de razı olsun görüşmek üzere...

aysem sagol hep yanimdasin. Normal dogumdaki dualarim kabul olmus cok sukur yolunda esinin sagligi insallah daha iiye gitcek her sey. Canim biraz hirilti sesi geliyor bugun emdigini ayni cikardi sanirim mukus atmak icin oluomus bir de benimki cok ustunu acior el ayak feci tulum aldik beklioz siparisi. gece 5-10 emince cok uzuld ac kaldi diye zira normali 1saat durur bide uyanmadi hic bakalim bu gece nolcak

ayşecim tekrardan çok geçmiş olsun..eşinin iyi olmasına sevindim..allah kolaylık versin sana..

hamile arkadaşlardan ricam var..tefriciyeye başladım..sizlerin temiz yüreğine güvenerek 5 er tane tefriciye okumanızı istioyum..istememdeki amaçta kimin duasının kabul olacağını sadece rabbim bilir..hamileyken dualarınız kabul olur inşallah..okuyabilenler yazsın hemen listeme ekleyeyim..

canım ben okurum inşallah rabbim dualarımızı kabul eder
sende duanı eksik etme listeye eklersin..

Maşallah ne güzel büyümüş bebiş.Allah kolaylık versin sanada canım.KOşturmacan hiç bitmiyor ben gibi...

Avk. sorularına kızma bitanem.Onlar konuyu enine boyuna düşünürler ondan sorarlar o garip soruları.Allahım aydınlığına çıkarsın seni.

Bazıları anne karnında beslenirmiş bazıları anne sütüyle.Seninki sütle büyüyecek olanlardan desene.Küçük giysiler almışsın.Çok alma onlardan.Senin minik kısa sürede aradaki açığı kapatıp bizimkileri bastıracak eminim ben

Canım sıkılıyor kımsede yok. Bende gelsem bebısıyle bırlıkte banada masal anlatan olur mu kı acaba :)))
Canımm benimm.Gel ben sana cicili bicili bi oda yaparım kuzucunla mışıl mışıl uyursun.Ninni de söylerim,kitap da okurum.Pışpışlarımda.Ama sallamam hiç kusura bakma.Tarzım değil sallama

Bugün aklımdaydın mesaj atacaktım sana.Nerelerdesin uzun zamandır yoksun.Kışlık getir Konya'ya yağmurlar,ayazlar başladı...

Anam o kadar çokki bu dengesizler virüs gibi heryerdeler inan.Sürekli de çoğalıyorlar.
Babam hep sofraya küsülmez der.İçinde kalacağına karşındakinin içinde kalsın.Söyle hatasını eşşeğe.Tövbe tövbee

Canıım bak.Sen hamilesin ve inan bana 9 ay boyunca daha çook değişecek duyguların.Pişmanlıklar,sevinç,heyecan,neşe,depresyon hepsini bi arada yaşayacaksın bazen.Dengesizlikler yapacaksın.Bunların hepsi çok normal.Hormonal değişikliklerden.Bir de üstüne hayatının getirdği zorluklar eklenince daha fazlalaşacak.Kimi hamileliğin sıkıntılarını ağır yaşıyor,kimi rahat hamileliğine hayatının sıkıntılarını ekliyor,kimi doğururken zorlanıyor,kimi büyütürken.Hiç bitmiyor,hiç eksilmiyor.9 ay çok rahattım,kimse beni üzmedi,5dkda doğurdum,uslu da bi bebeğim var diyeni hiç duymadım ben.Senin de görüp göreceğin en büyük sıkıntı bugünlerin olsun inşallah.Biz sonunu göremesek de Rabbim çıkar bir yol yazmıştır illaki.Kimse karagünlerde kaybolmaz.O'na sığınalım yeterki.Kendini nasıl ve nerde iyi hissediyorsan orda ol.Ama şunu aklından hiç çıkarma BİR GÜN GÜNEŞ SENİN İÇİN DOĞACAK....

kizlar bu gece bebisim sadece toplam 15-20dk emdi uyanmadi telas yaptim gun ici 30dkda bir memeye gelen gece uyanip gelemedi size de oldu mu hic bole gece
Çok sıcaktan uzun uyuyor olabilir ipeğim.Benimki öyleydi.Isıyı düşürdük uyandı zilli.

İnşallah dapdaracık olur bu ciciler minnoşa.

Dr kontrollerini aksatma duygucum.O masumun günahı neki önemsemiyorsun.Ihlamur nane faln iç diyemiyorum,çünkü ilk 3 ayda bitki çayları düşüğe sebep oluyormuş.Sen kbbye git mutlaka.Dr verir sana bişeyler.Sıcak tut ayaklarını.Çok geçmiş olsun.

Ayşecim hoşgeldin..seni çok merak ettik..durumlar nasıl?
Hamdolsun daha iyi artık.Çok sağol canım.

Aktardan almıştım ben saf arı sütü.Bala karıştırıp yiyordum.Marketlerde de bal polen arı sütü karışımı diye satılyor.Kilo aldırmasa da çok iyi gelir bebeğe de sana da.İnşallah alerji yapmaz benim gibi.Kaşınmaktan ölmüştüm ben.Sol yanına yatmayı sakın ihmal etme.Hep sola yat.Doğunca sütün yarar açığı kapatır merak etme.

bu bizimki canım.hem ilk 40 gün beşik oalrak kullandım,hala da oturma odasında onda uyur.

Allah bin kere razı olsun canım.Uykunuz çok uzun sürüyormuş sakın bırakma uyusun diye.en geç 2,5 saate bir emzirmelisin.ayağını sıkıştır,soy,sırtını kaşı uyandır mutlaka.Kan şekeri düşerse sarılık olur Allah esirgesin.Çok sıcaktan uyuyo olabilir benimki gibi.Aman diyim çok uyutma.İlk 40 gün takip et.Ondan sonra zaten acıkınca kendi uyanıyor.

Ptesi sabah kızımı anneme bırakarak eşimle hastaneye yattık.O gece eşimle kaldım.Salı sabah 8de ameliyata gitti.11de de yoğun bakıma aldılar.Durumu çok iyi dedi dr.Bilinci de açıktı zaten.1,5ta odasına aldılar hemen.İlk ameliyatta akşam 6ya kadar yoğun bakımda kalmıştı.Bu daha iyi geçtiği için erken çıkardı dr.Burnundaki tampon yüzünden çok fazla diş ağrısı çekti.Bi ara dişlik olsaydı da kaşısaydım diş etlerimi dedi hatta.Dün sabah tampon çıkınca rahatladı.Doğru dürüst uyuyamıyordu onun yüzünden.Sonra epey uyudu.Gündüz 10da ben gidiyordum yanına.Akşam 8e kadar kalıyordum.Akşamları annesi geliyordu.Bende kızıma gidiyordum.Doya doya emzirdim onu geceleri.Hep koynumda uyudu.Gündüzleri de makinayla sağdım ertesigünün sütünü bıraktım kuzuma.Mama,süt derken annem idare etti kuzucumla.Bugün sabah taburcu olduk.Öğlenden beri uyuyor eşim.Grip başlangıcı varmış.Tavuk suyuna limonlu çorba yaptım.Antibiyotik niyetine içsin.İyi gelir.Kuzumu da ağlatmamaya çalışlıyorum sesten rahatsız olmasın diye.Radyasyon yüzünden tlf bakması yasak.Tlflar da bende.Yetişemiyorum koşturmaya bazen.Muh.odasının haberi olmuş.Tlf hiç susmuyor.Haberi olan herkes arıyor sağolsunlar.Evin adresini alıyorlar.Sanırım bi ara yığılmalar olacak misafirden.Tokalaşması,sarılması yasak.Enfeksiyon riski yüzünden.Hapşurmak,tıksırmak,sümkürmek,wcde ıkınmak bile yasak.Burundan girdikleri için burunla ilgili herşey yasak.Gribi de atlasaydı bi an önce.Kızımıza bile sarılamadı çocuğa geçmesin diye.
Bizden böyle arkadaşlar.Hepinizden Allah razı olsun.Dualar etmiş,merak etmişsiniz bizi.
Allahım hiç kimseye,düşmanıma bile vermesin bu günleri.Çok zor.İnşallah bu son ameliyattır ve bir daha asla sorun çıkmaz sağlığıyla ilgili...

çok zor günler geçirmişsiniz..umarım bu son olur..enfeksiyon riski varsa çok dikkat edin ayşem..hatta gelen misafirlerle bile uzun süre kalmasın..bu işin ayıbı yok..gerekirse söyleyin..benim teyzem de by pass olmuştu aynı durum onun içinde söz konusuydu..gelenler odaya bile girmiyordu odanın kapısından geçmiş olsun diyorlardı buna rağmen enfeksiyon kaptı 4 yıl olacak neredeyse hala çekiyor teyzecim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…