Bayramda eşin elini öpmek ???

Bende ailemden böyle gördüm ve sabahta öptüm, üstünlükle falan alakası yok benim esim ayaklarımı bile yıkar, bu sadece hoş bir gelenek :)

çoğunlukla geleneksel şeylerden pek hazetmesemde bu olay hoşuma gidiyor benim. annem doğulu babam has ve has izmirli ancak babam bi iki kere söylemiştir öp diye annem cingar çıkardı ne münasebet diye. ama ileride ben eşimin elini öpebilirim. zaten eşim olduysa o bana saygısını sevgisini ispatlayıp benden üstün olmadığını eş'it olduğumuzu göstermiştir. varsın şımarsın :)

aynen cnm dogu batı farketmıyor o.benımkıde bugun sabah op elımı dedı :)optum sende benım elımı op dedım optu :) sende bole yapaydın ya :))))

Bende sabah öptum esimin elini :)Ama gülüsüyoruz operken :)Ustelik ben doguluyum esim karadenizli :)Ama o da benim elimi oper op desem hani oyle ustunluk amacli degil.El opmekle dudak asinmaz demisler :)))))

Beş yıldır her iki bayramda da öperim. Başlangıçta şaka yollu elimi öp dedi, öperim ama tedavüldeki en büyük banknotu bahşiş olarak alırım dedim.öyle başladı el öpme seramonimiz .her iki dini bayram da öper alırım 200TL:) arada milli bayramları da sıkıştırmaya çalışıp bahşiş koparmaya çalıştığı oldu ama yemedi:) en son 1 temmuzda kabotaj bayramını kutlayayım dedim olmadı:))
Bir bayram yeteri kadar nakdi yok diye öpmedim.açtı cep bankacılığını eftyi gözümün önünde hesabıma yaptı da öyle öptüm.
Öpen öper, öpmeyen öpmez valla biz gülüp eğlenip geçiyoruz.

Ustunlukle ve saygi gostergesiyle ilgisi yok normalde bunu surekli vurgulamaya calisan biri degilse sorun yok bence ki ben de operim esimin elini o da beni oper guleriz harclik verir eglenceli oluyor anneme opturmezdi babam sorun edilecek birsey degil. Bayram bu :)

Kizlar belki garip gelecek ama bende o kadae cagdas biriyim diye gecinmeme ragmen bazi konularda esime karai bu tarz dusunceler beni bir hos hissettiriyor.. ilginc degil mi? :) sanirim onca cagdasligima ragmen ataerkil ruhum arada yuzeye cikiyor.. sakoncasi yok derim sonucta kendisi soylemis saygi olayi diye.. bir de buyurken yetistirilirken oyle gorduyse o onum icin normaldir olmadi öp ama alnina koyma ikinizin istedigide olmus olsun

benım annem ankaralı ve son derece modern bı kadındır ,kısacık sarı saclar dız boyunda elbıseler falan dusunun annem oyle kadın ...
babam anteplı.
annem hep babamın elını babamın demesıne bıle gerek kalmadan öper, hala her bayram.
sabah erkenden hazırlanır guzel kahvaltı hazırlar, babam tras olmus bayram namazından gelmıstır,
bayramın mubarek olsun eşim, der ve elını oper.
babamda allah uzun omur versın hepımıze bırlıkte der .
yanı bunun doguyla batıyla alakası yok,,,ustelık saygıdan da ote baska bı bag bence bu.
kayınvalıdem hıc opmezmıs oyle adetlerı yokmus , esım gormemıs hıc,
bızımde 2. bayramımız esımle ve 2 bayramdır öpüyorum esımın elını.

Bende ailemden böyle gördüm ve sabahta öptüm, üstünlükle falan alakası yok benim esim ayaklarımı bile yıkar, bu sadece hoş bir gelenek :)
benım babamın ayakları cok agrırdı romatızmadan , yıkardım masaj yapardım trnagını bıle keserdım,,
kı okadar herseyden huylanırım ama bu hosuma gıderdı
esımınkınıde yaparım nolcak kı :)
bence cok sevımlı kadın eşinin dızı dıbınde sefkat gıbı...
sakalasmaya cok guzel ortam :)

bende esımden 5 ay buyugum
bunun buyuklukle veya ustunlukle alakası yokkı...
allahtan senede 2 bayram var
ayrıca dusundum de esımız evde üstünlük kursa nolur kı? nikahlı esımden ve yuvamızın sınırları dahılındekı 180 metre kareden bahsedıyoruz
kadınlar nelere takılıyor yahu

Bunu tüm dünyaya vurduğun zaman bayağı çok metrekare oluyor.

Bunu tüm dünyaya vurduğun zaman bayağı çok metrekare oluyor.
herkes kendı esınden sorumlu dıger eslerın el öpmesınden bıze ne kı ?
bı el öpmeden iç savas cıkacak nerdeyse...
hatta tum cınayetler buna baglanacak
aman yarabbı
onca uzun yıl suren evlılıklerde 40-50 yıl gıbı suren evlılıkler babanemız nınelerımız degıl mı uzayda yasamıyorsak ?
hep el opmusler bıtanesı bıle vay efendım nasıl operım nasıl opturursun dememıs
sadece elını mı opuyoruz adamın heryerı bızım elını opseeekk neee opmesek ne

Bende elini öpmüyorum..
biz tokalaşıp,öpüşürüz tamam. .
ama el öpmek bizim toplumumuzda saygı anlamında. .
Büyüklerin ellerinden, Küçüklerin gözlerinden öperim iyi bayramlar. .

Bana da şakayla elini uzattı bende aldım elini öptüm o da alnımı.. Bence güzel bir andı. Mutluyum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…