Üşenmedim okudum ama "şiddet aldatma olmadığı sürece boşanmam" kısmını en üste yazsaydınız keşke.
Şimdi ne diyelim ki? Benim gözümde şiddetten farkı yok böyle bir hayatın.
Adam ablasıyla dedikodunuzu yapmış, üstelik hakaret ve aşağılamayla. Ben olsam yüzüne bakasım gelmez bir daha.
Değişir diye bekliyorsanız boşuna bekliyorsunuz. Adamın kişiliği bu yaştan sonra değişecek değil.
Eminim öğrenciyken derse geç kaldığında korkup, arkadaşına "ben kapıyı çalayım, sen gir" diyen tiplerdendi. Adam sizi piyon gibi ortaya sürüyor. Sizin üzerinizden hem sorunları çözüyor hem kahraman oluyor.
İçiniz alıyorsa böyle bir adamı, boşanmayın ama düzelmesini de beklemeyin.
Arkadaşlarıyla ilgili kısmı okurken size hak vermedim. Siz de adamın anası gibi davranıyorsunuz. Nasıl onlar yönetmeye çalışıyorsa siz de aynısını yapıyorsunuz.
"Çağır şu arkadaşları bir göreyim", "görüştün artık gitmene gerek yok", "kalk ve eve gel" vs çok itici. Konudaki ilk örnek bu olduğu için okuduğumda "off bu konu sahibi de hiç çekilmezmiş" dedim. Diğer şeyleri okuyunca "amaan bunlar da çekilmezmiş" dedim.
Özetle ortada bir adam var, kişiliği yok ve etrafı onu yönetmek isteyen insanlarla dolu. Ailesi başarılı olmasa sizin yönetiminiz altına girerdi, şu an dert yananlar annesi babası olurdu. Siz avucunuza alamadığınız için onların yönetiminde kalmış. Sorun adamın kendisi yani. Ne yapsanız da düzeleceğini sanmıyorum.