Bayramda eşin elini öpmek ???

Ben eşimin elini öperim bayramlarda o pek öptürmek istemez kendini yaşlı hisseder ama yinede öperim şakalaşır güleriz hoşumuza gider yani bence zoruma gidecek bir hareket degil bu bizim icin eglenceli

aynen size katılıyorum bırakın bu takıntıları elini öpmek ağrınıza mı gidiyor ne var bunda bayram bayram mevzuya bak bide doğulu ben batılıyım demiş bunun doğusu batısı yok cicim Osmanlı kültüründe var eskiden atalarımız eşlerinin alınlarını öperlermiş annelerimizde ellerini sen şunu söyle elini öpmeye değer biri değilse o başka tabiii...

aynen katılıyorum bırakın bu mevzuları orasını burasını öperken iyi el öpmeye gelince aa üstünlük mü yapıyor ne var bunda ister öpersin ister öpmezsin çokta tın... yani...

Osmanlıdan daha ötesi de bizim atalarımız oluyo 6000 yıllık Türk tarihinin tamamını bir araştırın

ayrıca olayı polemiğe çekmeye gerek yok ne demek el.öpmeye değecek biri değilse falan, ne ilgisi var, her yerini öpüyosam seks sırasında öpüyorum dimi el öpmekle aynı mı, o el öpmeye değer kocalarınızla ilgili bdv de bir konu görürsem topa tutarım ama ya da gece bir inceleyeyim bakayım

heh aradığım örnek. eşiniz size üstünlük taslıyor mu elini öptüğünüz için?
Yahu yok niye taslasın bu aramızda uhuvveti arttırıyor hatta ,
Ya birde üstünlük taslayacaksa bununla taslamazki ,yani kendini üstün goruyorsa zaten karakterinde bir sıkıntı vardır :)
Bu aramızda hoş bir nuans sadece ,hatta bak dün bayramda elimi optüya harçlık verdim çantamda bozuk 1lira vardı :))oda bna bi 5lira verdi :)yani nolucak ,sonra paraları sadaka kutusuna attık

açıkçası çok uzundu okumadım. ama şunu anladım size göre el öpmek başka bir boyutta bana göre başka bir boyutta. tamamiyle olayı algılayış biçimlerimiz farklı. benim 31 yaşından sonra bütün hayata bakışım da okuduğum bu yorumla değişmeyecek sizinkide benim yorumumla değişmeyecek. yani diyorum ki siz öpün ben öpmüyorum. iyi bayramlar.

aman yarabbi yazdıgım mesajlardan sonrasını okudum,
kadınlarımızın hıc derdı yokmus megersem bı el opmeyı bu kadar abarttıklarına göre...
hayatda okadar onemlı seyler var kı...
opmeyenlere ıstemeyenlere , tuhaf karsılayanlara nasıl saygı duyuluyorsa ... openlerede aynı seyı goremedım acıkcası
hatunlar nerdeyse dunyanın boyle olmasından sorumlu tutulacak....
şaşkınlıkla okudum .
ınsanlar aclıktan ölsun, hayvanlar sokaklarda tekmelensın, kadınlar öldürülsün... ama sakın el opmeyın tamam mı sakın cunku cınsıyet ayrımcılıgı oluyor
cok onemlı bı konu bu lutfen .. el open kadınlar dunyanın sonu , cınsıyetımızı, ırkımızı ! asagılıyoruz ne demek el opmek onlar bızım ayak serce parmagımızın sag kosesını opsun olur mu hıc aaaa
ben dunyanın sonunu getırıcem el opmeye devam edıcem

Hakikaten erkeğin elini öpmek nedir? Benim de ailemde ve daha da büyüklerimizde böyle bir adet yok. Olsa da ben öpmem..

Sonucta bayram insan sevdigi icin cig tavuk bile yer (bayram oldugu icin). operdim onada anlimdan opmesini soylerdim. Ama tabi biz esimle direk sarildik birbirimize oda beni optu. El falan opmedim istese bayram diye kirmaz operdim.

Hem de büyük bir zevkle öperim.. alnima bile korum sabah bayram namazı dönüşünde dört gözle yolunu bekler, ondan önce davranıp kapıyı açar ve hemen selamlaşıp bayramlasiriz.. ne de mutlu oluruz ikimizde..
Yeterki yanımda olsun ayaklarını bile yikarim
Benim egomu herzaman tatmin eden kocamın da, böylesi bir günde egosunu tatmin etmekten onur duyarım..

evet esimin elini operim, bu durumdan da 'elini optum kucuk dustum,ezildim v.s'kaygisi duymam. esim alnimdan optugunde duydugum hissiyat ne ise ,elini opunce duydugu hissiyat o diye opuyorum. bana aile olmayi, masumiyeti,samimiyeti, muhabbeti animsatiyor. ayrica bu durumu dogu-bati gelenegi olarak nitelendirilmesini dogru bulmuyorum

bunda ne var anlamıyorum.bayram gibi güzel bir günde insan eşinin elini öpse nolur ki.bu bir sevgi saygı göstergesidir.elini öptüm diye büyüklenecek kibirlenecek kişi zaten adam! olamamıştır.

bide ataerkil aile yapısından falan bahsedilmiş avrupada yada dünyanın başka ülkelerinde böyle şeyler yokmuşda falanda filanda.özellikle avrupa ve amerikanın toplumumuza medeniyet, çağdaşlık vecinsiyet eşitliği enjekte etmeye çalışıyor ama malum bazı film sektörleri vasıtasıyla kadını aşağılayan erkeğin kölesi gibi gösteren yine bu ülkeler değil mi? bence kendi kültürümüze kendi ailevi ritüellerimize sahip çıkmalıyız. Mehmet Akif ERSOY ne güzel demiş; "medeniyet tek dişi kalmış canavar"

Benim ailemde de böyle birşey yok. ama ben eşimin elini öperim ne var ki bunda hatta ben derim ver elini öpeyim diye sonrada harçlık bile isterim :) .. Elini öptük diye alçaldık mı, eşim üstünlük mü kazandı yani.. İki güler eğleniriz o kadar... Bunun ne üstünlükle ilgisi var nede doğu batı ayrımıyla. Modernlikten çağdaşlıktan bahsedenlerin bu denli dar bakmaları da ilginç.. Aferdersiniz ama yatakta herşeyi yaşadığın,yaptığın insanın elini de öpersin.

Bu konunun doğululukla, batılılıkla alakası yok.
Örf ve adettir.
Ben iç anadoluluyum. Ailem tam bi anadolu insanı. Ben batı da büyümüş yetişmiş biriyim.
Eşim de batılı, hatta çocuk yıllarından itibaren ailesiyle avrupa gezmiş görmüş eğitim almış insanlar.
Ama her bayram kayınvalidem kayınpederimin elini öper, annem babamın, yengemler abilerimin, ablam eniştemin, bende eşimin elini öperim. :)

Atalarımızdan ne gördüysek odur.
Eşimin elini öpünce o benden üstün olmuyor. Akşam yemeğe gidince sandalyemi çeker. :) Ev işlerinde yardım da eder. O zaman da kılıbık mı olmuş oluyor?

Saçma.

ne kadar güzel yazmışsın,ellerine sağlık..
Rabbim böyle güzel düşünen çiftlerin ağzının tadını bozmasın inşallah..

bu arada bende öptüm,istesin ayaklarını bile yıkarım..oda sevgiyle alnımı öptü ve seninde bayramın mübarek olsun aşkımmm dedi,o an dünyalar benim oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…