Bitcoin batığı

Biz böylelerine yatırımcı değil batırımcı diyoruz, yıllarca hisse alıp satan biri oturup da bir temel ya da teknik analiz yapmayı öğrenmemiş, bulduğu hisseye bodoslama dalmışsa yatırımcı olamaz.

İşi bilen yatırımcı da zarar yazabilir, hep kazanır diye bir şey yok ama asla evini satarak, kredi çekerek işlem yapmaz, kenardaki kaybetse de üzülmeyeceği parayı kullanır, elde olmayan sebeplerden zarar yazarsa da olsun der.

Evet var maalesef, birkaç ay içinde trilyonlarca lira kaybedip de üstüne bir o kadar da borçlanmış örnekler olmuştu çevremizde.

Tatlı su romantikliği iş piyasasında da karşılık bulacak sanıyorsa demek.

Tahmin ettim yorumlarını ve asabım bozulmasın diye okumadım ajsjsj.

Çocuk olmasa, aman çalışsın dursun ne istiyorsa yapsın denilir belki. Hani o da saçma da çok aşık kadınların yaptığını yapar der geçersin. Ancak ortada bir çocuk var ve hiçbir erkek, çocuğun babası dahi olsa benim çocuğumun geleceğini yok saymama sebep olamaz. Hele ki o baba kendi elleriyle çocuğun geleceğini yıkıyor ise hiç affım olmaz.

Ben zaten oldum olası anlayamadım bu kocacı hatunları. Benim ağzımı burnumu kırdı ama seviyorum, aldattı ama seviyorum, borç batağındayım ama seviyorum. Ne pipiliymiş arkadaş. Ben eşimin yüzüne karşı söylüyorum bunu. Seni seviyorum ama oğlumun maddi manevi zarar gördüğü bir evlilikte babası olsan dahi durmam. Benim sorumluluğum evladıma yahu. Küçük olan, çocuk olan, bana muhtaç olan o. Kocam değil. Eşek kadar adamın arkasını toplayacak, büyük hatalarını görmezden gelecek değilim. Annesi değilim ben onun çünkü.

Evlilik iyi günde kötü günde diye dolamışlar bir ağızlarına. Acaba aynı şeyi kadın yapsa adam destek olur muydu? Cevap veriyorum, asla olmazdı.

kar da zarar da herkes için geçerli. olabilir, insan maddi zarara her zaman uğrayabilir. benim takıldığım 2 şey var.
ilki hastalık gibi kredilere borçlara girerek zararı büyütmek, ikinci ve en önemlisi ise bunu 1,5 yıl gibi uzun süre gizleyerek yapıp artık son noktada anlatmak.
ortak karardır, riske beraber karar verilir, eyvallah. o zaman borç ikisinindir derim. ancak gizli saklı iş çevirmek çok kötü birşey hem de bu kadar hayati bir konuda.
bu durum ahmetle buluşucam diyip mehmetle buluşmak değil ki. bundan sonra minimum 10 senelerini yemek olmuş bu hareket.
üstelik çocukları var. adam çocuğunun da geleceği ile oynamış durumda.
bu asıl ağır olan bana göre.

çocuk olmasa bile o kadar zaman insanın arkasından iş çevrilmesi ve artık zurnanın zırt dediği yerde söylenmesi çok çirkin. insan çocuk olsa da olmasa da hayat arkadaşı olmak, beraber bir yolda yürümek için evleniyor. ee benden gizli iş çeviren, insanların bir ömürde bulamadıkları parayı 1 senede harç borç borsa vs için bulup kaybeden bir adama nasıl güveneyim ki.
hani ortak girersin riske, bilirsin durumu, dersin ki haberim vardı, kayıpta da beraberiz.
ama gizli iş çok kötü.
bir evlilikte yaşanan sıkıntıda şans verip devam etmek için güvenebilmek şart bence. bir daha bu adama nasıl güven duyulur ?

Bu konuda kesinlikle hemfikiriz, aileyi ilgilendirecek, hayatlarını etkileyecek konularda eşlerin muhakkak istişare etmesi lazım.

Calismamamissa evde esinin de hakki var.adam calismis ve almis.bende verirdim yarisini gerisini naparsa yaptirsin

Eşim kişisi bana sormadan bu kadar büyük bir borca girse,büyük sözüme tövbeler olsun ama aklıma gelen ilk çözüm yolu boşanmak olurdu.

Hani 30 bin, 40 bin, 50 bin gene neyse. Çalışıp ödeyelim derdim ama. 600 bin lirayı ödemeye benim ömrüm yetmez ki... çalışmakla ödenecek bi borç değil. Anca milli piyango ile ödenir bir borc.

Eşiniz çok cüretkar. Çünkü bunun sonucunda sizin yaklaşımınızı en başından beri biliyordu. En fazla ağlayıp evi vereceğinizi biliyordu. Bilmeseydi cesaret edemezdi. Zaten "seni daha iyi yaşatmak istedim" savunmasının açıklaması da bu. O kadar cüretkar davranıyor ki; Azıcık daha zorlasanız sizi suçlayacak. Isterseniz bi deneyin, denemek bedava.

Benim eşim buna kendi tabiatı gereği de cesaret edemez. Ama etmeye kalkarsa da benim nezdimde sonuçlarını bilir bunun.

Evimi vermem. Veremem. Tek güvencemi şans oyunlarında kaybetmesini olumlu pekiştiremem.

Benim ve evladımın rızkını sans oyunlarında kaybeden, bizim günahımıza giren bir adami ben affedebilecegimi sanmiyorum.

Is yapsa da iş batırsa ona amenna. Ama bu çok başka.

Aynen.
Zaten çalışmadan para kazanma heveslisi olan adamla evli kalmam ben.
Kumar,bitcoin,milli piyango vs.
Hepsi de bana çok ters.

Aynen.
Hepsi de bana çok ters.
Kesinlikle bana da çok ters.

Yatırım için altın kullanıyorum ben. Uzun vadede kaybetme riski almadan ilerliyorum.

Kumar ve şans oyunlarinda kazanmak şöyle dursun,kaybetmek çocuğunun eşinin günahına girmektir.

Kazanma ihtimali,kaybetme riskinden çok olsa da bana uymaz.

Burda bi konu açılmıştı. Kadının bankada duran 50 bin lirası ile adam iddaa oynayıp kaybetmişti. Ve kadının haberi bile yoktu bundan.

Bu konular beni çok etkiliyor. Tövbelerim olsun daha unutmam.

Calismamamissa evde esinin de hakki var.adam calismis ve almis.bende verirdim yarisini gerisini naparsa yaptirsin
Adam aşırı hatalı. Evladının geleceğini düşünmüyor. 600.000 borç demek, senelerce yemeden, içmeden, gezmeden kısmak demek. Çocuğun eğitim hayatına balta vurmak demek. Asla evi vermezdim ben olsam. Evladım için vermezdim

Evimi vermem. Veremem. Tek güvencemi şans oyunlarında kaybetmesini olumlu pekiştiremem.
Çevremde bazı tanıdıkların eşleri, çocukları işyeri açarken banka kredisi çekmek için ailelerinin oturduğu ve sahip oldukları tek evi ipotek ettirmişti sonra tabii battılar, bir tanesinin evi banka hacziyle gitti, diğerinin eviyse ödemeler aksarsa gitti gidecek ve hayatları boyunca bir daha asla ev alamazlar.

İnsan böyle olayları duyunca kulağına küpe yapıyor, büyük konuşmaktan sakınırım, büyük konuşup konuştuğumu yutacak hallere düşmem inşaallah lakin ben evimi ancak Allah göstermesin benim, eşimin ve herkes evladı gibi hayattaki en kıymetli varlığımız evladımızın bir hastalığı olursa satarım, tüm maddiyatımı harcarım yetmezse evimi de gözümü kırpmadan satarım, yer açmak için evi ipotekletmekmiş, bana sormadan borçlanıp boyunu geçen borçları ödemekmiş gibi şeyler için evimi vermem, ki evimizi alırken benim yalnızca manevi desteğim oldu, maddi kısmı tümüyle eşime ait.

Bide bunu yaparken seni daha iyi yaşatmak için demiş adam. Sjsjsjsj bahaneye bak. Reis Drama king mübarek
Okudum,sayfalarca okudum.
Adama ne diyeyim ki? Bitcoin mi,kaldıraç mı neyse oynamış işte. Demek ki evlilikleri bu tarz iş/meslek dışı para kazanma yollarına açık. Ben tamamen kapalıyım mesela.
Nasıl oynanır merak bile etmem.
Adam "daha büyük ev alacaktım,kızı özel okutacaktım,arabanın modelini yükseltecektim" der de der.
Benim kocam "sana daha iyisini alacaktım" dese,"git akşamları da çalış öyle alsaydın" derim ben.

Ben bu bitcoin olayini esinizin sizden saklamasinin nedeninin kazansaydi sizinle paylasmak istememesi olarak goruyorum.belki çok fesadım bilemiyorum. Ama bitcoin 1.5 senede defalarca kazandirdi ozaman size donup hanim bak ben boyle bir sey yaptim sukadar kar ettim ne mutlu bize dedi mi hayır. Çünkü aklınca sizden gizli birikim yapiyordu.seni daha iyi yasatmak icin yaptim falanda bu yuzden bana inandirici gelmedi.evi satmamanizi tavsiye ederim

burada sayfalarca 10larca kadın anlatmaya çalıştı. fakat konu sahibi bunu "kötü gününde eşinin yanında olmak" olarak yorumluyor.
sanki adam hasta, sanki iş kurmuş ama iflas etmiş, sanki iyi niyetliymiş de dolandırılmış gibi.
bunu da affedilmeyecek bir hata olarak görmüyor, beraber geçen yılları hatrına şans vermek istiyor.
ne yazık ki ben bütün bunları bahanesi olarak algılıyorum. o sadece mantıklı düşünemeyecek kadar eşine düşkün ve aslında adam onu parmağında oynatıyor.
benim başıma gelse, yani 1,5 sene eşim tarafından bu şekilde kandırıldığımı öğrensem, mutlu olduğumuzu sandığım yıllara yanarım kocaman bir yalanmış diye.
o saatte de gözüm ne aşk görür ne de erkek.
demek bazı kadınlar eşsiz kalmaktansa yalanları sindirmeyi tercih ediyor.

Aynen.
Hepsi de bana çok ters.

onların tek hassasiyetleri kayınbiraderin kul hakkı. onun parası ödensin de kul hakkı geçmesin diye çabalıyor konu sahibi.
zaten kurduğu birkaç cümle oldu sadece.
kul hakkı yiyemem.
eşim kul hakkını kaldıramaz.
allah utandırmasın ben öderim.
bunlardan öteye geçemedi.
3 yaşındaki evlatlarının kul hakkı kimin üzerinde onu merak ediyorum.
birkaç ay sonra ne konular açacağını da merak ediyorum.
sanıyor ki hemen iş bulacak, evin yarı parasını da kenara koyacak ve hayatları devam edecek.
böyle macerayı harisson ford bile yaşamadı.

Ben asla eşimin hataları için yıllarca alın teri döküp kazandığım şeyleri veremem. İster depresyona girsin ister akıl hastanesine yatsın umrum olmaz. 600 bin yatırırken bir saniye umrunda olmadığım adamı ben hiç düşünmem.
Kul hakkına gelince coin işi tamamen kul hakkı üzerine zaten. Ortada satılan bir ürün yok, bir şirket yok. Siz şimdi 600 bin kaybettık diye üzülürken diğer adamın karısı coinden 600 bin kazandık diye seviniyordur. Sistem ondan al diğerine ver üzerine kurulu. Yani kazanan Siz olsaydınız başka birinin evinden olmasını umursamayacaktınız.

Emin misiniz borsa oldugundan borsa da sifirlanmaz eşimde borsaya para yaptırmışti devamlı bana der bu kadar eski bu kadar artı bugün bu kadarla kapattı diye ama borsa hisseden çıkmadığı sürece kaybı olmuyor tekrar yükselişe geçebiliyor özellikle eşime demiştim yaptirdigin parayı ya tamamen kaybedersen diye öyle bişi olmuyor demişti öyle de oldu evet sizin çok yüksek miktar ama evi satmakta çok büyük risk hakkınızda hayirlisi olsun ama kesin borsa ve bitcoin olduğuna emin olun derim ayrıca böyle büyük bişey için sizinle danismamasi daha da sıkıntı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…