Ben ne zaman evleneceğim...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maalesef biraz öyle. Gezme için evden çıkmaya üşenen biriyim diyelim :)

Cok genc oldugun icin su an bu sana sorun degil gibi geliyor sanirim ama asil sorun bu. Bir kere hayata karismamis bir insan insanlari tanimiyordur, insanlar hakkinda tecrube edinmeden hayatiniza girecek kisinin dogru kisi olduguna nasil emin olacaksiniz? Evlenmis olmak icin ilk karsina cikanla evlenip omur boyu tek aktivite olarak es ailesi ziyareti de yapabilirsin tabi. Hepimiz kendi secimlerimizin sonuclarini yasiyoruz ne de olsa.

Evet seçimlerimiz hayatımızın devamını belirliyor. Ama kişilik böyleyse gezmeye zorlamak da iyi değil. Zorlamıyorum kendimi.

Mesleğini eline alıp çalışan kadınlar da kötü evlilikler yapıyor. Boşanmak öyle zannettiğin kadar kolay değil güzel kardeşim. Öyle olsa herkes boşanırdı. Ben burda o kötü evliliklerin içinde debelenen kadınların hayatlarını okuyup kanser olmazdım.

Maaş kartını elinden alan, ev iş çocuk sorumluluğunu üstüne yıkıp kendi köşesinde yayılan, kendi ailesine hizmetçi eden, ailesine dünyaları bağışlayıp sen 20 liralık penye alsan surat sallayan bir adama düşmen hepimizi üzer. Çünkü daha çok gençsin. Çok tecrübesizsin. Hiç yoktan iş hayatına atılmayı bekle, az insan tanı. Etraf çakal kaynıyor.

Baba evinde kira ödemezsin, fatura ödemezsin. 3 gün yatsan anan demez hani yemek hani temizlik diye. Evlenince hepsi sana bakacak. Ben erken denecek yaşta, daha çalışmaya başlamadan evlenip hiç bir şekilde pişman olmayan şanslı kesimdenim. Ama ev, iş, çocuk, geçim bunlar o kadar zor ki, kendimi pencereden atasım geliyor. Eşim her konuda yanımda olduğu, işleri ve sorumlulukları yarı yarıya bölüştüğümüz halde. İyi düşün.

Bunların üstüne bir de kıskanç elti görümce ekle...hele bir de evi yakınken gelip yatmaya özenen kayinanne ... Allah korusun konu sahibini ...ne kadar geciktirse o kadar kâr edeceğini bilemiyor garibim. Evlilik özgürlük gibi algılanıyor ama kazın ayağı öyle değil malesef...

Bahsettiğiniz eğitimli, vizyon sahibi kadın hocam. Eğer siz böyleyseniz, böylesi bir kadın ataerkil de olsa bir aileyi bu şekilde alaya almaz. Eğer siz böyle değilseniz yorumunuz düşer.
Yahu ben eğitimimden ne zaman bahsettim acaba? Ek olarak hoca cami de cici kız yüz yıllık espri bu da bak.
alaya almadım. Ailen ataerkil sen de bu kafayla ataerkil bir adamla evlenip ailenin yaşadığı gibi bir hayat yaşayıp kendin gibi çocuklar yetiştireceksin. Halbuki çocuk aileden önde olmalı, bakış açısı daha geniş fikirleri daha aydın olmalı.

Bu kadar koca meraklısı olmayın Allah aşkına. Okudukça acıdım halinize. Vizyon, biraz vizyon...
Sevgili olmak, sevgilimizle aynı evde yaşamak, aktif bir cinsel hayat yaşamak ve bunları yaparken okumak, çalışmak vizyonsuzluk olmuyor ancak tüm bunlar " evlilik " adı altına girince vizyonsuzluk oluyor. Kimse inkar etmesin durum bu. Ve asıl acınası olan şey de bu. Yanlış anlaşılmasın nikah olmadan beraber yaşamak acınası demiyorum. Bu " vizyonsuz " etiketini erken yaşta evlenmek isteyen insanlara yapıştırmak acınası. Teşekkürler.

Bahsettiğiniz eğitimli, vizyon sahibi kadın hocam. Eğer siz böyleyseniz, böylesi bir kadın ataerkil de olsa bir aileyi bu şekilde alaya almaz. Eğer siz böyle değilseniz yorumunuz düşer.
Herkese hocam diye hitap etme cabasi ne yaa universiteliyim dediniz inandik tamam

Ailemden memnunum ancak onlardan daha anlayışlı daha esnek olabilirim bazı konularda. Her konuyu çocuğumla rahat bir şekilde konuşabilir ve onu bilinçlendirebilirim. Çünkü kendimi geliştirmeye çalışan bir insanım. Sadece erken evlilik düşündüğüm için üzerime bu tarz önyargılarla gelmeye çalışmanız hoş değil. Çocuk aileden önce olmalı değil, herkes yerinde olmalı bazen aile bazen çocuk önde olur. Denge insanı olmak lazım. Teşekkürler yorumlarınız için.

Eğer seninle yaşıt bir kız ''sevgilim olsun yaaa yaşım 21'' tarzı bir konu açsa alacağı cevaplar aynı olacaktı,sen ondan emin ol.Bahsettiğin vizyonsuz etiketi hayattan zevk almak için birine muhtaç olmandan kaynaklanıyor,evlilik sadece seni ilgilendiren bir şey.
İnsan önce kendine yetebilmeli,ortada bile olmayan bir partnerle hayal kurmak yerine.

Herkese hocam diye hitap etme cabasi ne yaa universiteliyim dediniz inandik tamam

Turkiye'nin en iyi universitelerinden birinde okuyorum demis. Herkese hocam dedigi icin oyumu ODTUden yana kullanmak istiyorum ama ODTUlu genclere olan bakis acim cok pozitif oldugu icin inanmak istemiyorum:)

Ne diye hitap etmemi istiyorsunuz? Siz diyorum ya da hocam diyorum. Sen diye mi hitap etmem gerekiyor illa? İnanmasanız da mühim değil yani.

Of nasıl da ajite etmişsiniz. Ne alaka, ben öyle mi dedim? Hayatınızda biri olsa ve onunla evlenmek isteseniz amenna ama sizinki resmen koca merakı. Şart mı illa birinin olması, yana yakıla istiyorsunuz bu yaşta? Ayrıca birini seks yapmadan da sevebilirsiniz. Oluyor yani inanın. Ben ilk seksimi eşimle 27 yaşında yaptım, incilerim dökülmedi. O zamana kadar da yüksek lisans yapıp atanmıştım. Para kazanıp gezmiştim. Şaka gibisiniz.

İnsanlar ortada olmayan parayla hayaller kurup mutlu olmak istiyor. Para delisi mi diyoruz bu durumda insanlara. Hayal zaten ortada olmayan bir şeyle kurulur. Önce partnerin hayalini kurarsınız sonra onunla yaşayacağınız şeylerin. Mutluluğum illaki birine bağlı değil ama olmasını istediğim ve olursa daha mutlu olacağım bir şey partner. Bir şeye üzüldüğümüz zaman hayatımızın her anını üzgün ve kendini gerçekleştiremememiş, yetersiz biri olarak geçirmiyoruz.

Turkiye'nin en iyi universitelerinden birinde okuyorum demis. Herkese hocam dedigi icin oyumu ODTUden yana kullanmak istiyorum ama ODTUlu genclere olan bakis acim cok pozitif oldugu icin inanmak istemiyorum:)
En iyi deyince Nuh Naci Yazgan geliyor aklima ama daha önce yazdi arkadaslar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…