Mutluluki'nin eşiyle arasındaki meseleye karışamam ama alıntıladığım kısma katılıyorum.sanıyor ki hemen iş bulacak, evin yarı parasını da kenara koyacak ve hayatları devam edecek.
Kesinlikle katılıyorum. Konu sahibine hiç mantıklı gelmiyor, bu cümleyi söyleyene karşı hiç bir fikrinin olmadığı "kaldıraç" gibi cümleleri savuruyor ama olayın en önemli boyutu bu.Ben bu bitcoin olayini esinizin sizden saklamasinin nedeninin kazansaydi sizinle paylasmak istememesi olarak goruyorum.belki çok fesadım bilemiyorum. Ama bitcoin 1.5 senede defalarca kazandirdi ozaman size donup hanim bak ben boyle bir sey yaptim sukadar kar ettim ne mutlu bize dedi mi hayır. Çünkü aklınca sizden gizli birikim yapiyordu.seni daha iyi yasatmak icin yaptim falanda bu yuzden bana inandirici gelmedi.evi satmamanizi tavsiye ederim
Mutluluki'nin eşiyle arasındaki meseleye karışamam ama alıntıladığım kısma katılıyorum.
Pandemi çoğu sektörü kötü etkiledi ve herkes küçülmeye gitti, şu dönemde ha deyince iş bulmak kolay olmayacaktır, buldunuz diyelim 3 yaşında bir çocuk var ve anladığım kadarıyla anneanne ve babaanne çocuğa bakabilecek sağlığa sahip değil, sağlıklı olsalar da bakacakları garanti değil, mecburen çocuğu kreşe vermek gerekecek, alınan maaş ne kadar olabilir ki? Kreş masrafı+ev giderleri derken maaş yetmez gibi geliyor bana, ister istemez evden kalan paraya girilecektir, kaldı ki para olduğu yerde değer de kaybedecek.
Maalesef gelecek günlerde zor bir hayat bekliyor hepsini, maddi zorluklara göğüs gerersiniz hayatın anlamı para demek değildir ama konu sahibesinin eşi rahat hayatını bile isteye zora sokmuş işte buna göğüs germek oldukça sıkıntılı.
Ben en çok hiç konuşmadan gizli saklı yapılmasına tepkiliyim, borç bu Allah göstermesin ama belki hepimiz bir sebeple büyük meblağlarda borçlanabiliriz lakin sırf daha fazla para kazanmak için birilerinden borç alınmaz, abiniz de olsa imkanları iyi de olsa parasını ister, üzüldüğüm nokta eşi de dahil herkes konu sahibesine vicdan yaptırmış, eşi seni daha iyi yaşatabilmek için yaptım demiş, kayınbiraderi zor gününde yanında olmayacaksan ne anlamı var demiş, abisi parayı verirken batarsan borcu karışlayacak imkanın yok dememiş, bana kalırsa aslında herkesin haberi var bir konu sahibesinin haberi yoktu, daha baştan abi evi kendine garanti olarak görmüş bence, öyle olmasa hepsi ağız birliği yapıp evi sattırmak için baskı kurmazdı, ben böyle konularda çok kötü kalpli düşünüyorum, eş ailesinin evi sat diye baskı yapması bile huylandırır beni, bugün abinin borcu için yarın kredileri kapat kocanın halini görmüyor musun diyerek kalan para için baskı yapmayacakları ne malum
Konu sahibi eşini affetmiş borsa coin masumların parasını alırmış sıfırlarmış sadece. İyi ev satmalar diyorum ben artıkkben de aynen böyle düşünüyorum. borç; hastalıktan, iş açıp tutturamamaktan olsa amenna. hatta konuşup bu riskli işe beraber girmiş olsalar gene amenna. beraber çeksinler sonucunu.
güzel geçen yıllar ve emekleri hatırına diyor konu sahibi habire. belki de o güzel yıllar adam hep kazanıp kafasına göre takıldığı için güzeldi de şimdi kaybedince gerçek yüzü çıktı.
ayrıca ben olsam çok kırılırım hayat arkadaşım dediğim insanın benden habersiz bu kadar büyük bir işe kalkışmasına. hayat müşterek değil mi ? aldığı riskin sonucu beni ve çocuğumu dolayısıyla aile hayatını etkileyecek bir şeyse bana sormamış olması 10da10 kusurlu hareket. bunun geçmiş güzel yıllarla kıyası dahi olamaz, bir anda siliverir.
keza kanunda dahi yeri var, eşten habersiz kredi çekmek boşanma sebebi.
açıkçası bana da buram buram art niyet kokusu geliyor. resmen kazanırsam ne ala kaybedersem nasılsa bizim hanım evi satar çünkü o saftır demiş bana göre.
konu sahibi çocuğu olunca çalışmaya ara vermiş. arkadan deli gibi gençler geliyor, iş bulmak çok zor. benim gayet iyi eğitimli bir arkadaşım 4 yıldır çocuğu için ara verdi, şimdi mağazaların part time ilanlarına bakıyor, o da asgari ücretin yarısı.
acı ama ne yazık ki firmalar hem uzun süre ara vermiş hem de çocuğu olan kadınlara sıcak bakmıyor. hani umarım gönlüne göre iş bulur ama maaşlar ülkece düşük, çocuk yaşı itibariyle zaten kreşe gitmek zorunda, ev kira olacak, e adam maaşı ile kredi ödeyecek.
hayatlarının iyi ihtimalle minimum 10-15 senesi şu an ipotek altında.
evi satmasa ne iş bulsa maaşı ile idare edebilirdi. ama tuhaf bir anlayışı var.
Konu sahibi eşini affetmiş borsa coin masumların parasını alırmış sıfırlarmış sadece. İyi ev satmalar diyorum ben artıkk
Ev fiyatları uçmuş gitmiş dolar altın fırlamış işsizlik diz boyu virüs eylülde hortlayacak gene. Bu dönemde eşinin 600 binlik hatasını affeden kadına ne denir kiayy evet bi de öyle bir lafı vardı. sistemin mazlumuydular :)
şaka gibi bir konu.
bu süreçte evini satıp heder olmayı dik durmak sanıyor.
neyse, herkes kendi seçimlerinin sonucunu yaşar.
o paranın yarısı başka borçlara giderken anlayacaktır.
Ev fiyatları uçmuş gitmiş dolar altın fırlamış işsizlik diz boyu virüs eylülde hortlayacak gene. Bu dönemde eşinin 600 binlik hatasını affeden kadına ne denir ki
Allah askina hortlayacak falan demeyin yeter bitti virus biz normale donduk dunya da dondu.siz de donun.bitti yetee bu kadarEv fiyatları uçmuş gitmiş dolar altın fırlamış işsizlik diz boyu virüs eylülde hortlayacak gene. Bu dönemde eşinin 600 binlik hatasını affeden kadına ne denir ki
Daha bugün gittiğim hastanede dediler vakalar artmış. Siz normale dönün banane. Dünya hatta halkının tamamı aşılanan israil bile zor durumda. Sonbaharda da Türkiyede patlama olacakAllah askina hortlayacak falan demeyin yeter bitti virus biz normale donduk dunya da dondu.siz de donun.bitti yetee bu kadar
ben de aynen böyle düşünüyorum. borç; hastalıktan, iş açıp tutturamamaktan olsa amenna. hatta konuşup bu riskli işe beraber girmiş olsalar gene amenna. beraber çeksinler sonucunu.
güzel geçen yıllar ve emekleri hatırına diyor konu sahibi habire. belki de o güzel yıllar adam hep kazanıp kafasına göre takıldığı için güzeldi de şimdi kaybedince gerçek yüzü çıktı.
ayrıca ben olsam çok kırılırım hayat arkadaşım dediğim insanın benden habersiz bu kadar büyük bir işe kalkışmasına. hayat müşterek değil mi ? aldığı riskin sonucu beni ve çocuğumu dolayısıyla aile hayatını etkileyecek bir şeyse bana sormamış olması 10da10 kusurlu hareket. bunun geçmiş güzel yıllarla kıyası dahi olamaz, bir anda siliverir.
keza kanunda dahi yeri var, eşten habersiz kredi çekmek boşanma sebebi.
açıkçası bana da buram buram art niyet kokusu geliyor. resmen kazanırsam ne ala kaybedersem nasılsa bizim hanım evi satar çünkü o saftır demiş bana göre.
konu sahibi çocuğu olunca çalışmaya ara vermiş. arkadan deli gibi gençler geliyor, iş bulmak çok zor. benim gayet iyi eğitimli bir arkadaşım 4 yıldır çocuğu için ara verdi, şimdi mağazaların part time ilanlarına bakıyor, o da asgari ücretin yarısı.
acı ama ne yazık ki firmalar hem uzun süre ara vermiş hem de çocuğu olan kadınlara sıcak bakmıyor. hani umarım gönlüne göre iş bulur ama maaşlar ülkece düşük, çocuk yaşı itibariyle zaten kreşe gitmek zorunda, ev kira olacak, e adam maaşı ile kredi ödeyecek.
hayatlarının iyi ihtimalle minimum 10-15 senesi şu an ipotek altında.
evi satmasa ne iş bulsa maaşı ile idare edebilirdi. ama tuhaf bir anlayışı var.
Allah askina hortlayacak falan demeyin yeter bitti virus biz normale donduk dunya da dondu.siz de donun.bitti yetee bu kadar
Kiralar almış başını gidiyor, çocuk demek başlı başına masraf demek kendinizden kısıyorsunuz ama çocuktan kısamazsınız, hele iş bulmak o kadar zor ki, çevremde çalışan arkadaşlarım var anlatıyorlar da insanın inanası gelmiyor, ki bir arkadaşımız makine mühendisiydi kadın, kendi sektöründe asla iş bulamadı bir firmada asgari ücretle sekreterlik yaptı yıllarca.
Ben olsam kısmına da katılıyorum astrojurnal, genel olarak borcu sevmeyen biriyim, para konularına takıntılıyımdır biraz, ne para isteyebilirim ne de kimseye borçlu kalmayı severim, kötü giden evliliklerde maaşı/birikimi mecburen gizleme gibi durumlar hariç, ki çoğunlukla kadınlar böyle şeyler yapmak zorunda bırakılıyor, yolunda gittiğini düşündüğüm evliliğimde gizli saklı işler çevrilirse deliririm, yıllarımı geçirdiğim adama kızarım ama galiba en çok kendime kızarım, bilmiyorum gerçekten başkası adına bir şey demek kolay değil ama ben yaşasam keskin sirke küpüne zarardır derler biraz keskin sirkeyim gözüm kararabiliyor, maalesef ki bu yaşıma kadar törpüleyemediğim en berbat huyum bu, evi balyozla yıkabildiğim kadar yıkar yine de satmazdım, bu konuya neden bu kadar takıldım galiba gizli yapılmış olması ve bundan en çok Mutluluki ve evladının zarar görecek olması etkiledi.
Maskeleri cikarmadim.kendim dikkat ediyorum ama kalabaliga da giriyorum disarida yemek de yiyorumnormale dönüp maskeleri çıkaran ülkeler şu an tekrar kapanmaya doğru gidiyor. bazı ülkeler uçuşları, özellikle rusyadan gelenleri, almamaya başlıyor. delta varyantı oldukça tehlikeli.
tabi ki hayatlarımıza devam edeceğiz ama normale dönerek değil tedbirlere uyarak.
Umarim patlamaz yine her yer kapanmazDaha bugün gittiğim hastanede dediler vakalar artmış. Siz normale dönün banane. Dünya hatta halkının tamamı aşılanan israil bile zor durumda. Sonbaharda da Türkiyede patla
Maskeleri cikarmadim.kendim dikkat ediyorum ama kalabaliga da giriyorum disarida yemek de yiyorum
Umarim patlamaz yine her yer kapanmaz
Sadece yüzde 27 en az 1 doz aşılandı. Ama herkes maskesiz yiyor içiyor dışarda tatile gittiler ev gezmeleri hızlandı çocuklar görüşüyorlar oynuyorlar toplu taşımada yasak yok idari izinler bitti. Tabi ki artacak arttı da aynı dünyada olduğu gibi.Maskeleri cikarmadim.kendim dikkat ediyorum ama kalabaliga da giriyorum disarida yemek de yiyorum
Umarim patlamaz yine her yer kapanmaz
Bunaldik artik yadirgamiyorum ben2. doz aşımı da oldum, ama ben de maske mesafe dikkat ediyorum. aşırı kalabalığa girmesem de dışarıda birkaç kez yemek yedim. umarım herkes bu özeni gösterebilir.
dün akşam kaş'tan videolar gördüm, sanki hiç virüs yok gibi üst üsteydi insanlar.
Bunaldik artik yadirgamiyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?