Ders alacak bir şey yok bu konuda :) Okuyup mesleğimi elime alacak durumdayım çok şükür. Allah göstermesin herhangi bir boşanma durumunda mesleğim olur. Erken evlenmek ise kötü bir evlilik için kıstas değil. Keza 23 yaş bence ideal.BDV den hiç ders almamışsın :)))))
Bir kadın için çok daha öte şeylerin olması evinin hanımı olması için engel değil sanıyorum. :) Dediğim gibi olgun ve anlayışlı bir eşiniz olursa ev hanımlığından öte şeyler de mümkün görünüyor. Kaldı ki kişisel tercihim çok öteye gitmek değil mesleğimi edinme peşindeyim." nişan döneminde " umarım dediğiniz gibi olur herşey ama bu kafayla zor :)) Bunu çok ama cok çalışmış devlet bursuyla yurtdışında doktora hakkı kazanmış bir akademisyen adayı olarak yazıyorum bir kadın icin evinin hanımı olmaktan çok daha öte şeyler var .elbette sevmek sevilmek isteğini anlıyorum hepimiz aynı hisleri yaşıyoruz fakat sizin düşünce yapınız eğitimli bir kadına yakışmayan türden maalesef umarım mutlu olursunuz "evlilik doneminde " :)
bişi diyeyim mi samimi söylüyorum en az 30a kadar evlenmeyeceksin. böyle evlilik evlilik diye salya akıtanlar ya hüsranlı evlilik yapıyor ya da 30a kadar evlenemeyip depresyona giriyor.Ders alacak bir şey yok bu konuda :) Okuyup mesleğimi elime alacak durumdayım çok şükür. Allah göstermesin herhangi bir boşanma durumunda mesleğim olur. Erken evlenmek ise kötü bir evlilik için kıstas değil. Keza 23 yaş bence ideal.
Teşekkürler :) siz de böyle güzelsiniz demek ki. Olgun olmak ya da evlilik için motivasyon kazanmak bir ölçü değil.23 yasımın son ceyregindeyim akıl almaz sacmaliklar yapiyor on bes yasindaki insandan farksiz davraniorm evlensem kutu kutu pense oynarım ya da cigara dönerim glb adamla sizlerde iyi motivasyon var he. Tebrik ediyorum cidden:d
Evlenmeyeceksin değil evlenemeyeceksin olsun obişi diyeyim mi samimi söylüyorum en az 30a kadar evlenmeyeceksin. böyle evlilik evlilik diye salya akıtanlar ya hüsranlı evlilik yapıyor ya da 30a kadar evlenemeyip depresyona giriyor.
30 bence çok geç. Tabiki nasip bu işler. Ama benim kanaatim bu yönde. 30 dan önce evlilik yapanlar ya da yapmayanlar olarak ayıramayız kişilere bağlı bir şey evliliğin iyi ya da kötü olması.bişi diyeyim mi samimi söylüyorum en az 30a kadar evlenmeyeceksin. böyle evlilik evlilik diye salya akıtanlar ya hüsranlı evlilik yapıyor ya da 30a kadar evlenemeyip depresyona giriyor.
21 yaşında sizin yazdığınız mesaja bakınca hiç amiyane değil hatta yumuşatarak söyledim tam da öylesiniz. Eş istemek ayıp değil bu yaşta yana yakıla koca aramak komikEvlilik düşünmek koca meraklısı olmak değildir :) öyleyse kendini işine adamış insanlar da kariyer meraklısı. Fakat bu amiyane gelmiyor değil mi kulağa :) Bir eş istemek ayıp ve yadırganacak bir şey değildir. Sevgili istesem bu yorumu görmezdim muhtemelen ama iş evlilik olunca koca meraklısı etiketi yapıştırılıyor. Boş.
Size böyle yansımış olabilir ama benim abdestimden şüphem yok :) teşekkürler.21 yaşında sizin yazdığınız mesaja bakınca hiç amiyane değil hatta yumuşatarak söyledim tam da öylesiniz. Eş istemek ayıp değil bu yaşta yana yakıla koca aramak komikçünkü yazdiklariniza bakılınca mesele evlenmek hayat arkadaşı bulmak değil "koca aramak"
Neyse inşallah tez vakitte koca bulursunuz ne diyelim
Bunu da dikkate alacağım inşaAllah. Haklısınız. Görüştüğüm insanları düşününce mantıklı tercihler yaptığımı sanmıyorum. Biraz daha sakin hareket etmeliyim.Atlı mı kovalıyor kuzum yaşın çok genç, bunu senden çok da büyük olmayan birisi olarak söylüyorum:) 26 yaşındayım, 21 yaşında üniversitede okurken sevgilim vardı, güya ciddi düşünüyordum. Şuan düşününce sadece gülüyorum. Çünkü şuanki aklımla asla o kişi ile evlenmem. Bu yaşlar senin kendini tanıyacağın keşfedeceğin yaşlar. Acele etme. Ayrıca Evlilik amaç değil araçtır. Merkeze evliliği koyarsan o evlilikte mutlu olamazsın.
Öncelikle bu işler nasip. Bence evlilik için daha çok gençsiniz üstelik daha okulunuz bile bitmemiş önce okulunuz bitsin işinizi gücünüzü elinize alın sonra evlenme olaylarına girersiniz. Hayatınıza yine birilerini alın tabi ki tanıyın sevin sevilin sevgili olun insan bir yere kadar arkadaslarıyla oluyor bir süre sonra duygusal anlamda birilerini istemesi normal. Ama hemen evlilik moduna girmeyin birileri evleniyor diye sizde evlenmek zorundaymışsınız gibi düşünmeyin 21 yaşla 25 yaş arasındaki olgunluk gercekten farklı oluyor. Bakın mesela ben 26 yaşındayım işimi de elime aldım çalışıyorum çevremdeki arkadaslarım evlenmeye nişanlanmaya başladı daha şimdi şimdi evlilik olayına daha özenle bakıyorum. Ama sırf birileri evlendi nişanlandı diye ayyy ben neden evlenmiyorum demiyorum. Sizde bu modadan çıkın gezin tozun eğlenin unutmayın bir daha 21 yaşında olamayacaksınızMerhaba kk üyeleri. Çevremdeki herkes hakkında " evleniyor, nişanlanıyor, istemeye geliyorlarmış..." vs. şeyler duyuyorum. Ben eskiden beri evlilik kurumunu merak eden ve gerçekten evlenmek isteyen bir genç kızım. Keza ilişkilerimi de hep bu doğrultuda kurmaya çalıştım. Fakat kiminle görüşsem olmuyor. Bir süre sonra ayrılıyoruz. Yaşım çok büyük değil 21 hatta küçük diyenleriniz bile olur ancak bugün bile evlilik için yola çıksam anca iki sene sonra evleneceğimden 23 yaşında olacağım. İnsan davranışları çevresi içinde birey olarak incelendiğinden benim bu hevesimin çevremden kaynaklandığını belirtmek istiyorum. Benim arkadaşlarım teker teker nişanlanmaya başladı. Ben de artık ciddi adımlar atmak istiyorum biriyle ama o olgunlukta biriyle bir türlü karşılaşmak nasip olmadı. Sadece 8 ay önce bir kez 24 yaşında biriyle evlilik için görüştüm her şey tamamdı fakat fiziksel olarak çekim hissetmediğimden reddetmiş oldum. İkinci kez görüşelim sonra istemezsen yine olmaz demesine rağmen bunu bile kabul etmedim ve şimdilerde onun gibi biriyle bir daha karşılaşamazsam ya diye üzülüyorum çünkü her şeyiyle aradığım insan profiliydi ancak çekim olmadığından yapamadım. Artık bende nişanlanmak istiyorum. Biri beni sevsin ve bu çocukça olmasın ciddiyetli aklı başında biri olsun istiyorum. Kuzenlerimi isteyenler oluyor duyuyorum hatta bazen aralarını bile yapıyorum onların mutluluklarına şahit oluyorum. Asla kıskanmıyorum ama bende keşke böyle eşimi bulsam diyorum. Beni isteyenler olsa da annem ailelerinden dolayı hiç kimseyi beğenmiyor. Ciddiye bile almıyor onları. Bana sorsa belki tanışabiliriz diyeceğim ama bana sormuyor bile. Senin daha okulun var diyor. Bunun bende farkındayım ve asla okulumu bırakmayı düşünmüyorum ama okulun son senesinde nişanlananlarınız yok mu? 1,5 sene falan nişan çok mu uzun yani? Zaten hemen her şey pat diye olmaz zaman alır ve artık böyle güzel biriyle tanışsam tam zamanında evlenirim diye düşünüyorum. Şimdilerle kuzenim sevgilisine evlenme teklifiydi şuydu buydu hazırlıyor ve bende onunla beraber çok aktif rol alıp yardımcı oluyorum. Anlayacağınız çok fazla bu olayların içerisindeyim ve kendimi çok kötü, yalnız hissediyorum. Biriyle konuşmak için de konuşmuş olmak istemediğimden kimselerle iletişime geçmiyorum. Bana önerilerinizi ve yorumlarını merakla bekliyorum.
Öyle bir telaşım yok ki hocam :) ben etrafımda gördüklerimden dolayı evliliğe, sevmeye sevilmeye hevesleniyorum ve bir iki sene sonra kendimi buna hazır hissettiğim için o kişiyi hemen bulmak istiyorum. Yoksa her şey nasip tabiki.Yani dileyen evlensin dileyen evlenmesin bi üstünlük yok diye düşünüyorum her zaman. Ama cidden evliliğe bu kadar anlam yükleyecek kadar nasıl arabesk olabiliyosunuz onu hiç anlamıyorum malesef yaGezmeyi sevmem ailemle olmayı severim demişsiniz sizi havada kapıp gelin yapacak çok kayınvalide var inanın siz evde kalmazsınız hiç telaş etmeyin.
Allah mesut bahtiyar etsin :) İnşaAllah biz de doğru kararlar verebiliriz.21 yasında kesin bunla evlencem dediğim adamın yanından bile gecmem suan.o kafayla iyi evlenmemişim 25 te bişiler dank etti ayrıldım 27 de eşimle evlendim şükür
ne yazdıgımı bile anlamamışsın ben de paragraf döşüyorum30 bence çok geç. Tabiki nasip bu işler. Ama benim kanaatim bu yönde. 30 dan önce evlilik yapanlar ya da yapmayanlar olarak ayıramayız kişilere bağlı bir şey evliliğin iyi ya da kötü olması.
ben erkek olsam paravan evlilik ya da duvara hallenen tip değilsem koşarak totoma vuravura kaçarımEvlenmeyeceksin değil evlenemeyeceksin olsun o
21 yas böyle ciddi kararlar için cok erken.zaten artık 20 yasa kadar ergenlik kabul ediliyor ciddi hatalar yapmamak için 25 i gecmek lazım.hakkınızda hayırlısıAllah mesut bahtiyar etsin :) İnşaAllah biz de doğru kararlar verebiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?