- 28 Şubat 2019
- 4.670
- 11.163
Gerçekten çok ihtiyacım var bir uzman desteği almaya.O korkuları, geçiçi "len ben ne halt yedim de doğurdum" hissiyatını, sevgi ve diygu patlamalarını, uykusu gecelerin yorgunluğunu, ya beceremezsem korkusunu, eşle başbaşa on dakikaya hasret kalmayı vs. Ben dahil tüm anneler yaşadık. Kimimizin bir hafta sürdü, kimimizin bir ay. Bazı talihsizlerin daha uzun. Sanırım senin zor hamileliğin üzerine geçmişteki depresyon deneyimin de korkuya yol açmış. Ben yerinde olsam borç harç da olsa tüm imkanlarimla bir doktora görünürdüm ama içini rahatlatacaksa bir kez daha yazayım, o kutsal annelik dediğin şeyde hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz. Tabu olduğu için de kendimiz de yaşadığımız halde bunu dile getirme cesareti bulanı hemen taşlıyoruz.
Çevremde resmen adam gibi beni anlayabilecek kimseyi bulamadım. İnternette yazı da yok. Bizi kaderimize terk etmişler.
Birkaç ay bakabilen birine verip sonra geri mi alsam ki diye düşünüyorum bendeGeçiyor canım geçiyor . İlk hafta gözümün yaşı kurumadı benim güldüğüme bakma benim de bakamayacağız galiba biz bu kıza demişliğim var eşime
Aylardır yanımda zaten o da artık daha fazla kalamaz.Cani istediginde kalkan, yatan, yemek yiyen, tuvalete, banyoya giren, istedigi kisiyi telefonla arayip istedigi kadar muhabbet eden, ve istedigi yere cantasini alip cikip gidebilen hayattan, annelige gecis, herkes icin cok zor. Inan bana aksini soyleyen ya yalan soyluyordur, ya da zaten baba evinde de rahati yerinde degildir. Duygularin gercek. Zaman gecicek elbette. Ilk aylar en zoru. Zamanla buyudukce kolaylasiyor. Anneniz biraz daha kalamaz mi?
Bir an önce geçsin diye dua ediyorum resmen. Duygularımda dalgalanmalar yaşıyorum. Bir her şey düzelecek diyorum bi hayatım bitti.
Ne kadar güzel zamanlarmiş. Bazen bunu kendime neden yaptığımı soruyorum.Yalnızca şunu bilin, GE-ÇE-CEK. Geçici bir süreç bu. Hepimiz aynı yollardan geçtik zamanında. Ama geçiyor, hayatımız yeni düzene göre evriliyor. Eski hayatını özlemeyen de yoktur sanırım; ben de özlüyorum sıfır sorumluluk olan günlerimi. Zaman her şeye ilaç. Sizi kucaklıyorum, güle güle büyütün