- 19 Kasım 2018
- 4.087
- 6.959
O zaman annenin gitmesi bir noktada senin için daha iyi olacak. İnan fiziksel yorgunluk manevi yorgunlugun yanında hiç kalıyor. Fiziksel destek olarak kimse yoksa eşine iş dusecek. O da taşın altına altına elini koyacak mecburen çünkü senin dinlenmen her şeyden onemli. İlk zamanlarda gece uykusuzluguna cozum yok. Çünkü illaki emzirmek için uyanacaksin. Ama insan alışıyor biliyor musun. Ben 9 aydır geceleri kesintisiz 3 saat bile uyumadım hiç. Daha iyiye gitmesi gerekirken daha beter oldu, defalarca kez uyaniyor ve emerek tekrar uyuyor.Tam olarak aynı annelere sahibiz. O yüzden bile bazen daha kötü hissediyorum. Destek olayım derken laf sokar gibi söylemleri, sürekli şükret şükret deyip nankör hissettirmesi bana hiç iyi gelmiyor. Gitmesi benim ruhsal sağlığım için iyi olacak ama bir yandan da birisine çok ihtiyacım var.
Çok çaresiz kaldım.
Sırf gece uyuyup uyanması zor oluyor diye artık uyumasam mi diyorum o kadar perişan ediyor sürekli kalkmak.
Daha beynim nolduğunu anlamadan bebek ağlamasına maruz kalmak ciddi anlamda rahatsız ediyor.
Tam şuan bahar olmasını ve eşimle gezmeye gittiğimiz günleri anımsadım. Bir daha hiç o kadar güzel olmayacaklar
En zoru ilk zamanlar..gün geçtikçe biraz daha kolaylaşacak inan bana. Daha 1 haftadır birliktesiniz. Ve birbirinize alisacaksiniz. Yeni doğum yaptığımda tebrik için mesaj atan çok sevdiğim bir tanıdığım bana şöyle demisti, ki ben ona hiçbir şey demeden, insan zamanla bebeğine alışıyor. Sen de alisacaksin. O an değil ama şimdi bu cümlenin kıymetini anlıyorum. Hayatımda bundan daha gerçek ve daha değerli bir soz duymadım. Çünkü biz hep doğar doğmaz, hatta hamilelikten itibaren bebeğiyle aşk yaşayan annelerin hikayelerine alışkınız. Oysa madalyonun diğer yüzünü kimse söylemeye cesaret edemiyor. Edebilen kadınlar çok cesur, iyi ki varlar!
Ve gelelim hayatın eskisi gibi olamayacağına. Evet, olmayacak. Çünkü eskisinden de güzel olacak yani, öyle sanıyorum umarım öyledir bunu çocuğunu belli bir yaşa getirmiş anneler söylüyor. Ben de eşimle ozgurce gezdigimiz zamanları özlüyorum, ne yalan söyleyeyim. Şimdi bişey için çıksak bile kostur koştur eve dönüyoruz. Ki annem evde çocuğa bakmasına rağmen. Ama sağolsun daha gitmeden çabuk dönün oyalanmayin diyor, gelince yorulduğunu belli edip kendince bi hallere giriyor, iki nefes almayı bile çok goruyor. Çocukla bikac kere çıktık ama olmuyor ya olmuyor. Hele kışın hiç olmuyor. Arabasında oturmak istemiyor. Huysuzlaniyor. Oyalanmiyor. O yüzden bende çocuğuyla çıkan insanlara heves ediyorum çok. Belki yaza doğru daha rahat olur.