Genel olarak aslında takıldığım şeyler takınılması gereken şeyler.ama kimseyi değiştirmeye uğraşmamaliyim. Sadece uzaklasmaliyim.Esime de bu konuda karismamaliyim. Yorumlardan bunu çıkardım. Hakkımızda hayırlısı güzellikler gelir inşallah. Önerileriniz için farklı bir açıdan bakmam için söylediklerinizi aklıma yazdım.Tamam işte size demeleri de büyük problem. İnanın dinsiz lafı bile tolere edilebilir ama terörist bambaşka bi hakaret.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
EŞİMİN AİLESİ.. AKIL FIKIR YARDIM.
- Konu Sahibi nezhu
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Herkesle iyi olamazsın, mesafeli ol kafan rahat etsin , doğrucu Davut olmayı da bırak...Merhaba ablalar kardesler bacılar.İşin içinden çıkamadığım ne yapmam gerektiğini bilemediğim akıl verenimin olmadığı bir konuda cebellesiyorum.önerilerinizi bekliyorum. Biraz uzun olacak ama şimdiden teşekkürler.Benim babam ben annemin karnındayken ölmüş.hiç kardeşim yok.sadece annem ile büyüdüm. Hiç evlenmedi akraba karışmasın bize (dul yetim sıkıntısı sözü yakıştırması vs) diye istanbulda tek başımıza yaşadık. Aile kavramını bilmem.O yüzden kalabalık aile istiyordum.Eşim çok iyi biri ailesi kalabalık. Ama asla sinir koyamayan biri. Tek başına büyümüş biri olarak hep dikkatli , yalana başvurmayan ( ailemin red edeceği bir şeyi yapsam gider söylerim asla gizleyemiyorum o kadar dusunun) kadın erkek herkese karşı hem kendini hem sevdiklerini koruyan biraz fazla savunmacı biriyim. Bu aileye ilk girdiğimde laf arasinda " hayatta en sevmediğim şey insanların duyduğunda hoşuna gitmeyecek şeylerin arkadan konuşulmasıdir. Genelde konusan ve konusulan kisi yuzyuze geldiklerinde soyleyebilirim " demiştim. Kendi anneme de orta okuldayken bir kez böyle bir şey yaptığında namaz kiliyorsun gunaha giriyorsun sonra gidip kahve içip gülüyorsun bir daha yaparsan söylerim ya konuşma ya gorusme demiştim.o gün bugündür yapmaz. En azından yanımda belki de.neyse. Bu aile gelin kaynananin arkasından, kaynana gelininin , abla gelinin gelin ablanın ailede kim varsa eşler birbirinin kim ama kim varsa muhakkak bir seyler söylüyorlar. Ve yanımda. Uzun bir süre şiştim.sonra evliliğinin başında esimin ablassinda kalirken ayrı koltuklarda yatmak zorunda kalmıştık ama ayni odada.koltuk küçük.abla eşini ise uğurladı yanımıza geldi eşimin yanına yattı sarıl bana dedi uzandı yanına. Ablanin eşi kıskanç bir adam ve onun yanında böyle şeyler yapmıyor.ben de heralde abla kardeş böyle olunuyor diye bir şey demedim ama zoruma gitti. Eşime benim abim olsa aynısını yapsa ne tepki verirdin dediğimde durumu idrak etti hak verdi bana.Sonra abi geldi bize eşi ile cinsel hayatının bir yıldır kötü olduğunu ona karşılık yapmadığını bosanacagini anlattı (bosanmadilar) bu da beni çok rahatsız etti yatak odasını anlatması. Eşime " sakın ne problem olursa olsun aramızda sadece benimle konuş başkası ile değil biz çözelim bu hiç hoş değil bir daha müsade etme dedim.hak verdi yine tamam dedi. Bu arada eltim dugun günü eşimin abisine "onların arabasına binmeyeceksin beni bırakacaksınız önce " diye kavga çıkardı onu bıraktılar ben tek araba eve geldim. İnsanlar bunları duyunca ben görüşmezdim dediler ama ben olsun bosver kötü niyet yoktur belki demiştim görüşmeye devam etmiştim.Ama aile ile her bir araya geldiğimde bir başkasının şeylerini öğrenmekten sürekli afedersiniz geyirme sesi gibi gıklamalar başladı benle zamanla. Amcalar teyzeler yiyenler yok taciz yok aldatma yok seytanliklar sürekli bunları duyuyor rahatsız olduğumu belli etmeme rağmen amann sen de diyorlardı sadece.Benim babam olmadığı için babasına baba diyip sevmiştim. En son öylece otururken eltim " aman dikkat edin mesajlaşmayı biri ile " dedi baba için. Dedim saçmalama ne diyorsun. O da " yaptı ki biz de kalıplarına telefonuna baktım kadınlarla konuşuyordu " dedi. Ben de yaşlılar teknoloji ile karşılaşınca denemek istiyorlar arkadaşça konuşmuştuk diyince yooo gayet bel altı konuşuyordu dedi. Gorumcem yanımızdaki börek yedi sadece bir şey demedi. Ben rahatsızlandı Eşime gidelim dedim..Bir türlü uyuyamadım.ertesi gün yürü ablana gidiyoruz dedim gittik sordum dedim doğru mu " o öyle söylüyor ama ben inanmıyorum " dedi. Ona söyle üslubuyla benim yanımda artık kimse için bir şeyler demeyin sizin için normal olabilir ama ben uyuyamıyorum dedim. madem inanmıyorsun ses niye etmedin ya durduk yere şimdi ne konuşuyorsun babam o haddini bil demesini beklerdim.Sonra başka bir gün ( bu arada biz nadir görüşürüz ama ona rağmen her gun bir olay) bi akrabaları gorumcemin yanaklarından sonra da boynundan öpüp oh pamuk pamuk demişti ama kimse yoktu benim arkam dönüktür o esnada onlara dönmüştüm.demistim ya eşi çok kıskanç biri. Bu akraba da karısını aldatan oğlu tacizden suçlanan biriydi. Hiç sevmiyordum onu.bu arada eşimden dugun istemedim maddi durumumuz yok diye sürekli dillendiren bir annesi var. Halbuki ki yeterli düzeyde var. Bir gün eltim ben x istiyorum dedi bunlara ben de şakasına ben de y istiyorum o zaman dedim.tam biz y alacakken bunlar almışlar o gün bize getirdiler.hic beklemiyordum şakasına demiştik çünkü sonra da hadi gelin eline de x aldık onu goturcez hep birlikte oturalım dediler dedim tamam gittik arabadan tam indim kayinbaba ve eşim bagaja gitti.kaynanam " daha da bir şey istemeyin " dedi. Hafi bunu diğer gelininin yanında ikimize dese neyse de yukarı çıkınca ona hiçbir şey demedi.Aile yapımız kültürümüz eğitim duzeylerimjz çok üç.muhafazakar olduklarını söyleyip bize dinsiz terörist demisliklwri var. Fazla bir şey istemedim diye bir gün enişte "seni de bedavaya verdiler " dedi ben de " ailem durumunuzu biliyordu üstünüze gelmek istemediler " dediğimde herkes sustu kimse enisteye bir şey demedi enişte de " he he kesin öyledir dedi. Bu arada ben kendimi savunurken yukselirim.ses tonum baya yüksek çıkar. Sinirlenir kızarırim. Psikoloğum gorusmemi kesmemi istemişti.ben olmaz öyle diyip kesmemistim.en son dayanamamaya başladım Eşime en baştan beri ailesine sınır koymasını lafını o söylemesini yoksa bunun sonunun kimseyle gorusmemek olacağını söylemiştim ama işte yetistiris tarzı bana hak veriyor her defasında yapicam diyor ama yapamiyordu.en son bir gün bi hikaye attım bunlar üstlerine alınmış eşimi aradılar bizim kızlar üstlerine alındılar biz geçen sizin x konusu hakkında konuşmuştuk da duydunuz sandık vs vs dediler. Dedim fırsat bu fırsat demek ki konuşuluyor. Bunların hepsi ayrı şekilde anlattılar bize durumu dedim yalan var bu işte.herkws birbirine atıyor. O günden beridir görüşmüyoruz.gecen babası esimi aradı isteyken .2 gün öncesinde yeğeni bacağını kırmış "ara geçmiş olsun de" dedi.o da bisi demedi. Mesaj attı cevap vermedi 2 kez daha aradı açmadı. Eve geldi birlikte aradık "oradaysan ver çocuğa konuşalım " dedik. Vay essoluessekler namus davası mı bu arayacaksın hayvan vs dedi.ben de sinirlendim aramayacak dedim. Beni kızdırma namus davası mı bu ne var x olay hakkında arkanızdan konusulduysa dedi. Ben de huzurumuzu bozmayin dedim sinirden. O da siz de huzur mu var be dedi. Halbuki ki geri kalan hiçbir şeyi sanki bilmiyorlar. Ben sadece o olay yüzünden konusmuyormusum gibi konuştu ve huzur mu var sizde lafi zoruma gotti.Bağırdı çağırdı kapattı. Annesi aradan zaman geçti çocuğun fotosunu attı Eşime. Ben o çocuğu çok severim bu arada ben ağladım dedim ara konuş geçmiş olsun de ama ben konuşmam.aradii geçmiş olsun vs dedi uzatmadan kapattı.esim özür dileyip durdu sabaha kadar benden.arkadaslar ben kimse kimse ile kötü olsun istemiyorum. Ama beni hasta ettiler ve bu noktada vicdanım ile kendi kafamın rahatlığı arasında sıkıştım ne yapmaliyim. Bu arada seehir dışına taşınacaz.buna karar verdik. Hiç gorusmesem gunah mi gorussem bana mı gunah.ses cikartmamam mi doğru olandı. Ses cikartmasaydim da karakterime ters düşerdi. Ben onlara benzemek istemiyorum.ne dersiniz. Ben mi abartıyorum.
Bunlar sülalecek sapık. Mesafe koyun aranıza
Ha işte benimde tanimim buydu. Hani seviyorsun ailesin ya anlatamazsın gibi geliyordu yeminle aile kavramı tanimimiz bu. Ama göremeyince işte.. Her dinamik farklı demek kiBiraz okudum ama size başkasını anlatan başkasına da sizi anlatır. Mesafe koymalısınız, büyük aile ben de severim ama yanlış gördüğümde mesafeyi koyarım. Ayrıca aile dediğimiz kavram birbirinin arkasından konuşmamak, yanlışını gizlemektir. Sizin büyük ailenizde bunu göremedim.
Valla günümü ailelerinde özellikle yaşlı tayfa o kadar dedikodu yapıyor ki şaşırıyorum.
Sana tek tavsiyem yazdıklarından anladığım kadarıyla eşin ailesi gibi değil. Düzgün bir insan. O da istemez böyle şeylerin içinde olmayı emin ol. O yüzden kulaklarını kapat yorum yapma kendi evine de bunları taşıma doğruyu yapacağım diye uğraşma en sonunda ailenin şeytanı sen olursun eşin de zor durumda kalır. Herkesi kendi haline bırak bebek istiyormuşsunuz bak ona yoğunlaş çalışıyorsan işine yoğunlaş böyle boş beleş insanlar için kendini niye hasta ediyorsun sen derdin mi yok ?
Sana tek tavsiyem yazdıklarından anladığım kadarıyla eşin ailesi gibi değil. Düzgün bir insan. O da istemez böyle şeylerin içinde olmayı emin ol. O yüzden kulaklarını kapat yorum yapma kendi evine de bunları taşıma doğruyu yapacağım diye uğraşma en sonunda ailenin şeytanı sen olursun eşin de zor durumda kalır. Herkesi kendi haline bırak bebek istiyormuşsunuz bak ona yoğunlaş çalışıyorsan işine yoğunlaş böyle boş beleş insanlar için kendini niye hasta ediyorsun sen derdin mi yok ?
Allah yardımcın olsunMerhaba ablalar kardesler bacılar.İşin içinden çıkamadığım ne yapmam gerektiğini bilemediğim akıl verenimin olmadığı bir konuda cebellesiyorum.önerilerinizi bekliyorum. Biraz uzun olacak ama şimdiden teşekkürler.Benim babam ben annemin karnındayken ölmüş.hiç kardeşim yok.sadece annem ile büyüdüm. Hiç evlenmedi akraba karışmasın bize (dul yetim sıkıntısı sözü yakıştırması vs) diye istanbulda tek başımıza yaşadık. Aile kavramını bilmem.O yüzden kalabalık aile istiyordum.Eşim çok iyi biri ailesi kalabalık. Ama asla sinir koyamayan biri. Tek başına büyümüş biri olarak hep dikkatli , yalana başvurmayan ( ailemin red edeceği bir şeyi yapsam gider söylerim asla gizleyemiyorum o kadar dusunun) kadın erkek herkese karşı hem kendini hem sevdiklerini koruyan biraz fazla savunmacı biriyim. Bu aileye ilk girdiğimde laf arasinda " hayatta en sevmediğim şey insanların duyduğunda hoşuna gitmeyecek şeylerin arkadan konuşulmasıdir. Genelde konusan ve konusulan kisi yuzyuze geldiklerinde soyleyebilirim " demiştim. Kendi anneme de orta okuldayken bir kez böyle bir şey yaptığında namaz kiliyorsun gunaha giriyorsun sonra gidip kahve içip gülüyorsun bir daha yaparsan söylerim ya konuşma ya gorusme demiştim.o gün bugündür yapmaz. En azından yanımda belki de.neyse. Bu aile gelin kaynananin arkasından, kaynana gelininin , abla gelinin gelin ablanın ailede kim varsa eşler birbirinin kim ama kim varsa muhakkak bir seyler söylüyorlar. Ve yanımda. Uzun bir süre şiştim.sonra evliliğinin başında esimin ablassinda kalirken ayrı koltuklarda yatmak zorunda kalmıştık ama ayni odada.koltuk küçük.abla eşini ise uğurladı yanımıza geldi eşimin yanına yattı sarıl bana dedi uzandı yanına. Ablanin eşi kıskanç bir adam ve onun yanında böyle şeyler yapmıyor.ben de heralde abla kardeş böyle olunuyor diye bir şey demedim ama zoruma gitti. Eşime benim abim olsa aynısını yapsa ne tepki verirdin dediğimde durumu idrak etti hak verdi bana.Sonra abi geldi bize eşi ile cinsel hayatının bir yıldır kötü olduğunu ona karşılık yapmadığını bosanacagini anlattı (bosanmadilar) bu da beni çok rahatsız etti yatak odasını anlatması. Eşime " sakın ne problem olursa olsun aramızda sadece benimle konuş başkası ile değil biz çözelim bu hiç hoş değil bir daha müsade etme dedim.hak verdi yine tamam dedi. Bu arada eltim dugun günü eşimin abisine "onların arabasına binmeyeceksin beni bırakacaksınız önce " diye kavga çıkardı onu bıraktılar ben tek araba eve geldim. İnsanlar bunları duyunca ben görüşmezdim dediler ama ben olsun bosver kötü niyet yoktur belki demiştim görüşmeye devam etmiştim.Ama aile ile her bir araya geldiğimde bir başkasının şeylerini öğrenmekten sürekli afedersiniz geyirme sesi gibi gıklamalar başladı benle zamanla. Amcalar teyzeler yiyenler yok taciz yok aldatma yok seytanliklar sürekli bunları duyuyor rahatsız olduğumu belli etmeme rağmen amann sen de diyorlardı sadece.Benim babam olmadığı için babasına baba diyip sevmiştim. En son öylece otururken eltim " aman dikkat edin mesajlaşmayı biri ile " dedi baba için. Dedim saçmalama ne diyorsun. O da " yaptı ki biz de kalıplarına telefonuna baktım kadınlarla konuşuyordu " dedi. Ben de yaşlılar teknoloji ile karşılaşınca denemek istiyorlar arkadaşça konuşmuştuk diyince yooo gayet bel altı konuşuyordu dedi. Gorumcem yanımızdaki börek yedi sadece bir şey demedi. Ben rahatsızlandı Eşime gidelim dedim..Bir türlü uyuyamadım.ertesi gün yürü ablana gidiyoruz dedim gittik sordum dedim doğru mu " o öyle söylüyor ama ben inanmıyorum " dedi. Ona söyle üslubuyla benim yanımda artık kimse için bir şeyler demeyin sizin için normal olabilir ama ben uyuyamıyorum dedim. madem inanmıyorsun ses niye etmedin ya durduk yere şimdi ne konuşuyorsun babam o haddini bil demesini beklerdim.Sonra başka bir gün ( bu arada biz nadir görüşürüz ama ona rağmen her gun bir olay) bi akrabaları gorumcemin yanaklarından sonra da boynundan öpüp oh pamuk pamuk demişti ama kimse yoktu benim arkam dönüktür o esnada onlara dönmüştüm.demistim ya eşi çok kıskanç biri. Bu akraba da karısını aldatan oğlu tacizden suçlanan biriydi. Hiç sevmiyordum onu.bu arada eşimden dugun istemedim maddi durumumuz yok diye sürekli dillendiren bir annesi var. Halbuki ki yeterli düzeyde var. Bir gün eltim ben x istiyorum dedi bunlara ben de şakasına ben de y istiyorum o zaman dedim.tam biz y alacakken bunlar almışlar o gün bize getirdiler.hic beklemiyordum şakasına demiştik çünkü sonra da hadi gelin eline de x aldık onu goturcez hep birlikte oturalım dediler dedim tamam gittik arabadan tam indim kayinbaba ve eşim bagaja gitti.kaynanam " daha da bir şey istemeyin " dedi. Hafi bunu diğer gelininin yanında ikimize dese neyse de yukarı çıkınca ona hiçbir şey demedi.Aile yapımız kültürümüz eğitim duzeylerimjz çok üç.muhafazakar olduklarını söyleyip bize dinsiz terörist demisliklwri var. Fazla bir şey istemedim diye bir gün enişte "seni de bedavaya verdiler " dedi ben de " ailem durumunuzu biliyordu üstünüze gelmek istemediler " dediğimde herkes sustu kimse enisteye bir şey demedi enişte de " he he kesin öyledir dedi. Bu arada ben kendimi savunurken yukselirim.ses tonum baya yüksek çıkar. Sinirlenir kızarırim. Psikoloğum gorusmemi kesmemi istemişti.ben olmaz öyle diyip kesmemistim.en son dayanamamaya başladım Eşime en baştan beri ailesine sınır koymasını lafını o söylemesini yoksa bunun sonunun kimseyle gorusmemek olacağını söylemiştim ama işte yetistiris tarzı bana hak veriyor her defasında yapicam diyor ama yapamiyordu.en son bir gün bi hikaye attım bunlar üstlerine alınmış eşimi aradılar bizim kızlar üstlerine alındılar biz geçen sizin x konusu hakkında konuşmuştuk da duydunuz sandık vs vs dediler. Dedim fırsat bu fırsat demek ki konuşuluyor. Bunların hepsi ayrı şekilde anlattılar bize durumu dedim yalan var bu işte.herkws birbirine atıyor. O günden beridir görüşmüyoruz.gecen babası esimi aradı isteyken .2 gün öncesinde yeğeni bacağını kırmış "ara geçmiş olsun de" dedi.o da bisi demedi. Mesaj attı cevap vermedi 2 kez daha aradı açmadı. Eve geldi birlikte aradık "oradaysan ver çocuğa konuşalım " dedik. Vay essoluessekler namus davası mı bu arayacaksın hayvan vs dedi.ben de sinirlendim aramayacak dedim. Beni kızdırma namus davası mı bu ne var x olay hakkında arkanızdan konusulduysa dedi. Ben de huzurumuzu bozmayin dedim sinirden. O da siz de huzur mu var be dedi. Halbuki ki geri kalan hiçbir şeyi sanki bilmiyorlar. Ben sadece o olay yüzünden konusmuyormusum gibi konuştu ve huzur mu var sizde lafi zoruma gotti.Bağırdı çağırdı kapattı. Annesi aradan zaman geçti çocuğun fotosunu attı Eşime. Ben o çocuğu çok severim bu arada ben ağladım dedim ara konuş geçmiş olsun de ama ben konuşmam.aradii geçmiş olsun vs dedi uzatmadan kapattı.esim özür dileyip durdu sabaha kadar benden.arkadaslar ben kimse kimse ile kötü olsun istemiyorum. Ama beni hasta ettiler ve bu noktada vicdanım ile kendi kafamın rahatlığı arasında sıkıştım ne yapmaliyim. Bu arada seehir dışına taşınacaz.buna karar verdik. Hiç gorusmesem gunah mi gorussem bana mı gunah.ses cikartmamam mi doğru olandı. Ses cikartmasaydim da karakterime ters düşerdi. Ben onlara benzemek istemiyorum.ne dersiniz. Ben mi abartıyorum.
Zaten çok fena laflar etmemişler mi ki? Ailenin her hareketi falso. Kız bunalmasın da ne yapsın?Beğenmiyorsaniz görüşmeyin yav o onu yapmasın bu bunu demesin. Size ne? Siz kimsiniz de sizin lafınızla o kadar kişi kendini değiştirmek zorunda kalacak? Egoya bak ya. Bi gün biri çıkar fena bir laf eder dönüşü olmaz, haddinizi bilin derim.
Bunalsin, isterse de görüşmesin ama on tane insan da tutup bir tane gelin için bu yaştan sonra huylarını değiştirecek değil. Ali Rıza bey gibi almış cendereye hepsini de kimsenin onun lafını dinleyeceği yok. Onu demesin bunu yapmasın, söyle ona yanımda böyle yapmasın. Kim ki yani bu kadın herkes ip gibi dizilecek? Beğenmediği aileye torun diye de doktor doktor geziyor.Zaten çok fena laflar etmemişler mi ki? Ailenin her hareketi falso. Kız bunalmasın da ne yapsın?
Beğenmediğim aileye değil beğendiğim eşime geziyorum kerkenez. Bu bir. İkincisi de inşallah gönlünüze göre insanlar çıkar karşınıza. Belli ki sizde de aynı sıkıntı gördüğüm seyler var. Sizin gibi bi zihniyetle de mesela karşılaşmak istemem Allah'm uzak tutsun.Bunalsin, isterse de görüşmesin ama on tane insan da tutup bir tane gelin için bu yaştan sonra huylarını değiştirecek değil. Ali Rıza bey gibi almış cendereye hepsini de kimsenin onun lafını dinleyeceği yok. Onu demesin bunu yapmasın, söyle ona yanımda böyle yapmasın. Kim ki yani bu kadın herkes ip gibi dizilecek? Beğenmediği aileye torun diye de doktor doktor geziyor.
Merhaba ablalar kardesler bacılar.İşin içinden çıkamadığım ne yapmam gerektiğini bilemediğim akıl verenimin olmadığı bir konuda cebellesiyorum.önerilerinizi bekliyorum. Biraz uzun olacak ama şimdiden teşekkürler.Benim babam ben annemin karnındayken ölmüş.hiç kardeşim yok.sadece annem ile büyüdüm. Hiç evlenmedi akraba karışmasın bize (dul yetim sıkıntısı sözü yakıştırması vs) diye istanbulda tek başımıza yaşadık. Aile kavramını bilmem.O yüzden kalabalık aile istiyordum.Eşim çok iyi biri ailesi kalabalık. Ama asla sinir koyamayan biri. Tek başına büyümüş biri olarak hep dikkatli , yalana başvurmayan ( ailemin red edeceği bir şeyi yapsam gider söylerim asla gizleyemiyorum o kadar dusunun) kadın erkek herkese karşı hem kendini hem sevdiklerini koruyan biraz fazla savunmacı biriyim. Bu aileye ilk girdiğimde laf arasinda " hayatta en sevmediğim şey insanların duyduğunda hoşuna gitmeyecek şeylerin arkadan konuşulmasıdir. Genelde konusan ve konusulan kisi yuzyuze geldiklerinde soyleyebilirim " demiştim. Kendi anneme de orta okuldayken bir kez böyle bir şey yaptığında namaz kiliyorsun gunaha giriyorsun sonra gidip kahve içip gülüyorsun bir daha yaparsan söylerim ya konuşma ya gorusme demiştim.o gün bugündür yapmaz. En azından yanımda belki de.neyse. Bu aile gelin kaynananin arkasından, kaynana gelininin , abla gelinin gelin ablanın ailede kim varsa eşler birbirinin kim ama kim varsa muhakkak bir seyler söylüyorlar. Ve yanımda. Uzun bir süre şiştim.sonra evliliğinin başında esimin ablassinda kalirken ayrı koltuklarda yatmak zorunda kalmıştık ama ayni odada.koltuk küçük.abla eşini ise uğurladı yanımıza geldi eşimin yanına yattı sarıl bana dedi uzandı yanına. Ablanin eşi kıskanç bir adam ve onun yanında böyle şeyler yapmıyor.ben de heralde abla kardeş böyle olunuyor diye bir şey demedim ama zoruma gitti. Eşime benim abim olsa aynısını yapsa ne tepki verirdin dediğimde durumu idrak etti hak verdi bana.Sonra abi geldi bize eşi ile cinsel hayatının bir yıldır kötü olduğunu ona karşılık yapmadığını bosanacagini anlattı (bosanmadilar) bu da beni çok rahatsız etti yatak odasını anlatması. Eşime " sakın ne problem olursa olsun aramızda sadece benimle konuş başkası ile değil biz çözelim bu hiç hoş değil bir daha müsade etme dedim.hak verdi yine tamam dedi. Bu arada eltim dugun günü eşimin abisine "onların arabasına binmeyeceksin beni bırakacaksınız önce " diye kavga çıkardı onu bıraktılar ben tek araba eve geldim. İnsanlar bunları duyunca ben görüşmezdim dediler ama ben olsun bosver kötü niyet yoktur belki demiştim görüşmeye devam etmiştim.Ama aile ile her bir araya geldiğimde bir başkasının şeylerini öğrenmekten sürekli afedersiniz geyirme sesi gibi gıklamalar başladı benle zamanla. Amcalar teyzeler yiyenler yok taciz yok aldatma yok seytanliklar sürekli bunları duyuyor rahatsız olduğumu belli etmeme rağmen amann sen de diyorlardı sadece.Benim babam olmadığı için babasına baba diyip sevmiştim. En son öylece otururken eltim " aman dikkat edin mesajlaşmayı biri ile " dedi baba için. Dedim saçmalama ne diyorsun. O da " yaptı ki biz de kalıplarına telefonuna baktım kadınlarla konuşuyordu " dedi. Ben de yaşlılar teknoloji ile karşılaşınca denemek istiyorlar arkadaşça konuşmuştuk diyince yooo gayet bel altı konuşuyordu dedi. Gorumcem yanımızdaki börek yedi sadece bir şey demedi. Ben rahatsızlandı Eşime gidelim dedim..Bir türlü uyuyamadım.ertesi gün yürü ablana gidiyoruz dedim gittik sordum dedim doğru mu " o öyle söylüyor ama ben inanmıyorum " dedi. Ona söyle üslubuyla benim yanımda artık kimse için bir şeyler demeyin sizin için normal olabilir ama ben uyuyamıyorum dedim. madem inanmıyorsun ses niye etmedin ya durduk yere şimdi ne konuşuyorsun babam o haddini bil demesini beklerdim.Sonra başka bir gün ( bu arada biz nadir görüşürüz ama ona rağmen her gun bir olay) bi akrabaları gorumcemin yanaklarından sonra da boynundan öpüp oh pamuk pamuk demişti ama kimse yoktu benim arkam dönüktür o esnada onlara dönmüştüm.demistim ya eşi çok kıskanç biri. Bu akraba da karısını aldatan oğlu tacizden suçlanan biriydi. Hiç sevmiyordum onu.bu arada eşimden dugun istemedim maddi durumumuz yok diye sürekli dillendiren bir annesi var. Halbuki ki yeterli düzeyde var. Bir gün eltim ben x istiyorum dedi bunlara ben de şakasına ben de y istiyorum o zaman dedim.tam biz y alacakken bunlar almışlar o gün bize getirdiler.hic beklemiyordum şakasına demiştik çünkü sonra da hadi gelin eline de x aldık onu goturcez hep birlikte oturalım dediler dedim tamam gittik arabadan tam indim kayinbaba ve eşim bagaja gitti.kaynanam " daha da bir şey istemeyin " dedi. Hafi bunu diğer gelininin yanında ikimize dese neyse de yukarı çıkınca ona hiçbir şey demedi.Aile yapımız kültürümüz eğitim duzeylerimjz çok üç.muhafazakar olduklarını söyleyip bize dinsiz terörist demisliklwri var. Fazla bir şey istemedim diye bir gün enişte "seni de bedavaya verdiler " dedi ben de " ailem durumunuzu biliyordu üstünüze gelmek istemediler " dediğimde herkes sustu kimse enisteye bir şey demedi enişte de " he he kesin öyledir dedi. Bu arada ben kendimi savunurken yukselirim.ses tonum baya yüksek çıkar. Sinirlenir kızarırim. Psikoloğum gorusmemi kesmemi istemişti.ben olmaz öyle diyip kesmemistim.en son dayanamamaya başladım Eşime en baştan beri ailesine sınır koymasını lafını o söylemesini yoksa bunun sonunun kimseyle gorusmemek olacağını söylemiştim ama işte yetistiris tarzı bana hak veriyor her defasında yapicam diyor ama yapamiyordu.en son bir gün bi hikaye attım bunlar üstlerine alınmış eşimi aradılar bizim kızlar üstlerine alındılar biz geçen sizin x konusu hakkında konuşmuştuk da duydunuz sandık vs vs dediler. Dedim fırsat bu fırsat demek ki konuşuluyor. Bunların hepsi ayrı şekilde anlattılar bize durumu dedim yalan var bu işte.herkws birbirine atıyor. O günden beridir görüşmüyoruz.gecen babası esimi aradı isteyken .2 gün öncesinde yeğeni bacağını kırmış "ara geçmiş olsun de" dedi.o da bisi demedi. Mesaj attı cevap vermedi 2 kez daha aradı açmadı. Eve geldi birlikte aradık "oradaysan ver çocuğa konuşalım " dedik. Vay essoluessekler namus davası mı bu arayacaksın hayvan vs dedi.ben de sinirlendim aramayacak dedim. Beni kızdırma namus davası mı bu ne var x olay hakkında arkanızdan konusulduysa dedi. Ben de huzurumuzu bozmayin dedim sinirden. O da siz de huzur mu var be dedi. Halbuki ki geri kalan hiçbir şeyi sanki bilmiyorlar. Ben sadece o olay yüzünden konusmuyormusum gibi konuştu ve huzur mu var sizde lafi zoruma gotti.Bağırdı çağırdı kapattı. Annesi aradan zaman geçti çocuğun fotosunu attı Eşime. Ben o çocuğu çok severim bu arada ben ağladım dedim ara konuş geçmiş olsun de ama ben konuşmam.aradii geçmiş olsun vs dedi uzatmadan kapattı.esim özür dileyip durdu sabaha kadar benden.arkadaslar ben kimse kimse ile kötü olsun istemiyorum. Ama beni hasta ettiler ve bu noktada vicdanım ile kendi kafamın rahatlığı arasında sıkıştım ne yapmaliyim. Bu arada seehir dışına taşınacaz.buna karar verdik. Hiç gorusmesem gunah mi gorussem bana mı gunah.ses cikartmamam mi doğru olandı. Ses cikartmasaydim da karakterime ters düşerdi. Ben onlara benzemek istemiyorum.ne dersiniz. Ben mi abartıyorum.
Eş ailesiyle görüşmemek çok zor görüşmek ayrı zor. Sizin sıkıntılarınıza benzer durumlar eşimin ailesinde de var ne yazık ki tepki gösterip bir süre görüşmüyorum sonra bir şey oluyor görüşmek zorunda kalıyorum mesela, çareyi mesafe koymakta buldum. Görüşmemekte çare olmadı bize, en güzeli görüşmek ama mesafeli durmak sanırım.
Şehir dışına taşınarak kendinize büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Görüşürsen sana günah. Görüşmezsen kafan,ruhun dinç olur. Hastalanmazsın ,yaşlanmazsın. Toksit ve ahlaksız insanlardan uzak durunuz.Bu arada seehir dışına taşınacaz.buna karar verdik. Hiç gorusmesem gunah mi gorussem bana mı gunah.ses cikartmamam mi doğru olandı. Ses cikartmasaydim da karakterime ters düşerdi. Ben onlara benzemek istemiyorum.ne dersiniz. Ben mi abartıyorum.
Eşinin yanında yer almasi güzel. Sakın taviz verme.
Gorusmemek de ayrı problem değil mi. Hastalığı ölümü düşününce de üzülüyorum mesela.mesafe koymayı beceremiyorum demek ki. İnşallah ben de halledicem.Umarim korurum.yukarda bir hanımefendinin sözü bana çok güzel tokat oldu Allah razı olsun "eşimin ailesi benim ailem olamaz" beklentimi azaltır dışarıdakilere davrandığım gibi davranırsan sorun kalmaz heralde. Size de Allah kolaylıkla huzur versin.Insan ilişkileri biraz zor ya da bizler zorlaştırıyoruz sanırım. Hakkımızda hayırlısı.tesekkur ederim.Eş ailesiyle görüşmemek çok zor görüşmek ayrı zor. Sizin sıkıntılarınıza benzer durumlar eşimin ailesinde de var ne yazık ki tepki gösterip bir süre görüşmüyorum sonra bir şey oluyor görüşmek zorunda kalıyorum mesela, çareyi mesafe koymakta buldum. Görüşmemekte çare olmadı bize, en güzeli görüşmek ama mesafeli durmak sanırım.
Ben ne birilerinin ne de kendimin hakkını yemek istemiyorum. Uzak bir şehire taşınıp hastalıkta bayramda konuşursa böyle mesafeyi korusam daha iyi olur sanırım.o zaman mesafeyi korumuş olucam heralde. Eşim üzülsün de istemem.insallah güzel olacak her şey kolaylık nasip olur umarım.Şehir dışına taşınarak kendinize büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Görüşürsen sana günah. Görüşmezsen kafan,ruhun dinç olur. Hastalanmazsın ,yaşlanmazsın. Toksit ve ahlaksız insanlardan uzak durunuz.
Eşinin yanında yer almasi güzel. Sakın taviz verme.
Gorusmemek de ayrı problem değil mi. Hastalığı ölümü düşününce de üzülüyorum mesela.mesafe koymayı beceremiyorum demek ki. İnşallah ben de halledicem.Umarim korurum.yukarda bir hanımefendinin sözü bana çok güzel tokat oldu Allah razı olsun "eşimin ailesi benim ailem olamaz" beklentimi azaltır dışarıdakilere davrandığım gibi davranırsan sorun kalmaz heralde. Size de Allah kolaylıkla huzur versin.Insan ilişkileri biraz zor ya da bizler zorlaştırıyoruz sanırım. Hakkımızda hayırlısı.tesekkur ederim.
Çok doğru söylemiş hanımefendi beklentileri azaltmak gerek, ne siz onların kızısınız ne de onlar sizin aileniz böyle düşününce daha kolay oluyor, komşu gibi falan düşünün onları öyle davranın :) gerektiğinde görüşür gelin olarak bulunmanız gereken yerde bulunursunuz, yapmanız gerekeni yapar çekilirsiniz. Zorlaştırmak değil de aslında derdimiz bizim gibi ince düşünen insanlar bazı şeyleri çok kişiselleştiriyoruz, onlar öyle benim yerimde başkası olsaydı da aynısını yapacaklardı, davranış biçimleri benimle alakalı değil diye düşündüğünde bi rahatlama geliyor :) Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için Rabbim herkesi yuvasında mutlu huzurlu etsin inşallah :)
Siz niye inatla bu insanlarla berabersiniz? onların kumaşı belli ilk seferde anlamayip dur bir daha deneyeyim belki öyle değildir diye sürekli dip dibe olan sizsiniz.Psikolog bile görüşme dedikçe dur yaaa görüşeyim bir şey olmaz diyen sizsiniz Ya söylediğiniz karakterde değilsiniz ya da bela arıyorsunuz bu kadar iğrençlik içinde olmazdım, birde günah diyorsunuz ne günahı merak ettim.....Merhaba ablalar kardesler bacılar.İşin içinden çıkamadığım ne yapmam gerektiğini bilemediğim akıl verenimin olmadığı bir konuda cebellesiyorum.önerilerinizi bekliyorum. Biraz uzun olacak ama şimdiden teşekkürler.Benim babam ben annemin karnındayken ölmüş.hiç kardeşim yok.sadece annem ile büyüdüm. Hiç evlenmedi akraba karışmasın bize (dul yetim sıkıntısı sözü yakıştırması vs) diye istanbulda tek başımıza yaşadık. Aile kavramını bilmem.O yüzden kalabalık aile istiyordum.Eşim çok iyi biri ailesi kalabalık. Ama asla sinir koyamayan biri. Tek başına büyümüş biri olarak hep dikkatli , yalana başvurmayan ( ailemin red edeceği bir şeyi yapsam gider söylerim asla gizleyemiyorum o kadar dusunun) kadın erkek herkese karşı hem kendini hem sevdiklerini koruyan biraz fazla savunmacı biriyim. Bu aileye ilk girdiğimde laf arasinda " hayatta en sevmediğim şey insanların duyduğunda hoşuna gitmeyecek şeylerin arkadan konuşulmasıdir. Genelde konusan ve konusulan kisi yuzyuze geldiklerinde soyleyebilirim " demiştim. Kendi anneme de orta okuldayken bir kez böyle bir şey yaptığında namaz kiliyorsun gunaha giriyorsun sonra gidip kahve içip gülüyorsun bir daha yaparsan söylerim ya konuşma ya gorusme demiştim.o gün bugündür yapmaz. En azından yanımda belki de.neyse. Bu aile gelin kaynananin arkasından, kaynana gelininin , abla gelinin gelin ablanın ailede kim varsa eşler birbirinin kim ama kim varsa muhakkak bir seyler söylüyorlar. Ve yanımda. Uzun bir süre şiştim.sonra evliliğinin başında esimin ablassinda kalirken ayrı koltuklarda yatmak zorunda kalmıştık ama ayni odada.koltuk küçük.abla eşini ise uğurladı yanımıza geldi eşimin yanına yattı sarıl bana dedi uzandı yanına. Ablanin eşi kıskanç bir adam ve onun yanında böyle şeyler yapmıyor.ben de heralde abla kardeş böyle olunuyor diye bir şey demedim ama zoruma gitti. Eşime benim abim olsa aynısını yapsa ne tepki verirdin dediğimde durumu idrak etti hak verdi bana.Sonra abi geldi bize eşi ile cinsel hayatının bir yıldır kötü olduğunu ona karşılık yapmadığını bosanacagini anlattı (bosanmadilar) bu da beni çok rahatsız etti yatak odasını anlatması. Eşime " sakın ne problem olursa olsun aramızda sadece benimle konuş başkası ile değil biz çözelim bu hiç hoş değil bir daha müsade etme dedim.hak verdi yine tamam dedi. Bu arada eltim dugun günü eşimin abisine "onların arabasına binmeyeceksin beni bırakacaksınız önce " diye kavga çıkardı onu bıraktılar ben tek araba eve geldim. İnsanlar bunları duyunca ben görüşmezdim dediler ama ben olsun bosver kötü niyet yoktur belki demiştim görüşmeye devam etmiştim.Ama aile ile her bir araya geldiğimde bir başkasının şeylerini öğrenmekten sürekli afedersiniz geyirme sesi gibi gıklamalar başladı benle zamanla. Amcalar teyzeler yiyenler yok taciz yok aldatma yok seytanliklar sürekli bunları duyuyor rahatsız olduğumu belli etmeme rağmen amann sen de diyorlardı sadece.Benim babam olmadığı için babasına baba diyip sevmiştim. En son öylece otururken eltim " aman dikkat edin mesajlaşmayı biri ile " dedi baba için. Dedim saçmalama ne diyorsun. O da " yaptı ki biz de kalıplarına telefonuna baktım kadınlarla konuşuyordu " dedi. Ben de yaşlılar teknoloji ile karşılaşınca denemek istiyorlar arkadaşça konuşmuştuk diyince yooo gayet bel altı konuşuyordu dedi. Gorumcem yanımızdaki börek yedi sadece bir şey demedi. Ben rahatsızlandı Eşime gidelim dedim..Bir türlü uyuyamadım.ertesi gün yürü ablana gidiyoruz dedim gittik sordum dedim doğru mu " o öyle söylüyor ama ben inanmıyorum " dedi. Ona söyle üslubuyla benim yanımda artık kimse için bir şeyler demeyin sizin için normal olabilir ama ben uyuyamıyorum dedim. madem inanmıyorsun ses niye etmedin ya durduk yere şimdi ne konuşuyorsun babam o haddini bil demesini beklerdim.Sonra başka bir gün ( bu arada biz nadir görüşürüz ama ona rağmen her gun bir olay) bi akrabaları gorumcemin yanaklarından sonra da boynundan öpüp oh pamuk pamuk demişti ama kimse yoktu benim arkam dönüktür o esnada onlara dönmüştüm.demistim ya eşi çok kıskanç biri. Bu akraba da karısını aldatan oğlu tacizden suçlanan biriydi. Hiç sevmiyordum onu.bu arada eşimden dugun istemedim maddi durumumuz yok diye sürekli dillendiren bir annesi var. Halbuki ki yeterli düzeyde var. Bir gün eltim ben x istiyorum dedi bunlara ben de şakasına ben de y istiyorum o zaman dedim.tam biz y alacakken bunlar almışlar o gün bize getirdiler.hic beklemiyordum şakasına demiştik çünkü sonra da hadi gelin eline de x aldık onu goturcez hep birlikte oturalım dediler dedim tamam gittik arabadan tam indim kayinbaba ve eşim bagaja gitti.kaynanam " daha da bir şey istemeyin " dedi. Hafi bunu diğer gelininin yanında ikimize dese neyse de yukarı çıkınca ona hiçbir şey demedi.Aile yapımız kültürümüz eğitim duzeylerimjz çok üç.muhafazakar olduklarını söyleyip bize dinsiz terörist demisliklwri var. Fazla bir şey istemedim diye bir gün enişte "seni de bedavaya verdiler " dedi ben de " ailem durumunuzu biliyordu üstünüze gelmek istemediler " dediğimde herkes sustu kimse enisteye bir şey demedi enişte de " he he kesin öyledir dedi. Bu arada ben kendimi savunurken yukselirim.ses tonum baya yüksek çıkar. Sinirlenir kızarırim. Psikoloğum gorusmemi kesmemi istemişti.ben olmaz öyle diyip kesmemistim.en son dayanamamaya başladım Eşime en baştan beri ailesine sınır koymasını lafını o söylemesini yoksa bunun sonunun kimseyle gorusmemek olacağını söylemiştim ama işte yetistiris tarzı bana hak veriyor her defasında yapicam diyor ama yapamiyordu.en son bir gün bi hikaye attım bunlar üstlerine alınmış eşimi aradılar bizim kızlar üstlerine alındılar biz geçen sizin x konusu hakkında konuşmuştuk da duydunuz sandık vs vs dediler. Dedim fırsat bu fırsat demek ki konuşuluyor. Bunların hepsi ayrı şekilde anlattılar bize durumu dedim yalan var bu işte.herkws birbirine atıyor. O günden beridir görüşmüyoruz.gecen babası esimi aradı isteyken .2 gün öncesinde yeğeni bacağını kırmış "ara geçmiş olsun de" dedi.o da bisi demedi. Mesaj attı cevap vermedi 2 kez daha aradı açmadı. Eve geldi birlikte aradık "oradaysan ver çocuğa konuşalım " dedik. Vay essoluessekler namus davası mı bu arayacaksın hayvan vs dedi.ben de sinirlendim aramayacak dedim. Beni kızdırma namus davası mı bu ne var x olay hakkında arkanızdan konusulduysa dedi. Ben de huzurumuzu bozmayin dedim sinirden. O da siz de huzur mu var be dedi. Halbuki ki geri kalan hiçbir şeyi sanki bilmiyorlar. Ben sadece o olay yüzünden konusmuyormusum gibi konuştu ve huzur mu var sizde lafi zoruma gotti.Bağırdı çağırdı kapattı. Annesi aradan zaman geçti çocuğun fotosunu attı Eşime. Ben o çocuğu çok severim bu arada ben ağladım dedim ara konuş geçmiş olsun de ama ben konuşmam.aradii geçmiş olsun vs dedi uzatmadan kapattı.esim özür dileyip durdu sabaha kadar benden.arkadaslar ben kimse kimse ile kötü olsun istemiyorum. Ama beni hasta ettiler ve bu noktada vicdanım ile kendi kafamın rahatlığı arasında sıkıştım ne yapmaliyim. Bu arada seehir dışına taşınacaz.buna karar verdik. Hiç gorusmesem gunah mi gorussem bana mı gunah.ses cikartmamam mi doğru olandı. Ses cikartmasaydim da karakterime ters düşerdi. Ben onlara benzemek istemiyorum.ne dersiniz. Ben mi abartıyorum.
baştan yok ben insanları yüzleştirirm yok dedikodu yapanları açık ederim falan size mi düştü pardon ?
İsteyen istediğini konuşsun sana ne , sana bişey demiyolarsa oralı olma hı hı de geç dedikodu sevmiyorsan her olayı dikkatli dikkatli dinleyip de sevmiyorum etmiyorum diyemezsin onalrı da engelleme hakkını kendinde bulamazsın sana düşmez öylelerse öylelerdir az görüşürsün dedikodu yapıyolarsa oralı olmazsın orda burda vakit doldurusun mutfakta balkonda.
hem koca karı gibi her lafın içindesin sana ne eltin kayınpederine mesajlaşıyor dediyse dedi kızının sesi çıkmamış sana göre ne bide eşini alıp görümcenin evine yollara düşmüşsün problem çözmeye sana mı kaldı ?
Kocanın yeğeni bacağını kırmış çok severdim diyip ağladım diyosun arayıp da bi geçmiş olsun dedirtmemişsin adama sonuçta sağlık ki ortada size yapılan bişey yok kayınpederin haklı bu kadar da olmaz.
yok dedikodu yaptınız da geçmiş olsun diyemeyiz.
Her lafın peşine düşmüşsün maşallah Allahtan dedikodu sevmiyomuşsun sevsen ailecek naparlardı bilemedim.
tek haklı olduğun konu görümcenin eşinin yanına yatması bnede sinir olurdum onun dışında siz de az değilsiniz her lafın peşindesiniz hafiye gibi o onu dedi bu bunu dedi
İsteyen istediğini konuşsun sana ne , sana bişey demiyolarsa oralı olma hı hı de geç dedikodu sevmiyorsan her olayı dikkatli dikkatli dinleyip de sevmiyorum etmiyorum diyemezsin onalrı da engelleme hakkını kendinde bulamazsın sana düşmez öylelerse öylelerdir az görüşürsün dedikodu yapıyolarsa oralı olmazsın orda burda vakit doldurusun mutfakta balkonda.
hem koca karı gibi her lafın içindesin sana ne eltin kayınpederine mesajlaşıyor dediyse dedi kızının sesi çıkmamış sana göre ne bide eşini alıp görümcenin evine yollara düşmüşsün problem çözmeye sana mı kaldı ?
Kocanın yeğeni bacağını kırmış çok severdim diyip ağladım diyosun arayıp da bi geçmiş olsun dedirtmemişsin adama sonuçta sağlık ki ortada size yapılan bişey yok kayınpederin haklı bu kadar da olmaz.
yok dedikodu yaptınız da geçmiş olsun diyemeyiz.
Her lafın peşine düşmüşsün maşallah Allahtan dedikodu sevmiyomuşsun sevsen ailecek naparlardı bilemedim.
tek haklı olduğun konu görümcenin eşinin yanına yatması bnede sinir olurdum onun dışında siz de az değilsiniz her lafın peşindesiniz hafiye gibi o onu dedi bu bunu dedi
Bu aileyi ancak benzer bir ailenin kızı tolere edebilir. Hepsi de geri varlık.
Eşiniz de o ailede büyüdüğü için ne kadar size hak verse de sizin abarttığınızı düşünebilir sonuçta hayata gözünü açtığı yer onların yanı.
Ben ağzım açık okudum. Hiç vicdan yapmayın, direkt kesin olayı. Böylesi insanlar sizi gerçekten hasta ederler.
Eşiniz de o ailede büyüdüğü için ne kadar size hak verse de sizin abarttığınızı düşünebilir sonuçta hayata gözünü açtığı yer onların yanı.
Ben ağzım açık okudum. Hiç vicdan yapmayın, direkt kesin olayı. Böylesi insanlar sizi gerçekten hasta ederler.
Tam cadılar meclisi, dedikodu kazanı aile. Buram buram insanın enerjisini sömüren, kötülük, haset, kıskançlık kaynayan bir ortam. Onlarla görüşmek istemiyorsanız, görüşmeyin. Zaten görüşürseniz öğreneceğiniz tek şey, nasıl iğrenç bir aile ortamı yaratırız olur.
Biri babam için kadınlar konuşuyor diyecek, ben yanında oturup tıkınacağım? Cahillikte level atlamışlar.
Biri babam için kadınlar konuşuyor diyecek, ben yanında oturup tıkınacağım? Cahillikte level atlamışlar.
Evet ben bu geri varlık kavramına artık inanıyorum. Sayıları hızla çoğalıyor. Dünyayı ele geçiriyorlar resmen.Bu aileyi ancak benzer bir ailenin kızı tolere edebilir. Hepsi de geri varlık.