Biz böylelerine yatırımcı değil batırımcı diyoruz, yıllarca hisse alıp satan biri oturup da bir temel ya da teknik analiz yapmayı öğrenmemiş, bulduğu hisseye bodoslama dalmışsa yatırımcı olamaz.işte o yüzden bir nevi kumar hastalığı gibi bence. nasıl insanlar kumar masasında gözleri dönüp herşeylerini bir anda bırakıyorlarsa bu tip yatırımcı oldum zannedenler de aynen bunu yapıyorlar.
benim annemin bir arkadaşı da kocasının borsa merakı yüzünden senelerce ne zahmetler çekti.
hep ev alıp batan para yüzünden evi yada arabayı satarlardı. sonra kadın çabalardı zar zor bir ev yada araba alırlardı yerine. 1-2 senede adam gene batardı borsada.
bunun gibi örnekler hepimizin çevresinde vardır. ben hiç akıllananı görmedim, bir nevi alkol gibi sigara gibi bağımlılık oluyor.
Konu sahibinin evladını düşünme şekli: evin satış parasının yarısını saklayacağım. İş bulup çalışıp kira ödeyip kocaya da bakacağım. Yani akıl be mantık var. Şu dönemde iş bulanı ayakta alkışlıyorlar. Asgari ücret alıp onun da yarısını kiraya ödeyecek yazık
ay arkadaşım sende hiç evlilik kurumunu bilmiyorsun.
onca yıllık geçmişlerinde adamın onca emeği varmış, tek hatada silinmezmiş, evlilik emekmiş evlilik sabretmek ve destek olmakmış. öyle bir ters hareketi oldu diye, bir kere kandırdı diye adam boşanır mıymış hiç ? önemli olan bu süreçte dik durup destek olmakmış.
sdjkljsdlgsl
çok güzel yazmışsın da, buram buram romantizm kokan bir konu sahibi var karşımızda. olaylara farklı bir dünyadan bakıyor, burada herkese karşı da savundu kararını. hani bize kendi savunduğu kadar kocasına karşı olayın vehametini savunsa adam olayı çözmek zorunda hissederdi kendini. konu kararı doğrulansın diye açılmış, bu yazdıklarımızın zerre önemi yok malesef.
Biz böylelerine yatırımcı değil batırımcı diyoruz, yıllarca hisse alıp satan biri oturup da bir temel ya da teknik analiz yapmayı öğrenmemiş, bulduğu hisseye bodoslama dalmışsa yatırımcı olamaz.
İşi bilen yatırımcı da zarar yazabilir, hep kazanır diye bir şey yok ama asla evini satarak, kredi çekerek işlem yapmaz, kenardaki kaybetse de üzülmeyeceği parayı kullanır, elde olmayan sebeplerden zarar yazarsa da olsun der.
Evet var maalesef, birkaç ay içinde trilyonlarca lira kaybedip de üstüne bir o kadar da borçlanmış örnekler olmuştu çevremizde.
Tahmin ettim yorumlarını ve asabım bozulmasın diye okumadım ajsjsj.
Çocuk olmasa, aman çalışsın dursun ne istiyorsa yapsın denilir belki. Hani o da saçma da çok aşık kadınların yaptığını yapar der geçersin. Ancak ortada bir çocuk var ve hiçbir erkek, çocuğun babası dahi olsa benim çocuğumun geleceğini yok saymama sebep olamaz. Hele ki o baba kendi elleriyle çocuğun geleceğini yıkıyor ise hiç affım olmaz.
Ben zaten oldum olası anlayamadım bu kocacı hatunları. Benim ağzımı burnumu kırdı ama seviyorum, aldattı ama seviyorum, borç batağındayım ama seviyorum. Ne pipiliymiş arkadaş. Ben eşimin yüzüne karşı söylüyorum bunu. Seni seviyorum ama oğlumun maddi manevi zarar gördüğü bir evlilikte babası olsan dahi durmam. Benim sorumluluğum evladıma yahu. Küçük olan, çocuk olan, bana muhtaç olan o. Kocam değil. Eşek kadar adamın arkasını toplayacak, büyük hatalarını görmezden gelecek değilim. Annesi değilim ben onun çünkü.
Evlilik iyi günde kötü günde diye dolamışlar bir ağızlarına. Acaba aynı şeyi kadın yapsa adam destek olur muydu? Cevap veriyorum, asla olmazdı.
Bu konuda kesinlikle hemfikiriz, aileyi ilgilendirecek, hayatlarını etkileyecek konularda eşlerin muhakkak istişare etmesi lazım.kar da zarar da herkes için geçerli. olabilir, insan maddi zarara her zaman uğrayabilir. benim takıldığım 2 şey var.
ilki hastalık gibi kredilere borçlara girerek zararı büyütmek, ikinci ve en önemlisi ise bunu 1,5 yıl gibi uzun süre gizleyerek yapıp artık son noktada anlatmak.
ortak karardır, riske beraber karar verilir, eyvallah. o zaman borç ikisinindir derim. ancak gizli saklı iş çevirmek çok kötü birşey hem de bu kadar hayati bir konuda.
bu durum ahmetle buluşucam diyip mehmetle buluşmak değil ki. bundan sonra minimum 10 senelerini yemek olmuş bu hareket.
üstelik çocukları var. adam çocuğunun da geleceği ile oynamış durumda.
bu asıl ağır olan bana göre.
Calismamamissa evde esinin de hakki var.adam calismis ve almis.bende verirdim yarisini gerisini naparsa yaptirsinKonu sahibinin evladını düşünme şekli: evin satış parasının yarısını saklayacağım. İş bulup çalışıp kira ödeyip kocaya da bakacağım. Yani akıl be mantık var. Şu dönemde iş bulanı ayakta alkışlıyorlar. Asgari ücret alıp onun da yarısını kiraya ödeyecek yazık
Aynen.Eşim kişisi bana sormadan bu kadar büyük bir borca girse,büyük sözüme tövbeler olsun ama aklıma gelen ilk çözüm yolu boşanmak olurdu.
Hani 30 bin, 40 bin, 50 bin gene neyse. Çalışıp ödeyelim derdim ama. 600 bin lirayı ödemeye benim ömrüm yetmez ki... çalışmakla ödenecek bi borç değil. Anca milli piyango ile ödenir bir borc.
Eşiniz çok cüretkar. Çünkü bunun sonucunda sizin yaklaşımınızı en başından beri biliyordu. En fazla ağlayıp evi vereceğinizi biliyordu. Bilmeseydi cesaret edemezdi. Zaten "seni daha iyi yaşatmak istedim" savunmasının açıklaması da bu. O kadar cüretkar davranıyor ki; Azıcık daha zorlasanız sizi suçlayacak. Isterseniz bi deneyin, denemek bedava.
Benim eşim buna kendi tabiatı gereği de cesaret edemez. Ama etmeye kalkarsa da benim nezdimde sonuçlarını bilir bunun.
Evimi vermem. Veremem. Tek güvencemi şans oyunlarında kaybetmesini olumlu pekiştiremem.
Benim ve evladımın rızkını sans oyunlarında kaybeden, bizim günahımıza giren bir adami ben affedebilecegimi sanmiyorum.
Is yapsa da iş batırsa ona amenna. Ama bu çok başka.
Kesinlikle bana da çok ters.Aynen.
Zaten çalışmadan para kazanma heveslisi olan adamla evli kalmam ben.
Kumar,bitcoin,milli piyango vs.
Hepsi de bana çok ters.
Adam aşırı hatalı. Evladının geleceğini düşünmüyor. 600.000 borç demek, senelerce yemeden, içmeden, gezmeden kısmak demek. Çocuğun eğitim hayatına balta vurmak demek. Asla evi vermezdim ben olsam. Evladım için vermezdimCalismamamissa evde esinin de hakki var.adam calismis ve almis.bende verirdim yarisini gerisini naparsa yaptirsin
Bide bunu yaparken seni daha iyi yaşatmak için demiş adam. Sjsjsjsj bahaneye bak. Reis Drama king mübarekAynen.
Hepsi de bana çok ters.
Çevremde bazı tanıdıkların eşleri, çocukları işyeri açarken banka kredisi çekmek için ailelerinin oturduğu ve sahip oldukları tek evi ipotek ettirmişti sonra tabii battılar, bir tanesinin evi banka hacziyle gitti, diğerinin eviyse ödemeler aksarsa gitti gidecek ve hayatları boyunca bir daha asla ev alamazlar.Evimi vermem. Veremem. Tek güvencemi şans oyunlarında kaybetmesini olumlu pekiştiremem.
Okudum,sayfalarca okudum.Bide bunu yaparken seni daha iyi yaşatmak için demiş adam. Sjsjsjsj bahaneye bak. Reis Drama king mübarek
Eşim kişisi bana sormadan bu kadar büyük bir borca girse,büyük sözüme tövbeler olsun ama aklıma gelen ilk çözüm yolu boşanmak olurdu.
Hani 30 bin, 40 bin, 50 bin gene neyse. Çalışıp ödeyelim derdim ama. 600 bin lirayı ödemeye benim ömrüm yetmez ki... çalışmakla ödenecek bi borç değil. Anca milli piyango ile ödenir bir borc.
Eşiniz çok cüretkar. Çünkü bunun sonucunda sizin yaklaşımınızı en başından beri biliyordu. En fazla ağlayıp evi vereceğinizi biliyordu. Bilmeseydi cesaret edemezdi. Zaten "seni daha iyi yaşatmak istedim" savunmasının açıklaması da bu. O kadar cüretkar davranıyor ki; Azıcık daha zorlasanız sizi suçlayacak. Isterseniz bi deneyin, denemek bedava.
Benim eşim buna kendi tabiatı gereği de cesaret edemez. Ama etmeye kalkarsa da benim nezdimde sonuçlarını bilir bunun.
Evimi vermem. Veremem. Tek güvencemi şans oyunlarında kaybetmesini olumlu pekiştiremem.
Benim ve evladımın rızkını sans oyunlarında kaybeden, bizim günahımıza giren bir adami ben affedebilecegimi sanmiyorum.
Is yapsa da iş batırsa ona amenna. Ama bu çok başka.
Aynen.
Hepsi de bana çok ters.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?