Bütün mesajlarınızı okuduktan sonra sizin hayata ne kadar zor taraftan baktığınızı bardağın boş tarafına odaklandığınızı anladım. Eşimin Pakistanlı olması sizin Türk olmanızdan aşağı kalır bir şey değil , bunu yurt dışında siz çok iyi hissetmişsinizdir. Burada Pakistanlı olmasıyla ilgili eleştirel yorumlara sadece güldüm , İngilterenin başkan konumlarında bile Pakistanlılar var artık , her insanı bir sanıp tü kaka demek de işin ayrı acınası kısmı. Eşim vasıfsız bir mülteci de değil , buraya BEN istedim diye geldi, para konusunda da ne kazandığını buraya ayrıntılı yazmak durumunda değilim, içinde olduğu plan projeleri ( sadece hayal olmayan işleyen ) de yazmak zorunda değilim , nitekim buraya yazılan silinmiyor . Ben annemin de asla vır zır ettiğini iddia etmedim, dikkatli okursanız annemin karakteri gereği acelesinden ve anlayış eksikliğinden konuşmalarındaki beni eşime mahcup edecek sözlerinden sanki bana telde yazıp söyledikleri devlet sırrı gibi kalır da kimse bilmez gibi düşünüp bunları bana döküp sonra benim eşime annemin asıl iyi niyetini öyle demek istemediğini açıklamak zorunda kalmamdan bahsediyordum. Nitekim ortada olan şeyleri de annem şöyle demek istedi diyemedim ve tabi ki eşimin yanında oldum, ama bu hep ya eşim ya annem olmadı , ben duruma göre konuşurum kimseyi pat diye yargılamam .
Yırt dışına pembe hayallerle gitmiyoruz merak etmeyin , ben de 20 yaşımda değilim , eşim de 2021 de mezun olmuş olabilir bu ikinci üniversitesiydi ondan. Eşimle ilgili ve annemle ilgili hiçbir gerçekçi söylemde bulunmadığınız ve benim durumumu çok güzel çarpıttığınızı gördüm inanın buna ihtiyacım yoktu, buraya yazarken benim TEK problemimin arada pres olmam olduğu ve iki tarafın da aslında bencilliği ile ve beni kurban etmeleriydi. Sonuç olarak da benim ya annemi ya eşimi gibi bir seçimle yapmaya terkedilmemdi. Yoksa finansal ve başka konularda şükürler olsun hiçbir problemimiz yok. Katkılarınız için teşekkürler