Ben de Psikolojik Şiddet Gördüm, Hem de Hastahanede!!!

sadece konu sahibinin yazısını okudum.geçmiş olsun diyorum sonuna kadar gidin olayın üstüne.

birileri özel hastanelerdeki sezeryanlarla uğraşacağına,devlet ve araştırma hastanelerindeki böyle kendini bilmezlerle uğraşsın..

Katılıyorum. Kadının kürtajı kadını ilgilendirir ama hemşirenin küstahlığı herkesi ilgilendirir diyip bu meseleyle ilgilenseler ya. Hastanede yaşanan stres sezaryenden daha zararlıdır belki hamile kadın ve karnındaki çocuk için? Baştaki üstüne vazife olana bakmaz da üstüne vazife olmayana takarsa, alttaki de onun yolundan onun tavrından gider.

arkadasim o 72 saati dolu dizgin hakkiyla hastalarla geciren doktorlara kimsenin lafi yok.nobetlerde oturup cay icen kahka atan yarin ne yesem diyen muhabbetci doktorlarla. Tepkimiz ve cogu haram para kazaniyo..bu dunyanin oteki tarafida var bu boyle biline

Kusura bakmayin sizin calistiginizda mesai saatlerinde yemek yeme hakkiniz yok mu ? Günde yarim saat ögle yemegi paydosunuz yok mu ?. O zaman doktorlarda yemek yemesin ac, ac hastalariyla ilgilensin. Yemek yemek nedir ki ?

Merak etmeyin hic biri haram para kazanmiyorlar. Evet haklisiniz bu dünyanin öteki tarafida var. Siz bazi doktorlara yemek ihtayacini bile fazla görün , günde yüzlerce insanin derdine deva bulmaya calisan insanlari elestirin ve öteki dünyadan bahsedin. COK HAKLISINIZ !!!!!

Hastanelerle ilgili o kadar anım var ki... İyi anılarım var mı diye düşünüyorum da.. Belki bir iki tane. Köpek gibi azarlayanlar mı dersiniz, kendini kral kraliçe sananlar mı dersiniz.. Özellikle bir tanesini anlatayım. Bilen arkadaşlar biliyorlar, ben işitme engelliyim. Aşırı baş ağrılarım vardı bir dönem. Maddi durum sebebi ile devlet hastanesine gitmiştim. Önce nörolaga gittim. Yaşlı bir doktor bey vardı. O kadar tatlı, sevimli bir insandı ki.. Öyle iyi kalpliler de yok değil. Duymadığım için benimle daha çok ilgilendi, sohbet etti. Sen çok zeki, akıllı bir kızsın sen asla engelli değilsin. Engel beyindedir sakın kendini eksik hissetme kızım dedi. Baş ağrılarımın nörolojik sebebi yokmuş o yüzden beni KBB'ye yönlendirdi. Yüzümde gülücüklerle çıkmıştım o doktorun odasından. KBB doktoruna durumumu anlattım. İşitme engelli olduğumu, dudak okuyabildiğimi, yavaş konuşması gerektiğini söyledim. O makina gibi konuştu hiç bir dediğini anlayamadım. Yazabilir misiniz sizi anlayamıyorum dedim. O inatla konuşmaya devam etti. Ben sizi hiç anlayamıyorum ama yazamaz mısınız dedim tekrardan. Yanındaki görevli kız hemen yazmaya çalıştı bana. Doktor kızın elindeki kağıdı çekti, yazdırtmadı. O kız da durumuma çok üzüldü doktora garip garip baktı. Şimdi duymuyorum diye ben tedavi olamayacak mıyım, neden yazmıyorsunuz dedim. Bana yazdı, senin yanında kimse yok mu tek niye geliyorsun ben sana laf anlatmaya mı uğraşcam dedi. Ben de dedim ki; ben ünv. okudum bu halimle sıkıntı olmadı, 5 yıldır büyük bir şirkette çalışıyorum sıkıntı olmuyor şurda muayene olmak mı refakatçi gerektiriyor. Bir de KBB doktorusunuz. Yazık size dedim kapıyı küt diye çekip çıktım. O kadar üzgündüm ki, kar yağıyordu ve ben karların üzerine çöküp ağlamaya başladım. Hiç öyle kalbim kırılmamıştı. Şimdiki aklım olsa şikayet ederdim ama insan üzüntüden ne yapacağını bilemiyor. Peşini bırakmayın lütfen...

eyer yaninda ben olsaydim o doktorun seyine bir tane patlatirdim!nefret ediyorum boyle domu*lardan...

Devlet hastaneleri özel hastanelere göre daha yogun. Bir doktor günde 100- 150 hasta bakmak zorunda. Bunun yaninda gelen en 2 refakatciyi da hesaba katmak gerekir. Yapamiyacaklarsa baska meslege yönelsinler cümlesi gercekten cok acimasiz. Bu kadar yil egitim alip güzel bir meslege sahip oldugunu düsünen diger insalara yardim etmek isteyen bir cok meslektaslarimizda var. Malesef diger sektörlerde oldugu gibi haklarimiz korunmuyor.

Siz tarihi gecmis bir gidayi satin alip yerseniz ve hastanede yanlis tedavi görürseniz ilk kimi suclarsiniz. Tabiki doktoru degilmi ? Bu kadar yogun calisirken bazen bazi hatalarda yapiliyor ki. Bununda dogal oldugunu düsünüyorum . Bir otomatik calisan bir makina bile belirli bir miktarda defolu ürün bile verebiliyor. Bir doktor haftada en az 72 saat mesai yapiyor. Bu da sagliksiz bir durum.

Tabiki özellerde sağlık çalışanları daha rahat imkanlara sahip olabilir, bir doktor sadece 15 dakika ayırabildiği hastasına doğru teşhis koyamayabilir bunlar farklı meseleler, burada sağlık sektöründe yapılan son reformların suçu var ama benim rahatsız olduğum nokta neden hata yapıyorlar değil, -biz ağır koşullarda çalışıyoruz, evdede bir hayatımız var, hayatımızla ilgili bir problemimiz olmamalı değil mi tarzı cümleler - özellikle hastabakıcıların ve hemşirelerin asıl görevi, hasta için en uygun koşulları sağlamak, onunla ilgilenmek değil mi? Neden hastalardan gelen en ufak bir isteğe, açıklama yapmak veya basitçe yerine getirmek yerine hasta kaprisi muamelesi yapılıyor ben bunu anlayamıyorum. Bir de benim iş ilişkisi içinde olduğum gişe memuru, ticaret yapan adam, çocuğumun öğretmeni hayatındaki bir problemden - ailesinden iş şartlarından vs. bunalıp bana patlarsa ben hakkımı ararım neden sağlık sektöründe olduğunda farklı bir şekilde değerlendirmeliyim, tabi onlar yoğun çalışıyor demeliyim onu anlamıyorum. İçinde olmadıkça anlayamayız belki, ama hiçbir meslek kolay değil diğer sektörlerin bu tarz beklentileri olmuyor genelde.

Yapamayacaklarsa başka sektör seçmeliler cümlesinde de kastettiğimi de belki yanlış anlamış olabilirsiniz ama o kadar ağır değildi bence. Ben kendimde aynısını yaptım meslek seçimime karar vermem gereken yıllarda, mesela ben fazla şefkat dolu bir insan değilim, hastanelerden de pek hoşlanmam ayrıca, o ortamın bana uygun olmadığını düşündüm, o yüzden hastabakıcılık, hemşirelik gibi mesleklere yönelmedim.

Son düzenleme:
Insanlik disi olan cogu saglik personelimi yoksa bunu tarz yazilarla genelleme yapanlar mi ? bilemedim.

Siz ister bilin ister bilemeyin, biryere kadar anlayisla karsiladim, kendi meslek dalina söz getirmeme cabasi dedim ama yok.
Surada ki üyelere tek tek sorun, devlet hastanelerinde basina bu tür muamele gelmeyen yoktur.
Istisnalar olabilir. Ama o istisnalarda bu tür davranislari görmezden gelmeye yetmiyor.
Allah doktorlari basimizdan eksik etmesin, cok uzun yillar okuyup cok önemli bir meslek icra ediyorlar.
Ama zaten doktordan cok ebe, hastabakici, hemsire üclemesi insanlara eziyet eden.
Benin sahsima yapilmadi ama hep duydum ve birkezde sahit oldum.
Eger böyle bir meslek seciyorsa insan, en azindan karsisinda ki insana saygili yaklasmasini bilmeli.
Yok zaten agrasif bir kisiligi varsa bu meslegi secmemeli.
Isini hakkiyla yapan her insana oldugu gibi saglik sektöründe olupta, isini güzel yapan herkese mütesekkiriz.

az önce de sordum. bu şekilde davranan bir sağlık personeline bi nasıl karşılık vermeliyiz? ya da hiçbir karşılık vermemeli miyiz? fikrinizi merak ettim.

Bu tavrında şaşırttı beni kindarrr,çoğunlukla üslubunu ve yorumlarını beğendiğim ve çoğu topikte ortak görüşlerimizin olduğunu gözlemlediğim bir üye idin.

Ama ne yazık ki farklı bir konuda zıt kutuplarda olsakta,seninle daha tutarlı bir şekilde zıt fikirlerlerimizi (zıtsa eğer,ben tezat giden birşey göremedim)paylaşmak isterdim.Seninle aynı fikirde olmayanlara karşı bu hareketin incitici ve anlamsız.

Ben bu topikte birebir muhabbete girmek istemiyorum daha fazla;konuya yorumumu yaptım.

Ortamı germenin ve konuyu dağıtmanın alemi yok.

Sorunada cevap vereyim madem çok zor ya...Elbette şikayeti varsa gider ilgili mercilere aktarılır.

Benim yaptığım yorum bambaşka birşey,sizin bana sorduğunuz bambaşka...:KK37:

Kendi adima konusuyorum burada doktorluk ve hemsirelik meslegini yargilamiyorum.Asla yargilamam.Cunku cok kutsal meslekler.Her yigidin harci degildir bu meslekleri yapmak.Cesaret ister,yurek ister,akil ister,guc ister,vicdan ister...
Bes parmagin beside bir degildir.Hakki odenmeyecek doktorlar,saglik personelleri,hemsireler var.
Lutfen kimse sahsi uzerine alinmasin.
Her meslekte oldugu gibi bu meslekleride hakkiyla yapmayan insanlar var.Konu bu baslik altinda acildigi icin yorumlar bu meslekler adina yapildi.Atiyorum bir ogretmenin yaptigi bir hata yazilsaydi.Eminim bir suru insan yine yorum yazacakti.
Su da bir gercekki .Ulkemde malesef saglik sektoru cok kotu isliyor.Isini yapamayanlar ceza almiyor.Bu yuzden malesef daha cook bu tur olaylarla karsilasacaz.

Kusura bakmayin sizin calistiginizda mesai saatlerinde yemek yeme hakkiniz yok mu ? Günde yarim saat ögle yemegi paydosunuz yok mu ?. O zaman doktorlarda yemek yemesin ac, ac hastalariyla ilgilensin. Yemek yemek nedir ki ?

Merak etmeyin hic biri haram para kazanmiyorlar. Evet haklisiniz bu dünyanin öteki tarafida var. Siz bazi doktorlara yemek ihtayacini bile fazla görün , günde yüzlerce insanin derdine deva bulmaya calisan insanlari elestirin ve öteki dünyadan bahsedin. COK HAKLISINIZ !!!!!

Vayyyyy anasini beeeeere. ne guzelde lafi evirip cevirip kendinize uydurmusunuz yukarda yazdimi sizdemi boyle anladiniz kizlarrr....
Ben bu ulkefe oyle doktorlar varki 72 saat cakistini idda ediyolar ama malesef o saatlerr laf lafi sciyo ile geciyo demek istefim ve sizde ustunuze alindiniz acaba nedennnnn

Pardon anlayamadim tam olarak.Yogun calisan bir doktorun hata yapmasini normalmi buluyorsunuz? Yani soylemi: "Doktor hatasi yuzunden hastayi kaybettik cunku doktorumuz cok yogundu bugun ozurdileriz" dediklerinde normalmi bulmamiz gerekiyor.

O bildiginiz sevdiginiz almanya da hastanelerde hic mi hata yapilmiyor saniyorsunuz ? O kadar iyi mi ? Gercekten orayi da bilmesem inanacagim..... Bir cok hastanin yanlislikla yanlis bacagi kesildi... Bir cok cocuk yanlis anesthesiden dolayi sakat kaldi ve ya öldü. her doktor basina günde kac hasta düsüyor söyliyeyim. Günde 15 hasta. Eger 15 hastada bile hata yapan doktor var sa 100-150 hastaya bakanda hata yapabilir.

Altinda art niyet aramayin..............

dokdor ya da hemşire arkadaşlar burada kimse bütün doktorlar kötü,hepsi hatalı falan demedi ki olaya neden objektif bakmıyorsunuz? neden kişisel algılıyorsunuz? üstelik onca kişi benzer şeylerden şikayetçi isek demek ki ortada gerçek bir sorun var.

Sağlık ocağına gitmek zorunda kaldım iki kez aile hekimim bir rapor verecekti.
Saat 14:30 idi.
Hemşireler çaylarını almış kahve içen bitirmiş iki arkadaşlarının falına bakıyor.
Diğer hemşire çocuğunun iş eğitim ödevini yapıyordu.
Bana da kahve ister misiniz diye sordular :)
Aile hekimim sıram gelip içeri girince bilgisayarda oyun oynuyor biraz bekler misin bitsin sizinle ilgileneceğim diyordu.
Halbuki sırada 4 kişi bekleşiyorduk.Ne bilelim içerde oyun oynadığını :)
Hasta değildim,canım sıkkın değildi acelem yoktu bende bu refah ortamına ayak uydurdum.
Burası bir Anadolu şehrinin ilçesi değil İstanbul !
Çooooook yoğun çalışan arkadaşlara tavsiyem kapağı bir sağlık ocağına atsınlar.

Kendi adima konusuyorum burada doktorluk ve hemsirelik meslegini yargilamiyorum.Asla yargilamam.Cunku cok kutsal meslekler.Her yigidin harci degildir bu meslekleri yapmak.Cesaret ister,yurek ister,akil ister,guc ister,vicdan ister...
Bes parmagin beside bir degildir.Hakki odenmeyecek doktorlar,saglik personelleri,hemsireler var.
Lutfen kimse sahsi uzerine alinmasin.
Her meslekte oldugu gibi bu meslekleride hakkiyla yapmayan insanlar var.Konu bu baslik altinda acildigi icin yorumlar bu meslekler adina yapildi.Atiyorum bir ogretmenin yaptigi bir hata yazilsaydi.Eminim bir suru insan yine yorum yazacakti.
Su da bir gercekki .Ulkemde malesef saglik sektoru cok kotu isliyor.Isini yapamayanlar ceza almiyor.Bu yuzden malesef daha cook bu tur olaylarla karsilasacaz.

çok doğru.geçen gün bir arkadaş konu açmıştı,sınavda gözetmen öğretmenler hata yapmış diye.bizde bir çok öğretmen arkadaş hatalı olduklarını falan yazdık.vayy öğretmene nasıl böyle dersin diye çıkışmadık çünkü hatalıydı karşıdaki kişi.her meslekte iyi ve kötüler var.

O bildiginiz sevdiginiz almanya da hastanelerde hic mi hata yapilmiyor saniyorsunuz ? O kadar iyi mi ? Gercekten orayi da bilmesem inanacagim..... Bir cok hastanin yanlislikla yanlis bacagi kesildi... Bir cok cocuk yanlis anesthesiden dolayi sakat kaldi ve ya öldü. her doktor basina günde kac hasta düsüyor söyliyeyim. Günde 15 hasta. Eger 15 hastada bile hata yapan doktor var sa 100-150 hastaya bakanda hata yapabilir.

Altinda art niyet aramayin..............

Ben Almanya da yasiyorsam ve bizzat saglik sektörlerinin isleyisine sahitsem, arkadasin bahsettigi Almanya hangi Almanya?

Bu tavrında şaşırttı beni kindarrr,çoğunlukla üslubunu ve yorumlarını beğendiğim ve çoğu topikte ortak görüşlerimizin olduğunu gözlemlediğim bir üye idin.

Ama ne yazık ki farklı bir konuda zıt kutuplarda olsakta,seninle daha tutarlı bir şekilde zıt fikirlerlerimizi (zıtsa eğer,ben tezat giden birşey göremedim)paylaşmak isterdim.Seninle aynı fikirde olmayanlara karşı bu hareketin incitici ve anlamsız.

Ben bu topikte birebir muhabbete girmek istemiyorum daha fazla;konuya yorumumu yaptım.

Ortamı germenin ve konuyu dağıtmanın alemi yok.

Sorunada cevap vereyim madem çok zor ya...Elbette şikayeti varsa gider ilgili mercilere aktarılır.

Benim yaptığım yorum bambaşka birşey,sizin bana sorduğunuz bambaşka...:KK37:

sorduğum soruda bu kadar incitici olan neydi inan ki anlamadım. sadece bir sağlık personeli olarak aynı durumda sen olsan, bunlar gerçekten çok yoğun çalışıyor bu tavırları haklı mı derdin diye sordum. çünkü konunun özünden çok sisteme yorum yaptığını ve konu sahibinin sıkıntısına empati kuramadığını düşündüm.

seni kırdıysam özür dilerim. üzülürüm böyle şeylere :KK50:

Hemşireler çaylarını almış kahve içen bitirmiş iki arkadaşlarının falına bakıyor.
Aile hekimim sıram gelip içeri girince bilgisayarda oyun oynuyor biraz bekler misin bitsin sizinle ilgileneceğim diyordu.
Hasta değildim,canım sıkkın değildi acelem yoktu bende bu refah ortamına ayak uydurdum.

Sağlık ocağı deneyimi olan tıpçılara benimde bir sorum var, sırada bekleyen insanlar varken aradan 5 dakikalık işim var diye dalan ilaç mümessilleri normal midir? Gerçekten merak ettiğimden soruyorum, ne zaman sağlık ocağı işim olsa buna denk geliyorum, sıradakilerden hiçbiri ses çıkarmadığı için bende çıkartamıyorum acaba bilmediğim birşeyler mi var, olması gereken bir durum mu bu diye :KK1:

genelde her yerde oyle esım fızık tedavıye gıttı 10 gun gelıyo bı makıne takıyo gıdıyo alıyo beyfendı kahvesını ohh yan gel osman ınsan ıkı hareket gosterırr .ne bıde ne dıyo eger makıne ısınırsa soyle gelıp alayım dıyo bende dedım onu sızın basında durup almanız gerekmıyomu veya basında durmuyosun barı ne zaman alman gerektını bılmıyomusun sonra gecıp dıyorlarkı bız 72 saat calısıyozzz alkışşş doktorlarımızaaa alkışş tum 72 saatlılerrr gelsın bu alkışşş

yani ne yazsam bilemedim
hastanede bekleme salonu kalabalık olsa ebeye hemşireye fenalık gelse en sonunda konu sahibiyle annesine çemkirseler neyse dicem.
koskoca bekleme salonunda sadece bir hasta ve fenalık geçirmekte olan biri var ve onun yanında da annesi kızını kollamak için duruyor yanlış anlamadım öyle değil ? kusura bakmayın ama orda konu sahibi fenalık geçirmek üzere bir şey olsa yere düşse kafasını vursa bebeğine bir şey olsa bunun hesabını kim vercek? anladığım kadarıyla ordaki hemşireler bağırmaktan başka hiçbir işe yaramamışlar.

ayrıca konu sahibi o an ne kadar kötü bir vaziyette olduğunu konusunda açık bir şekilde anlatmış. çıkarken söylediği o kelimelerin tek nedeni intikam alma düşüncesi. kadıncağızın o an canlarını ne kadar yaktılarsa o da aynı sertlikle karşılık vermek istemiş. yaptığı yorumalrdan da tüm sağlık çalışanlarına herhangi bir hakarette bulunmadığı gayet belli.

devlet hastanesinin çalışma şartları ağır olabilir. kusura bakmayın ama öğretmenlerin de çalışma şartları çok mükemmel değil. onlarda sabahtan akşama kadar çocuk çocuğun gürültüsüyle uğraşıyor. kimse bahane üretmesin kendisine. insanlar zaman içinde mesleklerinin ağırlığına alışmalı. konu sahibi de hakkını arıyor haklı olarak

Her meslekte çürük oluyor.
Hepsi bir degil elbette.

Fakat genel olarak gözlemlediğim doktorlardan ziyade
hemşirelerin çok agresif bir yapıya sahip olması.

Hak da veriyorum kolay degil, nöbete kalıyorlar,
günde kaç tane hastaya bakılıyor vs.

Ancak ne kadar stresli bir iş olsa asla kimseye hakaret aşagılama ya da ters söz söyleme hakkına sahip degiller.

Önce insan olmalı, karşısındakine insanca muamele etmeli.

Etmiyorsa da kanunlar yoluyla ki Türk Ceza Kanununda hakaret ve sözle tacizin cezası var
Cezasını çekmeli!!!

Son düzenleme:
Siz ister bilin ister bilemeyin, biryere kadar anlayisla karsiladim, kendi meslek dalina söz getirmeme cabasi dedim ama yok.
Surada ki üyelere tek tek sorun, devlet hastanelerinde basina bu tür muamele gelmeyen yoktur.
Istisnalar olabilir. Ama o istisnalarda bu tür davranislari görmezden gelmeye yetmiyor.
Allah doktorlari basimizdan eksik etmesin, cok uzun yillar okuyup cok önemli bir meslek icra ediyorlar.
Ama zaten doktordan cok ebe, hastabakici, hemsire üclemesi insanlara eziyet eden.
Benin sahsima yapilmadi ama hep duydum ve birkezde sahit oldum.
Eger böyle bir meslek seciyorsa insan, en azindan karsisinda ki insana saygili yaklasmasini bilmeli.
Yok zaten agrasif bir kisiligi varsa bu meslegi secmemeli.
Isini hakkiyla yapan her insana oldugu gibi saglik sektöründe olupta, isini güzel yapan herkese mütesekkiriz.

aynenn arkadasım işini yapan doktorları bız turk mılletı alırız basımıza tac ederızz...
ama bız yogun calısyoz bız boyle yapıyoz dıye kendılerını farklı bı kulvarda gorup ustelık hıc para almıyomusta harına yapan doktor culuk oyanayn ınsanlara tepkımız

yani ne yazsam bilemedim
hastanede bekleme salonu kalabalık olsa ebeye hemşireye fenalık gelse en sonunda konu sahibiyle annesine çemkirseler neyse dicem.
koskoca bekleme salonunda sadece bir hasta ve fenalık geçirmekte olan biri var ve onun yanında da annesi kızını kollamak için duruyor yanlış anlamadım öyle değil ? kusura bakmayın ama orda konu sahibi fenalık geçirmek üzere bir şey olsa yere düşse kafasını vursa bebeğine bir şey olsa bunun hesabını kim vercek? anladığım kadarıyla ordaki hemşireler bağırmaktan başka hiçbir işe yaramamışlar.

ayrıca konu sahibi o an ne kadar kötü bir vaziyette olduğunu konusunda açık bir şekilde anlatmış. çıkarken söylediği o kelimelerin tek nedeni intikam alma düşüncesi. kadıncağızın o an canlarını ne kadar yaktılarsa o da aynı sertlikle karşılık vermek istemiş. yaptığı yorumalrdan da tüm sağlık çalışanlarına herhangi bir hakarette bulunmadığı gayet belli.

devlet hastanesinin çalışma şartları ağır olabilir. kusura bakmayın ama öğretmenlerin de çalışma şartları çok mükemmel değil. onlarda sabahtan akşama kadar çocuk çocuğun gürültüsüyle uğraşıyor. kimse bahane üretmesin kendisine. insanlar zaman içinde mesleklerinin ağırlığına alışmalı. konu sahibi de hakkını arıyor haklı olarak

guzell arkadaslarımmm mesleklerı kategero ıcıne sokunca sankı doktorlukk cokk cokk zorda dger meslekler fason gıbı gozukuyo herkes para kazanıyo evıne ekmek goturuyo herkes alın terı dokuyo bız burda o alın terı doken ve dokmeyenı konusyoz yoksa doktorunda ısı zor ogremenınde hakımınde savcınında polısınde ne bılıyım mımarında bakkalcınında copcunundee kapıcınında

X