Bebekli hayata geçiş

Benim de annem beni bir gram anlamadı. Bir sen doğurdun sanki diye başlayan cümlelerle sürekli ruhumu yaraladi. Eğer yanımda o değil de profesyonel bir bakıcı olsaydı, ben çok kolay atlatırdim bu süreci, kendimi tanıyorum. Ama malesef hem ufak bir yerde yaşıyor olusumuz hem de pandemi nedeniyle bakıcı durumu hayal oldu ve anneme mecbur kaldim.. Allah kimseyi kimseye mecbur etmesin.

Çevremdeki insanlara gelince. Çok kişiyi sildim. Kalbimden. Çünkü hickimse gerçek anlamda bana nasılsın demedi. Nasılsın, nasıl hissediyorsun? Ya da şuanda zorlaniyorsundur, ama geçecek demedi. Ki çogu da anne olmuş insanlar. Ben kendi yalnızlığında kendim başa çıktım şeyle. O yüzden kimseye kalbimi açmıyorum.
 
Puaaaaa çok tatlısınız ya çok güldüm kesinlikle bunun doğruluk payı var. Benim kızım da 3 aylık olana kadar yatağında asla uyumuyordu. Koyduğumuz an gözlerini açıyordu agliyordu. Nöbetleşe kucağımıza uyutuyorduk saatlerce. Uykuya dalması da ayrı sorundu. Ki hala sorun. Ve gece inanılmaz çok uyanıyor. Gunduz oyalanmak bilmiyor. Sürekli kucagima alıyorum, artık bel fıtığına bir adım kaldi. Bütün bunlar insanı çok yoruyor.
 
Yani zaten 1 ay 40 gün bütün bebekler uyur bu normal benimki bile uyuyordu Ama yine de kesintisiz 3 saat bile uyuyamamak (emzirme vs), sürekli ihtiyaçlarını kontrol etmek, üstelik bir hastane süreci yaşamışsınız ister istemez endişelenmişsinizdir o dönemde de, etraftaki insanların yedir-içir-emzir-kucağına al baskıları falan bunlar hiç bilmediğimiz ortamlar/olaylar.. kolay değil bir insanın sorumluluğunu komple üstüne almak, o yüzden çok normal bu süreçler ilk aylarda bu duygulara kapılıyor çoğu insan kendinize yüklenmeyin. Süt mevzusuna gelince; o da muhtemelen yaşadığınız stresten kaynaklı çekilme eğilimi göstermiştir. Bazı takviyeler kullanabilirsiniz. Aktarlarda anne çayı/süt çayı tarzında hazırlanmış karışımlar var baya etkisi oluyor,bir deneyin isterseniz. Bir de kendinize her an hatırlatın bu günlerin geçeceğini, bebeğiniz sizinle konuşacak, anne diyecek :) Düşünsenize o güzelliği :) Sağlıkla büyütün inşallah
 
Son düzenleme:
Ben de kendime çok gülüyorum Hatta bazen tam ağlayacak gibi oluyorum sonra kahkahayı patlatıyorum Sonra çocuk da benimle birlikte gülmeye başlıyor napsın "deli heralde" diyodur içinden Mesela bu ara sürekli "gugaga (kucana)" diyip duruyor. Sen artık yürüyebiliyorsun oğlum diye bir başlıyorum konuşmaya, çocuk pişman oluyor yürüyerek koşarak yanımdan kaçmaya çalışıyor Bel fıtığı değil tüm vücut fıtığı olduk biz ailecek Annem-eşim ve ben fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine rezervasyon yaptırdık 3 aylık, tatil niyetine gideceğiz 3 yıl sonra Bu arada ben 40 yaşındayım belki enerjim de ondan azdır bilemiyorum Sizin bebek kaç aylıktı?
 


9 aylık bizimki Henüz yürümüyor, emeklemiyor da yerde oyun halısı yaptim 10 dk oturuyosa 11.dk kucağa gelmek istiyor.

ben de genç degilim, 36 da anne oldum. Artık 37 sayılırım ve evet, yaş da enerji anlamında çok etken. Benim fiziksel olarak gücüm tükeniyor bir noktada.
 
Henüz çok erken zaten. Hızla normale dönmeye çalışan hormonların etkisi olduğunu da hesaba katın..
Neden beceremeyecekmişsiniz. Bal gibi de bakarsınız merak etmeyin.
Ben de çok bunaldım. Ama zamanla onunla beraber hareket etmeye alışıyor insan

Devlet hastanesinde psikolog ve psikiyatr var onlar yönlendirir. Hatta uygun miktar ilaç tedavisi de uygulanır.

Ayrıca bazı ilçe belediyelerinde de böyle merkezler var. Gerektiği durumda onlar da online, telefonda veya yüzyüze randevu ayarlıyorlar. Onu da araştırın ilgili yeri arayıp.

Ben pandemi döneminde telefonla görüştüm 1 saat. O bile çok iyi geldi. Daha üst düzey terapiye gerek görmediği için bu kadarla kaldı benimkisi. Ama sizin durumunuzda devam edebilirler görüşmeye..
 
Maşallahhh 9 Ay ve emeklemeyen bebek en sevdiğim Bizim ki de 11 aylıkken poposuyla emekledi (dötün dötün gitmek dedikleri heralde), 15 aylıkken de yürüdü, yalnız değilsiniz Doktor dedi ki kucağınızdan bırakmadığınız sürece emeklemeyecek ve tabiki yürümeyecek.. "Nasıl bırakalım abla" dedik ama gel gör ki yaşamayan bilemez..anlamadı 9 aylıkken 12 günlüğüne annemlerle teyzemlerle falan tatile gittik, 6.gün geri döndük Asla durmadı,uyumadı,susmadı ve yazın sıcağında kucaklarımız pişik oldu Bir de çocuk daha taytay durmadan koşmaya başladı şoka girdik 15 aylıkken.. Şimdi yürümüyor koşuyor tabi biz de peşinden koşuyoruz çünkü mütemadiyen düşüyor Yine de seviyorum keratayı iyi çocuk Siz de güle güle büyütün
 
Siz de güle güle büyütün keratayi mizah her seyi kolaylaştırıyor. Şimdi siz böyle yazınca gülümsedim. Oysa ki yaşarken ne kadar zor.. keşke bu süreçleri yaşarken yakınlarımızda bize destek olacak pozitif insanlar olsa.. sizin bilmiyorum ama benim yoktu. Kendi kendime mizah yapmaya çalışıyorum bazen
 
26 aylık dünyalar tatlısı bir canalar(canavar) annesiyim.
kendi tabiri ile ulku (uyku) bile uyumuyorum doğru düzgün..
Bu sabah aynı şeyi arkadaşıma dedim insanın kendi hayatından, rahatından, her şeyinden feragat ettiği küçük bir varlık..
Çok çok çok zor ama iyi ki varlar.
Başkası adına konuşmayayım ama bende de zaman zaman oldu bu duygular, ben hep geç yaşta anne olmaya verdim.
Yaş geçtikçe sabır ve tahammül daha da azalıyor.
Hatta ikinci çocuğu isteyenlere, nasıl yaaa gerçekten mi diye şaşırıyorum onlarda bana şaşırıyor.
Çünkü çok uzun bir süre maddi manevi çok rahat bir hayatım oldu.
İstediğim yere gittim, istediğim gibi yedim, içtim ve gezdim.
Ama bebek olunca hepsi bıçak gibi kesildi.
Merak etme ailen yakında olsa bile destek bir yere kadar annemin tabiriyle onu sen doğurdun ağaca çıksan senle ağaca çıkacak der hep :)) yani annanne-babaanne de bir yere kadar.
Ama etrafımda gözlemlediğim ortalama 3 yaştan sonra anne yine bireyselliğini yavaş yavaş kazanmaya başlıyor.

Kreş / okul yaşına gelene kadar biraz sıkın dişinizi zor ama zaman gerçekten akıp geçiyor ve bazı zamanların tadını çıkaramadığına insan üzülüyor.
 
Teşekkür ederiz inşallah hepsi sağlıkla kolaylıkla büyür Ben 4,5 aylıkken işe başladım o biraz beni rahatlattı, annem bakıyor hafta içi 9,30-16,30 arası, haftasonları, sabahları bikaç saat ve akşam uyuyana kadar bende, eşimin haftasonu izni yok akşam o uyuduktan sonra geliyor bize bir faydası olmuyor. Eltim vardı işte üst katta oturan, o da bebek doğduktan beri gelip gidemiyor, o beni rahatlatıyordu biraz sık sık geliyordu oynuyordu bir kahve molası oluyordu bana, komik de kızdır baya gülüp eğleniyorduk.. Şimdi ben ona çıkıyorum yıkamaya vs.yardıma.. İdare ediyoruz işte büyüyecekler bi şekilde, bu zamanlar çok değerli
 
Hepsi geçecek ama yapılacak şeyler de var. birkaç ay sabret ve kesinlikle uylu eğitimi ver. uylu eğitiminden önce moral ve fiziken yerlerde olan kuzenim şimdi öyle mutlu ki, yurtdışına iş amaçlı seyehatlare dahi gidiyor. kızı daha 1 olmadı.

sling edin mutlaka, tak bebeni koynuna hava düzelince yürü yürü yürü, bu da iyi gelecek. yada bebek arabasına koy. dışarıda temiz hava illa iyi gelir.

başka aklıma gelen birşey yok, biz uzmanla görüşebilseniz ne güzel olurdu. konu komşu ne olur yardım alın birinden, insan çok yorulunca me yaptığını da bilemiyor
 
Welcome to lohusa welcomeee .4 ay dişini sık sonra geridi geliyor .ailen yanında yokmu birileri 2 3 ay yanında olsun inan hepsi geçecek
Burda sizler söyleyene kadar lohusalıktan olduğunu bile tam kavramamiştim sanki.
Malesef ailem uzakta yaşıyor.
O kirginliginizi ta burdan hissettim ya
İnsanin en yakinlarinin destek değil köstek olmasi gerçekten çok zor.
Bir yandan da kalbini açmamak en güzeli aslında. Zarar da görmemiş oluyoruz.
Şimdi nasilsiniz peki?
Kendi evimin işine dair bir konuda bile şunu yap denilince odaya geçip hüngür hüngür ağladıgım zamanlar oluyor.
Çok dolmuşum çok.
Ama bugün hepinizden gelen yorumlarla bir tık daha iyi hissettim. İnşallah her şey yoluna girer.
Sanki sağlık ocağında bir yazı okumuş gibi hatırladım bir anda. Bir bakayım teşekkür ederim
Bazı günler daha iyi bazı günler daha kötüyüm öyle böyle geçecek inşallah. Teşekkür ederim
Uyku eğitimini bende düşünüyorum ama biraz önyargım da var. Araştırıp kafama yatarsa uygulayabilirim
Sling de aklımda aynı şekilde.
Çok teşekkür ederim
 
16 aylık 9 yaş ve 7 yaş olmak üzere 3 çocuğum var.3.bebişim çoook zor bir bebek.Görümcem ,kaynanam ve ben başa çıkamıyoruz.Eski günlerimi çok özlüyorum.Gece sabaha kadar emiyor.tuvalete bile gidemiyorum.Hep ağlayasım geliyor.Sanki hiç büyümeyecek gibi.Çalışıyorum.Halimden tek anlayan eltim.Diğerleri kendi ablam bile beni yargılayarak laf sokarak yardım ediyorlar.oysaki benim tek ihtiyacım beni anlamaları.Eşim olacak koca ayı dün gece çocuklar uyuduktan sonra romantik dakikalar yaşayalım dedi anlayın işte.Bebişi uyuturken yorgunluktan uyuyakaldım diye benimle konuşmuyor.Beden yorgunluğumu bir ben bir allah bilir ama ruhumda kaldırmıyor.Allahım bazen kendin ettin kendin buldun diyorum.Yapmasaydın çocuk diyorum.Sonra kendime kızıyorum çocuk hasreti çeken varken.Ağlıyorum tek yaptığım şey içimi boşaltıyorum.kimseye anlatamıyorum yorgunum desem bizene doğurmasaydın diyorlar.Kendime ait 10 dakikam bile yok.Bana da güzel şeyler söyleyin ihtiyacım var
 
Geçiyormuş öyle diyorlar
Rabbim yardimcin olsun gerçekten zormuş.
 
O korkuları, geçiçi "len ben ne halt yedim de doğurdum" hissiyatını, sevgi ve diygu patlamalarını, uykusu gecelerin yorgunluğunu, ya beceremezsem korkusunu, eşle başbaşa on dakikaya hasret kalmayı vs. Ben dahil tüm anneler yaşadık. Kimimizin bir hafta sürdü, kimimizin bir ay. Bazı talihsizlerin daha uzun. Sanırım senin zor hamileliğin üzerine geçmişteki depresyon deneyimin de korkuya yol açmış. Ben yerinde olsam borç harç da olsa tüm imkanlarimla bir doktora görünürdüm ama içini rahatlatacaksa bir kez daha yazayım, o kutsal annelik dediğin şeyde hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz. Tabu olduğu için de kendimiz de yaşadığımız halde bunu dile getirme cesareti bulanı hemen taşlıyoruz.
 
Size söylenecek en güzel şey bebeğiniz 16 aylık olmuş
Tünelin ucu görünecek, ha gayret.
 
Geçiyor canım geçiyor . İlk hafta gözümün yaşı kurumadı benim güldüğüme bakma benim de bakamayacağız galiba biz bu kıza demişliğim var eşime
 
Cani istediginde kalkan, yatan, yemek yiyen, tuvalete, banyoya giren, istedigi kisiyi telefonla arayip istedigi kadar muhabbet eden, ve istedigi yere cantasini alip cikip gidebilen hayattan, annelige gecis, herkes icin cok zor. Inan bana aksini soyleyen ya yalan soyluyordur, ya da zaten baba evinde de rahati yerinde degildir. Duygularin gercek. Zaman gecicek elbette. Ilk aylar en zoru. Zamanla buyudukce kolaylasiyor. Anneniz biraz daha kalamaz mi?
 
Yalnızca şunu bilin, GE-ÇE-CEK. Geçici bir süreç bu. Hepimiz aynı yollardan geçtik zamanında. Ama geçiyor, hayatımız yeni düzene göre evriliyor. Eski hayatını özlemeyen de yoktur sanırım; ben de özlüyorum sıfır sorumluluk olan günlerimi. Zaman her şeye ilaç. Sizi kucaklıyorum, güle güle büyütün
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…