- 25 Nisan 2022
- 1.858
- 2.296
- 63
- Konu Sahibi 35smyrna35
İstemiyorsanız neden nasıl karar verdiniz ki? Sırf yaşınız geçiyor diye istemeyerek çocuk yapmak doğacak çocuğa haksızlık değil mi?Merhaba kızlar,
Uzun zaman sonra her birinizin fikrine aslında desteğine ihtiyacım var. 9 senelik evliyim Allah'a şükür herşey yolunda. Çalışıyorum, işim var. Artık bebek sahibi olmaya karar verdik. Uzun zamandır korunmasız ilişki yaşıyorduk fakat hamile kalmıyordum. Konumuz elbette bu değil. Çünkü ben hiç bir zaman hamile kalayım diye ölüp bitmedim. Ama eşim çocuk sahibi olmak çok istiyor. Bende bir gün anne olmayı hep istedim. 2 hafta önce kontrollerimiz için doktora gittik. Daha sonra doktor hem eşimden hem de bende testler istedi kontrol amaçlı. Sonrasında çok ufak bir polip çıktı bende asla sıkıntı yaratmayacak şekilde. Ve adı nedeni bilinmeyen kısırlıkmış yaşadığımız durumun. Ben çok tedirgin oldum ve alanında uzman başka bir hekime gittik. Aşılama ya da tüp bebek önerdi. Ve biz tüp bebek için randevu aldık.
Konum şu ki çok korkuyorum. Defalarca deneyen insanlar var tutmayan. Biyolojik ve psikolojik olarak beni zorlayacak bir süreç ve ben sanki bir anda sürüklenmiş gibi hissediyorum kendimi bu yola. 35 yaşındayım ve doktor daha fazla beklememizin anlamsız olduğunu ve ilerde zorlayıcı bir süreç olacağını anlattı.
Kızlar çalışıyorum. Ve işim aşırı stresli, patronum çok zor bir adam. Evimle işim arası 2 saat. İstanbuldayım. Yani oldu da gebe kaldım. İşimden ayrılmak zorundayım. Evde işsiz olduğum dönemleri hatırladıkça nefesim daralıyor.
Bebekten sonra değişecek hayatımı düşününce sancılanıyorum.
Bebekli videolar izliyorum diyorum ki heveslenirsin. Ama yok.
Belki diyeceksiniz ki ortada birşey yok dur bakalım. Bayramdan sonra tedavi sürecim başlayacak. İğneler, ilaçlar vs.
Kızlar ne yapacağım? Benim gibi olan ve anne olduktan sonra bu düşüncelerine gülen var mı? Ya da ben mi çok büyütüyorum?
Benim sizin fikirlerinize, samimiyetinize çok ihtiyacım var
Her birinize şimdiden teşekkürler
İstemek zorunda değilsiniz tabi ki, ama istemiyorsanız yapmamanızı öneririm.
Onun dışında bende hiç bir sebep yokken doğal yollardan hamile olamadım, aşılama ile tek seferde oldu, hatta ikinciye hemen onun ardından hamile kaldım. Yani aşılama yöntemini denemeden neden hemen tüp bebek yöntemini tercih ettiniz? Aşılama daha kolay ve masrafı yok denecek kadar az çünkü.