Bayramda eşin elini öpmek ???

Eşimin elini öpmezdim, tokalaşıp yanağından öperdim şahsen. Kendinden yaşça büyük insanın eli öpülür ama bu eşimse benden yaşça büyük ya da küçük de olsa, adı üstünde eşimdir, eşitizdir yani, niye birbirimizin elini öpelim... Onun hakettiği saygıyı bende hakediyorum sonuçta....

Bizde 9 aylık evliyiz.Eşim bayram sabahı namaza gitti çok uykusuz çalışan bir bayan olarak yorgun argın kalkıp o gelmeden bayram kahvaltımızı hazırladım.Kahvaltı bitti süslendim giyindim ve eşimin elini öptüm o da benim alnımdan öptü hiç de kocunmadım ben doğuluyum o karadenizli hoş batıda yetişdim memleketle alakası yok tamamen ona sonsuz saygımdan.Öyle ataerkil bir aile düzenimiz de yok erkek önden gider kadın arkadan.Bayram harçlığımı da hazırlamış çok da hoşuma gitti hep de bu şekil devam ettireceğim nasip olursa

:) evliligimizin ilk bayramıydı evet eşimin elini öptüm ama öpmeden önce cebime dolgun bir bayram harcligi koydu eşim sonra öptüm ikimizin de gönlü oldu bende ailemde görmedim ama bu şekilde sürdürebilirim :KK55:

Biz birbirimizle şakalaşırız eşimle o benim elimi öper başına koyar :KK70: ben de onun elini öperim :) bayramdada yanaklarından ve elinden öpüp bi de harçlık istedim :KK70:o da baya iyi harçlık verdi :) hehee :)
bnda büyütülcek bişey yok bence ne var ki bu kadar kızacak . Öp gitsin ne olacak bence güzel bişey benim hoşuma gidiyor .. :) ben egeliyim eşim karadenizli :)

Benim annemde babamin elini oper babamda onu oper bayram harcligi bile verir cokta hos ve komik oluyor :)) Ilerde esim olursa operim harcligimida alirim:KK45:

Ben öpüyorum, hiç de gocunmuyorum. Sonra da elimi uzatıp bayram harçlığı istiyorum. Evimin direği, sevdiğim adam olarak sahiplendiğim adamın elini öpünce ne olacak ki? Ha ben de batılıyım, istememe sebebi batılı olmak, isteme sebebi doğulu olmak olamaz yani.
Affedersiniz de kirli çamaşırlarını yıkıyoruz adamın, ona gocunulmuyor da el öpmeye mi gocunulacak :)

Benimki de batı insanı..Bende bu durumla karşı karşıya kaldığımda çok şaşırmıştım ama hiç bozuntuya vermemiştim.
-Benim elimi öpüp bayramımı kutlamadın ama
-Unuturmuyum hiç..
deyip elini öpmüştüm.
Bundan zarar gelmez. Fani dünya gün gelir o eli öpmek için ölüp yanına gitmek istersiniz. :KK66:

Nişanlım benden 6 ay küçük ama ona rağmen bayramda elini öpüyorum o opturmek ıstemıyor zorla gülerek elini ceke ceke öpüyorum bence cok guzel oluyor.

Kı benım aılemde annem dayım ehlini bana opturmez yanaklardan öper sarırılırız. Ama benım hoşuma gıdıyor nısanlımın elını öpmek :)

Bır de ufak da olsam birbirimize bayramı hediyesi alıyoruz yanı ben alıştırdım onu bırazcık :) bence guzel seyler takmayın takılmayın

Bende öpüyorum hemde mis gibi çok hoşuma gidiyor bide benden 4 yaş küçük eşim :KK53: bizimki zaten öyle ciddi bişey değil ne yani kocamın elini öpsem ne olur ayağını yıkasam ne olur kendiside yapar gocunmaz

Aynen benım de hoşuma gıdıyor :) hatta ben mi garibim dıyordum :))

Benim annem babamın elini bayramda öper. Bunun tabi ki saygıyla ilgisi yok. Bu sevgiyle alakalı. Biz de annemizin elini öpüyoruz hem sevdiğimizden hem saydığımızdan. Ayrıca bazen şekiller de saygı içim Önemlidir. Batı da yada Doğu da örneğin selam verme hep baş,el vb. Jest mimiklerle yapılır. Yani el öperek de saygı ve sevgi daha iyi gösterilebilir

Eşimin elini öpüyorum, benden büyük olduğu için.
O da sımsıkıca sarılıp bir de harçlık veriyor 1 tl.
Harçlığı vermezse olmaz, hemen avucumu açarım.
Bayram hariç neredeyse her gün elimi öpen, seven eşimdir.
Ayrıca ablamın da elini öpüyorum bayramlarda.
Ve hiç geleneksel bir tip değilim, aksine toplumuzdaki genel geçer düşünlere sahip olmadığım için çoğunlukla dışlanırım.
Bunun ataerkil toplumdan kaynaklandığını kesinlikle düşünmüyorum, örfümüzde olan bayramlaşma adabından geldiğini bilerek, içtenlikle yapıyorum.

Benim annem de babamin elini operdi, babam da annemin alnini. Biz boyle gorduk bana ayri bir huzur veriyor.
Ben de esimin elini opuyorum geleneği surdurmek istiyorum. Bende ayri bir yeri var bu adetin çünkü. Ustunlukle falan alakasi yok. Ha tabi isteyen öper istemeyen opmez.
Bayram bayram gerilmeyin. Guzel guzel bayraminizi gecirin iste. Hayirli bayramlar.
Ah ne güzel anlatmışsin benim duygularimi. Ben de öperim eşimin elini ama o hiç talep etmedi ben istedim bide harçlık alıyorum gülerek. Bunun üstünlükle alakası yok benim evimin direği o:KK200:

ben el öpmeye hele hele bayramlarda zorla zorla el öptürülmesine karşıyım.........
nerde yazıyo kanun mu kural mı dinde varmı? yok hatta iyi diil kibirlik ifadesi olmasın diye derler

ve tamamen maddiyata değer veren,onun bunun dedikosunu yapan,hatta yeri geldiğinde arkadan küçük müçük dinelemden verip veriştiren, maveniyattan yoksun,tek derdi para olan, ağzından küfür düşmeyen , yaşları büyük olunca her şeyi bildiğini sanan (eğer öyle olsaydı şu an yaşlılar ya filezof olmuştu yada profosör) yaşlıların elini öpmek diil eline tükürmek istiyorum ama zorla zorla anne tarafından dürtülerek eğiliyosun öpüyosun
70 yaşına gelmişsin ağzından küfür düşmez ama benden 50 sene önce dünyaya geldin tek avantajın bu ver öpim pamık dedem diyerek içimden böyle söyleyip gülümseyerek el öpmekten nefffffffffffffffret ediyorum

ha yaşlılara saygı gösterilir eğer çok seviyosam içimden geliyosa sarılırım zaten canım dedem amcam teyzemvs.... vs.... diyerek elini öptürmeyen yaşlılar benim nazarımda bi kat daha yükseliyolar... sırf gelenek diye bu anlamsız şeyi devam ettirmek istemiyorum ....
eşin elini neden öpmem gerektiğine dair bi mantık geliştiremedim henüz??? hayatı birlikte paylaşıyoruz adı üstünde '''eş''' ...... hem eşiz hem eşitiz....... eğer bi gün eşim gelipte canım bi tanem güzel karım hem çalışıyosun çalışmasan bile evde benim ve oğlum için o kadar uğraşıyosun bize her gün güzel güzel yemekler yapıyosun mis gibi sıcacık bi evde yaşıyoruz sen olmasan biz napardık iyiki hayatımızdasın bu bayram günü sırf bu yaptıkların için elini öpcem desin:)

bende canım kocam sende çalışıyosun yaptığım yemekleri yiyosun:) temizlediğim her yeri kirletiyosun:) ama olsun ben hep yaparım benim için zevk ben severek yapıyorum yine olsa daha güzelini yine yapardım bende seni çok seviyorum allah bizi ayırömasın bende senin elini öpcem artık önce hep öpcem ilk adımı sen attın der öperim:)

ama bunu yapmadığı takdirde zor:)

Gayet de çift taraftan Makedon göçmeni bir ailenin çocuğuyum. Her kandil bayram seyran önce annemle başlar bu el öpme ritüeli :)
Doğuyla zerre ilgili değil anlayacağın:)
Ne yapmak istediğin sana kalmış tabii ama şu anda da Van Erciş'li bir eşe sahip ve bayramda gayet eğlenerek elini öpmüş bir göçmen kızı olarak bu olayı doğuya mâl etmemen gerektiğini düşünüyorum. :)
Annemden görmesem eminim ki benim de ağırıma giderdi. Bu alışkanlık sadece hepsi bu. Ayrıntıya takılmayın en büyük tatsızlığınız bu olsun Allahım yuvanıza huzur ve bereket versin...sevgiler ^^ :)

Bende neden bu kadar abarttiniz anlayamadim dogrusu...bende esimin elimi öperim kendi öpücügümüde alirim sonrada tatli tatli gülüsürüz...esim kizdirir beni elimi öptürdüm iste oh canima degsin falan diye.... Bence takilmayin böyle bir seye

Ben evlendiğimizden beri öpüyorum eşimin elimi ve bunu kendim istediğim için öpüyorum hatta eşimin abisiyle normalde tokalaşırız ama bayramda elini öperim oda harçlığımı verir :KK48:

Benim annem de babamin elini operdi, babam da annemin alnini. Biz boyle gorduk bana ayri bir huzur veriyor.
Ben de esimin elini opuyorum geleneği surdurmek istiyorum. Bende ayri bir yeri var bu adetin çünkü. Ustunlukle falan alakasi yok. Ha tabi isteyen öper istemeyen opmez.
Bayram bayram gerilmeyin. Guzel guzel bayraminizi gecirin iste. Hayirli bayramlar.
:KK48::KK48:kız bende aynı ama ilk evlendiğimiz zamanlar öğmezdim:p 2 senedir hoşuma gidiyor ama alnıma koymam nedense

oda benim elimi öper sarılışırız:KK68::KK200:

X