Bayramda eşin elini öpmek ???

Bilmem esin senin elini opup senden harclik alarak eglenebilir miydi acaba sonrada yok ustunluk degil bilmem ne
Neyse herkes kendi bilir ama kilifa gerek yok
Valla bugüne kadar hiç öyle üstünlük falan taslamadı konusu bile açılmadı ama bakış açısı tabiki bizde bu tür şeyler problem olmaz Rabbim başka sıkıntılar vermesin herkes evinde yaşadığı nı bilir, bana normal gelen sana anormal gelebilir sevgiler....

şimdi bir sorum olacak ben eşimden 3 yaş büyüğüm geleneklerimize gere büyüğe olan saygıdan o mu benim elimi öpecek yoksa aterkil toplumumuzun getirdiği erkek üstünlüğünden dolayı ben mi onunkini?

Nişanlımda bana bayramlarda elimi öpersin harçlığını veririm diye şaka yoluyla söylemişti,saygıdandır sonuçta ne olur ki senin annen babanın elini öpmüyor mu demişti,tabi ben açtım ağzımı yumdum gözümü,o günden sonra şakayla karışık bile söyleyemedi bunu bana ters böyle şeyler,eğer buna kılıf olarak saygı deniliyorsa adam da öpsün kadının elini,o saygı duymuyor mu? saygı sevgiyi yanaklarından öperek de hissettirilir ve karşılıklı olmalıdır.Zamanında anne,çocuklar sıraya geçer evin beyinin elini öpermiş,çünkü erkek evin reisi ve kadınla eşit değildir görüşü varmış.El öpmeyi evet sürdürelim fakat anne,babamızın,dedelerimiz büyüklerimizin ellerini..Eşimizin değil.Ve asla öpmem.

elini öp ne olacak sanki..
el öpmeyle ağız kirlenmez..
hem eşinin başka yerlerini öpüyorsundur elini öpmeyemi gocundun kız..

Annem ile babam opuserek bayramlasirlardi, annemde babama ben senden 2 yas buyugum ablan olurum op elimi derdi, gulusup operdi babam.
Kucukken cok dikkatimi cekmis olacak ki esime bayramda elini opeyimde harcligimi ver demisimdir, hala uyanmadi bir uyansinda elini opeyim bari
hic oyle cinsiyetci bi yaklasim degil ustunluk taslama kismi tamamen gorgu ve bilincle alakali.
sizde esinizin elini opun caninizi cekerse avcunu opun yani ne var abartilacak.

Bence Doğu Batıyla alakası yok. Erkek egemenliği ile de alakası yok. Kendi ailemden yola çıkıyorum. Babam Egemen diye durum hiç olmadı. Annem çalışıyordu. Annem de babam da Batılı. Geleneklere sıkı bağlılık yok. Ama ben Çocukken bayramlarda ben annemin babamın, annem de babamın elini öperdi. Bu böyle sen evimizin reisisin mantaliteli bir Öpüş değildi daha değişik bir şeydi tam adlandıramıyorum.
Ben en fazla Yaşlıların elinin öpülebilir olduğunu düşünüyorum. 30 40 yaşındaki insanlar bile el öptürebiliyor. Genç yaşta öptürenler komik geliyor.

Bizde dede babane anneler sıraya geçer ve babanem ve annem eşkerinin ellerini öperdi.bizde hep gülerdik hoşumuza giderdi.şimdi bende bunu yapıyorum hatta sabah eşimin bayramını kutlarken gülerek elini öptüm oda güldüü.
odoğulu ben batılıyım.bunun doğu batı ayrımı yok.büyüklerden kalma bi adet sadece benimde hoşuma gidenn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…