- 12 Temmuz 2006
- 56.162
- 215.895
- 1.223
- 52
Biz böylelerine yatırımcı değil batırımcı diyoruz, yıllarca hisse alıp satan biri oturup da bir temel ya da teknik analiz yapmayı öğrenmemiş, bulduğu hisseye bodoslama dalmışsa yatırımcı olamaz.işte o yüzden bir nevi kumar hastalığı gibi bence. nasıl insanlar kumar masasında gözleri dönüp herşeylerini bir anda bırakıyorlarsa bu tip yatırımcı oldum zannedenler de aynen bunu yapıyorlar.
benim annemin bir arkadaşı da kocasının borsa merakı yüzünden senelerce ne zahmetler çekti.
hep ev alıp batan para yüzünden evi yada arabayı satarlardı. sonra kadın çabalardı zar zor bir ev yada araba alırlardı yerine. 1-2 senede adam gene batardı borsada.
bunun gibi örnekler hepimizin çevresinde vardır. ben hiç akıllananı görmedim, bir nevi alkol gibi sigara gibi bağımlılık oluyor.
İşi bilen yatırımcı da zarar yazabilir, hep kazanır diye bir şey yok ama asla evini satarak, kredi çekerek işlem yapmaz, kenardaki kaybetse de üzülmeyeceği parayı kullanır, elde olmayan sebeplerden zarar yazarsa da olsun der.
Evet var maalesef, birkaç ay içinde trilyonlarca lira kaybedip de üstüne bir o kadar da borçlanmış örnekler olmuştu çevremizde.